Sesja/Studia i t d ;)

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 grudnia 2010 19:46
ciri, a na uczelni punktu ksero nie masz? znajomi?  Ew. możesz oddać mu płytę, mówiąc jaka się sytuacja wydarzyła...
Hija, Strzyga-mamy ksero 24h, ale na szczescie obeszlo sie bez przebijania sie noca przez cale miasto, bo kolega uratowal mnie z opresji. co prawda zwalilam mu sie do domu jakos o 22, ale praca wydrukowana, oddana i wreszcie wolne 💃
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
22 grudnia 2010 13:23
Ciri- powiedz mi Słoneczko, z kim macie filozofię? ;>
z prof Przybylska, czyzbysmy mialy tego samego wykladowce?
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
22 grudnia 2010 21:59
Właśnie miałam taką nadzieję, ale jak się okazuje nie mamy tego samego wykładowcy. Ja mam wykłady z szalonym dr Prusikiem(podobno-na 100% nikt nie jest tego pewien, nie przedstawił się, na planie widniał inny wykładowca generalnie to.. hehe no takie typowe dla naszego uniwerku  😁 )
hahaha, to tak jak nasz pan od wfu, nikt nie wie jak sie nazywa, dowiemy sie, jak dostaniemy wpisy 😉
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
02 stycznia 2011 22:37
Czy ktoś słyszał może o możliwości studiowania dziennikarstwa/mediów/reklamy przez internet? Może być nawet jakiś uniwersytet zagraniczny, ale żeby była możliwość w ogóle dostania się na takie studia...
+ czy ktoś wie czy ZUS przyznaje rentę dla osób które studiują przez internet?
kujka   new better life mode: on
02 stycznia 2011 22:39
okwiat, czemu rente?
02 stycznia 2011 22:44
Czemu na studiach jej sesja? Czemuuuuu?
Averis   Czarny charakter
02 stycznia 2011 22:47
Żeby można było dostawać regularnych zapaści ze zmęczenia! Lajkit!
02 stycznia 2011 22:52
Eh, miałam być sumienna, a nie kiwnęłam palcem przez święta.

A że u nas radośnie mamy albo wykład albo ćwiczenia, niektórzy genialni ćwiczeniowcy robią nam egzamin z ćwiczeń. Już się cieszę na dwuczęściowy ustny z Historii Europy.
02 stycznia 2011 22:54
Averis, no tak ale na jakiej zasadzie ta renta, za co?
Averis   Czarny charakter
02 stycznia 2011 23:00
kujka, o zapaściach było odnośnie sesji 😁 W rentach, to ja się nie orientuję.
Strzyga, jesteś sumienna. Sumiennie unikałaś nauki 😁
02 stycznia 2011 23:02
kujka rentę po śmierci rodzica. Jest przyznawana do 25r.ż chyba że obronisz się wcześniej, to wtedy nawet krócej ją dostajesz. No i oczywiście warunkiem jej otrzymania są studia.
02 stycznia 2011 23:05
okwiat, aaa takie cos. nie wiem niestety jak to jest z internetowymi studiami (w ktore jakos ciezko mi uwierzyc... :/). ale to nie lepiej juz zaoczne?
02 stycznia 2011 23:07
Averis, gdyby tylko były z tego egzaminy  😍

