Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

lostak   raagaguję tylko na Domi
24 października 2010 07:44
kujka, i co, mówiłam że Szmatello ogromny?

Od dawna się noszę, żeby zapytać, co u Łosia???

Los pracuje, powoli odbudowuja mu sie miesnie, czuje sie dobrze, strzela fochy, oczywiscie musialam go golic w wiekszosci, bo kujka jest "obca". 
Szmatello, ktory wlasciwie powinien nazywać sie "Mr. Wicherek" - koszmar kazdego golacego byl zachwycony cala operacja i atencja w czasie golenia.  Derki kupione u Deborah w zeszlym roku... sa teraz za male, rozmiar 165 nie wystarcza, i to jest zla wiadomosc, trzeba bedzie szyc na miare.
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
24 października 2010 08:24
a ja się wtrącę z pozytywnymi foteczkami z wczorajszych MP w ujeżdżeniu osób niepełnosprawnych :]

z panem Romeo i panem Elearem

zawodnicy Centauri w akcji:

Paa na Romeo:

Adaś na Elearze:

autor zdjęć Adam Szewczak, więcej w kąciku parajeździectwa jak przejrzę wszystkie  😜 😜 😜
wątek zamknięty
Xxflygirlxx – wszystkiego najlepszego, Babo, i dużo dużo dużo postępów, sukcesów oraz radości z każdej jazdy na Twojej Piękności!
Rudzia – to coś pięknego, prawda? Taki sprawdzian zaufania + umiejętności… Gratuluję, super! I przepiękne foty!
Dzionka – Dzionek wygląda kwitnąco 🙂
Anaa, Ewuś – super sesje, więcej!
Arivle – czasem bywa i tak, nie ma się co przejmować! I tak wyglądacie super 🙂 jakieś plany startowe?
Caroline – a ja tam te uszyska Kasza kocham miłością wielką, o! Przypominają mi uchokopter Siwej 🙂
Efka – super zdjęcia, jesteście niesamowitym Teamem!
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
24 października 2010 09:49
Anaa, nie prawda, ja wlasnie uwazam ze jestes bardzo fotogeniczna! warto bylo wstawac o 6 🙂
cieciorka Szmatello spodobal mi sie baardzo. o wiele bardziej niz na zdjeciach, ktore widzialam na volcie. do tego ma strasznie fajny charakter. I mam teraz problem, bo nie wiem, czy napisac, ze bardziej zakochalam sie w Zidanie, czy Szmatello.
Los jest zupelnie inny niz sie spodziewalam.
Aha - malenstwo - Sarka ma sie swietnie 😉 a jak nastepnym razem zaprosze do nas MsCarmen na zdjecia to obowiazkowo masz sie stawic! zobaczysz ze taki maly taki duzy/taki chudy taki gruby moze fotogenicznym byc!
efka, weri nasj! moje gratulacje dla calej ekipy 🙂
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
24 października 2010 11:40
amnestria
GRATULACJE!!!!!!! 😅 😅 😅
Twój Duszek wygląda niesamowicie uroczo. Życzę owocnej pracy i wielu pięknych chwil razem 😉
wątek zamknięty
u nas juz zimno brrrr

mam troche pana Bidy Bon, mlody ogier
latajacy

odpoczywajacy

i pracujacy
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
24 października 2010 15:07
Caro, kujka - jeszcze raz bardzo Wam dziękuję, niesamowicie ciepło mi się zrobiło. może to przez lata słuchania, ze mój koń to trup, ścierwo, szkapa itp, i że powinnam dostać medal, że w ogóle na nim jeżdżę, tak trochę w to uwierzyłam.

No, ale smutków dość, bo dziś mój chłop, sam z siebie, pojechał ze mną do stajni i... MAM WRESZCIE FOTKI Z ŁOSIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na padoku

zabieramy się, Łoś "pozuje" z miną

i... TADAAAAAAAAAAAAM!

pierwsze kłusy, w ilości 2 kółka

Ale jestem happy! 🏇
wątek zamknięty
maleństwo i o to chodzi! bardzo się cieszę, że znów czerpiesz z tego wszystkiego radochę :kwiatek:

Anaa, ewuś, ale łaaadne zdjęcia 😍 więcej! 😀

caroline, ależ Kaszydło ma oczy piękne! nie widziałam tego wcześniej, super 💘

Pauli, Dzionka, dzięki dziołchy :kwiatek:

