CSI Katowice Parada Horse Show 2-5.XII.2010

ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
03 grudnia 2010 07:44
Po wczorajszym jestem zła, wściekła, a tak naprawdę WKU@#$%&* ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ NA MAXA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Poszłam z młodymi ze stajni, to miało być ich pierwsze CSI i co ❓ I G*&%@ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Mieli wpuszczać o 16. Nie, nie wpuszczą nas, ze względu na nasze bezpieczeństwo, bo traktory jeżdzą. Ale, że jak? Po holu? No to marzniem wszyscy razem i klniemy pod nosem. Zlitowali się w końcu kole 17, nie wiem, czy dlatego, że starsza pani o dwóch kulach ze złości zaczęła walić tymi kulami w szybę, czy z innego powodu, nie ważne - wpuścili. Gdzieś do 18:45 czekaliśmy, aż nas wpuszczą na trybuny. Wpuścili - oglądamy rozprężanie i czekamy na konkurs. Załatwiam z rodzicami od dziewczyn, że może mogłyby zostać dłużej, żeby przynajmniej część konkursu zobaczyć. Jak się już z niektórymi dogadałam, to się pocztą pantoflową od wolontariuszy dowiedziałam, że konkurs właśnie został odwołany. 😵 🤔 🙄

👿

Normalnie wstyd mi, że w moim mieście taką chałę odwalają 😡

Wszystkie zawody towarzyskie na których byłam były 1000 razy lepiej zorganizowane, niż te CSI.
Faktycznie jak się to wszytko czyta to odechciewa się wyjazdu...  🤔wirek: nie bardzo mam ochotę zaliczyć jedynie przejażdżkę autostradą z Krakowa do Katowic  😵
Ciekawe czy w weekend będzie jakoś lepiej z organizacją...  🤬
To ciekawe jak z dzisiaj, kto jedzie ??
Fatamorgana, ja, Forta i 2 inne osoby będziemy w Spodku pewnie ok. 15-16 (o ile pociąg nie stanie po drodze), możemy zdać więc relację 🙂
a ja dzisiaj nie pojadę, z Rybnika do Katowic nie da się dojechać 🙁

Jedzie ktoś w niedzielę z okolic Katowic samochodem i ma jedno małe, wolne miejsce...? 👀
03 grudnia 2010 08:33
Ja będę. Obiecałam bratanicy, że ją zabiorę i pomimo focha muszę tam leźć znów dziś. Mam nadzieję, że zaskoczą mnie pozytywnie i humor mi się poprawi.

Będę kole 17
Dziewczyny, mówcie wszystko, bo bardzo mnie ciekawi jak się dzisiaj wykażą.
olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
03 grudnia 2010 09:26
ja będę dziś od ok 17 i mam nadzieję na jakieś zakupy....  🍴
Pogoda nie zacheca do jazdy. Jak tam dzis jest, czy cos wiadomo?
śnieg pada bardzo, podłoże na hali jest takie, że wszystkie konie się ślizgają, dwa wywróciły, nie bardzo chcą skakać.  🤔
03 grudnia 2010 11:54
A ja liczyłam naiwnie, że skoro wszystko ma się zacząć o 10, to nawet licząc mega poślizg czasowy, jak przyjdę o 17 to cóś się będzie działo 🙄
Okazuje się, że może być lipa 😵

moneczka ale to podłoże takie kijowe na rozprężalni, czy w Spodku, tam gdzie konkursy ❓
i tu i tu. Po upadku Głuska w parkurze była dziura.
03 grudnia 2010 12:10
Normalnie czad. Gdyby to działo się gdzieś daleko stąd sikałabym ze śmiechu.

