kącik skoków

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
03 lutego 2011 18:13
ja tak z ciekawości pytam, nigdy mi nie było dane pojeździć po naszym boskim podłożu, bo zamykają je na kłódkę i tylko popatrzyć można.
oszaleje jak mi sie nie chce jutro jechac na zawody!!! no chyba jakis kryzys zimowy heh
Go go katka! Jakie konkursy jedziesz?

Ćwiczyłam dzisiaj naskoki na drąg/wskazówkę i szło w kratkę - parę razy wyszło (nawet mam nagrane 😀), a reszta albo za wcześnie zagalopowywał albo nie naskakiwał. Nie sądziłam, że to takie trudne, w odpowiednim momencie dać łydkę 😀
...bo to jednak bardziej jest dojechanie do ustępującej ręki, niż łydka 😉
wrotki, uprościłam to trochę 🙂  Masz rację.
Dzionka jeszcze nie wiem, pierwszego dnia P, N a jak będzie wszystko ok to w niedzielę C chociaz znając zycie to bede oszczedzac pupeczki moje malusie i pojade N za co mnie w domu i stajni zlinczuja heheh
Nie wracaj do domu Kochana jak C nie pojedziesz..haha
juz mi to tatus z Asia zapowiedzieli hahaha
poor poor Rudolfik :P
Kto tu się wypowiadał o jechaniu parkur na koniu idącym do przodu w ostrogach?  👀 Salto?
Ja.  😉
Czytałam ostatnio o ratina z.. "chociaż był to koń o duzym temperatmentem to Beerbaum jechał na niej nieraz z mocnymi ostrogami. Dzięki temu przy wstrzymujących pomocach nie wachała sie przed przeszkodą"

No i to jest logiczne  😀
Zgadzam się z nim w 100 procentach  😉
Musze wypróbować na zawodach
katka, jak tam dzisiaj poszło?
Katka nie ma netu, ale z tego co mowila to na P rudym 0, korkiem 4 pkt w rozgrywce, w N korek 0, rudy 4 pkt? ale strasznie szalal i brykal i nie chcial sie ogarnac. albo cos pokrecilam🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
05 lutego 2011 22:05
przegladając fotki,znalazłam to:

jeszcze półsiad czy już nie? 😉
Ktoś półsiad czy nie, popracuj z Integro nad aerodynamicznością ogona. Popatrz jest odwrotnie wygięty na tym zdjęciu  😁
polsiad czy nie polsiad. jesli wstawiasz to zdjecie jako przyklad dobrego ladaowania to ja jestem na nie
05 lutego 2011 22:14
skąd możesz wiedzieć,jak wyglądało lądowanie?
pokażesz lepsze?😉 dla mnie akurat lądowanie było bez uwag.
nie pokaze bo nie mam zdjec a jako ze nie musze to i nie skacze  🤣
ok. skoro czepiamy sie szczegolow to - podchodzenie do ladowania 😉
05 lutego 2011 22:18
a co konkretnie ci magdo nie pasuje w moim podchodzeniu do lądowania?
ja rowniez wnosze o nauczenie tego ogona od konia poprawnego baskilowania ❗

aaaa chcialam o to samo zapytac.
kolano, wodza i cos czego okreslic nie umiem niestety ale chodzi o sylwetke. trenerem nie jestem, instruktorem tez nie. forum dyskusyjne - opinie wyrazilam
ale konia czy jezdzca 😁
05 lutego 2011 22:23
salto,ciekawska - ogon nie musi baskilować,to tak zwana stabilizacja brzechwowa,wrotki stary łucznik,nauczył Integro ogona -skoro odpada stabilizacja obrotowa 😉

magdo - konkrety,bo skoro nie potrafisz tego okreslić,to raczej kwestia estetyczna niż techniczna...wiem,dla Ciebie powinnam lądować twarzą w grzywie - wybacz,wolę tak - tak jest bezpieczniej.
crazy, dzięki za info, super wieści 🙂 go go katka!

Ktoś, ja bym, oprócz ogona, popracowała na ekonomicznością - gdzie drągi a gdzie nogi! A tak serio, to mi tam się podoba 🙂
05 lutego 2011 22:25
Dzionka, to ścigany konkurs był 😉 skosem skakane było  🤣
ciekawska a co ty taka ciekawska  😉

ktos, twarza w grzywie to widzialam jak jedna osoba laduje a potem sie dziwi ze kon bryka w szeregach szczegolnie  😂
Ktoś mów jak chcesz ale kiedyś zobaczysz! Odbije ci się to w jakiejś setnej sekundy w rozgrywce  😁
albo zaczepi ogonem o galezie drzew i po rozgrywce 🍴
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się