http://re-volta.pl/galeria/img/18784Haha, no i na KTÓRĄ zabawkę się zdecydować?!?!Najlepiej przecież obie 🙂
Ciri a gdzie jest umiejscowiona ta rana i jak wygląda?Mój pies miewa bagno przy wargach wskutek alergii pokarmowej-najpierw pojawia się obrzęk, zaczerwienienie a w dalszej kolejności najzwyklejsze rany 🙄Może to w tą stronę coś?
Łączenie psów jawi mi się jako duże przedsięwzięcie...My właśnie mamy W KAWALERCE 😀 dwa dorosłe samce, od kilku dni zaledwie ale jak do tej pory połączenie, myślę, wychodzi dobrze.Tyle, że polityka prowadzenia takich psów zależy mocno od okoliczności...W naszym wypadku nie było możliwe danie psom wolnej łapy na dotarcie, tu reżim i władze decyzyjne trzyma człowiek a psy nie mają tworzyć więzi, nie mają żyć ze sobą a obok siebie.Taka opcja zdała u nas egzamin, gdybyśmy nie przerwały eksperymentalnej próby swobody nie doprowadziłyby one do niczego dobrego.Mój pies(mix laba) znosi obecność drugiego psa kiepsko, widzę zmiany w jego zachowaniu 🙄 Choć wiadomo, że nie można pozostawić starych bywalców samym sobie w tym wszystkim skoro to my obaliliśmy cały porządek ich dotychczasowego Świata, bardzo się staram żeby mój pies miał zapewnione możliwie maximum komfortu psychicznego, do tej pory rodzyneczek "rozpieszczany", na którym skupiała się uwaga wszystkich, teraz mój bidul po czterech latach życia musi się uczyć dzielić wszstkim i czuć się przy tym szczęśliwie 😉
Włączanie szczeniaka wydaje mi się jeszcze bardziej skomplikowane bo psie dziecię siłą rzeczy wymaga ogromu uwagi i poświęcenia czasu, jeszcze trudniej pewnie w tej sytuacji wynagrodzić starszemu psu nową sytuację z czysto technicznego punktu widzenia bo doba ma tylko 24 godziny... 😀
A mój Dziabąg jest w tej chwili inwalidą pełnom gembom bo w dwa dni rozciął sobie dwie poduszki-na tylnej i przedniej łapie 🙄 Wprawdzie nie przeszkadzały one mu w hasaniu z chartem 😀iabeł: ale jednak widzę, że mu doskwiera to, wierzę, że boli.Spacery na smyczy, na tylną przy spacerach zakładam konstrukcję ochronną z dwóch kawałków worka na śmieci, skarpetki i gumki do włosów 😉 a po każdym wyjściu oczyszczanie ran...
Musimy się udać do weterynarza, wolę żeby ktoś to obejrzał bo doświadczenia z opuszkami mamy już bogate i tą na drugim przednim nadgarstku pies ma już w części amputowaną przez feralny sposób rozwalenia i złą opiekę wet 😤
Macie jakieś domowe patenty na psie buciki?Podobno te powszechnie dostępe w zoologach w "ludzkiej" cenie spadają i są niepraktyczne...