Konie czystej krwi arabskiej

Bronze   "Born to chase and flee.."
07 lutego 2011 18:34
Hamer - no to powrotu do zdrowia życzę. Bidulka się wycierpiała  🤔
Ja dzis w końcu po miesiącu dosiadłam moją arabską wyścigówkę - fantastycznie chodził na rozruchu, naprawdę spodziewałam się jakiś niespodzianek a Niun bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. I to w dodatku młody, szalony  🤣 arabiszon hihi. Mam ogromne poczucie straconego czasu przez moją chorobę i absolutnie niepotrzebnie - dzieciak wszystko zapamiętał z poprzednich lekcji ( to na pewno wpływ magicznych cukierków z Leoveta - dla cuksa zrobi wszystko  😀 ).
no to miałaś, Hamer, kumulację 🙂

niema się z czego cieszyć, zwłaszcza iż źrebaki nie żyją klacz też mogła nie przetrzymać, a wszystko na skutek działań speca od rozrodu, który najpierw niczego nie widzi a po przyjeździe rozkłada ręce i on nie może tu nic pomóc, decyzja o transporcie na klinikę i ratowaniu klaczy była moja i to by przerwał akcje porodowa bo źrebak wypychany był na odbyt i by porozrywał klacz od środka, dziękuje za taki stres
Przykre to .... Współczuję - co za partacze na tym świecie kasę zbijają - powinien odpowiadać za to co się stało ten specjalista....
[quote author=LSW link=topic=752.msg888834#msg888834 date=1297109862]

niema się z czego cieszyć, zwłaszcza iż źrebaki nie żyją klacz też mogła nie przetrzymać, a wszystko na skutek działań speca od rozrodu, który najpierw niczego nie widzi a po przyjeździe rozkłada ręce i on nie może tu nic pomóc, decyzja o transporcie na klinikę i ratowaniu klaczy była moja i to by przerwał akcje porodowa bo źrebak wypychany był na odbyt i by porozrywał klacz od środka, dziękuje za taki stres
[/quote]

faktycznie, nie ma się z czego cieszyc.
Nie zrozumiałem. Tzn, nie pisałaś, że źrebaki nie żyją.
Myślałem, że żyją.
Mam wałacha dla rekreacji. I tylko się utwierdzam w przekonaniu, nigdy klaczy! Po co mi te stresy?
Mariusz
nasza mała ksiezniczka 😍
Gaiya El Massai 2011 ( Sihr Ibn Massai- Gospoda/Partner)
fot. Kasia Karasewicz
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
12 lutego 2011 19:36
Gratulacje - wielkie oczko, króciutkie pysiunio! :kwiatek:
u nas od dzisiaj 2:2
Zlota -jest sliczna 😍
Złota gratulacje , mała jest przesłodka 😀
Złota, śliczna, niech rośnie zdrowo na dzielna arabkę 🏇

a może ktoś chciałby dać szanse temu wałaszkowi, żaden arab nie powinien wpadać w taki tarapaty, to konie o wielkim sercu. Gdybym była na swojej ziemi to bym się nie zastanawiała nad wykupem http://www.konie-pegasus.pl/On-tez-chce-zyc
Złota, śliczna, niech rośnie zdrowo na dzielna arabkę 🏇

a może ktoś chciałby dać szanse temu wałaszkowi, żaden arab nie powinien wpadać w taki tarapaty, to konie o wielkim sercu. Gdybym była na swojej ziemi to bym się nie zastanawiała nad wykupem http://www.konie-pegasus.pl/On-tez-chce-zyc

on juz wykupiony, stoi w bezpiecznym miejscu
Kon po przejsciach i to ostrych, zdążył juz w nowym miejscu złamać komus rekę...
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
13 lutego 2011 10:14
Złota, gratulacje! Ale Ci się cacuszko urodziło i to...kasztaneczka mmmmm 🙂.

ogórek super, to jeszcze parę porodów Wam zostało 🙂, wrzuć jakieś zdjęcia maluszków, a to najmłodsze po czym?