A ja chcę już Duszysko w Warszawie :nunchaku: Jestem totalnie zestrachana, ale nie mogę się dziada małego doczekać 😍
wątek zamknięty
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
24 października 2010 15:26
maleństwo on jest w moim typie. 😉 Piękniejszy niż Sarka 😉
wątek zamknięty
24 października 2010 15:28
Dzięki, amnestria. No bo, kurczę, napłakać to ja się jeszcze zawsze zdążę, to trzeba spróbować się cieszyć, że choć tyle mam 😉

lockmittel 😡 No coś Ty, taki rozklekotany stary rower 😁
wątek zamknięty
24 października 2010 15:34
Stary ale jary. 😁 Od dawna po cichu wzdycham do zdjęć Łosia wstawianych przez Ciebie. 😉 To taki duży pluszowy misiek się wydaje. W moim typie. 😉
wątek zamknięty
maleństwo, "choć tyle" 🤬 babo, ja przez kilkanaście lat swojego życia marzyłam, żeby mieć konia. Jak wreszcie spełniłam to marzenie to jestem najszczęśliwsza w świecie. A uwierz mi, Duszek bardzo możliwe, ze będzie wiódł prym wśród stajennych "trupków". Mały, czorny, rozpuszczony jak dziadowski bicz, z zerowym ruchem konik 😉
A ja wciąż nie mogę uwierzyć w swoje szczęście 💃

I mnie tam łoś się podoba - zawsze mi się podobał. Jest fajnym, dużym, mocnym koniem. Zaden z niego rozklekotany rower! I tak jak caroline pisała wcześniej, jeszcze się zdziwisz jak Cię Łosiek zaskoczy :kwiatek:
wątek zamknięty
maleństwo, taka urocza z Was para 😀
Mój mały, rudy koń dzisiaj biegał chwilkę na ujeżdżalni.. a później jeszcze na moment na łąkę i do lasu się wybraliśmy 😍

wątek zamknięty
24 października 2010 15:43
Hihi! Fajnie.

Duży - tak. Pluszowy - obecnie bardzo. misiek - eeeee... Gryzoń i łobuz, trochę panikarz i mega taran. Trzeba mieć oczy dookoła głowy. Ale ma swój urok 😉

Amnestria - mi chodziło po prostu o to, że przez to całe dorosłe życie bardzo mi się ostatnio ta część końska "zbiegła w praniu" i nie do końca umiem jeszcze się z tym pogodzić.
A że rozklekotany - to zawsze mi na zawodach mówili. Taki nieogarnięty, sztywny - no cały on 😁

Tuffy, dziękujemy :kwiatek:
wątek zamknięty
Tuffy, ależ Twój koń jest cudny. Ale jak Wy jesteście rekreanci to ja jestem zakonnica 😁 :kwiatek:

maleństwo, on ma bardzo dużo uroku! I mam nadzieję, ze teraz nastaną dla Was (z powrotem) lepsze dni i będziecie wzajemnie czerpać radość z jazdy i bycia razem :kwiatek: Bardzo Ci tego życzę 🙂
wątek zamknięty

własnie tyle zostało z naszego śniegu.. Na szczęście  😉
wątek zamknięty
24 października 2010 15:59
[quote author=maleństwo link=topic=14622.msg746219#msg746219 date=1287930484]
No coś Ty, taki rozklekotany stary rower 😁
[/quote]
Jakbyś miała dosyć naprawiania i oliwienia, to ja chętnie przyjmę 😍
wątek zamknięty
efka - gratulacje dla waszego teamu, zdjęcia zbiorowe bardzo pozytywne 🙂

a w ogóle tu bardzo pozytywnie w tym wątku, naprawdę przyjemnie się go czyta( i ogląda) 😀

