Końska rewia mody cz. V (2011)
w szmatoholikach masz duzo zdjec sr pod wszechstronnymi siodlami...
wątek zamknięty
sei, w takich wypadkach po prostu POPIERAM wprowadzenie emotki "facepalm"......
wątek zamknięty
juliadna w karinie w Warszawie.
Kastorkowa IMO na Kastora pad Anky będzie wyglądał jak derka, za duży. Najlepiej łezki Eskadrona
wątek zamknięty
Strucelka, widziałaś pewnie hazel, które są jeszcze w sklepach. Nowej kolekcji jeszcze nie ma 😉
wątek zamknięty
Strucelka yhm , to tak jak mówi Croope bo o nowych kolorach dopiero się dowiedzieliśmy w czwartek to pewnie będą u nas za miesiąc
wątek zamknięty
Dziewczyny dostanę gdzieś brillanta pink? Może być vs albo dl 😉
wątek zamknięty
ekhę, jeśli mogę się wtrącić... mój eskadron chyba cotton (bo to te cienkie, nie? nie znam się) tak średnio się mieści pod wszechstronnego Kieffera 17". na długość dobrze, ale żeby przeciągnąć popręg przez szlufkę, to trzeba trochę polawirować, bo jest na styk. myślę więc, że pytanie Kastorkowej nie jest do końca pozbawione sensu 😉.
wątek zamknięty
jest. szczególnie że o pfiffa beauty było pytanie już kilkakrotnie zadawane. passier mojego taty 18 jest ogromny i wchodzi tez na styk ale nie porównujmy tego typu siodel do pfiffa beauty...
wątek zamknięty
Kastorkowa sorry, ale czapraków/padów typu Eskadron czy tam Anky szkoda by mi było wkładać pod jakiegoś pfiffa...
wątek zamknięty
kodusiowata nie obraź się, ale czy chcesz przez to powiedzieć, że jak ktoś nie ma siodła za parę tysięcy to nie powinien w ogóle myśleć o firmowym czapraku/padzie?
wątek zamknięty
kodusiowata a to dlaczego? siodło niszczy je w jakiś sposób czy jak to trzeba rozumieć?
wątek zamknięty
Nie nie, po prostu jestem wielką przeciwczniczką pfiffów... a dobre siodło można dostać używane czasami za naprawdę małą sumę, niekiedy niższą od nowego pfiffa. kodusiowata nie obraź się, ale czy chcesz przez to powiedzieć, że jak ktoś nie ma siodła za parę tysięcy to nie powinien w ogóle myśleć o firmowym czapraku/padzie?
Nie to miałam na myśli. Po prostu rozumiem, że jeśli kogoś stać na markowe czapraki, to bez problemu mógłby przecież uzbierać na dobre siodło.
wątek zamknięty
kodusiowata nie mam swojego konia, siodło mam swoje i nie widzę sensu kupowania drogiego siodła, dopasowywać do nie swojego konia. Za to lubię inwestować w czapraki ES, Eskadron. Bo po prostu mi się podobają.
Za swoje używane siodło dałam 350 zł. Z Twojej wypowiedzi wynika, że pod moje siodło nie powinnam ubierać drogich padów czy czapraków? 🤔
Bądź pod siodło właściciela, które też firmowe i drogie nie jest a dopasowane idealnie? 🤔
wątek zamknięty
a dobre siodło można dostać używane czasami za naprawdę małą sumę, niekiedy niższą od nowego pfiffa.
Maddie chodziło mi raczej o to że te pieniądze za które ludzie kupują nowe pfiffy można wydać na dużo lepsze, używane siodło - tak jak zrobiłaś ty. 🙄
wątek zamknięty
Mi się od szkółkowego badziewia pobrudziły czapraki po jednej jeździe. 🙄 No ale trudno, nie kupię specjalnie siodła żeby mi się czaprak nie niszczył. 🤔wirek:
kodusiowata, wybacz, że się wtrącę, ale gdzie jest taki raj na ziemi, że można kupić używane dobre siodło za 500 złotych? Skoro mówisz dobre, to zakładam, że chodzi o daw-maga, prestige'a, euroridinga etc., a te najtańsze kosztują ponad 1000 zł. Co innego kupić sobie jednego czy dwa cottony za 100 zł, a co innego siodło za 1500.
wątek zamknięty
Altiria na allegro i zresztą nawet tutaj w ogłoszeniach widziałam np Daw magi za taką taniochę, więc jak widać chcieć to móc - wystarczy poszukać. Zresztą robi się offtop, który sama zaczęłam. Skończmy.
wątek zamknięty
kodusiowata trochę przeoczyłam w uniesieniu, ale i tak to nie zmienia faktu, że jak dziewczynie się dobrze jeździ a siodło pasuje, to może sobie kupować i wsadzać pod siodło co chce 😉
A co do Eskadronów SR pod wszechstronnymi to nie tyle bym się bała, czy wejdzie (bo mój VS wchodzi ledwo ledwo - mam duże siodło) ale czy aby na pewno będzie lepiej wyglądał od VS pod tak dużym siodłem.