Od Salvii po  Om El Shahmaan, zdjęć nie mam. Narazie z porodami przerwa
Epikea bardzo się cieszę, że kolejny rudy znalazł bezpieczne miejsce, czułam, że będzie mógł na ciebie liczyć 😉 przykre, że narozrabiał w nowym miejscu. Konie do nas mówią ale czasem szybciej niż zdążymy zrozumieć. Trzymam kciuki za nawiązanie przez właściciela prawdziwej więzi z arabkiem. Jak jesteś w pobliżu to będzie dobrze 😉
A swoją drogą dziś na stronie Pegasusa nadal jest informacja, że zbierają kaskę na jego wykup, trochę nie halo-też miałam wysłać 🤔
Ogurek gratulacje 😅

To ja trochę z innej beczki. Chcę zrobić prezenterkę dla arabki. I mam pytanie: Gdzie można dostać dobrej jakości pojedyncze elementy konstrukcji typu kółeczka , klamry , linki. Bez konieczności zakupu całej paczki np. kółeczek?
Epikea bardzo się cieszę, że kolejny rudy znalazł bezpieczne miejsce, czułam, że będzie mógł na ciebie liczyć 😉 przykre, że narozrabiał w nowym miejscu. Konie do nas mówią ale czasem szybciej niż zdążymy zrozumieć. Trzymam kciuki za nawiązanie przez właściciela prawdziwej więzi z arabkiem. Jak jesteś w pobliżu to będzie dobrze 😉
A swoją drogą dziś na stronie Pegasusa nadal jest informacja, że zbierają kaskę na jego wykup, trochę nie halo-też miałam wysłać 🤔

ganasz ja nie uczestniczę w sprawie araba. natomiast wiem z pierwszej ręki co się z nim dzieje. Czy już jest spłacony nie mam pojęcia. Wiem, że niektore konie sa finansowane z róznych pozyczek od osob prywatnych a fundacje zbierają tak czy tak pieniądze żeby potem tym osobom oddać.
rozumię, to skontaktuję się z Pegasusem i wypytam, co i jak. 
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
13 lutego 2011 17:48
A jakie on ma pochodzenie?
Hamer w lublinie masz 2 sklepy szewskie,kółeczka do wyboru-do koloru.
czy ktos wie co slychac u niniwy ?
Zapewne magda wie😉 A i ja ją dziś widziałam😉

A przy okazji mój Siwy z dziś😉 :
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
22 lutego 2011 21:03
Hamer miło Was widzieć ! Życzę Czance szybkiego powrotu z zdrowia !!!  :kwiatek:
Złota gratuluję  🏇
Epikea Ty to masz głowę do takiego dziergania  👍 fajowe  😍

a ja właśnie dostałam fotki mojego malowanego kasztana  .... ps. i jaka śliczna pogoda !  😅

za duże zdjęcie 🤦
u niniwy wszystko ok 😉

Wojenka   on the desert you can't remember your name
22 lutego 2011 21:13
Coś już skacze Niniwa?
My sobie wczoraj pokicaliśmy  😁
raz mialam trening skokowy ale to nie moja branza 😉 z musu chwilowo stała sie rudzinka za to pingwinkiem  😁
ale jeszcze chwila i wyjezdza - czas na potomka w koncu...
hej mam do was takie pytanko,moze ktos z was znal, widzial,wie cos o ogierze arabskim Wieczór po Melonie od Wierzy? To tauś mojej Niuńki a nie moge nigdzie znalesc zdjecia ani zadnej informacji o nim 😵
zduśka miło, że się podoba 🙂
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
23 lutego 2011 17:47
hej mam do was takie pytanko,moze ktos z was znal, widzial,wie cos o ogierze arabskim Wieczór po Melonie od Wierzy? To tauś mojej Niuńki a nie moge nigdzie znalesc zdjecia ani zadnej informacji o nim 😵

nie znam tego konia - ale wpisałam w google : ogier czystej krwi arabskiej Wieczór i wyskoczyło mi coś takiego - kary po prawej stronie na górze i nic więcej
[url=http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&biw=1600&bih=775&tbs=isch:1&aq=f&aqi=&oq=&q=ogier%20czystej%20krwi%20arabskiej%20Wiecz%C3%B3r]http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&biw=1600&bih=775&tbs=isch:1&aq=f&aqi=&oq=&q=ogier%20czystej%20krwi%20arabskiej%20Wiecz%C3%B3r[/url]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się