galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

Pursat, jak załatwisz dobrego fotografa to bardzo chętnie 😉

Myślę, że Burza poczuje się mile połechtana tymi słowami ale... 😉

Zgadzam się z Bay, gdyż zrobienie tego zdjęcia (samego zdjęcia) zajęło nam równo półtorej minuty. Rozejrzałyśmy się gdzie jest względne tło (~20sek, bo zima, bo błoto, bo brzydko), zaprowadziłyśmy tam konia (~5sek), okryłam się jego derką (~5sek), ustawiłam go równo (~10sek - miał "nafukany" dzień  :hihi🙂, Burza pstryknęła cztery zdjęcia pod rząd, aby było co wybrać (~30sek) a ja w nagrodę dałam mu kilka cukierków, że tak grzecznie stał i pozował (~10sek).

Bo nie każdy ma super sprzęt i fotografa, ale ostatnie zdjęcie Olciiik telefonem? Można zrobić super zdjęcie do galerii bez tłumaczenia się brakiem lustrzanki i ekipy fotografującej? Ot, byleby koń równo stał, był czysty i dobrze osiodłany i byleby było względnie spokojne tło. Naprawdę, to dwie minuty roboty: poszukać miejsca, postawić konia na czterech łapach, cmoknąć i zrobić dwa razy pstryk. Tu nie trzeba się silić na żaden artyzm, rilli 😉

Ale wracając, Pursat dziękuje. 🙂 Przyznaje, że pilnuje, aby moje zdjęcia trzymały pewien, choćby podstawowy - dla mnie - poziom, zwłaszcza, jeżeli planuje je tutaj wrzucić. Dlatego podwójnie mi miło  :kwiatek:

Hypnotize, Felinka dzięki, bardzo mi miło. Zwłaszcza, że ten cotton to był w pewnym sensie prezent od Burzy, nie planowałam go dla Czardasza. Ale u niej go zobaczyłam, i jęczałam, że chce go chociaż na jedną jazdę, że chociaż na raz "bo to nie jest nasz kolor, ani w naszym stylu", "nie, nie chce takiego, chce tylko przymierzyć ale Buuuurzaaa", "nie kupię go, to cotton i to jaskrawy"... więc jęczałam, jęczałam i dostałam go w prezencie.  😜 No to mam, skoro to był prezent to chyba mogę nim spaskudzić pakę na dłużej, hm?  👀

Pozdrawiam  :kwiatek:
Pursat   Абсолют чистой крови
20 stycznia 2011 10:51
Po co Ci dobry fotograf? Zdjęcie Sierry nie jest może katalogowe, ale widać wszystko idealnie. Fotografa dobrego Ci potrzeba, żeby konia postawić na ładnym tle, dać komuś do potrzymania, zacmokać czy coś i zrobić zdjęcie? 😉 Zwykłą cyfrówką? 😉

Dokładnie, żadnej większej filozofii przy takim zdjęciu nie widzę, a jest idealne. 😎
Sierra, pięknie wygląda !!  🙂
+

Schlamm / rost / kitt
noen   A story of a fighter of our human race
20 stycznia 2011 14:09
zoil : prześlicznie !! a jakby w marone wyglądał  😜 😍
zoil : prześlicznie !! a jakby w marone wyglądał  😜 😍

yyyyyy..  a  jaki to marone ?  😡
sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 stycznia 2011 10:19

edit: zoil super w tym roście  😜
niee , jakos nie widze go w tym odcieniu  😉

mielismy ten komplet

i tez do niego nie pasowal, jakos bylo tak "szaroburo" wiec polecial w swiat...
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
21 stycznia 2011 15:00
Co za rózga? Trzeba podpisywać zdjęcia. 😀iabeł: A jeśli to green, to kolor wyszedł fatalnie niepodobnie.
zgłaszam błąd 🤬
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/83/1455#i
to jest komplet green z najnowszej kolekcji a nie limegreen
21 stycznia 2011 15:18
hahaha zairka to ci ujmę na honorze ktoś zafundował  😂 ty byś przecież w życiu limegreena nie założyła. ale faktycznie ten green w blasku fleszy wyszedł bardzo jasno 😉
Nirv wszystko oprócz Stona dla mnie jak najbardziej się nadaje 😉
Leci do mnie petrol DL z owijami ale jakos przekonana nie jestem  🤔

jak Waszym zdaniem dziewczyny ?
Zoil takie rozważania, to najlepiej w KRM pasują 😉
+
rozjaśniłam, usunęłam KADROWANIE i wsadzam jeszcze raz.   😀  🙄

