Kącik Małolata...:D

dasz radę ankers 🙂 U mnie w mieście są tylko 3 licea, w sumie wiem mam prawie całkowitą pewność, że się dostanę. Tylko jeszcze nie wiem, która szkoła bardziej mi się podoba. Poczekam do targów edukacyjnych i zadecyduję. Boję sie tylko, że wybiorę źle i będę żałować.  🙄
mils   ig: milen.ju
05 marca 2011 13:29
ankers uda się, uda. 😉 Pytałam brata o jego biol-chem. Mówi, że odchodzi mu jeden język, geografia, nie jest pewny czy nie fizyka.
Jej, oglądam moje filmiki ze skoków i tak mi smutno, że nie mam możliwości trenowania. 🙁
Jak tam gdzie dzisiaj imprezujecie? w końcu ostatki więc trzeba zaszaleć  🥂 😀
nightmare   Dobra Lama nie jest zła <3
05 marca 2011 13:32
ja mam impreze urodzinową  🥂 ZA 30 MINUT!!!
05 marca 2011 13:36
nightmare pewnie i tak wszyscy przyjdą 15 minut wcześniej, więc za... 15 MINUT! 🏇
Impreza od 15 ? ;> To długo będziecie się bawić !  😀iabeł:
jett   success is the best revenge
05 marca 2011 14:51
nightmare, dobrej zabawy!  😀
ankers jestem w biol-chemie i mamy 5 godzin biologii w tygodniu, a w 3 klasie pani nas straszyła sześcioma. U nas okropnie cisną, do tego jako jedyny profil mamy 3 przedmioty kierunkowe. I każdy nauczyciel nam w 1 klasie powtarzał, że medyczna ma najwięcej nauki.

Umieram. 😵
05 marca 2011 17:01
xxflygirlxx zacznę się nastawiać psychicznie. 😀 Chociaż doszłam do etapu, kiedy na biologie w ogóle się nie uczę, po przeczytaniu takiej jednej książki.
Uporałam się z fizyką, w końcu! Ciekawa jestem, co będzie z tego Must be the music? 👀
Kawecan   Jeździec bez konia...
05 marca 2011 17:01
Małolaty pomożecie?  :kwiatek:
Więc zbieram na nowy aparat mam już 500 zł. Szukam jakiegoś taniego aparatu z nagrywaniem przynajmniej 720p, stabilizacją zwykłą/podwójną, dużym przybliżeniem, dobrym makro..
Na razie zauważyłam Fujifilm finepix s2500hd lecz nie znam nikogo z takim aparatem, a może się ktoś spotkał z takowym Fuji?  😀
Zależy mi również na wizjerze elektronicznym.
Lustrzanki również mogą być ale bardzo tanie bo możliwości pieniężnych to ja raczej nie mam zbyt dużych w wieku 13 lat.  🙄
05 marca 2011 17:04
Kawecan mam ten sam problem. Jako że na tych wszystkich opcjach się nie znam, zależy mi tylko na tym, żeby dobre zdjęcia  ruchu robił. 😁 Twój podpis jest cudowny! 🏇
Ja mam FujiFilma. Robi ostre zdjęcia w ruchu, chociaż mi osobiście on nie wystarcza. Nie umiem robić zdjęć taką zwykłą cyfrówką. 👀
05 marca 2011 17:09
xxflygirlxx ale lustrzankę masz?
Kto mnie nauczy tych wszystkich opcji, do czego one służą, co jest w aparacie ważne itp.? 😡 Chciałabym wreszcie się dowiedzieć.
Małolaty pomożecie?  :kwiatek:
Więc zbieram na nowy aparat mam już 500 zł. Szukam jakiegoś taniego aparatu z nagrywaniem przynajmniej 720p, stabilizacją zwykłą/podwójną, dużym przybliżeniem, dobrym makro..
Na razie zauważyłam Fujifilm finepix s2500hd lecz nie znam nikogo z takim aparatem, a może się ktoś spotkał z takowym Fuji?  😀
Zależy mi również na wizjerze elektronicznym.
Lustrzanki również mogą być ale bardzo tanie bo możliwości pieniężnych to ja raczej nie mam zbyt dużych w wieku 13 lat.  🙄

