Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Prawie gotowy, część rzeczy jeszcze u rodziców. Takich jak wózek czy fotelik samochodowy. Ale może faktycznie już to powinnam zwieźć do domu 😉
pomaga jeszcze wizyta w stajni, albo długie zakupy 🤣 ale przyjdą takie dni, gdy tęskni się trochę do bycia tylko we dwoje, więc rozkoszujcie się ciszą i spokojem  😉
Te rzeczy kubusiowe z H&M mieliśmy na 1-2 latka i są bardzo fajne i wytrzymałe, nie spierają się, już poszły dalej dla innego dziecka 😉 Tylko czapka z kitkami "Tiger My friend" jest noszona także tego roku i nadal jest boska 😀

Galantova jak kupujesz ten dywanik z puzzli to weź sobie taki z kilkoma puzzlami w każdym dużym puzzlu (rozumiesz o co mi chodzi nie?  :emoty327🙂 - dzieciaki bardzo lubią te obrazki układać potem jak mają jakieś 1,5-2,5 roku 😉 Tylko nie bierz za bardzo skomplikowanych i małych części bo się gubią jak cholerka. I jeszcze sprawdź czy są zrobione z jakiegoś atestowanego materiału, a nie z Chin.
Powodzenia z CV-ką

Muffinka trzymaj się, to znaczy nie - rozlatuj się 😉
galantova trzymam kciuki za Twoje CV 😉

gwash chciałabym, chciała... 😉
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
24 września 2010 08:22
galantova trzymam kciuki za Twoje CV 😉

ja też trzymam  🤣

Muffinka podobno sex też pomaga więc: więc rozkoszujcie się ciszą i spokojem  😉

czytałam ostatnio gdzieś , że plemniki mogą przyspieszyć rozpakowanie  😉
Muffinka ty jeszcze tutaj Kochana?!!!!
galantova trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!

Ja mam pościel z Drewexu bo podobało mi się z lwem i jeszcze z Ikea bo uwielbiam tą serie z marchewką.Co do przewijaka mam nowy taki:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318  ojciec ma firmę krawiecką więc z super lumpeksowego materiału w kratkę poszyłam sobie pokrowce na ten przewijak, bo przyznam że bez pokrowca to badziewiak.
Sex, sprzątanie, mycie okien, spacery, wysiłek fizyczny itd - niby wszystko pomaga ale nie wtedy gdy JA potrzebuję 😎  Aaaaa czytałam wczoraj że wypicie oleju rycynowego pomaga? Fuj, obawiam sie że nie spróbuję.
Bałam się najbardziej jednej rzeczy - przenoszenia ciąży i proszę...choć tak naprawdę termin z daty ostatniej miesiączki mam na dziś. Wczorajszy termin był z pierwszego usg. Jak mały będzie taki punktualny jak mamusia to powinien dziś wyjść 😉

Magda
pokazuj fotki z reala.Na pewno ten przewijak w nowych uszytych pokrowcach prezentuje sie super.

A poza tym gdzie fotki brzuszków? Oh, dziewczyny zaniedbujecie nas tu 😉
BASZNIA   mleczna i deserowa
24 września 2010 08:59
Dziewczyny, mam dwa kombinezony w rozu i jeden czerwony do odsprzedania-przepraszam mideracje za ogloszenie, ale gdzie jak nie tu!
Rozmiarowo 74 i 74/80.

galantova - trzymam mocno kciuki

laski zaciekawiłyście mnie tymi puzzlami i chyba kupię Julci 🙂  😁

Muffinka - dodaj swój brzuszek przed samym rozpakowaniem 🙂
Przewijak z Ikea z pokrowcem wygląda tak:

Mój brzuchol tak:
Muffinka, ja tez stosowałam wsztystkie przez ciebie wymienione przyspieszacze porodu i nic nie pomogło 🙂
No właśnie. Pewnie póki organizm nie jest gotowy do rozpoczęcia akcji porodowej to nic go nie ruszy. Choc nawet ginekolog mówił że sex pomaga i jest praktycznie 100% metodą. Jak widać nie dla każdego.

Magda bardzo fajnie wygląda ten przewijak. I super masz brzusio.

Cierp1enie wstawię potem, nawet mam tylko coś mi komp nie czyta aparatu i nie mogę zgrać. A ponieważ się nie znam to poczekam na męża 😉

edit: udało się, jakiś kapryśny ten aparat 😉

Mały jak na samą końcówkę 🙂, taka piłeczka. Może ty jesteś w 7-ym miesiącu i dlatego chłopak nie wyłazi?  😁 😁

Kazio w ukochanej czapie z H&M 😉 :

gwash Kazio boski,a czapa rewelacja uwielbiam Tygryska,sama kupiłam mojemu taki komplecik:

Muffinka jaką masz piłeczkę super,zgrabniutki brzusio
24 września 2010 11:26
suoper te tygryskowe ubranka  😜

Muffinka
super zgrabniutko wyglądasz z tym brzuszkiem  😉
Magda83 a gdzie ty masz ten brzuchol bo to chyba fałdka od bluzki  🤣 .
Przewijak w pokrowcu wygląda super .
Ja mam ten przewijak z ikei i chyba bym juz go drugi raz nie kupiła.Przylepiliśmy go taśma dwustronna na rzepie bo komody a i tak fruwał.