okwiat, http://www.sciaga.pl/studia/uczelnia/92/europejska_szkola_ksztalcenia_korespondencyjnego
zadzwoń do nich i się zapytaj.
02 stycznia 2011 23:17
kujka właśnie do głowy przyszedł mi kolejny (być może głupi...) pomysł co robić po licencjacie tak żeby wyjść na tym jak najlepiej. Otóż doszłam do wniosku, że mogłabym wyjechać w to samo miejsce w którym pracowałam przez wakacje, jeździć konno, zarabiać i byłoby fajnie, ale nie wyobrażam sobie, że miałabym NIE studiować w ogóle... Poza tym ta kasa z ZUSu zawsze by się przydała. Moja koleżanka amerykanka (która jest nativem w PL) studiuje dziennikarstwo internetowo, ale na amerykańskiej uczelni i myślę, że nawet nie mam co się dowiadywać, bo tam nikt nie będzie chciał jakiegoś przeciętnego polaczka przyjąć na takie studia. W dodatku internetowe...
Tak więc zaczynam się zastanawiać czy w PL czegoś takiego nie ma, może niebawem jak znajdę więcej czasu to zacznę szukać po brytyjskich stronach...
Strzyga dzięki za link  :kwiatek:, pewnie zadzwonię w tym tygodniu i dowiem się.
nienawidze sesji!!!!! 👿
ktos chetny, zeby zdawac za mnie? 👀

p.s. Okwiat-wydaje mi sie, ze rodzaj studiow nie ma znaczenia przy pobieraniu renty, ode mnie chca zawsze tylko zaswiadczenie o studiowaniu, a to Ci powinien wydac kazdy rodzaj uczelni 😉
Ja już mogę powiedzieć,że nie zdam sesji letniej w czerwcu. Właśnie dostałam kalendarz startów na ten sezon. I nie ma SZANS wcisnąć w ten kalendarz studiów.  😵
Istnieje duuża szansa, że wreszcie skończę te zasmarkane studia;] Zaliczyłam epi, został tylko egzamin oraz ptaszki na dokładkę i wreszcie uwolnię się od tej szkoły.
A ja piszę referat na środę. Wszystko pięknie, do 15 napisałam w sumie tyle ile zaplanowałam na dzisiaj, spokojnie mogłabym to skończyć, ale potem złapałam lenia i o. Będę musiała jeszcze jutro pisać.
ja mam do napisania reportaż na środę.... i oczywiście miałam na niego całe święta, ale kto by się tam przejmował 😁 + jedną koszmarną pracę.
Jeszcze do przeczytania pół książki, poprawki kosmetyczne w pracy i witaj zerówko z oświecenia. 😅
Ale by pięknie było pozdawać wszystko na szybciora....
04 stycznia 2011 16:18
Rozśmieszyła mnie dziś pani w dziekanacie jak poszłam zapytać o stypendium - najniższy próg to 4,5 i dostaje się za niego coś w okolicach 150 zł 😀
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
04 stycznia 2011 16:22
Strzyga, Wszędzie takie śmieszne sumy są. U nas od 4,5 i chyba 250 zł się dostaje.

Biorę się za przepisywanie notatek.
słuchajcie przyszli weci.
Ma ktos z was ksiazke "weterynaryjna diagnostyka kliniczna" wyd. II Janosa Mocsy? potrzebuje, aby wlasciciel takiej ksiazki zeskanowal mi i wyslal na maila strony od 182 do 185 oraz od 198 do 201.

🙇

fryzyjskie @ interia.pl  (bez spacji)
idzie sesja, chyba czas ogarnac jakies notatki 😁
Piszę, a im jestem bliżej końca tym bardziej mi się nie chce  😵
Ludki kochane, czy ktos z was ma namiary lub elektroniczna wersje tekstu Donny Harraway "Manifest Cyborga" po polskiemu?? Do niedzieli mam czas na opracowanie tekstu, ale po niemiecku, to wiecej go tlumacze, niz rozumiem, a co dopiero potem Niemcorom go referowac 👿

help..
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
04 stycznia 2011 18:59
Czuć już oddech sesji na karku 😁
Po Świętach mam okrutnego lenia, a w przyszłym tygodniu zapowiedzieli nam 3 zaliczenia.
Oczywiście do niczego jeszcze nie przysiadłam  🤔wirek:
Dodatkowo muszę jeszcze przygotować dwa referaty, też na przysły tydzień 🍴
Mam pytanie.
Robię bibliografię i mam artykuł z książki. W przypisach robię, że autor, artykuł [w:] i dane książki.
A w bibliografii jak pisać, samą książkę czy wszystko to co w przypisie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się