Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

galop gratuluję ... mnie od 35 tygodnie strasznie ciągnęło podbrzusze i było to normalne dzidzia się obniżała i ustawiała mój Staś w sumie początek 39tc i ważył 3980g i57cm długi:_)))
Pokemon - ale boskie  😍
żyrafy rządzą 🙂  🏇
Pokemon, wszystko fajnie, ale jakos malo rozowego widze 🙂
Lalena - lepiej ciuszki kupować właśnie takie 🙂 ja kupowałam głownie białe lub kolorowe, za to każdy kto przychodził i przynosił ciuszki dla Julci to zawsze to były różowe 🙂 i nazbierało się ich od groma 🙂
galop gratulacje  💃
I tak ,oba kocha się tak samo  😀

Cierp1enie prześlicznie  jej w tej czapeczce i jaki rozbrajający uśmiech  😉

Dziewczyny prześliczne ciuszki !

Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
25 września 2010 18:58
pokemon ale się obkupiłaś, śliczne ciuszki. Ja też mało różowych kupuję, jakoś mi nie leży róż.
galop no to i ode mnie wielkie gratki  💃 💃

co do glukozy nie ma strachy, nie jest traka zła trzeba tylko wcisnąć połówkę cytryny i smakuje jak słodka lemoniada. Dacie radę  😉.
Tak szybko przeglądnęłam wpisy i nie widzę Muffinki, wiecie coś na jej temat? Może już w dwupaku  🤣 🤣 ?

edit:
znalazłam Muffinke ok. 15 , a już miałam nadzieję  😉

edit:

szukam na allegro ciepłych polarków dla dziewczynki ale większość fajnych jest z kapturkami. Oczywiście kapturek jest super jak się wychodzi z domu ale chcąc przebywać  dzidzią w cieplejszym miejscy gdzie polarek jest potrzebny kapturek może okazać się nie wygodny. Czy to tylko mi się wydaje, że dziecku będzie niewygodnie leżeć?
euforia - moja Jula ma kilka bluz z kapturkiem, czasami się przydaje jak np mocniej wieje. Naciągam na czapkę. Jak ładnie ułożysz to nie powinno uwierać.

Muffinka
- mi od jutra net nie będzie chodził, buuuu mam nadzieję, że uda mi się pogratulować 🙂
Prosze trzymac kciuki lece zaliczac kolejne zawalone egzaminy, a jak mi sie uda to jak dzidzia sie urodzi to z czystym sumieniem bede mogla odwlec ostatni semestr.
Pokemon, wszystko fajnie, ale jakos malo rozowego widze 🙂

E nie, jest różowego dostatecznie. To akurat część moich zbiorów  😁

I uwaga - przyjechali wczoraj moi teściowie. Masakra.
Pokemon - to trzymaj się. Wiem co to znaczy "przyjechali teściowie"

Muffinka - i jak? babo jesteś, mi zaraz net się skończy i nie będzie przez około tydzień.
Z uporem będę wchodziła na voltę. (stronki będą się ładować ponad godzinę, więc zanim odpiszę to będzie już wieczór  😁 )

u mnie małe problemy :/ ehh
jeszcze Julcia chora ;(

my_karen   Connemara SeaHorse
26 września 2010 09:23
Cierp1enie, ależ ona cudna 🙂 dużo zdrówka!
Pegasuska, trzymamy 🙂
Muffinka hop hop, jesteś? 😀
galop OGROMNE GRATULACJE!!! No to idziemy prawie łeb w łeb 🙂
Lekarz powiedział, że piąty tydzien (no, teraz już szósty), natomiast wszelkie kalkulatory i wg tego co sama sobie wyliczyłam to powinien być już 7 tydzień. Pewnie wszystko sie wyjaśni za jakiś czas, nie?
pokemon trzymaj sie, ja najazdu matki mojego małża też nieznosze, całe szczęście moj A. moją mame bardzo lubi.
my_karen - dziękujemy ślicznie  :kwiatek:
a u Ciebie jak tam? mdłości są i inne dolegliwości 1 trymestru?
26 września 2010 09:57
Jak narazie absolutnie nic, aż czekam na dzień kiedy to wszystko uderzy ze zdwojona siła 😉
a może w ogóle nie będziesz miała, tak jak moja kumpela 🙂
Albo zaczniesz tak jak ja - od 3 miesiąca rzygańsko do końca (mi jest ciągle niedobrze ). Oczywiście Ci tego nie życzę 🙂 oby szło łatwo, gładko i przyjemnie 🙂
U mnie z teściowymi jest tak samo, swojej nie znoszę, a mąż moją mamę lubi.
Witam Panie. Przepraszam, że wchodzę w taki prywatny wątek, ale mam pytanie i nie wiem gdzie go zadać. Pomyślałam, że skoro tu są mamuśki to może dostanę odpowiedź. Szukam fajnego miejsca, gdzie ja i moje dzieci (5, 11) lat moglibyśmy zacząć jeździć konno. Głównie chodzi mi o to, żeby moja pięcioletnia córka mogła zacząć swoją przygodę z końmi od kucyka. Mieszkam pod Warszawą w powiecie warszawskim zachodnim i nie udało mi się znaleźć w pobliżu stajni, w której byłyby łagodne kucyki dla maluchów. W ogóle nie chcą słyszeć o tak małym dziecku. Gdyby ktoś miał jakieś wiadomości na ten temat, to bardzo proszę o odpowiedź.
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
26 września 2010 12:33
my_karen nie myśl o tym, ja w sumie początkiem ciąży nie myślałam o mdłościach i w sumie ani razu nie rzygałam i ani razu mnie nie mdliło. Nie wywołuj wilka z lasu, będzie dobrze  😉
pokemon no to współczuję wizyty "kochanych" teściów.
Pegasuska oczywiście trzymamy mocno kciuki.

