NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE
kenna ono już zniknęło z ogłoszeń re-voltowych niestety 🙁
pewnie Lov chodziło o to, że bdb bo w zupełności nadaje się do użytku, a nie na wybieg. Dała niską cenę, żeby się pozbyć. Trochę mnie dziwi podejście, kupujesz za 1/3 ceny czy nawet mniej i oczekujesz, że nic jej nie będzie.
Małe rozdarcia? bez przesady. Jak Ci nie pasi to zwróć. Jak nie przyjmie, to wpisz ją do nieuczciwych 🙄
ale ja się nie obrażam przecież i nie chce robić afery . Przyjęłam derkę i nie chce jej oddać , ani tym bardziej oczerniać kogoś czy robić z igły widły . Po prostu mówie o tym że nawet o takich rzeczach jak inne rozdarcia powinno się mówić przy zakupie, a nie ukrywać takich faktów , które wychodzą dopiero przy odbiorze.
W tym przypadku nie miało by te rozdarcia znaczenia czy bym kupiła tą derkę czy nie , bo jest mi potrzebna taka do ciurania po prostu.
szuwar, sorry ale ja nie rozumiem. Nie rozmawiałaś z nią po otrzymaniu derki? Że Ci ta derka nie pasuje albo że nie odpowiada opisowi z ogłoszenia? Ja w takiej sytuacji zaraz pisałabym do sprzedawcy, że derka ma dziury, których się nie spodziewałam i próbowałabym dojść do jakiegoś kompromisu i spodziewałabym się sensownego wytłumaczenia, tzn. bardzo bym go oczekiwała i czekała na POZYTYWNE rozwiązanie sprawy, a nie wpisywała sprzedającego do nieuczciwych...
pisałam 16-go tuż po otrzymaniu paczki , ale odp nie otrzymałam już później. Ale mniejsza o to.
O takich małych rzeczach się nie pisze ? Też nie rozumiem , chyba po to jest ten wątek żeby zwracać uwagi na takie małe sprawy. Innego nie widzę ,a Lov nie nazywam nieuczciwą pisząc w tym wątku ,tylko zwracam uwagę że mogła się postarać bardziej w tej kwestii.
więc take it easy ludzie 😉
nie szuwar nie take it easy. To jest wątek o osobach NIEUCZCIWYCH z którymi są problemy. Skoro nie podobała Ci się derka trzeba było ją odesłać. Jak sprzedajacy nie odpisuje przez 2-3 dni również nie robi się od razu problemu bo ludzie mają własne życie, czasem mogą nie mieć czasu na revoltę.
Kupiłaś tanio derkę, nie podobała Ci się i obsmarowałaś tu Lov jako osobę nieuczciwą. Mimo iż derki odesłać nie chcesz 😵 No litości. Później ktoś będzie chciał coś kupić wpisze Lov w wyszukiwarkę i wyskoczy jej nick a tym wątku.
luuz....
"kupiłaś tanio, to nie narzekaj"
rzeczywiscie warto byłoby wspomnień o nadprogramowych dziurach. stan, zazwyczaj odnosi się do stopnia zużycia produktu, a zniszczenia mechaniczne są opisywane jako dodatkowe, choć mają wpływ na ogólną ocenę.
a nie sądzicie, że jak coś co jest warte 100zł sprzedajecie za 10zł, to nie ma co się czepiać? pytam z babskiej ciekawości, bo sama nigdy nie liczyłam dziur 🤔wirek: cena jakoś powinna być adekwatna do przydatności
Moge zapytać za ile ta derka została kupiona/sprzedana?
_kate, jesli w opisie jest okreslony stan to ja bym sie czepiala. nie wazne czy cena bylaby 1%, 10% czy 150% ceny nówki lub ceny adekwatnej do stanu przedmiotu.
Moge zapytać za ile ta derka została kupiona/sprzedana?
nie ma problemu 😉 100 z przesyłka już .To jest tattinik stajenny.
Ja na innym forum , nie końskim a foto też kupuję sprzęt fotograficzny i to nie za sto zł i też czasem coś sprzedaję , i tam w podobnym temacie wszyscy sobie pisali co i na sercu leży i nikt do siebie pretensji nie miał z tego powodu a tym bardziej takie pisanie o takich małych sprawach zapewniało większe bezpieczeństwo i to zarówno kupującemu jak i sprzedającemu paradoksalnie.
Ja uważam, że została wyrolowana. Bo stan bdb ma być takim stanem. Jeśli rozpatrywać to pod tym względem, że wszystko co da się na konia założyć z góry jest stanem bdb to połowy rzeczy wymienionych w tym temacie nie powinna tu zaistnieć.
Dziurawe ochraniacze - da się na konia założyć stan bdb
Zniszczone sztylpy - da się na nogi założyć więc stan bdb
No kpina.
Zgadzam się z JARĄ!
Stan bdb, to według mnie coś używanego ale prawie jak nowe lub posiadające zwykłe ślady użytkowania.
A o wszelkich dziurachy, rozdarciach, urwanych elementach, przetarciach itd. kupujący powinien zostać poinformowany.
A co do derki to nie wiem dokładnie, który to model i pewnie patrząc na cene sklepową jest to okazja cenowa.
ALE, chciałam tylko powiedzieć że np. ja również zakupiłam na re-volcie stajennego tattiniaka.