Ja też jestem mega zadowolona, kobyła była dzisiaj fajna, taka wesoła(ach ten wiatr), ale pod kontrolą i chętna do pracy. Oddałyśmy  kilka pierwszych skoków po przerwie, była uważna, trochę do przodu, ale nie zbytnio nakręcona - i pomimo, że pod przeszkodą miałam jakieś jaskrawe płotki, nawet się na nie nie popatrzyła. Kocham ją 💘
Moje nowe siodło swoją drogą też uwielbiam - raz, że po płaskim coraz lepiej mi się w nim jeździ, to dzisiejsze skoki w nim były takie proste, bez wysiłku, pyk i dalej sobie jedziemy 🙂 fakt, że skakałam pierdółke co pewnie metra nie miała, no ale zawsze ten koń cos tam się od ziemi oderwał 🙂
wątek zamknięty
24 października 2010 16:02
Pauli, jak będę szukała mechanika, to jesteś na szczycie listy kandydatów ;P
wątek zamknięty
Tuffy, ależ Twój koń jest cudny. Ale jak Wy jesteście rekreanci to ja jestem zakonnica 😁 :kwiatek:

Ja jak najbardziej TAK :P Mój koń może bardziej w stronę sportowca, ale bez przesady🙂 Poza tym jak widzisz my teraz do lasu jeździmy, BARDZO rekreacyjnie. Koń pewnie jest zdziwiony, że istnieje takie coś jak LAS na tym świecie :P
Jeszcze tylko odłożymy "czanki" do szafki i na jesień/zimę w tereny w ruch idzie kantarek bądź snaffle i mam nadzieję, że oboje będziemy się cieszyć wyprawami 🙂
wątek zamknięty
500 strona watku i nikt sie nie cieszy?  😀

p.s.
jakby kogos to obchodzilo to na dniach niemal juz galopy zaczynam  🏇
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
24 października 2010 16:24
Efka, gratulacje dla zawodników. Jesteście fantastyczni 🙂
Maleństwo, narzekasz  😁
Tuffy, wielbiam waszą parę  😜 Miłych rekreacyjnych terenów!
Magda, gratulacje

No to my z dzisiaj:
Stępy;

Klusy;

Galopy;

I takie o:

Ruda się ostatnio roztrenowała trochę, więc wracamy do regularnej roboty. W końcu czas zacząć sezon halowy, jeśli ude się gdziekolwiek dojechać  😁
wątek zamknięty
24 października 2010 16:45
maleństwo ja się bardziej na mechanika nadaję dla Łosia gdyż studiuję mechanikę i budowę maszyn wiec też mnie wpisz na listę. 😜
wątek zamknięty
Fantazja, i jak tam tematy przywiezienia Fantazji? Tęsknisz trochę za nami? 😀

wątek zamknięty
24 października 2010 16:57
lockmittel
Do reperowania roweru nie potrzeba specjalistycznych studiów, a ja od dawna powtarzam, że Łoś jest jednym z moich najulubieńszych na tym forum i mam nadzieję, że maleństwo o tym pamięta 😎
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
24 października 2010 16:58
Arivle cudne jest to ostatnie zdjęcie! na awatar 😉

Ewuś, Anaa piękne zdjęcia, tylko czemy tak mało?

a co słychać u Sierry?  👀
wątek zamknięty
24 października 2010 17:19
Pauli, pamięta, pamięta i aż jej głupio 😉
wątek zamknięty
Efka - stęskniłam się, za często to się nie odzywasz...  🤬
A Sierra to zaginęła już całkiem. Ja nie wiem, listy gończe za wami rozsyłać?  🙄 👿

A my byliśmy dziś w lesie - jest cuuudnie. Rudy postanowił dziś oglądać wszystko i szedł cały teren w trybie żyrafa - jakby mógł, to by oczy na czółkach sobie jak ufoludek wystawił  😀iabeł:, stanowczo muszę częściej z nim chodzić na spacerki... Za to poszedł z nami 21 letni kolega, który od pół roku już ze względu na trzeszczki nie chodzi pod siodłem i chyba będziemy częściej łazić na stępa, bo widać, że się chłopak zszokował, ale tak pozytywnie 🙂
wątek zamknięty
Sierra ma się b.dobrze i odpoczywają troszkę w lasach po udanym sezonie 🙂 może wpadnie i poczęstuje jakimiś nowinami 😉
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
24 października 2010 17:43
Efka - stęskniłam się, za często to się nie odzywasz...  🤬

Bardzo przepraszam, miałam przeboje w życiu, sprawa rozwodowa w styczniu, dziecko mojego męża w drodze - nie muszę chyba mówić że to nie ja je urodzę 🙂 Tak więc proszę o wybaczenie, postaram się wrócić i do życia i na forum 😉 Zaczęłam od kupienia własnego M, o resztę zadbam w drugiej kolejności, konie niestety musiały zejść na drugi plan..
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.