Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

aketter, gratuluję! 😅
Aleee fajnie 😅
aketter gratulacje!!!
Aketter gratulacje.

Gwash i już macie za sobą 🙂

Pokemon prosze mi tu szybciutko zdradzic gdzie kupuje sie posciel w koniki bo ja jakos na taka trafic nie moge ani w sklepach ani w necie!!

Ta pościel w koniki to jest z firmy tej:
http://www.feretti.pl/pony-cream-premium.html
ja sobie po prostu zamówiłam w sklepie co chciałam i mi sprowadzili.

Ale widziałam też fajną tutaj:
http://www.stokkids.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=51&Itemid=57
i też ją sobie chyba zamówię  😜

Pokazywali nam dzisiaj w szkole rodzenia gdzie i jak się rodzi i mam postanowienie: ja nie rodzę  👀 rezygnuję.

Mam pytanie (kolejne z serii 100 pytań do WAs-mamusiek) - jakie to są pieluchy dla noworodka z takim wycięceim na pępek? Bo raczej pochlebnie wypowiadałyście się o Pampersach z tego co pamiętam. Ale stanęłam w sklepie i zgłupiałam, machnęłam ręką i poszłam dalej  😁

I się jeszcze pochwalę  😎 wróciłam z dwiema olbrzymimi siatami ubranek do domu i zapłaciłam tylko 74 zł. Wkurzona niebytem ładnych kombinezonów po sklepach wlazłam do szmaciarni. Ale nakupiłam  😜 ubranek już więcej nie potrzebuję (przynajmniej w rozmiarach na początek)
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
22 września 2010 19:21
pokemon, A nie mówiłam, że warto chodzić po szmaciarniach? 😜
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
22 września 2010 19:26
aketter wielkie gratulacje  😅 😅
chyba mam dość chodzenia po sklepach. Udało mi się dzisiaj stracić trochę kasy ale głownie rozglądałam się po sklepach co , gdzie i za ile można kupić. Zaczęłam od drobiazgów czyli kaftaniki, spodenki, pajacyki i śpioszki  😅

teraz muszę poskreślać z listy to co już kupione i znowu ruszyć na łowy.
Szukałam ciepłych polarków ale nic fajnego i niedrogiego nie znalazłam, nie wspomnę też o kombinezonie , totalna porażka same wściekłe róże  😵

edit:
w czym albo pod czym wasze dzieciątka śpią/spały w łóżeczkach? Lepszy jest śpiworek, ciepły rożek czy zwykła kołderka?

edit:
jaki rozmiar kombinezonu kupić zastanawiam się nad 62 lub nawet 68, doradźcie?
pokemon ja kupiłam Happy na początek, mają wycięcie 😉
aketter - wielkie gratulacje 🙂  😅 😅  niech maleństwo się zdrowo chowa 🙂 czekamy na zdjęcia córeczki 🙂

Muffinka - teraz Ty 🙂  🏇
Cierp1enie nie ma problemu 😎 niech no tylko mój mąż wróci z wyjazdu i mogę lecieć na porodówkę od razu 😉
aketter  😍 gratulacje!

Euforia do spania kładłam Bogusia w rożku i delikatnym kocyku- tak trochę na cebulke- jak było cieplej odejmowałam jedną z warstw. Dzieciaszka i tak ubierac będziesz w kaftanik (koszulkę, body) i jakieś śpiochy z długim rękawkiem. U mnie to się sprawdzało.
Co do lumpeksów- dla małych dzieci można znaleźc full ciuszków z metkami- polecam- radośc z łowów bezcenna  😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
22 września 2010 20:48
Ktoś, czemu na pierwszym zdjęciu za Twoją córką stoi młody dr House? 😀
Aketter gratulacje

Euforia_80, ja wiem jedno ze dużo ciuszków moja Zuza nie założyła ani razu a niektóre tylko raz czy dwa. Ja wiem że nigdy nie kupię jej więcej pajaca nie rozpinanego po całości.
Śpioszków nie założyłam ani razu dobrze że miałam tylko kilka par. U nas bodziak to podstawa potem jakieś półśpiochy lub spodenki dresowe i bluzeczka z krótkim lub długim rękawkiem.
Co do spania moja śpi zawsze na swoim bawełnianym kocyku z 5-10-15 i pod kołderką latem spała pod samym kocykiem. Rożka nie użyłam ani razu.

pokemon, ja sobie bardzo chwalę pampersy na początek miałam te Premium Care 1 (białe) są delikatniejsze od tych zwykłych a wycięcie na pępek zbędne po prostu wywija się górę pieluszki.

Co do lumpków też lubię po nich pobuszować i czasami wyhaczyć super ciuchy dla Zuzy
my_karen   Connemara SeaHorse
22 września 2010 21:10
aketter ogromne gratulacje!! 😅

22 września 2010 21:42
Staram sie kupować ubranka rozpinane w całości tak pajacyki jak i kaftaniki . Wiem, że to ułatwi życie i mnie i małej.  Świadoma jestem też tego, że wielu z tych rzeczy nie wykorzystam dlatego kupuję takie nie markowe, tańsze ale dobrej jakości.
Wyczytałam w książce, że dla dziecka wygodniej jest i zdrowiej jak śpi w rożku lub śpiworku dlatego pytam jeszcze was.

Doradźcie jeszcze z kombinezonem bo nie wiem na jaki rozmiar mam się zdecydować żeby od grudnia do wiosny wystarczył. Pokemon jaki chcesz kupić dla swojej małej?

Muffinka
twój mąż jutro chyba wraca więc liczymy na Ciebie  😉

znowu mnie nakręciłyście na zakupy ale tym razem w "szmateksie"  🤣 , chyba zacznę pilnować nowych dostaw  😁
Cierp1enie nie ma problemu 😎 niech no tylko mój mąż wróci z wyjazdu i mogę lecieć na porodówkę od razu 😉

to jutro wieczorem? 🙂
Cierp1enie pewnie. 😉

Euforia tak.

Ja jeszcze kombinezonka nie mam, znaczy mam od sióstr jakieś. Jedne większe, drugie mniejsze ale sama jeszcze nic nie kupiłam. Wstrzymam się i zobaczę jak z rozmiarem. Kupić zawsze zdążę.

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
23 września 2010 07:31
akater - gratulacje !!!

Ktoś, czemu na pierwszym zdjęciu za Twoją córką stoi młody dr House? 😀

😲przecież to wrotki  🤣

Bogdanowa - sto lat,sto lat babo! 😅 :kwiatek: dlaczego masz tablice na fb zablokowaną?
aketter, serdeczne gratulacje!  :kwiatek: i sliczne ma imie Twoja corka 🙂
Aketter gratulacje wielkie  😅 😅

Dziewczyny szukajcie też ubranek, kombinezonów na allegro. Tych malutkich rozmiarów, prawie nie używanych, pozbywają się ludzie za bezcen, byle wypchać z domu 😉 Większych zresztą też, tylko trzeba najpierw przebrnąć przez tych sprzedawców którzy robią mega paki wypasionych ciuchów z secondhandu i dotrzeć do zwykłych mam sprzedających ciuszki po swoich dzieciach 🙂

Majek nawet mi nie przypominaj jak się stresowałam. Chodziliśmy pod tym gabinetem i chodziliśmy, obydwoje.. Zwłaszcza że pielęgniarki powiedziały nam że potrwa 20-30 minut a tu mija 30, 40, 50 .. Potem lekarz powiedział mi że 20 minut to pojedynczej części ciała a nie obu nóg  🤔 Nie wiem tylko dlaczego po uśpieniu Kaziuta mnie stamtąd wywalili, jakbym tam była z nimi to bym widziała że wszystko ok :/
Potem jeszcze młody mi dał popalić bo był jakiś zmęczono-pobudzony i nie chciał iść spać choć potrzebował. Wieczorem walnęłam 3 piwka i padłam  😂 😡
deborah   koń by się uśmiał...
23 września 2010 07:41
Aketter GRATULACJE!!!
Dzięki Ktosina bardzo dziękuję za pamięc, sama zapomniałam o tym 😀 Buźka
Jestem tak podekscytowana- dostałam fantastyczną wiadomośc!!  😅 😍 🏇
aketter - gratulujemy!!! i czekamy z niecerpliwością na fotki

my_karen - trzymamy kciuki

gwash - dobrze, że jesteście już po. Kaziut dzielny facet!

pokemon - u nas w cocodrillo były fajne kombinezony. Nasz np. ma konika  😜 i nie jest różowy. Pieluszki miałam papmers premium care i wywijałam, tak jak aszka.

Ktoś - Marysia jest kapitalna. I zamawiam kurs przekładania śpiącego szkraba, bo mnie też ta sztuka nie chce wyjść.