(chociaż usuwanie kadrowania było dla mnie zbędne)
21 stycznia 2011 17:36
esperado a co to jest na tym zdjęciu za łezka? bardzo ładnie 🙂 jeśli to moon i chciałabyś kiedyś sprzedać...  😀iabeł:
21 stycznia 2011 17:36
Usunęłaś kadr ze zdjęcia? 🤣 😎

Nie pamiętam poprzedniego zdjęcia, ale to nie jest dobre - trzeba je przyciąć z prawej strony.
Pursat otóż, pierwsza wersja zdjęcia miała równy kadr i jak dla mnie bardzo odpowiedni (patrz. str. 162 czy coś koło tego) ale w opinii modernatorki lepiej wyglądałoby bez kadru no więc proszę, wstawiam bez kadru; a tak nawiasem zdecydujcie się  🙄

sei dziękujemy, to starutka kolekcja Wiosna/lato 2008 Olive / lemon / blassgrun  😀

edit. zmiana strony
21 stycznia 2011 17:43
nie sądziłam że ta kolekcja może tak ładnie wyglądać  🤔 także szok.
moim zdaniem zdjęcie mogłoby być przycięte z prawej ale wtedy trzeba by też uciąć z góry lub dołu co jest bez sensu. moim zdaniem powinno zostac tak jak jest powyzej.
21 stycznia 2011 17:49
Wstawiać możesz ewentualnie zdjęcie bez KADROWANIA, bo bez kadru to raczej się nie da. 😉

Sądzę, że takie foto z kawałem niepotrzebnej przestrzeni za zadem, nie trafi do galerii. Musi być kwadratowe, żeby dobrze wyglądało.
21 stycznia 2011 17:52
to może tak od biedy..
sei podoba mi się, chociaż nie jestem profesjonalnym fotografem jak pursat więc moja opinia jest tu chyba zbędna  😂
21 stycznia 2011 18:05
a jak nie to macie konia na wakacjach zimowych  😂
esperado. staramy się żeby galeria była jak najlepsza. ale ja też nie znam sie na tyle żeby ocenić które zdjęcia sie nadaja. z reszta było tutaj troche szumu o to. decydujace zdanie ma i tak moderator 😉
sei haha, boskie zdjęcie; zdecydowanie najlepsze do galerii  😂  😀
Anderia   Całe życie gniade
21 stycznia 2011 18:19
Zgłaszam błąd, to zdjęcie http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/83/1455#i nie przedstawia czapraka z Bloom tylko z Navy-green  🙂
zgłaszam błąd 🤬
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/83/1455#i
to jest komplet green z najnowszej kolekcji a nie limegreen

kodusiowata błąd został już zgłoszony ...
Anderia   Całe życie gniade
21 stycznia 2011 18:24
A sorki nie zauważyłam  😡  🙂
21 stycznia 2011 18:27
sei podoba mi się, chociaż nie jestem profesjonalnym fotografem jak pursat więc moja opinia jest tu chyba zbędna  😂

No i po co takie teksty? 🙄 Wyładuj się na swoim aparacie, może wtedy uda ci się zrobić zdjęcie tak, żeby koń był na środku. Albo nie marudź i przytnij tak, żeby miało ręce i nogi.
cieciorka   kocioł bałkański
21 stycznia 2011 18:27
ale wtedy trzeba by też uciąć z góry lub dołu
dlaczego? galeria nie narzuca określonych proporcji przecież.

rozjaśniłam, usunęłam kadr i wsadzam jeszcze raz.   😀
jak można usunąć kadr 😂
Pursat nie przesadzasz?
[quote author=esperado link=topic=878.msg864198#msg864198 date=1295632467]

No i po co takie teksty? 🙄 Wyładuj się na swoim aparacie, może wtedy uda ci się zrobić zdjęcie tak, żeby koń był na środku. Albo nie marudź i przytnij tak, żeby miało ręce i nogi.
[/quote]

Pursat
nie każdy się musi znać na fotograficznych sprawach dlatego zirytował mnie twój tekst z kadrem i kadrowaniem; Boże zwykła literówka, a jeśli sprawia Ci to aż taki problem to chyba ty powinnaś się wyładować na swoim aparacie, albo zamiast na forum o jeździectwie i koniach zgłosić się na forum o sprawach związanych z fotografią i aparatami. Wybaczcie, że nie znam się na tego typu szpargałach ale mi zdecydowanie wystarczy wiedza na temat koni. Może moja aluzja z "profesjonalnym fotografem" była zbyt mocna, do tego mogę się przyznać, ale ty też nie jesteś bez winy  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się