Konie czystej krwi arabskiej
Złota Zorza pod siodlem i nasz nowy nabytek kl. Ektesa 😉
Piękne konie - gratuluję nabytku, ma w oku "to coś". 😍
co prawda w papierach nn ale może ktoś zna i powie mi coś więcej na temat wiagry rocznik 98?
Poszukuję zdjęć 2 koni.. Janowskiej klaczy Alisia i ogiera z jakiejś przywatnej hodowli chyba Ekorix po Ontario HF.
Pamiętacie te ogierki arabskie z papierami za 600 zł? Znajoma się skusiła i kupiła 😎 . Ogierek całkiem fajny, siwiejący z kasztana, z łysiną i wysokimi skarpetkami. Wybiegany na pastwiskach, z charakteru nie najgorszy, choć nic z nim nie robione. Na wiosnę będzie miał 3 lata. No, zobaczymy, co z niego będzie!
Tylko w ogóle nie kojarzę ojca matki- Wertera 🤔 Ktoś coś o nim wie?
wpisz jego imie tu
http://www.janow.arabians.pl/pl/rodowod-form.phpswiat sie konczy... taka cena za araby
Nie ma to jak psuć rynek :emot4:
Znalazłam Wertera- po Eukaliptusie. A cena powalająca 🙄 Co ciekawe- koń z dość znanej w świecie arabskim hodowli, a nie od pierwszego lepszego handlarza...
AleksandraAlicja, a wiesz może jaki był powód sprzedaży ?
Przeglądam dość często araby na allegro i innych tego typu stronkach - ceny od 1000 zł !!!! za rasowego kota trzeba wiecej zapłacić.
Ogurek - mojego młodego kupiłam z prywatnej hodowli - za normalne pieniadze. Więc ten poważny klient gdzieś jest 😎
Werter po Eukaliptusie to ma już 14 lat... a nie 3 ... może TEN WERTER nie uznany jest .... a imię - zbieg okoliczności. Tylko jeden Werter w bazie jest. Czy źle zrozumiałam i ON jest po Werterze??? Ale w bazie jego potomstwo "kończy się" w 2004 roku.
óle nie kojarzę ojca matki- Wertera 🤔 Ktoś coś o nim wie?
Matinka o ojca matki chodzi, czyli dziadka 😉
hehehe, jak napisałaś po polskiemu to już jasne 🙂🙂🙂🙂 sorka
Zwątpiłam, 600 zł............ nie do uwierzenia. Może jeszcze mają jakieś koniki na sprzedaz????
Jaki powód? Zapewne nadprodukcja 🙄 Po co trzymac konie, które więcej przeżrą, niż są warte? Do kupienia były 3 ogierki, każdy za 600 zł. Zresztą, informacja o tym jest stronę wcześniej.
a mozesz napisac z ktorej uznanej hodowli? O ile to nie tajemnica...
w sumie mozna znalezc te hodowle... nawet znajac dziadka
Werter (Eukaliptus - Walkiria po Mamluk) stał u mnie w 2002r. Pokrył 3 klacze, dał u mnie 2 ogierki i 1 klacz sprzedałam źrebną, dała klaczke (Wistra od Walentyna). Ogierki - Eomer od Eframa i Petroniusz od Pamela. Ale to raczej rocznik nie ten.
kurcze,trzeba przecież zrobić miejsce na 10 następnych 🤔
Inni hodowcy powinni zbojkotować takiego ,,producenta'' i nie kryć jego ogierami.Bywało już przecież że krycie kosztowało 6 kawałków a źrebięta się plątały w ogłoszeniach po 1-2 tys.I zbieraj tu człowieku na dobrego ogiera 😤
Złota - piękne siwe cudo 😍
arabiansaneta, jednak maczałaś w tym palce 😉 ,wg bazy janowskiej Wistra jest jedyną kobyłką po Werterze która rodziła, w 2008 ogierka po Drabancie
Baza jest niepełna,najwięcej klaczy po Werterze urodziło się w Agricoli.
Wg Kwiatkowskiego:
2004 Carioca od Cruella
2004 Florystka od Flecistka
2004 Francaska od Fenicjanka
2004 Lotta od La Bamba
2004 Magdalenka od Missia
2004 Valeriana od Vahta
orjentica, zbojkotować to trzeba by było kupno takich koni,po 600 zł.
ogurek baza jest niekompletna, spojrz w Kavalkade 😉
wiem, ale Kavalkady nie mam pod ręką
to już sie nie wymądrzam
Werter krył również w Texass Ranch, gdzie później przestali nawet zgłaszac przychówek do ksiąg, więc trochę mogło się tego towarzystwa po nim rozejść. A Wistre ma pan Falba (urodziła się u pp. Chrapkowskich, którzy kupili ode mnie Wialentynę)
Mam pytanko, jako, że z hodowlą, papierami ect nie miałam nigdy do czynienia w zagmatwanych sytuacjach.
Czy jeśli właściciel zaniedbał dokumenty źrebięcia oo a źrebię jeszcze jest nie odsadzone od matki jest możliwość wyrobienia "papierów" dla źrebaka, aby nie był nn? Matka z wpisem janowskiej hodowli, ojciec też z licencją krycia.
o ile rok temu było zgłoszone pokrycie to jak najbardziej
zrebie musisz zgłosic do konca grudnia w roku jego urodzenia
zrobic badanie krwi i opis
To zalezy, co zaniedbał właściciel. Powinno było być zgłoszone krycie matki i urodzenie źrebięcia. Dopóki pod matka, źrebię musi byc opisane i pobrana krew na grupę i DNA.
arabiansaneta, nie było. Generalnie nic z formalności nie było dopełnione. W sumie to mi nie zależy na papierkach, może być i nn, bo i tak jak podrośnie to straci klejnoty. Ale gdyby była możliwość to chętnie bym skorzystała.
watek zywy a my fot nie mamy i nie ma co pokazac 🙁
Złota, fajna siwka, a gniada chyba spora?
my juz jezdzimy pomalu, niniwa niesamowicie pokazuje swoj charakter - wszystko przyjmuje ze stoickim spokojem (nawet zakladanie kurtki czy derki na glowe w czasie jazdy 😁 )
zaczyna czasem pobrykiwac co o dziwo mnie cieszy a nie straszy 😂
Magda, Zlota gniada spora jest i bardzo dobrze bo zapowiada sie na fajna klacz do sportu. Ma juz ponad 5 lat i czas jej najwyzszy troszke popracowac. Teraz jest zrebna i jazda jest delikatna, ale po wyzrebieniu bierzemy sie ostro do roboty.
Siwka mloda, ma 1,5 roku, tez zapowiada sie na niemala klacz i fajnie ze jest dosc dlugonozna. Zlozylo sie tak smiesznie, ze wszystkie maluchy mam z lutego 2009.
Bera szkoda ze hodowcy zaniedbuja przepisy i wychodzi nnka.. Tak jak duzym koniom jest latwiej jako nny, arabom chyba trudniej. Niby kon do kochania, dla siebie itp.. ale jak cos zacznie fajnego wychodzic, to juz w Mistrzostwach koni arabskich nie mozna wystartowac bez wpisu do PASB.
w jakim kierunku chcecie isc? skoki czy ujezdzenie?
mi wlasnie w rudej jedyne czego brakuje to troche wzrostu... 146cm i drobna budowa to jednak malo.. (co jak wiadomo nie przeszkadzalo skakac 130 :hihi🙂