A tak tylko 🙄
Rzucilam okiem na relacje na SK. Niemalze zero publicznosci 😉
Czyli słuszna była decyzja skoczka, z którym stoję w stajni. Po zeszłym roku i akcjach podłożowych w tym roku nie pojechał.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
03 grudnia 2010 12:38
dziewczyny czekam na waszą relację z dzisiaj 🙂 pkp nie dość że łapie mega opóźnienia to jeszcze drogie bilety. poza wczoraj czekałam na centralnym godzinę!!! na pociąg który ruszał ze wschodniej (1 stacja) bez komentarza  🙄 nie chcę się tak męczyć jak nie będzie na co patrzeć 🙁
a stoisk chociaz przybyło? 😎
Śnieg zaczął padać i robi się baaardzo nieciekawie.
Jeżeli nie przestanie padać, a tak mówią prognozy, to po zmroku będzie drogowa masakra.  😕
Odradzam dzisiaj wycieczki do Katosów.
Mam nadzieję, że do niedzieli sytuacja się ustabilizuje. Bilety kupione, załoga gotowa.
Podobno ma przestać padać jutro rano...
Niedziela? Hmm  😉

A, jeszcze jedno.
Na stronie http://www.swiatkoni.pl/news-display/2640.html, możemy "podglądnąć" ciekawą wymianę zdań...
caroline   siwek złotogrzywek :)
03 grudnia 2010 12:52
poza wczoraj czekałam na centralnym godzinę!!! na pociąg który ruszał ze wschodniej (1 stacja) bez komentarza 

miedzy centralnym a wschodnią wczor pekły tory - musiały byc opóżnienia
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8754938,Chaos_informacyjny_i_opoznienia_na_Dworcu_Centralnym.html
Livia   ...z innego świata
03 grudnia 2010 12:53
Tu jest relacja online: jak na razie jest Adrenalina.

http://www.swiatkoni.pl/news-display/2640.html

Ale trybuny puściutkie.
nie no, coś się tam dzieje. Brakuje tylko publiczności, ale mam nadzieję, że wszyscy dotrzemy w weekend i będzie na co popatrzeć 🙂
Ja właśnie wróciłam do domu z Katowic. Stoisk było co najmniej 10, ceny takie jak w sklepach (choć jeden sklep wśród znajomych robił furorę dzisiaj tanimi rzeczami), nawet sporo towaru jest wystawione. Jak byłam to widownia nie świeciła pustkami bo zajmowało ją sporo dzieciarni 😉 Czy było zimno, dla mnie tak normalnie w miarę.
Natomiast co do stanu dróg to jest kiepsko, autostrada nie odśnieżona a z drogami bocznymi nie lepiej, ciągle pada śnieg.

Edit:  Livia trybuny puściutkie bo właśnie trwa przerwa. Obsuwa już jest z pół godzinna jak nic.
Ava, a jak z parkowaniem w okolicach Spodka?
Livia   ...z innego świata
03 grudnia 2010 13:42
Ava, były puściutkie nawet jak westowcy jechali Adrenalinę 🙂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
03 grudnia 2010 14:02
[quote author=sei link=topic=30880.msg794693#msg794693 date=1291379900]poza wczoraj czekałam na centralnym godzinę!!! na pociąg który ruszał ze wschodniej (1 stacja) bez komentarza 

miedzy centralnym a wschodnią wczor pekły tory - musiały byc opóżnienia
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8754938,Chaos_informacyjny_i_opoznienia_na_Dworcu_Centralnym.html
[/quote]
masakra. największy ubaw (dosłownie) mieli ci co czekali na pociąg do berlina kiedy usłyszeli że opóźnienie ze 180 minut zwiększyło się na 220.

a w temacie pośrednim. jechał ktoś do katowic pociągiem z centralnej polski?
i wiecie może jak światło na hali? miałam jechać robić zdjęcia.
moim zdaniem światło gorsze niż na Warszawskim Torwarze.
moneczka to samo uslyszalam wczoraj od osob focacych zawodowo i nie tylko... nawet na 2,8 ciezko, bo podobno dziwnie swiatlo pada i sporo rzeczy odbija
ja juz zrezygnowalam z wyjazdu w sumie to cala "nasza" grupa 8 osob nie jedzie- dziewczyny wlasnie ruszyly do Wrocka ja zostaje w Wawie, od nastu osob bedacych w Kato nie uslyszalam ani jednego dobrego slowa o  zawodach...
Gallien   Un poco di zucchero
03 grudnia 2010 14:29
Część zagranicznych zawodników odjechała :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się