Targi jeździeckie w Poznaniu - CAVALIADA 10-12 grudnia 2010

gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
28 listopada 2010 20:21
Ja też będe w piątek ,sobote i niedziele już się nie moge doczekac .
armaquesse jaką? 🙂 czyżby Adasia? 😎
Czy jedzie ktoś z Warszawy na jeden dzień i miałby wolne miejsce w aucie?Chętnie się przyłączę i dorzucę do paliwa🙂
Zastanawiam się czy Warszwiakom realnie opłaca się jechać autami w ta pogodę. Dworzec w Poznaniu jest obok targów - wychodzi się wyjściem tzw. Północnym, przechodzi przez jezdnię i stoi pod budynkiem targów.
Pociąg jedzie 3h... autem tyle nie polecicie. Dookoła targów wszędzie strefy parkowania.
A w pociągu zjecie w restauracyjnym śniadanie za normalną kasą, z powrotem też jakiś obiad albo kolację.

Ja często jeżdżę trasę Poznań - Warszawa i z powrotem w jeden dzień służbowo i autem nam się w ogóle nie opłaca czasowo...
Ja chętnie bym pojechała pociągiem,ale wieczorem nie ma powrotnego-ostatni o 19.30. Jeśli nie uda mi się z nikim zabrać to pojadę sobie pociągiem w niedzielę,bo wtedy wcześniej kończą się targi.
Będziemy  😀
jeśli ktoś chciałby porozmawiac z Bogdanem na tematy różne  😉 to dzwońcie 660 682 592, umówimy się w jakimś strategicznym miejscu.

Głupie pytanie - czy forumowy Bogdan mógłby dokładnie powiedzieć czym się zajmuje - bo kojarzę jak przez mgłę, że siodła... ale nie wiem dokładnie jakie i mam wrażenie, że nie jestem jedyna...
MsCarmen, nie 🙂 Masz PW.
Dzisiaj się okazało, że będę w sobotę i niedzielę  🏇
Zastanawiam się czy Warszwiakom realnie opłaca się jechać autami w ta pogodę. Dworzec w Poznaniu jest obok targów - wychodzi się wyjściem tzw. Północnym, przechodzi przez jezdnię i stoi pod budynkiem targów.
Pociąg jedzie 3h... autem tyle nie polecicie. Dookoła targów wszędzie strefy parkowania.
A w pociągu zjecie w restauracyjnym śniadanie za normalną kasą, z powrotem też jakiś obiad albo kolację.

Ja często jeżdżę trasę Poznań - Warszawa i z powrotem w jeden dzień służbowo i autem nam się w ogóle nie opłaca czasowo...

dokładnie, jestem w szoku że też chce sie ludziom jeździć autem z Warszawy na MTP - które są 200m od dworca...
Nie chce się, ale tak jak pisałam wcześniej-nie ma pociągu powrotnego o sensownej porze. Ja już miałam wszystko dogadane na niedzielę,miałam już kupować bilety na pociąg a oczywiście moja uczelnia pokrzyżowała mi plany:/

Może ktoś z Was jedzie z Warszawy na piątek pociągiem?Szukam towarzystwa;p
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
03 grudnia 2010 16:55
Ej, a jest w okolicach bliskich mtp jakieś miłe miejsce, gdzie można piwko wypić?
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
03 grudnia 2010 17:07
Znajdzie się, ale te najbliżej to nie są lokale w stylu "glamour".  😉
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
03 grudnia 2010 22:54
Kto planuje być w sobotę?  🏇
florcia9   "Amicus optima vitae possessio"
03 grudnia 2010 23:08
Ej, a jest w okolicach bliskich mtp jakieś miłe miejsce, gdzie można piwko wypić?

Z MTP do starego rynku jest jakiś 1km (no może 2, to zależy od którego wejścia) więc myślę, że warto sobie spacerek zrobić i przejść się pod Poznański Ratusz - tam się znajdzie piwko dla każdego 😉
ja proponuję sobotnie wieczorowe poimprezowe piwo w gronie revoltowiczów 😎 będzie moja kumpela z Poznania, na pewno znajdzie dla nas fajny lokal 😁
ja proponuje w sobote po poludniu 🤣
bedziemy autokarem tylko do zakonczenia sobotnich konkursow 🙁
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
04 grudnia 2010 11:38
MsCarmen, Na pewno tego chcesz? 😁

A PKP nadal nie zaktualizowało rozkładu :/
ja proponuję sobotnie wieczorowe poimprezowe piwo w gronie revoltowiczów 😎 będzie moja kumpela z Poznania, na pewno znajdzie dla nas fajny lokal 😁

w sobotę jak sie czegoś nie zarezewwuje to średnie szanse aby coś znaleźć...
Ja będę z mężem i teściową stać ze stanowiskiem reklamującym naszą agroturystykę, także wszystkich revoltowiczów i voltopirów zapraszam na pogaduszki 😉

W okolicach mtp jest sporo lokalików, ale ktoś słusznie zauważył, że może być w sobotę cienko z miejscem 🙂
Notarialna oj chcę, chcę! 😁
co do Poczekajcie Kiedyś Przyjedziemy to chyba wstrzymam się od komentarza 👀

Dodofon no co ty, nawet małe pubiki są tak obłożone?

[edit] czemu w tytule nie ma nazwy targów? 😀 w końcu to Cavaliada
Hmm.. głupio, że w tym roku targi i zawody są rozdzielone na 2 hale, nie będzie atmosfery 🤔
Ale myślę, że nawet w sobote wieczorem coś się znajdzie dla przemarzniętych voltowiczów 😉

Ja oczywiście będę od rana do nocy cały weekend
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
04 grudnia 2010 21:22
Ramires widzę, że i Ty cały weekend spędzisz na targach - witaj w klubie  🤣
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

04 grudnia 2010 22:27
Atea, , to gdzie Cię szukać?? 🙂
Zarządzi ktoś gdzie się spotkamy? i kiedy?
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
05 grudnia 2010 08:36
Ja będę na pewno w piątek po robocie i w niedzielę, być może nawet na cały dzień. Jak revoltowe spotkanie będzie w sobotę to może też uda mi się pojawić, tylko fajnie byłoby wiedzieć wcześniej, to wtedy bilet kupię na cały weekend, a nie na każdy dzień osobno 🙂
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
05 grudnia 2010 08:51
Notarialna oj chcę, chcę! 😁
co do Poczekajcie Kiedyś Przyjedziemy to chyba wstrzymam się od komentarza 👀

Dodofon no co ty, nawet małe pubiki są tak obłożone?

Niestety, takie są uroki typowo akademickiego miasta. Żeby bez rezerwacji znaleźć miejsce na większą ekipę, trzeba iść naprawdę bardzo wcześnie...
strona cavaliada.pl

a jeżeli chodzi o same targi to jest tutaj podstrona:
http://www.cavaliada.pl/pl/cavaliada_targi/
Wilejka   nie. na wiele sposobów !
05 grudnia 2010 12:58
Przed chwilą znalazłam informację, że będą odbywały się prelekcje. Nie napisali jednak, gdzie dokładnie. Ktoś coś wie ? 😀
A wiecie może na czym polega konkurs Speed&Music rozgrywany w sobotę wieczorem?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się