Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Darolga
Gratuluje. Nic tak nie cieszy jak taka wieź z własnym koniem nie?

Ja tylko powiem ze strasznie tesknie bo nie mam ostatnio chwili czasu żeby przyjść i spokojnie , dluzej cos porobić. Albo szybka robota na lonzy, albo czyszczenie i koniec.
Ale pozytywna strona jest taka ze jest jeszcze troche slonca i chłopak zajada sie resztkami trawy i jakoś mniej mi smutno jak wiem ze jest zadowolony 🙂
Ah i mówiłam już że uwielbiam jego palenie? 🙂
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
22 października 2010 11:46
Amnestria fajnie, że w końcu udało Ci się znaleźć dzieciaka!  😅

Ewuś masz tyle wspaniałych wspomnień, kawał historii! uszy i głowa do góry, ja wierzę, że będzie dobrze. a życie płata figle i może będziecie znowu razem za kilka lat? 😉
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
22 października 2010 11:57
ewuś, trzymam kciuki zebyscie sie kiedys jeszcze spotkali

darolga, super 🙂 kiedy nastepne zawody?

Duszek bedzie chyba koniem z najliczniejszym stadem matek chrzestnych na forum 😁

a my juz jestesmy w nowej stajni!!! dostalam od malenstwa newsa, ze chlopaki dokazuja (z Losiem i jego haremem na padoku), strasznie sie ciesze! podobno beda jakies zdjecia z tych padokowych szalenstw 🙂
wątek zamknięty
darolga  brawo :P
wątek zamknięty
Przede wszystkim zacznę od tego, że trochę głupio jest mi wyjeżdżać z taką euforią zaraz po ewuś 🙁
Myślę, że dziewczyny napisały już najważniejsze - Ewcia, masz piękne wspomnienia, koń myślę, też nie narzekał. Teraz pozostaje trzymać kciuki by Parys trafił w dobre ręce, tak dobre jak Twoje :kwiatek:

Sierrka baaardzo Ci dziękuję! :kwiatek: Tyle ile razy ja Ci głowę zawracałam, to wiesz tylko Ty sama 😉 Po tym jak się załamałam badaniami Kordka, Twoje wsparcie naprawdę dużo mi dało :kwiatek: Czego efektem jes... Duszek 😁

maleństwo, a weź mi nawet nie mów 😵 toć koń miał być ujeżdżony, a przynajmniej wstępnie zajeżdżony 😉 a nie taki dzikus, który skopał weterynarza 😵

Raven no kurdupel, kurdupel 😡 chcę wierzyć, że ma 160 cm, ale... chyba nie ma 😂 Stać będzie jak dobrze pójdzie tam gdzie Gilek, Dzionek i Łoś, a potem jak się troszkę ogarnie, mam nadzieję, że znajdę mu fajne miejsce na trening (bo ja psuć takiego młodziaczka nie mam zamiaru 😉)

Anaa jak tylko znajdziemy wolny boks, to go przywozimy. Ja już za nim tęsknię 😜

quanta w zasadzie to jest skary, teraz mocno ściemniał na zimę i wygląda bardzo fajnie 😎 tak naprawdę głównym celem wizyty był pewien siwek, dodatkowo miałam zobaczyć parę innych koni. Milusia wraz z zupką zadbały o to by tych dodatkowych koni do oglądania było sporo. Ten był ostatni jakiego widziałyśmy 😉

armara myślę, że milusia wie więcej o mamusi. Ja wiem tylko tyle, że jest po Cerberze i jest gniadosrokata 🙂

milusia, zupka dziewczyny ja nie wiem jak Wam dziękować :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: To, że kupiłam TEGO, KONKRETNEGO konia jest Waszą zasługą :kwiatek: :kwiatek:

Burza, Edytka, darolga, ewuś, szam dziękuję baby za miłe słowa :kwiatek:

I teraz jeszcze parę słów ode mnie (zdjęć na razie więcej nie ma, a te które są, pokazują słabą stronę Duszka, czyli... jego ruch :hihi🙂

Muszę przyznać, że nie sądziłam, że można zakochać się od pierwszego wejrzenia. Zwłaszcza, że jedna "miłość" nie przeszła badań. Nie sądziłam, że spodoba mi się jeszcze coś tak bardzo jak pewien rudy Pan z Dobrzyńca (a obiektywnie rzecz biorąc, widziałam potem dużo bardziej urodziwe i lepiej ruszające się konie).
Do milusi jechałam z przeświadczeniem, że fajnie będzie zobaczyć więcej koni jednego dnia. Konie były różne, w różnych warunkach stały. Spodobał się nam pewien siwy 3-latek, ale ja nie miała przekonania.
Dopóki nie pojechałyśmy w ostatnie miejsce. I tam wyleciał do nas pewien mały, ciemny brzdąc. Kupił mnie od razu. Bach! Jak piorun z nieba. Wiedziałam, ze albo ten albo żaden. Dziewczyny chyba też widziały po mojej minie co się święci 😁

