jak dla mnie to ani woda ani jabłko. na wodę jestem obrażona 😎 bo kiedyś dałam klaczy a potem sobie plułam w brodę, po postarzanie do następnego źrebienia trwa 2 razy dłużej=2 razy więcej punktow dorastania :/ a maści ze złotego jabłka mi się dawno przejadły.
to samo zrobiłam z klaczą bo myślałam że trening będzie 1 miesiąc = tyle umiej. co 2 mies . 😵 przeliczyłam się 👿
wątek zamknięty
Powtarzam sprzedam konto z trzema punktami karmy, Snowem, Mgłą i Oceanem! 😜
Kontakt i propozycje na PW.
wątek zamknięty
Co to : ??? Winged Personel Hermes " 🙇
wątek zamknięty
w sensie Hermes' Winged Staff?
Hermes's Winged Staff allows you to acquire any item on the Black Market, regardless of how many passes it is worth.
chyba można z konia zdjąć dowolny bm. a co, masz? 😜
wątek zamknięty
Mam tez HOPa na UK gdyby ktoś chciał.😉
wątek zamknięty
Wymienie ogierka czystego anglika z PG ok. 360 na podobną klacz !!
Albo moge wymienić sie za piorun zeusa ;d
wątek zamknięty
Libeerte a nie chcesz za coś innego Pioruna?
wątek zamknięty
Wymienię przedmioty z angielskiego na polskie Rogi obfitości!
Chronos' Timer
x 1
Artemis' Arrow
x 1
Timera dam za jeden róg 😉
wątek zamknięty
xxflygirlxx, Tzn. Ja Chce Piorun Zeusa, tylko nie wiele mam żeby dać ;d
wątek zamknięty
Libeerte a nie chcesz za coś innego Pioruna?
Masz coś ciekawego na wymianę?
Ja mam piorun 😉
edit: Na Szweckim howrse siodło szyte na miarę kosztuje tylko 4 tyś equus 😫
wątek zamknięty
mam:
2*konik morski
1* czarna orchidea
2* laury dafne
1*zlote ostrogi
1* klepsydra kronosa
1* lonża boreasza
szukam różdżki płodnosci i Rogu obfitości
za róg dam kilka przedmiotów
wątek zamknięty
Jak moge zdjac i czy wogole moge zdjac zupelnie siodlo i uzde z konia czy musze wymienic?
wątek zamknięty
http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=1899731 - jednorożec 🙂 Ma ktoś piorun zeusa ? Mogę odkupić za equssy lub się wymienić na ......(twoja propozycja) , od razu mówię,że nie posiadam RO 🙂
wątek zamknięty
Na angielskim howrse mam na wymianę:
Medusa's Blood x2
Seahorse x2
Hera Pack x1
Poseidon's Horseshoes x1
Seahorse x4
Pandora's Box x4
Daphne's Laurels x3
Piece of Cloud x1
Artemis' Arrow x1
+ na koncie Roulett za gotówkę w zamian za coś na polskim mogę rzucić się siodłem szytym na miarę
+ dać gotówkę z konta Roulett za przedmioty na polskim
Przyjmuję w każdej ilości RO, Wody Młodości, Powiewy Eola, a w szczególności Pioruny Zeusa, Łzy,
wątek zamknięty
Mam na wymiane
* 1x Powiew Eola
wątek zamknięty
Mam na wymiane
* 1x Powiew Eola
* 2x Konik Morski
Moge sprzedac za equus
wątek zamknięty
Nasetta, edytuj posty =-=
Za powiew eola mogę zaoferować najwyżej zlote ostrogi.
wątek zamknięty
dla zainteresowanych BLUPowaniem koni dzielę się przepisem, który znalazłam:
"Ogólne zasady BLUPowania, zaczynamy z młodym i niewytrenowanym koniem.
Patrzysz na GP swojego kona i szukasz jakie 3 kategorie ma najlepsze.
Najlepiej blupuje się konie, które mają najlepsze:
- prędkość, galop, ujeżdżanie
- prędkość, kłus, ujeżdżanie
- prędkość, skoki, ujeżdżanie
- wytrzymałość, skoki, ujeżdżanie
dlatego, że te kategorie pasują do przejażdżek i zawodów.
