OK jak uważacie. Nie ważne w takim razie 🙂
W Kiefferach wybity nr 1 to rozmiar siedziska, a 8? to chyba rozmiar łęku więc jaki to? szeroki/wąski ? 🤔
Jeszcze raz ile kosztuje poszerzenie siodła w Equishop? :kwiatek:
W ihaha 690 🤔
Tak myślę czy nie poszerzyć więcej żeby było miejsce na mattesa 😎
Dramka wg strony 570zł.
A ja czekam niecierpliwie aż moje siodło wróci z poszerzania 💃
To wcale nie ma takiej dużej różnicy..
Tak.
Jedno siodło kupowałam a drugie poszerzałam. Z obu jestem bardzo zadowolona
przygotuj się na bardzo długie czekanie 🙄
Już teraz to chyba nie. Ja nie czekałam długo ani w jednym ani w drugim przypadku.
i warto się najpierw dowiedzieć co tak naprawdę będzie w siodle robione 🙄 moja kolezanka oddała siodło , miał być łęk poszerzony a po fakcie okazało się że tak naprawdę poszerzono siodło poprzez zdjęcie części wypełnienia z paneli w okolicy łopatek 🤔 + oczywiście kilkumiesięczne czekanie i brak kontaktu
ja czekam na siodło, które teoretycznie powinno być bodajże w listopadzie (taką dostałam informację- początkowy termin to październik), do dnia dzisiejszego siodła nie mam (a łącznie czekam ponad pół roku), dodzwonić się mogę tak ok. raz na pięć prób, o obiecane oddzwonienie też muszę się upominać (najczęściej e-mailowo bo nie mogę się dodzwonić). Ja rozumiem, że można mieć wiele spraw na głowie, ale bez przesady 🙄
a wiecie może czy jest taka możliwość żeby ktoś do mnie przyjechał (nie koniecznie z x-horse'a) i fachowym okiem pomierzył co trzeba, żeby ewentualnie wprowadzić poprawki do siodła, chodzi mi dokładnie o Wrocław ?
napisz do forumowego Bogdana, kiedyś oferował, że może mi pomóc przy siodłach (jestem z milicza, więc do Wrocławia powinien dojachać- chyba że będzie za bardzo zajęty)
dzięki wielkie za info :kwiatek:
Dizi - Bogdan będzie we Wrocławiu jakoś w lutym
fantastycznie, to ja bym się chętnie podpięła, żeby też do mnie zajrzał 🙂
A czy Bogdan zajmuje się tylko produkcją i dopasowaniem swoich siodeł, czy ogląda jak leżą i ewentualnie poprawia/dopasowuje siodła innych firm?
Piszcie do niego to się dowiecie 😉
Ja już do niego napisałam, przedstawiłam problem i czekam na odpowiedź. Jeżeli zgodzi się zajrzeć do mnie, to zgadamy się jakoś branka 🙂
A czy Bogdan zajmuje się tylko produkcją i dopasowaniem swoich siodeł, czy ogląda jak leżą i ewentualnie poprawia/dopasowuje siodła innych firm?
dziewczyny we wrocławiu macie fachowca od tych rzeczy jednej wysłąłem namiary tylko wejsc na strone i sie zdzwonić
Bogdan, co więc znaczy, że nie dopasowujesz siodeł, tylko łęki, bo nie bardzo rozumiem?
i czym faktycznie różni się doasowanie łęku i siodła do konia? Bo wydaje mi się, że jedno jest składową drugiego.
Niezłośliwie- czyt. nie dopatruje się dziur czy czepiania, tylko chcę zrozumieć, mam nadzieję że tak to zostanie odebrane 🙂
A przy okazji- czy mógłbyś się "przedstawić" 🤣
Jesteś rymarzem, prawda? Wykonujesz sprzęt jeździecki na zamówienie, tak? Masz może jakąś stronkę z opisem oferty? Wybacz to wybitne pytanie, ale "obijasz" się o uszy i o oczy na forum, więc ciekawi mnie twoja osoba, a u kogo lepiej się dowiadywać, jak nie u ciebie? 😉
tak sobie pomyslałem że siodło nie składa sie tylko z łeku i chyba nie jest to podstawą dobrze dopasowanego i zrobionego siodła 🏇
godot1977, I tu jesteś w błędzie, bo podstawą dobrze dopasowanego siodła jest dobrze dopasowany łęk, a reszta to są dodatki.
Dobry saddlefitter powinien to wiedziec, moim skromnym zdaniem.
Bogdan orientujesz się jak ma się poszerzanie łęków w przypadku Kiefferów? czytam rózne opinie, więc pytam fachowca. Ponad to jaki to jest łęk - wybita jest 1-rozm. siedziska i 8 rozm. łęku, 8 to jest szeroki czy wąski? 🤔 W razie by się dało poszerzyć to ile kosztuje taka "impreza"?
Czy Daw-Mag robi siodła na wymiar? Mam wielki problem z dopasowaniem siodła na poniaka 😤
Kayra, jak znam Daw Mag to wszystko Ci dopasują. Ale nas nie pytaj tylko dzwoń do firmy.
Ja juz nie mogę sie doczekać na pana kostrzewę, mam nadzieje tylko ze o mnie nie zapomni 🙁
Burza, dzięki, mam dzwonić w poniedziałek. Chciałam się dowiedzieć przedwcześnie czegoś 🙂 A w razie czegoś ktoś inny szyjący na miarę?
Ja jestem właśnie po wizycie Bogdana. Nie mam żadnych wątpliwości - ten człowiek zna się na swoim fachu, bardzo go polecam. Po naprawdę długich poszukiwaniach i szukaniu pomocy u różnych osób, kamień spadł mi z serca: konisko będzie miało dopasowane siodło.
I tak na koniec OT: Dla mnie jest wyjątkowym połączeniem fachowości z cechą, którą naprawdę trudno znaleźć - pasją. On po prostu nie tylko stara się żyć z, ale przede wszystkim żyje tymi siodłami.
Jednak pan kostrzewa nie przyjedzie 🙁
Dramka ale byliście umówieni na konkretną godzinę? Czy powiedział, że przyjedzie będąc w pobliżu?
Edit: doczytałam, że byliście umówieni 😉 Pytam, bo sama miałam wiele problemów z umówieniem się z Panem Kostrzewą 🙄