paznokcie, żele, tipsy

Ja stosowałam Nail Tek, zużyłam jedną buteleczkę, efektów nie widziałam i przestałam.
A paznokcie mam straszne, cały czas mi się rozdwajają, są miękkie. Jak uda mi się chociaż troszkę zapuścić to od razu jakiś się zadrze i koniec.. 🙁

ash - możesz podać mi link na allegro do osoby, od której ty kupujesz, jak mówisz, ze to sprawdzone 🙂
Może wtedy za krótko stosowałam i dlatego nie nie pomogło 🙂  :kwiatek:
ja cały czas obgryzam  😂 a tak to mam pilniczek nabłyszczający  😵
i 7 lakierów  👍
ash   Sukces jest koloru blond....
27 stycznia 2011 14:00
link do nail tek z allegro http://allegro.pl/nail-tek-intensive-ii-foundation-ii-zestaw-nailtek-i1419622272.html

u niego kupiłam już 2 razy i jestem zadowolona! Efekty są rewelacyjne.
Ada   harder. better. faster. stronger.
27 stycznia 2011 18:36
Czy może ktoś polecić dobry zmywacz do paznokci?

Ostatnio zaczęłam używać ciemnych kolorów, dzisiaj zmywałam granatowy i zostały mi ślady jakby pomazał się długopisem  😵
ash - tanio wychodzi! Już zamówiłam 🙂
Pamiętam, że jak kupowałam chyba z 2 lata temu to koło 50 zł jedna buteleczka kosztowała
Czy może ktoś polecić dobry zmywacz do paznokci?

Ostatnio zaczęłam używać ciemnych kolorów, dzisiaj zmywałam granatowy i zostały mi ślady jakby pomazał się długopisem  😵

Taki najzwyklejszy w szklanej buteleczce. Zmywa wszystko skutecznie.
27 stycznia 2011 22:13
Właśnie mam taki zwykły, co prawda nie w szklanej ale normalny z kosmetycznego nie jakiś tam super hiper i nie domywa  👿
Jak miałam podobny do tego http://allegro.pl/zmywacz-do-paznokci-super-cena-i1419248721.html
niby też zwykły z kosmetycznego, to nie zmywał ciemniejszych kolorów.
A teraz mam z Bielendy w szklanej włąśnie buteleczce i zmywa wszystko.
Scottie   Cicha obserwatorka
28 stycznia 2011 20:47
Ada, ja uzywam takiego z Rossmann'a (dosyc duzy, w plastiku, granatowa nakretka, na buteleczce jest mala rozowa wstazeczka, bez acetonu. produkowany przez te niemiecka firme, ktora wszystko dla rossmanna robi), ale maże się trochę na paznokciu/palcu, zmywam raz, myje rece i musze poprawic raz jeszcze. Bardzo dobry byl taki z Inglota, malutki pomaranczowy, dodawali za 2 zl do lakieru. Ale w tej cenie to ja mam z Rossmanna, duzo wiekszy 😉
29 stycznia 2011 21:13
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:
W takim razie będę eksperymentować.

Zakupiłam polecaną przez was odżywkę Herome.
Wybrałam Strong ponieważ jakieś strasznej tragedii z paznokciami nie mam.
Wczoraj pierwszy raz używałam, według mnie pachnie normalnie jak to lakier, nakłada się bardzo dobrze. (uwielbiam takie długie "trzymanko" od pędzelka)
czym się różni odżywka Herome w granatowym opakowaniu od odżywki w opakowaniu czerwonym i która jest lepsza? na aukcjach opisy obu odżywek nie różnią się niczym oprócz wzmianki przy tej drugiej "14 dni"... a granatowa?
30 stycznia 2011 18:03
wer, w czerwony opakowaniu jest Extra Strong, w granatowym Strong, a w biało-granatowym Soft.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
31 stycznia 2011 00:52
Nowy York coraz bardziej mi się podoba 😁
Wyszłam z hotelu, weszłam do sklepu obok i wyszłam z 2 odżywkami NailTek 😎 😁
Były też lakiery OPI, ale nie było 'tickle my france' 🙄
Znalazłam tylko 'samoan sand' i jeśli nie znajdę tickle to chyba się na niego skuszę 🙂

a to odżywki

Kremowa baza i przezroczysty lakier. I czy teraz ktoś może mi powiedzieć jak to stosować?
Na opakowaniach pisze, żeby nanieść 2 warstwy bazy, potem lakier i potem codziennie malować lakierem i zmyć po tygodniu 😲 i znowu od początku.
Mi się osobiście bardziej podoba Tickle, ale ten sand też ujdzie 🙂
A tak z ciekawości, w jakiej cenie jest nailtec i OPI w sklepie stacjonarnym ?
31 stycznia 2011 08:27
Strucelka,

