Końska rewia mody cz. 3

Ja mojego Mattesa wrzucam do pralki i dolewam Perwolu. Potem czeszę szczotką dla kota. Był prany już kilka razy, a wygląda ciągle ok.
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
27 listopada 2008 19:39
caroline napisz cos wiecej - firma, cena, jak długo zostają na nogach konia (moga byc na cala noc). Dzieki
wątek zamknięty
a czy jakieś sprzęty (oprócz czapraków pikowanych w kwiaty) firmy IW są w pl dostępne?
wątek zamknięty
Havajka94 - LamiCelle są fajne, tych Zaldi nie znam...
ale temat o ochraniaczach jest oddzielny 🙂
wątek zamknięty
a tak wogóle IW, AWA, waldhausen i jeszcze chyba kilka to to samo nie?
bo z tych firm to mnustwo żeczy jest.
fin- są ubrania ale nie o to Ci chyba chodzi nie ? ;]
wątek zamknięty
Havajka94-ja polecam Pro ja mam te ochranaicze i sa bardzo fajne mocne 🙂
wątek zamknięty
mara - ok, dzięki, trochę boję się wrzucić podkładkę do pralki, ale może zaryzykuję.
wątek zamknięty
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
27 listopada 2008 20:32
Havajka, ja tez polecam lamicelle mam i sobie chwalę te "PRO" jak wszytskie pro maja nieładnie wyprofilowane tyły natomiast lamicele bardzo fajnie.

ja odkryłam wczoraj ze błękitne ochraniacze a moze poprostu takie przynajmniej na zime nie są dobrym pomysłem, nie chca mi sie doprać, ale ogolnie są bardzo fajne i za naparde niską cenę:

http://www.allegro.pl/item491016728_mega_tani_komplet_ochraniaczy_pro_air.html
wątek zamknięty
macie jakieś pomysłyy na hafty na derce, czapraku? 😉
wątek zamknięty
Zenka ja od roku tyram ten za 20 zł i wygląda super, a w ogóle go nie oszczędzam.

Fair Play też polecam 😉
wątek zamknięty
dziewczyny! mam nie lada problem... 😉

Razem z Landryna bierzemy sie za lonzowanie. Atrybutem potrzebnym do tego, jest oczywiscie... czaprak!! Moje pady neoprenowe sa za grube, a cienkie kocyki sa tylko na show.

Pytanie do specjalistow: jaki czaprak, w jakim kolorze, co jest hitem dlugowiecznosci no i przede wszystkim jaki kolor do prosiaka:

a moze sam jakis zel? czy czaprak ujezdzeniowy? AaaAaA
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
28 listopada 2008 00:00
albido napisał: caroline,jakich ochraniaczy magnetycznych używałaś?

opolanka napisał: caroline napisz cos wiecej - firma, cena, jak długo zostają na nogach konia (moga byc na cala noc). Dzieki
uzywałam veredus magnetic, cena paskudna - 360 zł za pare (jesli dobrze pamietam)
do tego niestety spore zastrzezenia co do jakosci tego neoprenu, do ktorego zamocowane są magnesy.

kon stał w nich przez kilka miesiecy, codziennie, zakladane co najmniej na noc.
efekty - opoje na przodach sie mocno zmniejszyly, na tylach zmiekły (kiedy zaczynalam je zakladac to zaczynaly juz wlokniec), a potem lekko zmalaly.

moim zdaniem z ochraniaczy magnetycznych bardzo fajnie sie zapowiadaja te produkowane przez Equilibrium - bo magnesy sa na rzep i mozna je umiescic tam gdzie maja dzialac. (tego sie nie da osiagnac z magnetikami, dlatego dla niektorych koni one sie nie nadaja - bo magnesy sa za wysoko i nie ma zadnego efektu)

a jak ktos chce efektów magnetoterapii za nieduze pieniadze to po prostu mozna kupic magnesy i samemu wszyc je np w podkladki stajenne 🙂
wątek zamknięty
Karolas - jesli chcesz lonżować na pasie to wystarczy czaprak wszechstronny np. Fair Play w kolorze granatowym
http://www.allegro.pl/item492951968_czaprak_fair_play_classic_nowe_kolory_kopytko.html
albo zwykły pikowany HKM lub Eskadron cotton (polecam 🙂
Z kolorów to myślę że granatowy, niebieski, czarny z jakąś fajną lamówką, ciemna zieleń lub szary stalowy
HKM

Fair Play
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
28 listopada 2008 09:14
Dzięki Caroline, bede poszukiwać.
wątek zamknięty
dla mnie prędziej hkm niż fair play, rozczarowałam się jakością w użytkowaniu tych czapraków..
wątek zamknięty
mam prośbę:
ma ktoś zdjęcia naczółków robionych z koralików, szkiełek, swarovskiego itp? kiedyś chyba na starej volcie takie widziałam a nigdzie w necie znaleźć nie mogę... 🙂
wątek zamknięty
k_cian napisał: dla mnie prędziej hkm niż fair play, rozczarowałam się jakością w użytkowaniu tych czapraków..

ja jeszcze bardzo długo fair playa nie używam, ale jesli chodzi o wrażenia zaraz po kupnie to hkm był słabszy i więcej go nie kupiłam
ot jakie rózne opinie
wątek zamknięty
i jak? jedzie któraś z Was do interapi? bo miałabym wielką prośbę kwtk
wątek zamknięty
Jak nikogo nie znajdziesz to odezwij się w połowie tygodnia do mnie,bo jest spora szansa,że uda mi się pojechać.
wątek zamknięty
goha oj masa jest, własciwie wszystkie ooto schumachera są z tymi kryształkami, passiery także, zerknij na ich strony i katalogi, schockemohle też ma z ich kryształkami, podobnie euroriding
wątek zamknięty
Ada   harder. better. faster. stronger.
28 listopada 2008 21:42
Kurde nazwijcie mnie "dałnem" ale jak to kolekcja ?-->
wątek zamknięty
Po lewej masz nazwy kolekcji,są one już dość stare i ciężko je dostać😉
wątek zamknięty
Ada   harder. better. faster. stronger.
28 listopada 2008 21:50
No właśnie pytam bo przeglądała stornke sklepu internetowego chyba usa i się natkneła na tę kolekcje a wogóle jej nie kojarze.
wątek zamknięty
Właśnie doszły do mnie te czapraki za 20 zł. Wypisz-wymaluj HKM-y. Jedyna różnica to spodni materiał- jest milszy niż w HKMach. Są REWELACYJNE!!!! I wiecie co? Nijak nie mogę sie doszukać na tych moich tych nierówności w pikowaniu...
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
28 listopada 2008 21:57
Laguna

a jaki w realu jest ten kolor?
wątek zamknięty
Ecru
wątek zamknięty
Ja miałam 3, zielony, granat i ecru i tylko na granacie dopatrzyłam się złego przepikowania. U nas były w zeszłym sezonie sprzedawane na zawodach. Hurtowo 😉 I potwierdzam, że to najlepiej wydane jakie pieniądze 😉
Mój tyrany od roku ecru.
wątek zamknięty
To są czapraki szyte kiedyś dla Euro-Stara.
Mam taki granatowy i szary. Miałam też błękitny. Szary trochę się przytarł, ale tak to są fajne jak za taką cenę.
wątek zamknięty
mozecie dac linka do tych czapraczków po 20zł
wątek zamknięty
Epikea- strona wcześniej. Niestety już wszystkie wyprzedane
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.