Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

cavaletti, mozesz tez domagac sie od wlasciciela drogich preparatow do grzywy, argumentujac to tym, ze skoro taka dluga to musi byc mega zadbana, bo inaczej to wstyd 😉
kenna
po robieniu tego zdjęcia własnie mu obciełam ten taki kawałek grzywy który tak wystaje ale jakoś nie napisałam o tym  😀
jak będę następny raz w stajni (jutro) to może zrobie jeszcze jakieś fotki, jak chcecie 🙂
Piękne macie te irokezy, naprawdę  :kwiatek:! A jak ktoś się nie może zdecydować, tak jak ja, co mu się jednak podoba- czy długa, czy krótka, to niech sobie zaplata w warkoczyki, żeby go pochopnie nie kusiło ściąć... 😀iabeł:

Zdjęcie robione w czwartek, warkoczyki z wtorku. Minusem tej fryzurki jest niestety jej upierdliwość- włosy od góry się wyplatają i trzeba ciągle rozplatać, czesać i zaplatać od nowa. I tak w kółko. Jak się ma czas to można się tak pobawić 😉.

Pozdrawiam!

Mnie się warkoczyki średnio podobają, ja bym jej/jemu zrobiła irokeza :P.
Jemu- Chorałowi. Mnie się podobają, na irokeza wiele razy miałam już smaka, ale jak przyszło co do czego... to szkoda mi. A nuż nie wyjdzie i ile je będę lat czekać na taką dziką grzywę jaką ma Chorał teraz?  👀
warkocze wg. mnie to kicz (oczywiście oprócz czegoś takiego: http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=202.0;attach=59869;image  :emoty327🙂, tak samo jak dłuuuga grzywa, przez co koń wygląda jak dziki. Z resztą- i tak nic nie pobije mojego beznadziejnego irokeza. (a było jeszcze gorzej :hihi🙂 Najlepsze są loczki, a mi pozostało tylko czekać, aż młodej odrośnie grzywa...
Wszystko zależy od gustu. Ja lubię takie dzikie, naturalne wersje grzywy 😀iabeł:. Ewentualnie jakieś warkocze (tak mnie ostatnio napadło). Taki http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=202.0;attach=59869;image też umiem robić, ale ciężko się to zaplata. Trzeba wprawy...

Łączę się więc w miłości do długich grzyw z forumową aien. Poza momentami, kiedy mnie korci na irokeza  😀...
no to jeszcze dwa zdjęcia nowej fryzurki  😉
Czeka nas niedługo przerywanie.
Ile około ciachnąc, żeby wystarczyło na warkoczyki, a potem koreczki - ilu mniej więcej potrzeba cm ?
edit: błąd treści
Nie demonizujcie warkoczy. Zajmuje mi to piec minut, a efekt jest calkiem fajny 😉 Fakt, ze u nas grzywa specyficzna, ale nawet i na krotszej i rzadszej moze wyjsc niezle. A tez i dzieki temu kon nie wyciera, wyglada, jest wygodnie.
Aha, nauczenie tego zajelo mi za pierwszym razem jakies 3 minuty obserwowania i kolejnych 10 robienia samemu.
kujka   new better life mode: on
24 października 2010 21:15
zima, a czemu kon w takim warkoczu grzywy nie wyciera?
zima , wow 😲 zarówno koń jak i warkocz  😍
zima, a czemu kon w takim warkoczu grzywy nie wyciera?

Heh, w sumie masz racje, zgeneralizowalam :kwiatek: Moj egzemplarz tak ma. Czemu? Nie wiem...