edit:
a co u Muffinki?
zuza.l - wielka szkoda, że nie jesteś z Poznania 🙁 w naszej stajni są specjalne grupy dla maluchów od lat 4 do 8.

Cierp1enie - trzymajcie się  :kwiatek: Majut powoli (ale z naciskiem na powoli) zdrowieje. Dajesz coś Julce?

galop, my_karen - super wiadomości.

Pegasuska - 3mamy kciuki!!

Jak tylko odkopię aparat to powrzucam kilka naszych fotek. Także tych zakupowych, z buszowania po szmateksach. Zakupy były wyjątkowo owocne, bo znalazłam kilka konikowych ubranek: śpioszek, płaszczyk, bodziaka i coś tam jeszcze.Odnalazłam na osiedłu sklep, w którym bodziaki sprzedają po 2zł a śpioszki po 3  😅 W innym co piątek są wyprzedaże po 5 zł.
Jak moje CV zawędruje tam, gdzie trzeba to wrócę to tego hobby

Maja i puzzle

26 września 2010 17:17
galantova, dzięki :kwiatek: A Maja wygląda na zachwycona puzzlami 😉

A co do mdłości to zupełnie o tym nie myśle narazie i czuję się świetnie, ale zdaję sobie sprawę, że może mnie dopaść w dowolnym momencie. Mam nadzieję, że jednak nie będzie to az tak ekstremalne jak u Ciebie, pokemon 😉 A tak swoja droga to wiedziałam, że jeszcze do niedawna Cie to męczyło, ale myslałam, że juz masz spokoj...

edit:
Muffinka chyba jednak urodzi w weekend 🙂
Pegasuska kciuki trzymam za egzaminy pozytywnie zaliczone

Cos tak czuje że od Muffinki bedziemy mieli niedługo wieści  o rozpakowaniu 💃
😅

Muffinka rozpakowana  💃

Miała bidulka w efekcie cc, Filipek ma 54 cm długości i waży 2908  🙂

Witamy nowego obywatela  :kwiatek:
Wreszcie 😅 Gratulacje!
Scottie   Cicha obserwatorka
26 września 2010 18:15
Muffinka, GRATULACJE!!!!!!!!  😅
Wow!! Muffinka, gratulacje!!
26 września 2010 18:16
Muffinka GRATULACJE!!!  😅 😅 😅 😅 😅
Muffinka gratulacje!! 🏇
Łe, to ja tu z wieścią włażę, bo Muffinek do mnie napisał, a Wy już czarownice wszystko wiecie  🙂
Muffinka gratulacje!!  🏇
Muffinka - gratulacje  😅 witaj Filipku na świecie  🏇

galantova - dziękujemy  :kwiatek: 
nie daję jej nic, tylko nie wychodzimy na dwór ( i tak pogoda fatalna)
jutro pojedziemy do lekarza, bo kaszle i słychać jakby jej się odrywało w środku. Kaszle tylko jak śpi.
Mama mi dała malinki i mówi, bym zrobiła jej picie na noc z malin. Sama nie wiem.  Tak mi jej żal 🙁
Muffinka - gratulacje 😅 tak właśnie przeczuwałam, że się rozpakujesz  🤣
Witamy Filipka w gronie wesołych voltopirzątek. Jejka, ja już chcę drugie maleństwo. 

Cierp1enie - ja byłam w przychodni bo zupełnie nie wiedziałam jak się zabrać za ten katar. U nas pogoda była cudna, akurat jak byłyśmy chore  🙁 było 20 st.  👿 A Julka śpi w nocy? Bo Majut się budzi z płaczem jak jej się nosek zatka.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się