Podróże

Dziewczyno to w Paryżu kupuj  😜
Ale zazdroszczę wyjazdów.
Ja w piątek dostałam jeszcze katalog z biura podróży, z którym jeździliśmy i mnie trafia szlag, że na razie nici z wypadów.
mysle ze bylabym okrutna gdybym na wycieczce przez mojego chlopaka organizowanej ciagala go po sklepach 😀
na pewno bedzie musial przecierpiec jakies 2 czy 3 godziny, ale bede wyrozumiala....mysle ze to moze zaprocentowac 😀iabeł:
sienka - gratuluję! pozdrów Paryż za którym bardzo tęsknie.
pony   inspired by pony
08 listopada 2010 07:04
sienka- Paryz- jak dotad moje ukochane miasto i tak jak Presja-tesknie za nim, normalnie tesknie, z zadnym innym miejscem czegos takiego nie przezywalam!
udanego wyjazdu!!!🙂🙂
dziekuje bardzo dziewczyny, pozdrowie na pewno! Moge ucalowac od volty wieze eiffla 😀
sienka - koniecznie zobacz galerie lafayette  😁

pony - ja mam to samo 🙂
Sienka-ale super, normalnie Ci zazdroszcze 😡

pozdrow i ucaluj od volty, mozesz jeszcze dodac, ze moze sie mnie niedlugo spodziewac 😉
i czekam na OBFITA fotorelacje! 😀

tez "tesknie" za Paryzem, chociaz nigdy tam nie bylam...i za Avignon, ile ja bym teraz dala, zeby tam byc 😜
ahh boje sie i nie moge doczekac za jednym razem...
aparat mamy bardzo marny, zobaczymy co wyjdzie ze zdjec. Ale zrobie jakies speszjali for volta 🙂
dzieki jeszcze raz, i do napisania (hehe) w sobote! 😅

psikus, mam wifi w hotelu. przezylam lot!
pozdrowienia z Paryza 🙂
Czekamy na zdjęcia  🙂
Czy ktoś był gdzieś na wczasach lub wycieczce z biurem rainbowtours ??
sienka, i jak Paryż?  😜 😍
Chyba nie myślałaś, że uda Ci się wykręcić od obszernego sprawozdania!
zdjęcia! zdjęcia! zdjęcia!
hah, no dobrze, masz mnie i nie moge sie wykrecic 🙂

tak wiec Paryz byl cudowny 😍 w skrocie, wynajmowalismy czysciutki sliczniutki pokoik u polki, polecam jakby ktos chcial namiary. W bezpiecznej okolicy, kolejka okolo 10 minut jechalo sie do centrum.
Bylo zimno i caly tydzien padalo, co na zdjeciach widac, ale nie przeszkodzilo nam to w lazeniu calymi dniami po miescie.
Czuje ze jeszcze do Paryza wrocimy, to naprawde niezwykle klimatyczne miejsce.

A, i oboje przytylismy, bo codziennie na sniadanie kupowalismy kilka rodzajow sera + bagietki, na obiad crepy/malze...mmm...

Kilka zdjec:

galeria la fayette (obled w ciapy)

sklep z musztardami, pol godziny tam siedzielismy, kupilismy m.in musztarde z mandarynkami i curry i z bazylia i czosnkiem 😜

byly taaaaakie piekne i taaaakie pyszne slodycze:

most z klodkami par, widac dziury po wycietych klodkach 😉

no i oczywiscie luwr

ojaaaaa  😜
naprawdę zazdroszczę Ci tego wyjazdu! Mimo złej pogody  😉
szło się dogadać z francuzami po angielski? czy niechętni do współpracy raczej?
jak najbardziej szlo, mysle ze o wiele latwiej niz jakbys chciala po angielsku dogadac sie z polakami 😉

