Konie czystej krwi arabskiej

Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
04 października 2010 07:25
Jeżeli tylko wzrost jest kryterium 🙂, to Nadin, hod. Pani Alicji Najmowicz ma zdaje się 160 cm w kłębie i chyba jest na sprzedaż.
http://www.vioda-racing.pl/nadin.html

http://www.nana-arabians.com/index2.php?option=pedigree&id=11&lang=pl
Dzięki znajomym odwiedziłam tę hodowlę:
http://www.skwisnicz.pl/index.php?podstrona=kontakt

Konie są bardzo zróżnicowane, więc być może znajdziesz też wyższego.
na wstępie, z dużą dozą nieśmiałości, poproszę o nie zlinczowanie mnie za moje pytanie.

Znajomy z odległego kraju poprosił mnie o wynalezienie  ogiera arabskiego który ma min 159/160cm(oby jak najwyższy). Obstawiacie, że da się takiego pana znaleźć w polskich stajniach/stadninach? Janów, Michalowo miałoby coś do zaproponowania? Nie powiem, z niewielką ilością arabów miałam do czynienia, ale większości do magicznego progu 160cm miał daleeeeeeeeeekooooo  🙄

wydaje mi się ze Sabat lub Saracen spełniałby twoje oczekiwania
http://www.janow.arabians.pl/pl/oferta/ogiery/oo/?nrk=8033
http://www.janow.arabians.pl/pl/oferta/ogiery/oo/?nrk=9894
Bronze   "Born to chase and flee.."
04 października 2010 18:41
Nadin - jest obłędny  😍
Z pewną dozą zaskoczenia dowiedziałam się, że moja koleżanka kupiła klacz, która w wieku 3 lat ma 156 cm. A klaczuchy to niby takie piórka  🤣
rudazaraza   Bo rude jest piękne.
04 października 2010 19:03
czesio, analop bomba!
a ciebie Bronze musze kiedyś odwiedzić 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
04 października 2010 19:09
Ale tego wysokiego ogiera pan z odległego kraju chce kupić?Czy chodzi o stanówkę? Trochę nieprecyzyjne zapytanie 😉.
A my wczoraj pokazaliśmy, że arab też potrafi! Jechaliśmy Lkę towarzysko i wygraliśmy naszymi 76% 😅 Mamy pucharek, Argos był bardzo dzielny i dumny 😍
Mały, wielki konik:
Wow, niezły wynik😉 Gratulacje!
Dziękujemy!!! Trochę lajtowo oceniali, ale mimo wszystko to nasz najlepszy przejazd jak do tej pory, bez stresu i na luzie 😀
Ale tego wysokiego ogiera pan z odległego kraju chce kupić?Czy chodzi o stanówkę? Trochę nieprecyzyjne zapytanie 😉.

Aj! faktycznie, nie napisałam. Zdecydowanie chce kupić.
Dzięki dziewczyny za linki!  :kwiatek:
Atamanka, gratuluję!  😅
do sprzedania sa 3 arabki papierowe /ciach/
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogłoszenie w nieodpowiednim wątku
11 października 2010 19:02
Ja wezmę,na karmę dla psów.
a ile za same papiery ? Wojenka weźnie konie, ja papiery  🏇
11 października 2010 19:29
A tak w ogóle to gratulacje Atamanka,ładnie wyglądacie i wynik ładny 🙂
Ja też gratuluję przejazdu - fota - wyglądacie ślicznie! 🙂
Bardzo dziękujemy 😉 Odpowiednie nastawienie i skupienie robią swoje. Następnym razem porwiemy się na coś poważniejszego... Może Aro? 🏇
Bronze-oto fotka mojej Nadin      Sprobuje jeszcze jedna ale nie wiem czy mi sie uda.... 😡
majeczka   Galopem przez życie!
11 października 2010 21:21
Atamanka, tylko w Aro ochraniaczki zdejmij
Piękniaste arabiszcze;-))))
Dziękujemy ślicznie! No właśnie zapomnieliśmy o ochraniaczkach 😡 Już raz w aro byliśmy, ale to dawno i nie prawda 😁
12 października 2010 14:35
Gosc10
zwracam honor, szczerze powiem,że pozory masakrycznie mylą...kojarzę was z innego forum - to jest ta niezmordowana klaczucha 😀 - niezmordowana przodowniczka w terenie.
Mam nadzieje,że wytok pomógł. I cieszę się bardzo,że kochasz swojego araba...to widać.
P.S. Mam nadzieje,że te araby za 600 zł to pomyłka o jedno zero. Strasznie to smutne, takie konie - tak niedoceniane.
takiego kawalera dziś miałam okazję poznać
Equin

12 października 2010 18:49
Piękna bestyja...po kontuzji nogi podobno i pamiętam,że był wystawiony na sprzedaż. Takie skarogniade,że aż dech zapiera 😍
Gosc10
zwracam honor, szczerze powiem,że pozory masakrycznie mylą...kojarzę was z innego forum - to jest ta niezmordowana klaczucha 😀 - niezmordowana przodowniczka w terenie.
Mam nadzieje,że wytok pomógł. I cieszę się bardzo,że kochasz swojego araba...to widać.
P.S. Mam nadzieje,że te araby za 600 zł to pomyłka o jedno zero. Strasznie to smutne, takie konie - tak niedoceniane.
🙂 Nie kojarze za bardzo,ale jesli tak napisalam,to chyba wlasnie ze wzgledu na ta cene,ktora wprawila mnie w oslupienie 😲
Cydonia moja nowa podopieczna
Cygarniczka & Wachlarz
cydonia sliczna , taka w moim typie 🙂
Nie mój, ale "mój bask" z obecnej stajni gdzie stoję. Zresztą już kiedyś wstawiałam chłopaka.

ale malowany

tak jak nie przepadam za arabskimi kasztanami, tak za kilka miesiecy szykuja sie u mnie pewnie dwa kasztanowate maluchy...ciekawe czy beda malowane...

Złota - to jest bardzo nie typowo malowany kasztan. W miejscu gdzie kiedyś będzie zapinać mu się popręg jest biała plamka, druga jest po drugiej stronie no i na... jajeczkach też ma białe plamy  😉
znaczy się kolejny srokaty 🙄,
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się