zima , wow 😲 zarówno koń jak i warkocz  😍

Dziekuje :kwiatek:
mi tam się fryz zimy bardziej podoba w rozpuszczonych włosach  🏇

choć trzeba przyznać, że warkocz podkreśla jego cudowne szyjsko
a moja ma straszy okres . irokez już nie stoi, ale jeszcze nie leży . ale mnie korci, żeby podciąć, ale będę twarda, gdyż chcę looczka .
co zrobić gdy koń ma potężną szyję i niedługą, nie układającą się grzywą ? czy irokezy robi się tylko maszynką ?
borkowa., ale irokez tylko spotęguje wrażenie wielkości szyi ... a irokeza można zrobić też nożyczkami, dużo dziewczyn tutaj wstawiało takich
borkowa., ale irokez tylko spotęguje wrażenie wielkości szyi ... a irokeza można zrobić też nożyczkami, dużo dziewczyn tutaj wstawiało takich

bo widziałam już ślązaki z taką grzywą i to właśnie zależy od szyi, więc podziękuję. a w sobotę zrobię Chudej irka, albo podetnę jej włoski :P
ah myślałam, że oba pytania dotyczą tego samego konia 😉
ah myślałam, że oba pytania dotyczą tego samego konia 😉

nie, nie mam trzy konie, w tym dwa ślązaki i muszę pozbyć się grzyw trochę, bo zarosły  😵
Warkocze są śliczne! Nie demonizować mi tutaj warkoczy! Przy długiej grzywie to w zasadzie jedyna, słuszna i estetyczna fryzura 😉
zima, a nie masz czasem zdjęć w rozpuszczonej grzywie? 💘 to tak przez wgląd, że to fryz 😉
zima genialne ! 😍
mam pytanie do was... ponieważ chciałabym zapuścić mojemu rumakowi grzywkę i grzywę... czy do tego są jakieś specjalne preparaty[ do wzmocnienia+ jakoś jej " powiększenia " ] ? Myślę że to się mieści jeszcze w temacie więc dlatego pytam... jeszcze muszę się pożalić bo grzywka mojego ukochanego jest mizerna[ nie chodzi że krótka... tylko cienka?nie wiem jak to nazwać] macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? aha i jeszcze jak chcę zapuszczać mu grzywę to od czasu do czasu trzeba podciąć [ tak jak u ludzi żeby wzmocnić końcówki ] ? 👀
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
26 października 2010 11:35
hej 🙂
a ja pokażę także fryza - Daan - wiele osób go zna ze zdjęć Małgorzaty Mąkosy. Gosia dba o swoją stajenkę, w której ma obecnie już 4 fryziaki. ich grzywy są zaplatane w warkocze lub jeden warkocz jak u zimy raz na tydzień. co jakiś czas je przerywa, żeby wyrównać. grzywa Daana ma już ponad 120cm długości i za pewne będzie jeszcze dłuższa przy tym jak Gosia o nią dba 🙂

a oto grzywacz Daan (9 lat) 🙂 i Figaro (prawie 4 lata)
więcej fotek tego Daana  😍
tutaj leży i za bardzo nie widać do kąt ją ma  😉
26 października 2010 22:28
ależ proszę bardzo 🙂 Daana mam od groma. jeszcze Lider, Figaro i Mango 🙂 :P

na pierwszym zdjęciu: po lewej Mango, po prawej Figaro. Mango mały roztrzepaniec, Figaro miał wcześniej przeze mnie zaplecioną grzywę dlatego tak ładnie :P:P 😉

na drugim i trzecim zdjęciu jest Daan. sesja z lipca 2010.
starannie (15min.przed sesją) Gosia zaplotła mu grzywę. ona to już jest wprawiona, że hej. ja się męczę z o 2/3 krotszą grzywą Figara, a ona Daana i Manga obleci w tyle....... ja nie wiem.. 😀
nieźle i co zapuszczacie dalej do ziemi ?  😀
ja bym tam i fryza cięła 😎
26 października 2010 23:11
nie wiem co tam Gocha planuje, ale na razie nic mi o tym nie wspominała. ale rosną i rosną i rosną 🙂 jako fotografki dla Nas w to mi graj 🙂

wer, szczerze.. nie wyobrażam sobie fryza z irokezem, albo ze 'szczeniacką' grzywą.. 😀
ja bym tam i fryza cięła 😎

Ja widziałam fryza w irokezie a potem w loczku i wygladal fajnie 🙂.
Ja nie jestem fanem długich grzyw :P

edit: literówka :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się