Euforia - na początek miałam rozmiar 62 i bardzo długo z niego korzystałam. 68 używam dopiero od miesiąca bo był za duży do tej pory. Co do spania, to Maja nie cierpi być przykrya i się rozkopuje. Rożki były fajne tylko przez tydzień, potem młodej damie nie podobało się owijanie. Niestety nie sprawdziły się też śpiworki. Kiedyś podstępem ją w taki zapakowałam(bo już zasypiała nad butlą), ale po dwóch godzinach obudził nas wrzask i trzeba było oswobodzić małe nóżki.

aszka - śliczna dziewczynka z Waszej Zuzki 🙂

hanoverka - gratulujemy ząbka  😅, nasze się wstydzą pokazać

Mam w domu mały szpital. Mąż chory, Maja też się zaraziła (na szczęscie ona ma tylko katar). Przechodzimy nasze pierwsze przeziębienie i z wrażenia aż musiałam iść do przychodni, bo zupełnie nie wiem jak się leczy katarki w małych noskach  😡 Musiałam sobie przypomnieć czym jest nocne wstawanie do dziecka i znów mam dzikiego lokatora w łóżku  🤣 zdrówka dla Was

Szmateksy są super, ale zauważam (przynajmniej w tych, które znam) mniejszą ilość ciuszków w rozmiarach 68 i 74. Były np. cudne kombinezony, ale wszystko maleńkie. Nasza długonoga modelka nosi spodnie 74, a góry wciąż 62.
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
23 września 2010 07:48
Aketter - GRATULACJE!
23 września 2010 09:41
czy firmy : Emile Et Rose i Bobas mają dobre jakościowo ubranka ?
pokemon - u nas w cocodrillo były fajne kombinezony. Nasz np. ma konika  😜 i nie jest różowy. Pieluszki miałam papmers premium care i wywijałam, tak jak aszka.
Widziałam te kombinezony w Cocodrillo za jedyne 200 zł... trochę dużo nawet jak na moje czyste szmatoholiczne zakupowe szaleństwo (koniowi to nie żałuję czapraka za ponad 200 - no ale koń w nim pochodzi trochę dłużej i to mnie zniechęca).

Muffinka już??????? Ty to kobieto jesteś wytrzymała 🙂 bez męża ani rusz.

Aketter ogromne gratki!!!!!!!!!!!!
Ktoś, Aszka macie piękne córeczki  😍
Muffinka trzymaj się kobietko i czekamy z niecierpliwością

Wrzucam fotkę z zakupami do pokoju Małego

Mam pytanko,pewnie już było ile kupić pieluszek tetrowych(kupiłam 10 szt)??
Powinno wytarczyć. Ja mam 10 tetrowych i 5 flanelowych  🙂
Zakupy słabo widać 🙂 tygrysek fajny. A ta żaba to co to?

A i jeszcze wracając do rożka - ja kupiłam taki rożek, który w całości się rozkłada i zamienia się wtedy w kwadratową kołderkę- polecam.
my_karen   Connemara SeaHorse
23 września 2010 12:15
Muffinka, jak tam? Jeszcze nie dziś? 😉
Bogdan, Wszystkiego naj!
Super zakupy dziewczyny, ja mam na to jeszcze troche czasu🙂 Choć już w sumie mam pierwszy mały problem, bo kumpela właśnie próbuje sie pozbyć ciuszków chłopięcych i myśle, czy nie warto jej od nich uwolnic 😉

A tak w ogóle to mam termin na maj 😅
Niemożliwe jest przebrnięcie przez cały wątek, pewnie będę mase pytań zadawać jak juz do mnie dotrze że będę mama 😉
Noo słabo widać,żaba to takie coś do powieszenia na ścianie do której można coś rzucić. W przyszłym tygodniu mają być meble do pokoju więć jak wszystko sobie poukładam to zrobie fote Żaby.

Ja mam rożek taki zwykły z usztywnieniem.

my karen no to wielkie gratulacje szczesliwego potwierdzenia tej radosnej nowiny!!! Ja to w sumie zazdroszcze tym ktore o ciazy waiedzialy od poczatku a nie tak jak ja od 8 tygodnia....

Muffinka wszyscy na ciebie licza!!!

A jak radzicie bo ja mam jeden pokoj ale okolo 50m², w jednej czesci jest salon ze spaniem i tv a druga czesc jest niewykorzystywana wlasciwie i nie wiem czy lozeczko postawic obok swojego lozka czy w drugiej czesci zrobic kacik dziecinny i odgrodzic np parawanem takim ozdobnym narazie a w przyszlosxi pomyslec o jakiejs sciance dzialowej. Bo jak narazie sa o to spiecia bo w nocy trzeba wstawac....Na ta chwile ja jestem za usytuowaniem lozeczka w drugiej czesci pokoju, no ale coz brak doswiadczenia i wogole...nie wiem jak bedzie lepiej.
Dziewczyny sama już zaczynam się niecierpliwić. Na dodatek nie mogę się dodzwonić do męża :emot4:  dziś cokolwiek dzieje mi sie z brzuszkiem (napinanie, ból krzyża itd) odbieram wyjątkowo silnie 😉 bo mam stresa że to może już a jego nie ma 😵

Nic to, zacisnę nogi i sie nie dam póki nie wróci 😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się