nakładasz bazę i na to intensive therapy przez kilka dni. Warstwa na warstwę. Ja wytrzymuje ok 3-4 dni, zmywam i od początku.
2 warstwy bazy będą Ci odpryskiwać.
Ada ale czym to się różni w praktyce? skąd mam wiedzieć który ma mi lepiej pasować? im mocniejszy tym szybciej działa czy jak? sprawdziłam teraz na innej stronie i w tym i w tym jest 14 dni
31 stycznia 2011 11:16
Strucelka, jak z cenami OPI w NY?

wer, soft jest na 21 dni, strong i extra strong na 14 dni.
Ja wzięłam Strong ponieważ mam raczej w miarę mocne paznokcie, nigdy nie miałam żadnych tipsów jednak ostatnio nagminnie łamie mi się jeden paznokieć a jeden rozdwaja.
Jeżeli masz bardzo zniszczone paznokcie to bierz Extra Strong.
Prześledź posty ze strony 15 i 16 tam wypowiadały się dziewczyny, które dłużej używają.
Gillian   four letter word
31 stycznia 2011 11:19
moja kuracja Herome zakończona. Mam nadzieję, że urosną mi fajne, mocne paznokcie. Na razie spektakularnych cudów nie ma ale zauważam zmiany pozytywne. Na przykład to, że nie udało mi się złamać paznokcia żadnego od kiedy smaruję, a zdarzyło mi się przywalić ręką tu i ówdzie - wcześniej mur beton by się połamały, bo były tak miękkie że mogłam je w sumie oderwać palcami 🙂 no i przestały się tak bezczelnie wyginać na wszystkie strony 🙂
skórki natomiast - już rozumiem po co je chronić kremem 😉 strasznie zmaltretowane. No ale nic to, dały radę🙂
31 stycznia 2011 12:06
Chce kupić jakiś preparat, który będzie zapobiegał odpryskom lakieru, zabezpieczał go.
Obojętnie czy pod lakier czy na lakier.
Pod jakim hasłem szukać? utwardzacze? jakieś podkłady?
Zupełnie się nie orientuje.
31 stycznia 2011 12:36
W piątek pomalowałam sobie paznokcie na french lakierami inglot. Masakra jakaś  😀iabeł: Wczoraj musiałam zmyć bo na większości miałam już spore odpryski.
31 stycznia 2011 14:13
Ceny za OPI wahają się między 30-35zł - nie pytajcie mnie od czego to zależy 🙄

Ash nałożyłam wczoraj 2 warstwy bazy i jedną lakieru. Dziś pomaluję drugą, zobaczymy jak długo wytrzymam. Ale paznokcie dość ładnie wyglądają w tym bezbarwnym lakierze 🙂
ja też zakończyłam wczoraj kuracje horome extra strong
w czasie stosowania nie zauważyłam żadnej różnicy, dzisiaj złamały mi się 2 paznokcie  😵

mam nadzieje, że odrosną mocniejsze
01 lutego 2011 23:41
Jest tu sieć drogerii, coś jak Rossman. Wchodzę do każdego i nigdzie nie ma Tickle 😤 Poza tym wszędzie takie same kolory. Wkurzyłam się dziś i po setnym patrzeniu na Samoan Sand kupiłam go.
był na allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1440292605

ale właśnie kupiłam  😉
03 lutego 2011 14:43
Ja się złamałam i kupiłam w końcu 'Samoan sand' i... jest tak cudny, że klnę jak szewc, że nie mogę pomalować go na paznokciach u rąk! 😁 Jedynie na paznokciach u stóp. Ale jest cudnyyyyyyyyyyyyy 😜 Jak cyknę fotę to wrzucę.
Moon   #kulistyzajebisty
03 lutego 2011 16:57
korsik, foch!  🍴
Pokaż pazurki jak już pomalujesz ;-)

Mi się znudziły typowe "łopaty":

Opiłowane, dopełnione i maźnięte na delikatny róż dziś.
04 lutego 2011 14:29
💘

Seksta   brumby drover !
04 lutego 2011 16:44
paznokcie wyglądają jak po przeciągnięciu bezbarwnym lakierem  :P
04 lutego 2011 18:45
może na paznokciach u stóp nie ten efekt ale według mnie zepłnie bez szału
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się