Konie czystej krwi arabskiej

Nie jestem przekonana, czy on toleruje cokolwiek na klacie, no ale to też jest jakieś wyjście. Trzeba coś popróbować 😉
Mały ma 105cm. Takie derki ciężko kupić, zwłaszcza używane. Boję się, że 115cm będzie dużo za duże, co może w boksie mocno nie przeszkadza, ale chyba na padoku nie będzie wygodne.
W poniedziałek właścicielka stajni skoczy do krawcowej i spróbujemy przerobić starą derkę.
Nord   -"Bryknąć Cię?"-zapytała Łoza
04 stycznia 2011 09:38
Miłośnicy i posiadacze Arabków, potrzebuje informacji o koniach arabskich czynnie lub już niekoniecznie chodzących w szeroko rozumianym sporcie, ale nie amatorskim , czyli wszytsko co ma range przynajmniej regionalną.
Może ktoś z Was ma arabka i startuje na nim(skoki, wkkw,ujeżdzenie,powożenie, rajdy), albo zna takie konie.
Bardzo byłabym Wam wdzięczna za jakiekolwiek informacje-potrzebuje do pracy inż.
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
04 stycznia 2011 10:09
Tu masz rankingi rajdowe:
[url=http://www.endurance.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=240:rankingi-2010&catid=70:rankingi&Itemid=83]http://www.endurance.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=240:rankingi-2010&catid=70:rankingi&Itemid=83[/url]
poza oczywiście rajdowcami, których mamy kilka również na szczeblu miedzynarodowym
na szybko z głowy chodzące skoki i ujezdzenie:
skoki:
Niniwa
Walor
Hojny Dar
Galahad
Echo Apollo

ujeżdzenie:
El-Jad
Edinet
Orsk
Wirtuoz
Elekt
Wangelis (chyba juz zaczął jakies regionalne jezdzic)
Zafar
Plico
Western

wkkw:
El Djazair
Witalis (juz na emeryturze)
Nord   -"Bryknąć Cię?"-zapytała Łoza
04 stycznia 2011 11:54
Dziewczynki, BARDZO serdecznie dziękuje, a może macie jakieś zdjęcia?
http://picasaweb.google.com/ewa.imielska więkoszosc z wymienionych przeze mnei znajdziesz tutaj
a rajdowcy są na endurance.pl
Epikea, zapomniałaś dodac jeszcze konie ze sk w Janowie Podlaskim m.in Metropolis NA, Album... A nawet Danusi Kononczuk: Cytra bądz Ekier
nie zapomniałam
Tyle, że Nord prosi o konie startujące w zawodach min. regionalnych
a konie z janowa jezdzą zawody towarzyskie, amatorskie, pokazy i nieoficajlne
Danka ze swoimi chyba tez regionalek nie jezdzi?
A ME w Austrii?
hmm a te ME to sa przez FEI afiliowane??
chyba niebardzo
głosno mysle...
bo napewno przez ECAHO są

konie Danki były na ME? na szybko kojarze ze na janowskich jechała, swojego chyba nic nie wiozla?
Nie, ona jechała tylko na Metropolisie. Jej chodziły w regionalnych. Jeszcze jest ogier Barbarossa, ale on tez tylko MP i Jesienny chodził
jechała jeszcze na Eolu
Ekier chodził jakies ZR? To mam luki w wykształceniu 😉

Barbarossa tak jak mowisz.
Możliwe, dokladnie nie wiem. Nie wiecz czy to były regionalne czy jakieś inne... Tak czy inaczej zalicza się go do koni chodzących w małym arabskim sporcie 😉
Jasne rozumiem co masz na mysli 🙂
ja podałam te, ktore moim zdaniem pasują do wytycznych Nord - czyli minimum ZR 🙂
A jak wiemy arabkow chodzących ZT, amatorskie, rozne pokazy, west jest baaardzo duzo 🙂

