Na początku brałam pod uwagę Purinę, choć ta CAT CHOW jednak bardzo od tych whiskasowych karm się nie różni, jej skład to:
Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (min 4% kurczaka), zboża, warzywa, ekstrakty z białka roślinnego (min 2% soi), oleje i tłuszcze, ryby i produkty pochodzenia rybnego (min 2% łososia), składniki mineralne, drożdże.Przeciwutleniacze i konserwanty dopuszczone w Unii Europejskiej
Natomiast Nutra Gold Holistic Kitten, wydaje mi się, że ma lepszy skład:
Mięso z kurczaka (18%), mieso z łososia (18%), mączka z kurczaka, pełnoziarnisty ryż brązowy, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszanką tokoferoli), płatki owsiane, pełnoziarnisty ryż biały, ziemniaki (3%), jęczmień, proso, mięso z indyka (3%), mięso z kaczki (3%), siemię lniane, produkty pochodne jaj, naturalny dodatek smakowo-zapachowy z kurczaka, marchew (1%), groszek zielony (1%), jabłka (1%), wodorosty (1%), sproszkowany owoc żurawiny (1%), wyciąg z ziela rozmarynu (1%), suszona nać pietruszki (1%), suszony korzeń cykorii, tauryna, witaminy i minerały.
Ale ja się do końca nie znam, Na różnych forach widziałam, że niewiele osób korzysta z Nutra, ale jeśli karmią tym to raczej nie są negatywnie nastawieni 🙂
A ona kosztuje 50 zł za 3 kg, więc cena jest konkurencyjna, a jeśli skład jest prawdziwy to mięska tam dużo, jak za taką cenę, a widzę, że w purinie też sporo zboża itp :>
Jeśli dam radę kupić to gdzieś we Wrocławiu w hurtowniach to chyba się skuszę i zobaczę co powie na to kotek 🙂
Nad Puriną też się zastanawiałam ale tą droższą jednak PRO Care (chyba), zobaczymy jaki będzie piękny po tym.
Ehhh, wiadomo, różnym kotom różne karmy pasują. Same problemy 😀
A mój kotek na te moje dylematy mówi: