KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

a w czym chcecie zobaczyć Amandę ?  🏇
wątek zamknięty
w koniku też są z tego co wiem łezki navy z navy green, moja koleżanka na targach u nich taki czapraczek nabyła🙂 na rudym jest szał🙂
wątek zamknięty
Ja sobie kupiłam microfaser flax  💃

W poznaniu widziałam podróbki eskadron cotton nici  😁
wątek zamknięty
Dramka, w Berlinie? A coś jeszcze ciekawego kupilas?🙂
wątek zamknięty
jak wygladaly ?
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
13 grudnia 2010 22:09
Dobrze że mogę na was liczyć 😉 Wezmę Toffika, no i na bank rose brillant 😀😀 Tyle ze sobą walczyłam ale kurcze jak fin ja kupiła i miałam ja u siebie w domu to nie mogłam oczu oderwać.

A w tym szarym nie będzie Grubemy do pyska?? Bo ma taką fajną kontrastową lamówkę 😀

dla mnie tylko ten szary 😉 byle nie czarny. toffe bezszał.

chilli2, ja bym zostawiła: navy maritim, plum, navy z sumergreen i linda. nougaty ogólnie mi się podobają ale ten brillant wcale 😉
wątek zamknięty
Dramka mnie strasznie kusiły te podróbki Eskadronów bo były prawie identyczne, jedynie znaczka im brakowało a za 70zł... ale nie dałam się!
wątek zamknięty
Arimona W Berlinie.

Generalnie było mało i drogo  🤔 Bede wystawiać w ogłoszeniach  👀
wątek zamknięty
Dramka a powiesz coś więcej?? O samych targach?? Bo ja nie dojechałam przez pogode i byłam mega zła.. Może być w wątku o tych targach żeby tu śmietnika nie robić.
wątek zamknięty
13 grudnia 2010 22:27
Dramka to czekam na te ogłoszenia! 🙂
wątek zamknięty
dzięki za pomoc, ale nadal nie wiem co puścić...
chyba jak bedę miała chwile zrobie wszytsko na modelu  🏇 i wtedy ocenicie w czym mu do pyska 😅
wątek zamknięty
Mam pytanie.
Czy ma ktoś z was z kolekcji Eskadron Jesień/Zima 10/11 navy-green:
- derkę stajenną RIPSTOP 400g (kolor: navy-green check)
- derkę polarową DOUBLE FLEECE?
Nie przepadam za kupowaniem rzeczy, których nie widziałam na żywo.
Chciałabym się poradzić osób które mają w/w derki o to jakie są =)
Z góry dzięki.

double fleece jest absolutnie cudowna. kolory rzecz gustu - ciekawe, ale nie moje. za to samo wykonanie i jakość polaru powalająca. toż to jest nie jak polar a jak grubaśny, ciepły kocyk, do tego strasznie milutki, mięciutki. Widać, że derki będą bardzo ciepłe i wytrzymałe. Drogie (jak na polaróki) jak diabli, ale naprawdę jakość rewelacyjna.

Orientuje się ktoś, czy do czapraka Euro-Star CANDY można znaleźć jakieś dopasowane kolorystycznie owijki?

jarpolowy fiołek alpejski. kolor nie jest idealnie ton w ton, ale wygląda to razem naprawdę nieźle. obie rzeczy mam w domu, jeśli Ci zależy cyknę fotkę.
wątek zamknięty
minerwa Jak macałam double fleece wydawał się absolutnie boski i przyjemniejszy od dralona.
wątek zamknięty
minerwa, wielkie dzięki  🙂
Masz jakieś fotki na modelu może?  😉
wątek zamknięty
nie mam niestety, bo to double fleece SEI, która na pewno na dniach zarzuci nas zdjęciami 😀  🏇
wątek zamknięty
Ma ktoś może fotkę podróbek nici?W jakim sklepie były? Strasznie jestem ciekawa jak wyglądają.
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
14 grudnia 2010 10:10
Podłączam się do pytania, też chętnie zobaczę 🙂 A jak mają takie same kolory to w ogóle 😉
wątek zamknięty
Czapraki identyczne jak ta kolekcja tylko bez logo i konika eskadrona
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
14 grudnia 2010 11:29
Pytanie za 100pkt do właścicieli kantarów Anky
jezeli Escadron Cob leży tak na Grocie
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/40/811#i
zostaje jeszcze wolny pasek, to wejdzie mi jej głowa w coba ANKY? 👀
wątek zamknięty
14 grudnia 2010 12:18
nie mam niestety, bo to double fleece SEI, która na pewno na dniach zarzuci nas zdjęciami 😀  🏇

coś tam cyknąć się postaram 😉 model rudy. nie mogę się już tej dery doczekać!  😜

dziewczyny chcę kupić drugą zimówkę na zmianę i na zaś. taką bardziej do tyrania. i znalazłam dwie fajne. yorka i nortona. która to lepsza jakość?
http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?products_id=3172&topSsid=2859e4d9fe8a2052697f9870dde88c52
http://www.galopada.pl/sklep/product_info.php?products_id=13960
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
14 grudnia 2010 12:31
na mam tego nortona to się trzyma 😀 no i + u niej to że ma te rozcięcia na łopatkach  😁
wątek zamknięty
a mi chyba odbija, zamiast dzień wolny od zajęć przeznaczyć na coś pożyteczniejszego to ja przeglądam r-v i zastanawiam się nad rzeczami, które jeszcze tydzień temu były dla mnie oczywiste... 🙄 a mianowicie jak pewnie wiecie na kros mamy wersję odblaskową czyli fuksję eskadrona i planuję na wiosnę kupić woof wear najprawdopodobniej double lock ale to nie ma teraz znaczenia. Do tej pory byłam pewna, że kupię czarne żeby się wtapiały w tło i nie mieszały w i tak odblaskowej fuksji, ale... no właśnie ale zachciało mi się sprawdzić w PSie jakby wyglądały białe dodatki (bryczesy i ochraniacze) zamiast czarnych i nie jestem pewna ale chyba zaczyna mi się to podobać.... 🤔

a wy jak uważacie wygląda to w ogóle jakoś przyzwoicie, nie za dużo się dzieje, nie za dużo kontrastów: czarny koń, białe ochraniacze i jeszcze ta oczodajna fuksja? bo ja juz zgłupiałam

oczywiście biały na zdjęciu jest bardziej odblaskowy bo bryczesy są pokolorowane, ale i tak nie wiem czy nie za dużo się dzieje...

wątek zamknięty
kpik   kpik bo kpi?
14 grudnia 2010 12:40
też mam tego nortona - bez rewelacji, ale za tą cene jest ok.  Nic się nie przesuwa, jest ciepłe, zapięcia trzymają się.
3 sezon leci tej derce, 2 konie,  noszone całą zimę i jedyne co poszło to szew przy jednym z klinów - po prostu koń chciał się rozebrać. Poza tym - jest w porządku
wątek zamknięty
asiowe   after a hurricane comes a rainbow
14 grudnia 2010 12:41
Mam Nortona i konisko na pewno w nim nie marznie 🙂
Do tyrania super bo moja gniada jest w tym mistrzem a derka jak nowa i do tego bardzo przystępna cena 🙂
wątek zamknięty
14 grudnia 2010 12:59
dzięki  :kwiatek:
nortona plusy dla mnie to właśnie rozcięcia przy łopatkach i bardzo przystępna cena
yorka plus dla mnie to klapa na dupsko. też ok cena.
także potrzebowałam pomocy 😉 różnica jest spora w gramaturze ale mój koń jest niegolony i to się raczej szybko nie zmieni. więc z tego co mówicie da radę 🙂 mam zimówkę choco eskadrona i pod nią chciałam drugą kolorystycznie. pojadę w weekend do domu i wszystkie stare derki pozarzucam na rudego. pewnie 3 pójdą na odstrzał 😉 wyrósł mi chłopak  😵
chyba że macie jeszcze inne propozycje brąz/niebieski w normalnej cenie?
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
14 grudnia 2010 13:11
Magdzior, jak dla mnie lepsza jest wersja z czarnym, ale to też zależy co wolisz 😉 Dla mnie z białym już jest za dużo 🙂
wątek zamknięty
Nie widzę zdjęcia bo z telefona czytam, ale mi się wydaje że to będzie za dużo. A oprócz tego, ani single ani double nie są stworzone do skoków. Pamiętam że są jakieś ww specialne do krosow.
wątek zamknięty
Zairka, ja bym nie ryzykowała. Skwarek wielkiej głowy nie ma, nosi i coby i fulle (te mniejsze, bo z wielkich wychodzi od razu), no i zobacz jak wygląda na nim kantar Anky full. Zapina się na ostatnią, największą dziurkę:

wątek zamknięty
kpik   kpik bo kpi?
14 grudnia 2010 13:31
sei, mój niegolony przestał całą zeszłoroczną zimę w tej derce (notron), obecnie golony- też w niej stoi, ale na większe mrozy mam jeszcze inną, grubszą.
wątek zamknięty
Nie widzę zdjęcia bo z telefona czytam, ale mi się wydaje że to będzie za dużo. A oprócz tego, ani single ani double nie są stworzone do skoków. Pamiętam że są jakieś ww specialne do krosow.

tez teraz patrze i z białym to jednak przesada, ale co do double i skoków to szczerze mnie teraz zdziwilas, trochę się naczytałam i wiele osób je poleca również do skoków, tzn dokładniej chodzi mi o kros żeby noga była ze wszystkich stron osłonięta, to prawda, że są WW cross country ale one są tylko na przód i słyszałam i widzialam na zdjęciach, że średnio się układają... a pełnych neopranów też nie bardzo chcę bo mierzyłam ostatnio Tattini i bardzo brzydko na Reszce leżą bo ona ma krótkie ale masywne nogi i ten najniższy rzep jakoś dziwnie zachodził jej na kopyto niemalże dlatego WW wydaly mi sie dobrą alternatywą, bo jak nie to nie mam innego pomyslu w rozsądnej cenie...

Ps. wiem, że to juz post kwalifikujący się do tematu o ochraniaczach ale chcialam tylko odpisać, jesli bedzie dalsza dyskusja to ucieknę juz do odpowiedniego wątku
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.