Ja dzisiaj do 17 mam swojego do opieki plus 12 miesieczną Juleńkę.Jula własnie siedzi w łóżeczku a Jasiek po drugiej stronie i dyskutują.Jakaś kontrola jest 🤣
muffinka ale ty masz jeszcze wysoko brzuszek-więc raczej przenosisz:_)))
Nie chcę 🙁 no ale oczywiście to nie ode mnie zależy kiedy Mały poczuje chęć przyjścia na świat.
tyle już na niego czekałam to i poczekam jeszcze trochę.

Aczkolwiek dziś spotkałam znajomą co mnie widuje co kilka dni i ona twierdzi że mocno mi brzuszek zjechał na dół...
Muffinka - śliczny brzuniu 🙂 ale coś chyba nie opadł jeszcze 🙂 to trzyma Cię tak jak i mnie 🙂
Magda83 - jaki malutki 🙂 śliczny

gwash - ale super czapka. Uwielbiam te ciuszki z h&m
wczoraj tak się naoglądałam, że kupiłam Julci bluzę z kubuś kids 🙂 i bluzeczkę z hello kitty 🙂 oczywiście z H&M 🙂
cierp1enie - my z Majutkiem mamy identyczne koszulki HelloKitty  😁 i pewnie dlatego ostatnio na spacerze ktoś mi powiedział, że mam sliczną siostrunię  😍
galantova - koniecznie musicie się tu pochwalić 🙂
pewnie wyglądacie zabójczo 🙂  💘

a ja się pochwalę i dziś kupiłam moje królewnie sweterek 🙂 a mamusia ma podobny 🙂

muffinka no niestety czasem tak jest ale na pocieszenie czasem może opaść w przeciągu paru godzin a czasem nie opada wcale-ale to też znak że dziecko nie jest przyparte do wchodu czyli nie zeszło niżej także czekaj spokojnie lataj po schodach  bo jak będzie wysoko czas trwania porodu wydłuży się ale trzymam kciuki i dopinguje Ci cały czas
No wiem, wiem, dlatego sobie czekam...aczkolwiek juz lekko zniecierpliwiona,ale wierze że Junior wie co robi 😉

Ale, ale, jeśli dziś jeszcze odbiorę choć jeden tel lub choć jednego smsa z pytaniem czy urodziłam to zacznę krzyczeć!!!!  😤
24 września 2010 19:05
ale to chyba lepiej przenosić niż urodzić wcześniej. Podobno każdy dzień w brzuszku mamy jest dla dziecka bezcenny.
edit:
a co myślicie o tej pościeli, jak ma się do Feretti ?
http://allegro.pl/amy-zdrowa-posciel-giraffe-plus-6el-promocja-i1227902512.html
Nie wiem, nie znam się. Moje chłopaki wszystkie (siostrzeńcy) rodzeni w 38 tyg. Moje siostry też rodzone wcześniej, ja o terminie.
Ja mam tylko schizę bo wszystkie dzieci jakie znam urodzone po terminie były gigantyczne 😉 co oczywiście regułą nie jest ale tak mam jakoś w głowie zakodowane.
Ale nic to, termin miałam na dziś więc źle nie jest 😉 Zresztą nie narzekam, czuje się dobrze tylko że taka ładna pogoda że juz chciałabym z synkiem na spacery pochodzić 😎
Muffinka, wchodząc tu miałam nadzieję, że już Cię nie zobaczę!  :kwiatek: ewentualnie już rozdwojoną
24 września 2010 19:13
jak ja zazdroszczę tym mamą i dzidziusiom co zdążą się wypakować przed zimą i skorzystać z ciepłych promyków słońca  🙄
Euforia, nie zazdrosc! 🙂 ja zawsze chcialam rodzic latem lub wiosna, bede rodzic w grudniu...i co? i jajco 🙂 bedzie super z takim polrocznym glutem pojechac w przyszlym roku na plaze 🙂

Muffinka, nooooooo..... 🙂
24 września 2010 19:25
Lalena to może umówimy się gdzieś  z naszymi pół rocznymi naleśnikami na wakacje  😉 . Na kiedy masz dokładnie wyznaczony termin?

znowu mam pytanie
przeglądam łóżeczka , jakie jest lepsze z płyty czy z litego drewna?
a to sesja mój synek skończył roczeka:_))
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się