Altiria na szkółkowych nie jeżdżę. Jeżdżę w prywatnej stajni, właściciel ma swoje siodła, ja mam dodatkowo swoje. Moje siodło jak mówiłam kupiłam za równe 350 zł jakieś bezfirmowe. Fakt, ma 10 lat ale jest w rewelacyjnym stanie, super skóra, wygodne i je po prostu uwielbiam 😉
wątek zamknięty
🚫 Od kilku miesięcy codziennie przeglądam allegro i tutejsze ogłoszenia i jeszcze nigdy nie widziałam daw-maga za mniej niż 900 zł. 🙄
edit: Maddie, o tym brudzeniu mówiłam ogólnie, nie do Ciebie. 😉 Ale to prawda, siodło nie musi być markowe, żeby dobrze się w nim jeździło i pasowało na konia, niestety ostatnimi czasy nie mam jakoś sposobności w takich jeździć. 🤔
żeby nie było totalnie offtopowo: przez ten wątek chcę popełnić czerwonego euro-stara stripe i jeszcze kilka innych cudeniek. Nie powinnam tu wchodzić. 😵
wątek zamknięty
Gdyby Daw-Magi albo inne dobre siodła były takie tanie, już dawno bym jednego miała 🙄
A wracając do tematu, wie ktoś czy w Polsce pojawią się brillanty SR z Aubergine-Violet?
edit: O kolorach już się douczyłam 🙂
wątek zamknięty
Gdyby Daw-Magi albo inne dobre siodła były takie tanie, już dawno bym jednego miała 🙄
A wracając do tematu, wie ktoś jakie będą kolory brillantów z Aubergine-Violet?
Bardzo mądrze 😉
co do tych Daw magów to serio, widziałam kiedyś kilka po bodajże 600 zł...
wątek zamknięty
Vissenna w ogłoszeniach pisała że do dnia dzisiejszego zbiera zamówienia na mniej popularne rzeczy 😁
wątek zamknięty
A mnie czeka na prawdę nie lada wyzwanie... Nie dość, że dla swojego muszę wybrać max 2 czapraki, to jeszcze prezent muszę koleżance kupić i nie wiem co do srokatego z Euro-Stara 😵 Ja bym jej kupiła bicolora Niciaka, ale ona nie przepada i chce ESa. Superieura bym jej kupiła czarno - czerwonego, bo oszalała na jego punkcie, ale jakoś go na gniado-srokatej huculskiej kobyłce nie widzę 😁
Macie może jakieś ciekawe propozycje, jeżeli chodzi o nowe kolekcje? 😉
wątek zamknięty
julianda, pytanie czy w ogóle wyszły z linii produkcyjnej brillanty sr w tej kolekcji. tak to może może... ten granat...
wątek zamknięty
kodusiowata, przepraszam za off top, ale co za myślenie !! I to TY, która nie masz swojego konia, która nie masz bladego pojęcia o siodłach, nie ukrywam, że również z racji swojego młodego wieku, segregujesz na lepsze i gorsze marki ?
Co jak co, ale nie wiesz, że w przypadku siodła najważniejsze jest jego dopasowanie do konia, wygoda, spełniana funkcja, a na samym końcu marka. Koleżanka ma takie, pasuje jej, co cię to obchodzi ?
I życzę ci kochana, żeby kiedyś było cie stać na, nawet używanego, Daw Maga i nie musiała jeździć nigdy w tym okropnym (!) Pfiffie 😉
wątek zamknięty
Sei ja odpowiadałam Livi ale wiem że Ty też lubisz SR , a ja będę zmuszona kupić w końcu jakoś VS,SR bo mam wszystkie DL a mam jeszcze siodło wszechstronne a nie wystąpię z nim i DL-ką
wątek zamknięty
juliadna, dzięki, wysłałam jej pytanie czy w ogóle są w tej kolekcji brillanty SR 🙂 Bo cottoniki SR już mam zaklepane 😉
wątek zamknięty
Maddie, na gniado-srokatego może jakiś jasny brąz, beż, zieleń? Zależy, czy ma przewagę białego czy koloru, bo na srokaczach składających się że tka powiem głównie z ciemnej maści jasne kolory wyglądają ładnie.
wątek zamknięty
Livia, daj znać jak dostaniesz odpowiedź! to może wiele zmienic w moim szmatoholiczym zyciu 🙂
wątek zamknięty
Wszyscy co mieli wąty na temat siodłą to nie mój koń więc nie będe kupować swojego siodłą bo mi nie potrzebne więc znajdzcie sobie ciekawsze zajęcia
Strucelka bardziej mi o kolor chodziło niż kupowanie anky
wątek zamknięty
Wszyscy co mieli wąty na temat siodłą to nie mój koń więc nie będe kupować swojego siodłą bo mi nie potrzebne więc znajdzcie sobie ciekawsze zajęcia
dlatego nigdy nie dam mojego konia komuś do jazdy na wyłączność. Nie mój koń, to siodło za 350zł na grzbiet, bo przecież w nie swojego nie będę inwestować.
obleśne myślenie i tylko konia żal.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.