edit:
AAA! Jeszcze forumowy Chonsu szedł ZR ujezdzenia, i skoki ale nie wiem czy to były ZR czy ZT
kon Atamanki chyba tez ZT
wydaje mi się, że w Damasławku, chyba w 2008, widziałem Almosa, ale nie jestem pewien
jest jeszcze  El Mariachii po Wachlarzu chodzący L-P pod Adasiem Grzegorzewskim z BKJ
Słuchajcie - czy ktoś się orientuję jak to jest z przystąpieniem do PZHKA? Wiem, że trzeba złożyć deklarację członkowską i mieć poparcie / rekomendacje trzech członków związku. Ale jakieś kryteria jeszcze określają pozytywne rozpatrzenie takiego wniosku? Zupełnie jestem na temat zielona na chwile obecną .... i mam nadzieję, że jak zwykle doświadczeni forumowicze wesprą podpowiedzią 🙂🙂🙂
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
09 stycznia 2011 11:35
Trzeba albo mieć konia arabskiego, albo być w jakiś sposób zawodowo lub społecznie z nimi związanym. Jeśli się spełnia to kryterium, pobrac deklarację ze strony PZHKA, wypełnić ja i znaleźc 3 członków rzeczywistych PZHKA, zeby zarekomendowali, a potem posłac do biura PZHKA - na najbliższym zarządzie będzie rozpatrzone
Mój mamut chodzi L P w ujezdzeniu (to apropo listy)

edit: Epikea, nie zauważyłam Twojego edita😉
Chonsu ujezdżenie ZR, skoki jedne ZR nieukończone, więc nie wiem czy się liczy😉 i ukończone ZT :P
arabiansaneta - dzięki. Właśnie znajomy bardzo mnie namawia, żebyśmy wspólnie wysłali deklarację...
Mnie też to chodziło po głowie, ale po pierwsze: znam bliżej tylko 1 członka 😉 i po drugie: stwierdziłam, że moja arabska wiedza jest jeszcze za mała 🙁
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
09 stycznia 2011 20:30
Jakby co, mogę zarekomendować
O, to świetnie 🙂 W takim razie jakby co, to się zgłoszę 🙂 Dzięki z góry 🙂
Debiut mojej młodej 😅
na wybiegu nie ma warunków bo ślisko więc założyłam siodło,córa na grzbiet i teren.
była taka grzeczna,skupiona,szła w równowadze,araby są niesamowite.
dodam ze siodło pierwszy raz.

zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
10 stycznia 2011 07:46
no no orjentica pozazdrościć takiego grzecznego arabka... ale ja i tak pewnie bym się bała, że na wolnej przestrzeni strzeli jej "wolność" do główki  😁 .
ale kobyłka bardzo fajna !

my z wczoraj - mam tylko pozowane  😉.
po woli szykujemy się do odznaki.

arabiansaneta - dzięki. Właśnie znajomy bardzo mnie namawia, żebyśmy wspólnie wysłali deklarację...

jakby co to my tez mozemy zarekomendowac... przyjedzcie do Janowa na Zjazd i wszystko mozna zalatwic na miejscu, łacznie z oplaceniem wpisowego i skladki.
Mnie też to chodziło po głowie, ale po pierwsze: znam bliżej tylko 1 członka 😉 i po drugie: stwierdziłam, że moja arabska wiedza jest jeszcze za mała 🙁

bedac czlonkiem mozna sie tez duzo dowiedziec, chocby na Zjazdach, gdzie wyklady sa bardzo ciekawe. 

orjentica, zduska- super!!!!
Witam,
przepraszam, że nie na temat, ale mam prośbę. Wiem, że na forum był kiedyś wątek Mosira-arabka wylicytowanego na WOŚP. Czy są osoby które znają losy tego konia? Ewentualnie proszę o link do tego wątku, bo nie mogę znaleźć.
Z góry dziękuję i przepraszam za offa
zduśka, on taki duzy czy ty taka drobna? 😉 tez sie szykowalam do odznaki ale chyba nie bedzie bo cos info brak a miala byc 15 🙁 tak czy inaczej kobyla poskakala, ja przezylam i nawet nie spadlam  🤣 niesamowite wrazenie na niej skakac - jak ona sadzi w gore  😲

[quote author=Złota link=topic=752.msg846290#msg846290 date=1294647891]

jakby co to my tez mozemy zarekomendowac... przyjedzcie do Janowa na Zjazd i wszystko mozna zalatwic na miejscu, łacznie z oplaceniem wpisowego i skladki.

bedac czlonkiem mozna sie tez duzo dowiedziec, chocby na Zjazdach, gdzie wyklady sa bardzo ciekawe. 

orjentica, zduska- super!!!!
[/quote]"

czyli rozumie ze zarząd juz podjął decyzje?  i w zasadzie formalne opłacenie składki robi z każdego członka Polskiego Związku Hodowców Koni Arabskich???
a każdy wniosek rozpartrywany jest automatycznie na tak?? podpisany oczywiście i rekomendowany:P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się