Ja mam nikona coolpix s560 i polecam  😉
(tzn. już niezbyt mam bo konik mi poturbował  😡 )
mils mój tata ma, ja go używam. To znaczy chwilowo nie, bo siem zepsuł. Jak masz pytania to wal na PW albo gg.😉
05 marca 2011 17:27
xxflygirlxx poszło PW. :kwiatek:
wsiadam na tego konia już od wtorku i coś mi nie idzie  😁
05 marca 2011 17:31
niemiłek oj, nie ładnie. Co ci nie wychodzi? 😀
mils, najpierw nie było czasu, potem byłam zmęczona, później but mnie obtarł, a dziś miałam po prostu lenia  😡

wkurza mnie to, że na nic nie mam czasu! jestem ciągle padnięta... nie mam kiedy obejrzeć NBA i snowboardu. a ja się nawet nie uczę  👿
madmaddie   Życie to jednak strata jest
05 marca 2011 17:49
Kawecan ja myślę że kupno najtańszej lustrzanki nie ma sensu, lepiej ciułać na lepszą. a zacząć od kompaktu, to bujda że tylko lustrem można zrobić dobre zdjęcia, skoro masz te 500zł to kup sobie kompakt Fuji, i zacznij zbierać na lustro, kiedy kompakt przestanie ci wystarczać kupisz sobie lustrzankę.
ja tak myślę 😉 miałam przyjemność z kompaktem fuji i jest spoko.
05 marca 2011 17:53
madmaddie PW poleciało.  😉
Jeśli ktoś jeszcze miałby styczność z kompaktami Fuji od s1500 do s2500 to chętnie porozmawiam.  🤣
05 marca 2011 17:53
niemiłek tak, skąd znam lenia? 😁
madmaddie ja swój nikonowy kompakt lubię. O ile czasem bierze mnie chęć na takie super dobre zdjęcia, to najczęściej wystarcza mi Nikon. O ile jest dobre światło. 🙄
05 marca 2011 18:52
Kąciku! co tak cicho?
przedstawiam Hermana
A ja się z tym nie zgodzę. Skoro chcesz prędzej czy później kupić lustrzankę to ją kup od razu. Kompakt to niepotrzebny wydatek w takim przypadku.
Witam Hermana w naszym gronie  😀. A co to wg jest ?  😁
05 marca 2011 18:58
Tanich lustrzanek ponoć nikt nie poleca. A na takie lepsze to już potrzeba 3000 wzwyż co mnie przerasta. W dodatku chcę nagrywanie co w takich lusterkach nie znajdę.
Potrzeba mi rozmowy z kimś kto ma Fuji z serii S, ma z niego zdjęcia i w ogóle.  😁
wy też tak macie że im więcej słodyczy zjecie tym jesteście szczuplejsze?

ja chcę skakać! może niedługo...  👀
05 marca 2011 19:09
Herman to juka, kupiłam go za 8 zł w biedronce, coś tak z rok temu, albo więcej.

A ja się z tym nie zgodzę. Skoro chcesz prędzej czy później kupić lustrzankę to ją kup od razu. Kompakt to niepotrzebny wydatek w takim przypadku.

taki kompakt spokojnie wystarczy początkującemu amatorowi nauczyć się podstaw. nie ma potrzeby kupować drogiego lustra jako pierwszy aparat, bo nie wiadomo czy za np. pół roku fotografia nie pójdzie w odstawkę, a kompakt zostanie cyknąć fotkę na padoku na urodzinach cioci Jadzi, zajmie mniej miejsca i będzie łatwiejszy w obsłudze.

żaczkowa   gone with the wind
05 marca 2011 19:10
Ja się przymierzam (tzn. molestuję starych) do kupienia jakiegoś porządnego aparatu, bo żywcem nie mam czym robić zdjęć...
Kompletnie się na tym nie znam, chodzi mi o to, żeby mi nie rozmazywał zdjęć w ruchu (np. mojego gońca-torpedę na torze agility 😉 ).
niemiłek ja tyję  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się