czy koryguje was od poczatku rozprezenia, czy tylko cwiczeniowo podczas skokow?
czy podejcie jest bardzo indywidualne czy proboje wpisac kazdego konia w jakies ramy, ktore chce zobaczyc?
ile mniej wiecej powtorzen wykonujecie, czyli jak bardzo forsowne to byly treningi?
czy skupialiscie sie przede wszystkim na prowadzeniu, najazdach i odjazdach, gimnastyce, czy wyokosciach?
w jak duzych grupach sobie podrozowaliscie?
ile trwaly treningi i dlaczego tylko pomorzanie maja tak fajnie? 😉
poza tym Lawirant sprawia wrazenie super rownego i bardzo zrownowazonego. gratuluje takiego normalnego konia 😉
Tutaj masz podział na grupy w jakiś uczestniczyliśmy w treningach.
http://www.zabookuj.eu/www/uploads/oryginal/5/1/d0281f07_Podzial_na_grupy.pdfNa każdą grupę przypada godzina treningu, jak widać po rozpisce.
mieliśmy zjawiać się min 15 min przed rozpoczęciem naszego treningu aby wystęować konie.
Po skończeniu treningu przez poprzednią grupę wjeżdzaliśmy na dużą hale, i zaczynaliśmy pracę w kłusie/ później galopie.
Z reguły już chwilę,wcześniej rozpoczynaliśmy kłusować jeszcze na rozprężalni.
Jeśli trener widział jakieś błędy podczas tej pracy to zwracał uwagę co poprawić.
Konsultacje, zawsze trwają 3 dni ( śr,czw, pt)
1 dnia, jeździmy po drągach,w róznych kombinacjach w kłusie i galopie, i skaczemy jakies małe stacjonatki okserki.
film pt gimnastyka 1 i 2 są to filmy z 1 dnia konsultacji.
2 dnia, skaczemy już wiecej i inne przeszkody, robimy różne ćwiczenia i td .
Fimik który wstawie na końcu będzie właśnie z 2 dnia konsultacji.
3 dnia jedziemy parkur, każdy 2 razy chyba,że trzeba coś poprawiać.
Podejście do każej pary jest indywidualne, jeśli trener widzi, że coś jest za trudnej dla danej pary to czasem modyfikuje ćwiczenie, aby łatwiej było im je wykonac.
Ilość powtórzeń,zależy od potrzeby ;-) np. widać na moim filmiku,że po zrzutce jeszcze 2 razy poprawiam okser.
Nie tylko pomorzanie maja tak fajnie, jak chcesz również możesz się zgłosić.
Konsultacje organizowanę są przez Fundację Sportu i Oświaty
www.fsio.plJeszcze apropo filmiku, słychać jak trener mówi do mnie " patrz na zegar" lub patrz na " hipodrom sopot" ( napis na jednej ze ścian)
to ćwiczenie miało na celu odwrócić moją uwagę od mierzenia odległości, tylko pozwolić Lawirantowi galopować i skakac 😉
Na końcu jadę tripellbare jakies 135, i ten okser miał ze 140 bo wcześniej skała go O.Lusina.
A to było tak z dedykacją, kończyliśmy już trening a trener popatrzył na mnie, i się uśmiechnął.
Na co się sama zaczełam śmiac i powiedziałam,że wiem o czym myśli, stwierdził więc, dobrze że wiesz🙂
Podszedł podniósł tripla i kazał jechać 😉
Z dedykacją bo pamięta jak na wczesniejszych konsultacjach miałam problemy z dojeżdzaniem do tripli, i
teraz jak sie spotykamy to zawsze mówi "Justyna, tripellbare is especially for you " 😉
link do filmiku :
Cejloniara dziękuję,miło to słyszeć :kwiatek:
Ktoś, of course
😎