Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)
koniara788, podzielam twoją opinię 😉 z Homolą miałam do czynienia raz i nie chcę więcej. ale z drugiej strony doświadczenie uczy, że nawet rekreantowi może się poprawić jak go jedna konkretne osoba weźmie pod opiekę i pokocha 🙂
Hmm... A ktoś coś powie o Stajni Olimpia,
www.sabitov.pl ? Mój wujek niedaleko mieszka, a jeżdżę do niego w weekendy. (tylko w sobotę i niedzielę mogę jeździć).
forumowa dziewczynka i insanity maja tam konia
Moja siwa tez stoi w Olimpii 🙂
koniara, co chcialabys wiedziec? Ja moge sie wypowiedziec od strony pensjonatowej, bo mam swojego konia wiec z oczywistych wzgledow nie jezdze w rekreacji. Stajnie moge z czystym sumieniem polecic, bo spelnia wszystkie moje wymagania. Jest czysto, konie sa zadbane, dobrze odkarmione, wychodza na padoki, warunki do jazdy sa super - hala i trenerzy na miejscu. Na dodatek siwa sie zaklimatyzowala i zakochala w Poli 😍
avero_2 , bo w Poli się każdy zakochuje 🙂 Ona zresztą chyba odwzajemnia uczucia Indiry, bo ostatnio nie chciała jej zostawić semej na padoku i uciekały obie przede mną 😉
Hmm... Zastanowię się nad Olimpią. 😉 A ktoś coś wie o Stajni 'Equestro' na Gościńcu 168a?
ooo avero - przeniosłaś się z Smolisa ?
kermit, tak ! Udalo sie przekonac tate i Indira stoi w Sobieniu 🙂 W Smolisie jak hali nie bylo, tak nie ma dalej, a ja po ciemku i w deszczu nie lubie jezdzic...
Insanity , czy to oznacza, ze obie biegly sobie luzem, a Ty zostalas na padoku ? 😂 Ostatnio Pola byla bardzo smutna jak zabieralam Indire, ale ja przegnalam 😎 Ogolnie to Indira ma ostatnio bardzo duzo energii i pewnie chcialy sie z Toba troche poganiac dla zabawy 😉
PS: bylam na naszym ulubionym AZSie 😀 Prawie zemdleli na moj widok .... 😀iabeł:
Do posiadaczy koni w stajni olimpia , czy na wakacje mozna sie przeniesc i miec treningi ? bo narazie brakuje mi roku do 18 i prawo jazd tez nie mam , a u mnie stajnia podupada i sie rozgladam stajni za 2/3 lata 😀iabeł:
O takie rzeczy najlepiej pytac wlascicieli. My nie decydujemy o tym jakie konie stoja na hotelu. Wejdz na strone, tam sa kontakty i wszystkiego dowiedz sie u zrodla 🙂
avero_2, wszystko działo się na szczęście na zamkniętym padoku 🙂 a wyglądało tak, że jak byłam na 5 metrów od kobył to one w długą przez cały padok i tak 5 razy aż w końcu się poddałam i wezwałam pomoc 😂
ooo. i jak tam AZS, szykują się już na kolejne jeździeckie AMP'y?? 😀iabeł:
insanity, wyobrazam sobie jak to moglo wygladac 😀 siwa chce biegac podobnie, ale ze mna na grzbiecie... 🙇
Oj szykuja i to bardzo! Na dodatek juz im wspomnialam, ze sa halowe i przydaloby sie dofinansowanie.... 😎
Dziewczyny wiecie może gdzie najlepiej w Łodzi (ewentualnie w Warszawie) oddać derki i czapraki do prania?Jakaś pralnia?? 🙄 Bo matka mnie przegoniła ze sprzętem z domu i w związku z tym zostałam z całym syfem, a zima tuż tuż...
będę w grudniu jakieś zawody skokowe? od biedy choćby towarzyskie?
w kalendarzu ozj-tu nic nie ma 🙁
Sei, cos umiera ten region powoli mam wrazenie. Pamietam jak kiedys na hali mozna bylo prawie co tydzien startowac....
Na pewno będą w ŁKJ-cie Wigilijne, jako towarzyskie 😉
avero_2, prawda. kiedyś były gajewniki co miesiąc. nawet w styczniu. w grudniu z resztą też mi się kojarzy. były walewice chyba w lutym jakoś. bogusławice organizowały też halowe.
dryga, a oprócz łkj-tu? tam akurat nie zabieram nigdy koni.
chciałam jechać na zawody dosłownie na jeden dzień. raz przetaszczyć się przez Lkę a tu d*pa 🙄 rozważałam kuźnię nawet. ale nie mam teraz funduszy na takie wycieczki. i jak jechać do kuźni to już na dwa dni i dwa konkursy dziennie...