Jego cena sklepowa to ponad 300zł, a zakupiłam w cenie bardzo podobniej do szuwar bo jedynie 40zł drożej.
Stan derki w ogłoszeniu był opisany na bdb i taką derke dostałam, praktycznie JAK NOWA.
(akurat w tym przypadku derka była za duża na konia poprzedniej właścicielki i rzeczywiście tak jak pisała derka zapewne nie było użytkowana więcej niż kilka razy)
Może lov tego nie zauważyła? Ja też sprzedawałam biały czaprak magdzie i napisałam jej, że jest tylko jedna rdzawa plamka od spodu. Jak się potem okazało gdy robiłam zdjęcia plamek było więcej i nie tylko od spodu a nawet jedna od zewnątrz. Oczywiście poinformowałam ją o tym. Także lov być może miała stare zdjęcia, które wystawiła w ogłoszeniu i potem nawet derki nie oglądała, oddała do pralni i wysłała. Poczekajmy co ona na to powie zamiast nazywać ją od razu nieuczciwą, bo znamy tylko jedną stronę medalu.
jak można mówić ze coś co jest dziurawe jest w bardzo dobrym stanie?? 🤔
to przepraszam stan db nadaje sie tylko na śmietnik?
a cena 100 zł za dziurawą w KILKU miejscach dere to nie wcale taka okazja
dodac koszty naprawy u krawca i można kupić nowiutka ( moze nie tattini, ale np Villa Horse czy Yorka )
lockmittel, jest nieuczciwa bo dopiero po ponad tygodniu od kiedy dostalam czaprak podala mi dane do wplaty 😁\
:kwiatek:
no i ja jestem nieuczciwa bo czaprak byl u mnie a wciaz niezaplacony 😡
ze tak sie jeszcze wtrace: czy sprawa derki byla rozwiazywana czy od razu tu wpisana?
bo jak to drugie to niezbyt dobrze swiadczy...
magda, szuwar pisała że wysłała pw ale nie było odp.
Jak dla mnie dziury nadające się do krawca, nieumiejętnie zszyte rozdarcie (które Lov musiała widzieć, skoro zszyte, a nie powiedziała o nim) i przetarcia to nie jest stan bdb, co najwyżej db- jak nie mniej 🤔
Dziewczyny no dobra ale dla was to jest stan dostateczny, dobry itp. Dla każdego może być inny. Przychodzi derka nie spełnia oczekiwań to ja odsyłamy. Jeśli sprzedajacy robi nam pod górę to jest nieuczciwy. Jak przyjmuje towar z powrotem i oddaje kasę to chyba jest wszystko ok??
Nie podoba mi się właśnie to ze kupujacy przyjął derkę w takim stanie, nie chce jej odsyłać ale pisze że sprzedajacy jest nieuczciwy.
mnie rozwala jak widze w ogloszeniach np czaprak, wytarty przy popregu, ze gabka wylazi, a w opisie- stan bardzo dobry. jak dla mnie to moze byc stan najwyzej dostateczny. i mysle, ze warto by bylo uscislic:
stan idealny- to taki, w ktorym przedmiot nie nosi sladow uzytkowania.
stan bardzo dobry- widac niewielkie slady uzytkowania.
stan dobry- sa wyrazne slady uzytowania, ale nie ma uszkodzen (dziur, przetarc, spraw wymagajacych naprawy dla dalszego uzytkowania).
stan dostateczny- moga byc uszkodzenia, przetarcia dziury, ktore albo nie maja wplywu na dalsze uzytkowanie, albo moga zostac naprawione. czyli jest to przedmiot w stanie nadajacym sie jeszcze do uzytku.
Tym bardziej, że lov nie odpisała na PW i nie ma się na razie po co ekscytować. Może od tamtej pory nie logowała się na RV i nie odebrała jeszcze wiadomości bądź też wiadomość zaginęła w czeluściach forum jak to się zdarza. 😉
Dodatkowo popieram katiję.
dokładnie tak sobie oceniałam rzeczy sprzedażowe jak oceniła Katija
stan bardzo dobry, to dla mnie np ubrany kilka razy na konia, bez przetarć, dziur...
Gdzie się podział ten post, który był w ogłoszeniach jako pierwszy, w którym była lista osób nieuczciwych?
Coś przegapiłam i jednak go nie będzie 👀 ?
Może po tygodniu został automatycznie usunięty?...
wawrek go niechcacy wywalil. ale juz mam pomysl jak technicznie to odpracowac 😉
Ile z reguły czekacie na przelew od osoby kupującej? Nie wiem szczerze o co chodzi, wysłałam dane do przelewu, dziewczyna przestała się logować (moją wiadomość z danymi otrzymała, dostałam od niej również dane adresowe do wysyłki)- i cisza..nie chcę wyjść na niepoważną, ale z drugiej strony..ile można czekać..?
Ano właśnie, jeszcze te kilka dni poczekam, bo przecież wszystko mogło się zdarzyć. To nauczka na przyszłość dla mnie, żeby brac na wszelki wypadek numer telefonu 😉
Najczęściej tak długi czas oczekiwania zdarzał mi się, kiedy kupujący wpłacał przez wpłatę gotówkową na poczcie. Kasa może iść z 10 dni nawet (a gdzieś słyszałam, że teoretycznie poczta ma na wpłatę 3 tygodnie 😲).
ja też mam podobny problem, no ale poczekam do piątku jeszcze ostatecznie....