no cos Ty? tak w sklepach normalnie po angielsku gadali? wow, Paryz szaleje, gdzie indziej we Francji znalezc mowiaca po angielsku osobe to naprawde cud 😉
cudna podroz, zazdraszczam 😡
a jak tam dotarliscie? samolotem? ile wyniosla Was podroz, jesli moge spytac? 🙂
ciri, ja tez bylam zdziwiona, bo jakies 4 lata temu bylam w alpach francuskich na nartach i dogadywalam sie na migi bo po angielsku kazdy udawal ze nie umie 😉
dotarlismy samolotem, lotem a nie tanimi liniami, bo tanie linie byly tylko jakies 100-200 zl drozsze (od pary), a dolecielibysmy na to lotnisko pod paryzem. (na B, nie pamietam nazwy)
nie wiem dokladnie ile nas wynioslo wszystko, bo bylo to wyjazd-niespodzianka od chlopaka, na miejscu pozwalalismy sobie na wszystkie zachcianki i po prostu balam sie potem sprawdzic czy zamknelismy sie w budzecie 🤣
mysle ze ok. 2500-2800 zl lacznie z przelotem, mieszkaniem. Bylismy 6 dni.
Paryż Beauvais? tam właśnie tanie latają 😉 LOT na Charlesa lata 😉
most z kłodkami super sprawa! nie wiem co to dokladnie znaczy, ale w wawie tez kilkanascie klodek widzialam 🙂
tak mery, dzieki :kwiatek:

ps. nie wiesz jak dzisiaj jest z lotami, przy tej pogodzie? Jutro moj M wraca z malty na okecie wieczorem, i szczerze mowiac troche sie boje...?
kujka   new better life mode: on
29 listopada 2010 09:18
sienka, tak jak do Paryza mnie nigdy nie ciagnelo, bo uwazalam go zawsze za mega komercyjne, oklepanie "romantyczne" miasto, tak Twoje zdjecia bardzo mi sie podobaja 🙂
to zależy od warunków na lotnisku jeśli będzie non stop sypać, albo mgła się zrobi mogą samolot pokierować na inne lotnisko
ps. nie wiesz jak dzisiaj jest z lotami, przy tej pogodzie? Jutro moj M wraca z malty na okecie wieczorem, i szczerze mowiac troche sie boje...?

to co jest dzis i bedzie jutro moze sie drastycznie roznic 😉 wiec po tym co jest teraz nie masz co sie martwic o jutro, bo moze byc kompletnie inaczej... 🙂 dzis mam wolne, ale jutro bede wiedziec jak jest z malta wieczorna!
kujka, ciesze sie bardzo i dziekuje!

new.day, nawet nie strasz...
mery, porusz swoje konkakty i spraw zeby jutro tak nie sypalo 😀
😂 buhaha Sienka myslisz, ze mam az takie kontakty  🤣 ?? miło mi  :kwiatek:  😁
sytuacja zmienia sie z hmm minuty na minutę nawet. kiedys miałam odebrać kogoś z lotniska w balicach (w tamtym roku) i godzinę przed planowanym przylotem dzwonilam na info na lotnisko i powiedzeli że z powodu gęstej mgły przekierowują na Pyrzowice (katowickie lotnisko), po czym po jakiejś godzinie ta osoba dzwoni do mnie i mówi że wylądowała na krakowskim lotnisku i musiała poczekać aż dojadę  😁
mery, a nie? jakby cala obsluga odtanczyla przeciwsniegowy taniec, to myslisz ze natura moglaby to zignorowac? 🤣
moze to nie jest glupi pomysl... bo jak pomysle o tych wszystkich odwolanych lotach to olaboga 🤔zok:
Mógłby ktoś potwierdzić czy ten obrazek to Cliffs of Moher w Irlandii?
sienka nie chce Cie martwic, ale zamknęli dzis lotnisko... jak tak dalej pojdzie to i jutro bedzie kijowo... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Warszawskie-lotnisko-zamkniete-z-powodu-sniezycy,wid,12897870,wiadomosc.html
właśnie u mnie (Olsztyn) tak sypie że aż strach wyjść  😵
o kurcze...zaczynam sie naprawde obawiac o ta jutrzejsza podroz...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się