No nie wiem w teorii są jeszcze Gajewniki 20-21.11, ale mam przeczucie że się nie odbędą :P 😉 Może je przełożą tak jak te co miały 23-24.10, a są w ten weekend (o ile są 😀iabeł: ). Nic więcej raczej nie będzie do końca roku :/ W styczniu pewnie wyskoczą z jakimiś Gajewnikami albo Bogusławicami (choć te mniej prawdopodobne 🙁 ).
czyli jednak mamy wolne od startów przynajmniej do marca 😁 jak mogę startować to nie ma gdzie. jak nie mogę to zawody co kawałek. nawet w pcimiu dolnym organizują 😵
Sei, to musisz poszukać partnera do bukmanki i do Pcimia jechać;-) 🏇
ależ sobie sei termin na zawody wymyśliła 😀iabeł:
Zbieraj siły na otwarte w kwietniu może 😀iabeł:
kwiecień odpada. za dużo nauki już jest i pewnie zawody u nas jakoś w maju. więc na wyjazd nie mam co liczyć... 🙁 poza tym ja nie lubię otwartych. wolę halowe 😉 więc luty-marzec. a jak nie to za rok 😉
a ty kermit jakieś plany zawodowe masz? 🙂
No to może trafisz jeszcze na jakieś halowe w tym sezonie zimowym, może nie odwołają wszystkich ?
Ja starty zdecydowanie mam w tyle głowy...nie wiem czy mi starczy zaparcia na jakieś jeszcze..
Siwa poszła na padoki ponieważ do pracy od lipca ruszył jej syn 😎
I tak teraz szukamy równowagi na zakrętach na hali...średnio to przyjemne na młodziaku w tłumie 🤔
Poza tym to straszny chudzielec i dzieciak jak widać na zdjęciu z lata, w lutym 4 lata skończy i powoli do przodu..
fajny chłopak 🙂 a że szczypior - rozwinie się pewnie jeszcze 😉
praca z jakimkolwiek koniem na hali w tłumie to porażka. więc rozumiem i ślę wyrazy współczucia. ja jak na razie jeżdżę w błocie i w deszczu i po ciemku ale na halę nie chodzę. takie super warunki...
wszystko odwołują. te gajewniki to sobie jaja robią już zupełne. zamiast zrobić jedne porządne zawody na 2 -3 miesiace to w kalendarzu co kawałek tylko ponad połowa się nie odbywa... pewnie te listopadowe 20-21(?) też odwołają 😉
a jechać gdzieś dalej nie ma na razie sensu bo my musimy postartować żeby się oskakać a nie wygrywać. nie widzi mi się wyjazd do kuźni tylko po to żeby się przez Lkę przetaszczyć. (chociaż chciałabym tam kiedyś pojechać i wystartować).
bukmanką nigdy nie jeździmy sami. rudy byłby smutny i koszta za duże 😉
czy ktos cos slyszal o jakis pingwiniarskich zawodach? kurde no... Drapacz przechodzi druga mlodosc, zmiany co 3, ustepowania, kontrgalopy w serpentynie parkury 115, pojedyncze gibajki 130 ( no dobra 127 bylo :hihi🙂 wiec az zal, ze nic nie ma teraz...
kurde no...
aaa jak u Was ludziki podloze na zewnatrz? u nas wczoraj w ramach zemsty zrobilismy odplyw.... i co niektorych zalalo 😀 a co! skoro u nas nikt nie mogl wyrownac i "odwodnic" to wzielismy sprawe w swoje rece... a dokladnie w kopyta Husarki i szpadelek😀
Karla🙂, Posucha jakich mało. Chodzą słuchy tylko, że Smolis ma urządzać na wiosnę.
na wiosnę 😵 poza tym smolis ma raczej słabą reputację u nas w stajni 😉 nie wiem czy karla by się skusiła 😁
my z tatą w niedzielę wynieśliśmy wszystkie przeszkody z jeziora przy puszcze co to by nam stojaki nie zgniły 😵 resztę ustawiliśmy na górze żeby pokicać. wyjątkowo pogoda dopisała 🙂
nie ma też już słupa na parkurze. także nikt się nie może z nim już zderzyć ani zostawić tam kolana. będziemy tęsknić... 😕 🤣
najważniejsze. uwaga. uwaga. pierwsza stajnia w łodzi z oświetleniem led 😵 😂
O podłożu po tych deszczach to ja wolę nie dyskutować bo mi ciśnienie wariuje 😫
na wiosnę 😵 poza tym smolis ma raczej słabą reputację u nas w stajni 😉 nie wiem czy karla by się skusiła 😁
my z tatą w niedzielę wynieśliśmy wszystkie przeszkody z jeziora przy puszcze co to by nam stojaki nie zgniły 😵 resztę ustawiliśmy na górze żeby pokicać. wyjątkowo pogoda dopisała 🙂
nie ma też już słupa na parkurze. także nikt się nie może z nim już zderzyć ani zostawić tam kolana. będziemy tęsknić... 😕 🤣
najważniejsze. uwaga. uwaga. pierwsza stajnia w łodzi z oświetleniem led 😵 😂
A jaka to stajnia? Może nazwa? Wybacz, jestem nowa... 😡
tzn. chodzi ci o smolisa czy o tą z oświetleniem led? 😁
kermit, spokojnie. oddychaj. wasza hala przynajmniej nadaje się do jazdy 😉 my z despusiem pływamy sobie radośnie w błocku 🏇