Z umawianiem weta miałam trochę przebojów, ale udało się. Konik przeszedł badanie, choć niepełne, bo przy wczorajszym wietrze koń nam odfruwał i co... no kupiłam, po prostu 😍

edit: to zdjęcie jest śmieszne 😁 bawi mnie bo Duszysko wygląda jakby pokazywało, patrz patrz jaki jestem duży i dojrzały 😁 (lewe uszko jest "niekompletne", w czasach źrebięcych, młody oberwał od jakiejś kobyły)
wątek zamknięty
amnestria- podsumowujac warto bylo tyle szukac  🙂 gratuluje, bo Duszek prezentuje sie pieknie!!!!!!!  😅 😅
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
22 października 2010 12:27
amnestria, aaale ma jeszcze zad wysoko 😀
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
22 października 2010 12:28
amnestria, niebrzydki zwierz 🙂
gratuluję! dokąd go zabierzesz?
wątek zamknięty
kate warto było! dzięki wielkie :kwiatek:

Strzyga, chyba nie ma aż tak dużo wyżej, wydaje mi się, że krzywo stanął (bo na tej ostatniej focie wygląda mega jak nie-on) 😉 ale jakby nie patrzeć to dzieciuch jeszcze 💘

cieciorka :kwiatek: próbujemy się wbić do Lidera 👀 😉
wątek zamknięty
Amnestria niech Ci nie będzie ani trochę głupio!  Bo 🤬 Ciesz się, bo masz z czego. 😀  Przecież ja nie wczoraj, nie tydzień temu straciłam konia, po prostu potrzebowałam tego, żeby ten czas jakoś posumować. Z resztą, przecież jeszcze kilka stron temu cieszyłam się bardzo, że będę jeździć na G 😉
A jak przywieziesz Młodego do Wawy, to daj koniecznie znać - odwiedzę Was z torbą jakiś smakołyków 😉

Kujka, Edytka, Milusia, Anaa, darolga Dziękuje Wam za miłe słowa  :kwiatek:

darolga Super, że robicie takie postępy 🙂 Kiedy następne zawody?
wątek zamknięty
gratulacje amnestria
szkoda ze nie wiedzialam ze jestes z warszawy, bo bym Ci pokazala kilka pieknych i niedrogich surowych koni...
ale Duszek jest slodki i dobrze ze chemia miedzy Wami dala o sobie znac, to najwazniejsze
wątek zamknięty
Złota, jaki masz śliczny avatar! Ty koniecznie powinnaś się u nas więcej wypowiadać 🙂 mów co u Ciebie! 🙂

amnestria, źrebak prawie 🙂 ciekawe co z niego wyrośnie 🙂
wątek zamknięty
amnestria, świetna wiadomość, a zwierzak bardzo w moim typie - drobny i kary.

Co to jakaś moda mieć w podpisie cytat z EliPe 😉
Chyba co druga osoba juz tak ma hehe

Ja tu tylko przelotem, bo mam nawał zajęć w pracy, w domu i w stajni.
Ale proszę trzymać jutro kciuki za naszą drużynę, bo dziewuchy będą podchodzić do brązowej odznaki. Największego stresa mam chyba ja. Dodatkowo dlatego, że musimy się dotransportować wierzchem na miejsce, a po drodze największa wyjazdówka z Lublina.
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
22 października 2010 13:54
Co to jakaś moda mieć w podpisie cytat z EliPe 
Chyba co druga osoba juz tak ma hehe

też na to zwróciłam uwage w "Gwiazdach Re-volty":

A ja się proponuję do nowej kategorii "Najbardziej płodny twórca cytatów"

Z tego co widze co najmniej 4 osoby zawarły w podpisach urywek jakiejś mojej wypowiedzi, czasem nie całkiem pozytywnej, o nich samych.

Ciekawe o co się rozchodzi że tak se przypięli te łatki i z dumą obnoszą jak jakieś ordery.

wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
22 października 2010 13:56
Ktoś poznaje tych dwóch waryjatów?  😉

A ja się skromnie pochwalę, ze dziś mija 8 lat, odkąd mam Łosia. Dużo czasu, dużo się działo, i fajnych i okropnych rzeczy, między nami, ale nie zamieniłabym go na innego konia. Mimo, że pewnie nie będziemy już jeździć tak jak dawniej, że nie rozwinę się jeździecko - no trudno, nie zawsze się ma, co się chce. Ale jest już taki na wskroś mój, znamy się jak te łyse konie i jest jedynym kopytnym, którego się zupełnie nie boję...