Zaczynasz od przejażdżek w teren pasujących do profilu konia. Czyli jeśli koń ma najwyższe GP w prędkość, galop, ujeżdżanie to jeździsz na krótkie galopy, jeśli wytrzymałość, skoki, ujeżdżanie to na długie itd.
W między czasie koń rośnie i może zacząć być trenowany. Nadal zaczynasz jego dzień od przejażdżek, a te energie, która ci zostanie wykorzystujesz na treningi. I teraz ważne co trenować - 2 kategorie z trzech najlepszych ale NIE tą która się liczy do startu w zawodach, czyli:
- prędkość, galop, ujeżdżanie - trenujesz prędkość i ujeżdżanie, żeby je mieć wysokie a galop niski i wtedy potem startujesz w wyścigach galopu.
- prędkość, kłus, ujeżdżanie - trenujesz prędkość i ujeżdżanie
- prędkość, skoki, ujeżdżanie - trenujesz prędkość i ujeżdżanie
- wytrzymałość, skoki, ujeżdżanie - trenujesz skoki i ujeżdżanie
Oczywiście nie chodzi o to żeby tej "głównej" kategorii nie trenować wcale, tylko sporo MNIEJ.
OK. Jak skończysz przejażdżki (tzn będą one tylko zżerać energię a nie dodawać punktów) i wytrenujesz na maksa dwie z podanych wyżej kategorii, ubierasz konia w najlepszy sprzęt jaki masz i walisz na zawody. Tylko nie na byle jakie zawody - na jak najgorsze!!! Idealne są takie, żeby % punktów miały taki ile twój koń ma punktów w głównej kategorii. W ten sposób zwiększasz szanse wygranej, bo jest mała szansa, ze zapiszą się lepsze konie (mające więcej punktów w dwóch pozostałych kategoriach, które są brane do wyniku). Dobrze jest też mieć konie -słupy, które mają podobny jak Twój poziom punktów w głównej kategorii, ale są znacznie słabsze w dwóch pozostałych. Dając takiego konia na drugiego na zawody znów zwiększasz swoją szansę wygranej.
Na zawody jeździsz aż nie uzyskasz 20 wygranych, co przy mądrym wysyłaniu konia na zawody (czyli tak jak wyżej) dzieje się bardzo szybko. Resztki energii pozostałe po zawodach wykorzystujesz na trening w tej kategorii, która ci została z 3 głównych oraz UWAGA - LEKCJE!!(najlepiej codziennie dawać po 2 od momentu kiedy zaczynasz jeździć na zawody - lekcje też podnoszą punkty).Potem tylko trzeba dobić z treningiem głównej kategorii i lekcjami do końca, aż się pogrubią wszystkie 3 kategorie. No i koń musi skończyć 10 lat."
PS. UJEŻDŻANIE 😁
wątek zamknięty
Przepraszam, ale mialam jakis blad dziwny i nie widzialam nawet ze tamto sie wyslalo, jestem chetna na Twoje zlote ostrogi za powiew eola
wątek zamknięty
Ślij Powiew na Roulett, a ostrogi ci wyślę z Notarialna. wyślij zaproszenia na obydwa konta 🙂
wątek zamknięty
Ok juz to zrobiłam 🙂
Nic mi od Ciebie nie doszło
wątek zamknięty
Alabamka, za piorun moge dac eq, Rozdzke, albo posejdona ale w tedy jeszcze RO.
wątek zamknięty
mam 2 boksy z marchewkami :kwiatek:
wątek zamknięty
znowu pusty RO 🤔
PILNIE pożyczę punkty dorastania ( potrzebuję ok . 5 punktów żeby pokryć klacz ) !
Oddam z innego konta lub na angielskim !!!
wątek zamknięty
Notarialna interesuję Cię na wymianę za Hera's Pack Zestaw Hery na polskim?
na wymianę z polskiego na angielskie nadal mam:
Konik Morski
x 4
Laury Dafne
x 3
Złote Ostrogi
x 2
Czarna Orchidea
x 1
Zestaw Hery
x 1
Podkowy Posejdona
x 1
Siodło Posejdona
Dostępny ekwipunek: x 1
Poszukuję kogoś kto mógłby mi pomóc w przerzuceniu HoP na angielskim! :kwiatek:
wątek zamknięty
arabeczka, bardziej interesowałyby mnie 3 rogi obfitości. Ale jeszcze się zastanowię.
wątek zamknięty
pacia wysłałam ci jeden 😉
wątek zamknięty