kącik skoków

Ale u ciebie grząsko  😲
takie podłoże to niestety parszywa kaszubska tradycja...
Agaleon- nie wiem co chcesz przeczytać, ale na pewno nie to co ja bym chciał napisać, po obejrzeniu tego filmiku...
wrotki filmik wstawiłam po to żeby ktoś go komentował pozytywnie i negatywnie 🙂
Gillian   four letter word
02 lutego 2011 22:08
ja podtrzymuję to, co napisałam pod filmem - nawet krzyżaka... Z szacunku dla konia.
To jeśli chcesz też negatywnie to powiem: zmień podłożę,albo nie skacz bo szybko ponaciągasz mięsień międzykostny np.
I nawet się nie zorientujesz kiedy to nadejdzie.
salto piccolo myślałam że jest już trochę lepiej z tym podłożem, no ale jak widać nie 🙁
Trener też nic nie mówił, zmienić to ja muszę podłoże i chyba trenera.  .  .
meczysz konia, brak rytmu, w zakręcie pchasz biodrami jakbyś chciała dom przestawić...no i bardzo za wysoka ręka przy lądowaniach
...no i wskazówka, nie leży za wygodnie w stosunku do tego oksera.
wrotki Dziękuję 🙂
nie myślałam że jest aż tak źle. . .  😕
Nie napychaj go tak agresywnie dosiadem, bo ewidentnie ucieka spod Ciebie. Siedź poprostu "ciszej".
czeggra1 właśnie zauważyłam to dopiero oglądając ten filmik 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
02 lutego 2011 22:31
Ale u ciebie grząsko  😲
na zeszłorocznym sopockim HPP rozpręzalnia była na małej hali...do MR rozpręzalismy się na krzyżakach,max metrowej przeszkodzie raz przed wjazdem,bo strach było skakać.

Agaleon, ja bym jeszcze popracowała nad lądowaniami,bo nie lądujesz...spadasz zamiast wylądować w strzemiona.
ktoś wiem,że była tragedia,doszło nawet do nas na południe. A ja się cieszyłam bo miałam jechać  😁
02 lutego 2011 22:40
to przyjedź w tym roku 😉
HPP odpuszczam niestety w tym roku. Od 4 tyg na koniu nie siedziałam,a nie zapowiada się,żebym mogła jeździć za bliżej niż 2 tyg  😕
Nawet nie wiem czy Torwar wypali z mojego powodu.
Generalnie sezon zimowy mi się kompletnie posypał przez tą chorobę  😵
02 lutego 2011 22:50
pocieszę Cię,że ja też chyba HPP odpuszczam...za dużo mam na głowie,a to już za miesiąc.
otwartego sezonu już nie puszczę 🙂
Ponia   Szefowa forever.
02 lutego 2011 22:57
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg881779#msg881779 date=1296687014]
pocieszę Cię,że ja też chyba HPP odpuszczam...za dużo mam na głowie,a to już za miesiąc.
otwartego sezonu już nie puszczę 🙂
[/quote]

ee no Zakało, weź nooooooo!
Do leszna napewno w tym roku  nie dotrę,ale w sopocie pewnie będe ;-)
Dokładnie! My na sezon otwarty to zaplanowaliśmy dużo. U nas sporo tego w tym sezonie,w maju AMP,reszta Austria CSI Ebersdorf przez 3 tyg-kurcze ja niestety musze zostać w Polsce-studia mnie nie puszczą 🙁 ,czerwiec CSI Hradec Kralove w Czechach,lipiec cały zajęty przez Mazury Tour  😉 Gałkowo-Galiny-Nad Wigrami, w sierpniu mamy swoją "południową" imprezę czyli International Horse Festival u nas w Żywcu,a w sumie przez cały sezon przewija nam się jeszcze Lady's Cup (u nas-zapraszamy!) z finałem we wrześniu,a sezon letni kończymy Mistrzostwami Polski Południowej też u nas. Muszę powiedzieć,że sporo się tego w tym roku zrobiło.Pewnie w sierpniu będzie krótka przerwa-muszę się też w końcu zająć moim mężczyzną  😁
Ponia ty weź się szykuj i przyjeżdżaj do nas na letni rekonesans! Wiesz jakie powietrze mamy w górach? A Lady's Cup to mega gratka!  😀iabeł:
Ponia   Szefowa forever.
02 lutego 2011 23:08
salto piccolo, jakbyście byli ciutkę bliżej, było by łatwiej ;-)
02 lutego 2011 23:09
Ponia, ja się w weekend pierwszy raz oderwałam wyżej na coś,co nie było krzyżakiem, ostatnio nie mam na nic czasu 🙁
poza tym,trener chce mi lewą rękę uciąć
ponia ale za to zrekompensujesz sobie pięknymi widokami,doskonałym zapleczem treningowym i spotkaniem się ze mną  😁
ktoś a czemu akurat lewą jeśli można spytać?
02 lutego 2011 23:13
Ktoś, dam Ci dobrą lewą jak zabierzesz ode mnie paskudną prawą 🙂
02 lutego 2011 23:15
bo tylko nad nią nie panuję,mam jakiś odruch bezwarunkowy...zamiast otwierać ją do środka,to ją przekładam przez szyję 😡 😫 ....ale ja mańkut jestem  🤔wirek: 😡

Gillian - my już postanowiliśmy,ze ja będę tego konia tylko w prawo jeździć  😂 (napisz mi potem o której mogę jutro ten telefon wykonać)
02 lutego 2011 23:21
moja prawa bezwarunkowo podnosi się do góry, nawet jak mi ją Ponia przywiązała do siodła 😉
(o ile nie obudzisz mnie o 9 to caaaały czas 😉 )
A co ja mam powiedzieć?

Sezon halowy odpuściłam, chciałam ruszyć w kwietniu, a w kwietniu czeka mnie operacja  😵
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
03 lutego 2011 07:38
co Wy wiecie o odpuszczaniu sezonow 😁
ja sie ostatni raz poza warunkami domowymi sensownie od ziemi oderwalam na hpp..listopad 2009 😁 juz sie nawet przestalam denerwowac. najpierw nie bylo konia wcale. potem bylo Dzikie, ktore mialo sie zrobic przez lato na hale na Open N/C ale niestety odmowilo wspolpracy jako jednostka wybitnie kopnieta i robi sie powoli. teraz trafilo sie drugie do jazdy, ale tez wymaga poprawek i pewnie dopiero na otwarte parkury sie bedize nadawac na C klase.

planu konkretnego jeszcze nie ma, bo nie wiadomo czy w ogole jest co planowac. po weekendzie sie okaze. ale ja mysle, ze bedzie Lack, moze Warszawa jak sie bedzie nadawac podloze, Gajewniki, Galkowo, Warke i jakby sie udalo <odpukac nie zapeszac> to MPMK i na koniec Olsze.

a mnie ciagnie do Zywca bo mam tam paru fajnych znajomych no 😉

christine przyjeżdżaj koniecznie! Przynajmniej u nas nie trzeba się martwić o podłoże jak np w Sopocie  😁
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
03 lutego 2011 17:30
salto piccolo, przepraszam, na otwarte mamy podłoże za pół miliona 😀
Strzyga z tego co pamiętam i tak niektórzy narzekali  😎
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
03 lutego 2011 18:04
A na co konkretnie?
Oh już nie pamiętam na co ale spytam się jak w końcu dotrę do stajni  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się