wiem, że już było, ale nie mam nic innego z tych czasów w wersji cyfrowej

listopad 2002

i dziś

a tu Łoś leci "na ratunek" swojej kobiecie, którą kujkowy Gil próbował uwieść przez płot 😂
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
22 października 2010 14:00
maleństwo, ja poznaje, choć oba wyglądają jak szczury! :P
widzę, już już w stajni matce.
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
22 października 2010 14:11
Ano już tutaj.
A zeszczurzone, bo się strasznie nakręciły, stałam i robiłam uuuuuuuuu i prrrrrrrrrrrrr, ale nic to nie dało. I to jakieś tylko ich prywatne szaleństwo było, na padoku obok Łoś i jego baby pasły się w najlepsze, czasem popatrując, zdegustowane: "ech, ci młodzi" 😉
wątek zamknięty
Amnestria super! strasznie się cieszę, że w końcu trafiłaś na swoje cudo!  😅
wątek zamknięty
Amnestria gratuluję! Dzieciak piękny, wszystkiego dobrego Wam życzę 😀
darolga wow wow wow jeszcze nie tak dawno wariowaliście na spacerkach, a teraz wozicie się na oklep i jeździcie bez ogłowia... 👍
wątek zamknięty
Burza  sledze ten watek, nie pisze bo nie bardzo mam o czym 😉. Na awatarku to moja Pia El Ali. I Pablutka chyba widze na zdjeciu.. poprawcie mnie jesli sie myle 😅 Ehh to slodkie serduszko miedzy oczami..

Elu mam w podpisie twoja zlota mysl na moj temat.
wątek zamknięty
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
22 października 2010 17:59
amnestria - wow!!!  💃 Gratuluję bardzo!  😅 I szkoda, że jednak nie zostałaś, jutro to ja wpadam w odwiedziny do milusi  😉
wątek zamknięty
okwiat senk ju :kwiatek: było tak mega zimno, że nie miałam wyjścia i zdecydowałam się zabrać do Wawki z weteryniorzem 😉

Atamanka, Ascaia dziękujemy!

Forta :kwiatek: a jak idą poszukiwania koleżance?

Złota, a Ty nawet podsyłałaś mi jakieś namiary 😉 Ale akurat było dla mnie za drogo (ok 15 tys za surówkę)
A chemia jest ważna, bardzo 🙂 Ja w ogóle nie żałuję decyzji, mimo że porywam się z motyką na słońce. Na szczęście nie jestem sama z tym bajzlem i na pewno znajdzie się ktoś (choćby nieoceniona kujka), kto mnie wesprze w trudnych chwilach 🙂
wątek zamknięty
Amnestria-Gratuluję! Duszek jest śliczny i ma takie urocze spojrzenie  😜
Milusia opowiadała o Waszym pierwszym spotkaniu z Duszkiem.
Będę Was z wielką chęcią i zaciekawieniem obserwować na forum i szczerze kibicować Waszej współpracy 🙂
P.S. Daaawno temu jeździłam na Druzie- matce Duszka 🙂
wątek zamknięty
Tristia, i jak się jeździło, jaki ma charatker mamuśka? Masz może jakieś zdjęcia? Może być na PW 🙂
wątek zamknięty
Orzeszkowa – hihi 🙂 dzięki! Tutaj więcej, jeśli masz ochotę, podaję w linku żeby nie zanudzać 😉

Mogę znooooowu nachwalić mojego konia? 😀
Wczoraj byliśmy na naszym pierwszym spacerku na kantarze! I do tego oklepowym (no, na derce).
Jaki był grzeeeeeeeeeeeeczny, raaaany. A jaki zrelaksowany... Zrobiliśmy sobie mały popas, oglądaliśmy sarenki nawet... 🙂
Potem wjechałam jeszcze chwilę na plac i zdjęłam kantarek, pojeździliśmy chwilę luzem.
Mam wspominać o tym, że był taaaaaaaaaaki cudowny i taaaaaak cudownie reagował na wszystko?
Robiliśmy nawet ustępowania, łopatkę i zad, oczywiście w stępie.
Łaaaa, kocham go! Wiem, że Was zanudzam, ale nic na to nie poradzę!

Oj tam, w końcu masz powody do dumy 🙂 Nie widzę linku do zdjęć  🤔

Amnestria, dołączam do duszkowego fanclubu 😉
wątek zamknięty
Rudzia   Dwie Złośnice:)
22 października 2010 20:00
Dawno nas tu nie bylo.
Brak fotografa to brak zdjec i brak bycia aktywnym na forum😉

Ach ta jesien🙂
wątek zamknięty
amnestria - aaale suuper! gratulacje!

Rudzia - piękne zdjęcie! Aż się człowiek do niego śmieje

A mój Rambo wraca do formy, na dowód zdjęcia z dzisiejszej sesji, w wykonaniu naszej Fotograf - najlepszej Ewybe  :kwiatek:

Pozdrawiamy cały KR!
wątek zamknięty
amnestria, gratuluję! 🏇

Gosic, śliczne zdjęcia w jesiennej scenerii 😜

Rudzia, ale pozytywne! 😜
wątek zamknięty
Gosic, cudowne zdjęcia! Za taką pogodę kocham jesień 🙂
wątek zamknięty
darolga dziękuję  :kwiatek:
amnestria ale super! gratuluję. 🙂
Rudzia jakie wesołe, fajowskie. 😉
Gosic ale masz fajny czaprak. 😉
A my mieliśmy dzisiaj z Karmelem zdecydowanie najlepszą jazdę z dotychczasowych.  😜 Ja siedząca w siodle, puściłam kolano, nie używałam pięty tylko łydki, a do tego koń reagujący na najlżejsze dotknięcie. Cud miód. 🏇 Zwłaszcza jak na moje możliwości jestem bardzo zadowolona. 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.