Stajnie w Lublinie
Jasnowata, na wiosnę a nie w czerwcu?! ojojoj.. to ja się streszczać muszę 😀
Tak btw to ja już siedziałam na Czakrze dwa razy 😅
To super! Hucuł zdolny zwierz 😀
Chcemy jak najszybciej, czyli pewnie jakos po Kasiowej sesji jeśli podłoże się ładne zrobi 🙂 Planujemy też, że w wakacje jeszcze raz zrobimy kurs, ale to jest na razie takie luźne gadanie. W każdym razie wszyscy chcą, a ja już nie mogę się doczekać 🙂
O masz ci los! A ja myślałam że będę mieć kompana na wyprawę, a Ty nerunia się już ulokowałaś na innej wsi wewrzesniu 🙂
Moja mała ciut za młoda jeszcze będzie na dłuższe wyprawy, więc w tym roku raczej stacjonarnie.
Jednak za rok? Moim marzeniem jest zjechać cały Poleski Szlak Konny... 😍
prosze sie przeniesc na gg z prywatnymi rozmowami. nie wszystkich uzytkownikow interesuje na co i gdzie sie umawiacie.
To teraz na temat.
Jak się dostać do Alexandra? Wiem, że muszę wsiąść w 24 i wysiąść nie wiem gdzie 👀
Startuję z LSM (okolice Leclerca). Na który przystanek pomaszerować? W co wsiąść? Gdzie i w co się przesiąść? Bardzo proszę o pomoc, bo Lublina nie znam ani trochę, a od wtorku zamierzam jeździć MPK-ami do w/w stajni. Może być na pw. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Na giełdzie wysiadasz (przeważnie to ostatni przystanek). Potem musisz przejść przez obwodnice (nie wiem czy to aby na pewno obwodnica, czy zwykła ulica, tyle że większa...) wchodzisz w boczną obwodnicy, idziesz kilkanaście metrów prosto i po lewej masz stajnię.
Dzięki wielkie Okwiat, znowu 😀
Udało mi się wymyślić jak dojechać do giełdy (ufff, tylko jedna przesiadka, ale pewnie i tak się zgubię).
A daleko to jest od tego ostatniego przystanku? Tak mniej więcej ile się idzie?
5-8min? Zależy ile czasu zajmie Ci przechodzenie przez jezdnię. Pasów nie ma, a czasem leci sznur tirów i ciężko jest znaleźć 'lukę' między nimi.
juliadna mam zaprzyjaźnioną stajnię,można z koniem przyjechać,lasy,zalew,fajna atmosfera,
http://www.koniczynka.chodel.com/.super opcja na wakacje.
A jacyś dobrzy trenerzy, do których warto by się wybrać na ferie, czy na wakacje?
Okwiat :kwiatek: Jett, bez tytułu trenera, ale szczerze polecam instr. w Sadłowicach. na wakacje jak znalazl.
Ludzie, ludzie! proszę, podajcie mi adres internetowy sklepu pana M. Rafalskiego 🙇 🙇
Być może się powtórzę ale proszę nie bić bo przeczytanie ponad 100 stron wątku zajęłoby mi pół wieczoru 😉
Chciałam zapytać gdzie (czy w ogóle?) można pojeździć pod okiem dobrego trenera bez własnego konia? Nie chodzi mi tu absolutnie o jazdy w zastępie na typowo szkółkowych misiach ponieważ ten etap mam już daleko za sobą.
W związku z wyjazdem na studia musiałam rozstać się z moim ukochanym koniem (dzierżawionym z resztą) , z treningami, z zawodami i zaczyna mi tego okropnie brakować.... 🙁Co więcej chciałabym się dalej rozwijać, a nie tylko klepać tyłek po siodle.
Albo np czy może są /znacie osoby prywatne które prowadzą jazdy na swoich koniach?
w polku chyba na ich koniach jezdzic mozna, w bonanzie to niewiem, ale wydaje mi sie ze na kucyczkach to napewno, poniatowa ma konie ale na tych szkolkowych to tak nie wiecej niz L
Nikitaa ja uwielbiam jeździć do fideliusa do Prof.Pietrzaka ; ] ja tam zazwyczaj jeździłam sama, 2 razy zdarzyło się że jeździłam z kimś [ 2 prywatne osoby ], jestem zadowolona i zachęcam, z tym , że jadąc tam trzeba konkretnie się określić, bo inaczej będziesz traktowana jako osoba po prostu wożąca się i poprawiająca błędy, cenię również panią Monikę Białek z bonanzy, lecz tam bardziej szkółkowo, choć udało mi się kilka razy mieć samodzielną jazdę [ w sensie że tylko ja i pani Monika na hali ] ale tak to nie mogłam się odpędzić od szkółki...
tajfunowaaa masz pw 😉
A czy jest ktoś kto może się wypowiedzieć na temat Pikera?
Nikitaa ja uwielbiam jeździć do fideliusa do Prof.Pietrzaka ; ] ja tam zazwyczaj jeździłam sama, 2 razy zdarzyło się że jeździłam z kimś [ 2 prywatne osoby ], jestem zadowolona i zachęcam, z tym , że jadąc tam trzeba konkretnie się określić, bo inaczej będziesz traktowana jako osoba po prostu wożąca się i poprawiająca błędy, cenię również panią Monikę Białek z bonanzy, lecz tam bardziej szkółkowo, choć udało mi się kilka razy mieć samodzielną jazdę [ w sensie że tylko ja i pani Monika na hali ] ale tak to nie mogłam się odpędzić od szkółki...
a Ty to nie szkolka? Niebardzo rozumiem:[
Piker polecam jeśli chcesz troche poskakać, od czasu do czasu lekko popingwinić... ale głównie skoki. Tyle że jeśli chcesz startować to albo na swoim koniu albo coś wydzierżawić, treningi czasem w pojedynke, czasem w dwie/trzy osoby...
pony staram się raczej nie korzystać ze szkółki bo jak każdy chciałabym się czegoś nauczyć, a nie zawsze jak jest dużo osób na ujeżdżalni/hali [ np w bonanzie minimalnie jest tam 5 koni ], lecz raczej rzadko to wychodzi, chociaż jak jeździłam do Profesora raczej miałam lekcje indywidualne... ja raczej trenerów/instruktorów nie spraszam do siwego, bo to byłby istny koszmar ; ]]
starałam się wyjaśnić ale chyba mi nie wyszło 😂
czy jest tutaj ktoś ,kto trzyma (lub trzymał) konia w Dakarze w Mełgwi ? 🙂
Chcę napisac, że na Elizówce zbronowali dzisiaj halę i było mięciutko! 💃 Ciekawa jestem czy będą robic to codziennie. Byłoby bardzo sympatycznie.
Na codzienne bronowanie nie licz 😉 Z Elizówki powynosili się prawie wszyscy na których zależało mi żeby zostali 🙄 (nie jestem w 100% pewna czy to zdanie jest poprawne językowo... 🤔) Ponoć na 04.01 są zamówione piaskarki (ponoć) ale wtedy prawdopodobnie będziemy się z kolei zakopywać w piachu :emot4: No nic... Ja ciągle mam nadzieję na poprawę, jednak informacje jakie codziennie do mnie napływają od pensjonariuszy, o stanie hali, a ostatnio nawet boksów, są godne złożenia najszczerszych wyrazów współczucia...
Ja już słyszałam milion wersji. Poczekam jeszcze parę dni.
pony staram się raczej nie korzystać ze szkółki bo jak każdy chciałabym się czegoś nauczyć, a nie zawsze jak jest dużo osób na ujeżdżalni/hali [ np w bonanzie minimalnie jest tam 5 koni ], lecz raczej rzadko to wychodzi, chociaż jak jeździłam do Profesora raczej miałam lekcje indywidualne... ja raczej trenerów/instruktorów nie spraszam do siwego, bo to byłby istny koszmar ; ]]
starałam się wyjaśnić ale chyba mi nie wyszło 😂
a wiec jestes szkolka tylko preferujesz indywidualne jazdy co zreszta jest zrozumiale🙂
moonlightowa ja trzymałam i trzymam 😉
Najlepszego revoltovicze w Nowym Roku ;*
czy ktoś wie co obecnie dzieje się w stajni w Uniszowicach?