Siostro i Ty teraz mi o tym mówisz 😁, jedziesz z nami?
buyaka, wez przestan... ja jutro o 3 w nocy wylatuje z Damaszku... chyba sie zaplacze! ;(
a ktoś ma doświadczenie dotyczące Grecji? Czaję się na ciekawe last minute, ale nie wiem który region jest ciekawy
aż tak dużo ofert last minute jest? 👀
mzależy co chcesz od Grecji, zwiedzać czy plażowac się? może Kreta, albo inne wyspy? z reguły na wyspach dłużej jest ciepło bo bardziej na południe niż na kontynencie
rtk, zależy co Cię interesuje. Riwiera olimpijska oklepana. Ja jakbym miała jechać to Ateny (? z możliwością wjechania dżipem na Etnę) albo Korfu (z wycieczką do Albanii) 😉
Na Krecie nie ma co robić, zjeździsz w jeden dzień i nic poza tym.
Ja jakbym miała jechać to Ateny (? z możliwością wjechania dżipem na Etnę) albo Korfu (z wycieczką do Albanii) 😉
A ja zawsze myślałam, że Etna jest we Włoszech....
[quote author=JARA link=topic=163.msg694473#msg694473 date=1283344078]
Ja jakbym miała jechać to Ateny (? z możliwością wjechania dżipem na Etnę) albo Korfu (z wycieczką do Albanii) 😉
A ja zawsze myślałam, że Etna jest we Włoszech....
[/quote]
No ja do tej pory też tak myślałam ;D
Mój wielki błąd 😉
kujka, ja w ubiegłym roku wyjeżdżając z mej stajni w której pracowałam 2 miesiące płakałąm jak bóbr.
Co najlepsze, nie tylko ja, tylko wszyscy! 😁 😵
specjalnie dla nich przywędrowałąm w tym tygodniu z Alicante do Barcelony, stęskniłam sie za nimi!
A to Sycylia nie jest włoska?
A to Sycylia nie jest włoska?
Jest, tylko ja od dziś twierdzę, że grecka ;D 😉
Aa a ja juz zgłupiałam. 😁
Siostro i Ty teraz mi o tym mówisz 😁, jedziesz z nami?
Chyba wy jedziecie ze mną 😎 Tak serio serio to moje ciotki służą bazą noclegową, oprowadzaniem, wycieczkami i wszelkimi opowiadankami o hiszpanii i hiszpanach 😀 Mieszkają w Almerii, jest naprawdę pięknie, zresztą co tu dużo mówić kocham ten kraj i tych ludzi 😍
buyaka, no i tak jak myslalam, wybuchnelam placzem na lotnisku, z reszta caly dzien chodzilam z mokrymi oczami tylko krylam sie z tym po katach... jak okropnie w tej Polsce, zimno i szaro, wracam do Damaszku!!
Juz nastepnej nocy jedziemy do Wenecji 😅
a ja spadam do Niemiec, na krotko, bo na krotko, ale wyjazd bardzo wyczekany 😍
kujka, proszę Cię, nie mów mi nic o pogodzie w Polsce! Nie chce wiedzieć, jaką macie pogodę! chcę żyć w błogiej nieświadomości! zostało mi w koncu 8 dni gorrrrrrrrrrąca!
PS ayyyyyyyyy! prawie bym zapomniała się pochwalić!właśnie wróciłam z przechadzki po stajni <fanfary> samej BEATRIZ FERRER-SALAT (
www.beatrizferrersalat.es) w tym momencie jestem w stanie pełnej euforii!!!
Później się pochwalę w kąciku ujeżdzeniowszym, wszak kobieta ma już na swoim koncie dwa medale (srebrny i brązowy) z Igrzysk Olimpijskich w ujeżdzeniu!
brrr zimno!
i po wakacjach....
ja tam zawsze płacze jak wyjeżdżam 🙁
Nie wiem gdzie to pasuje-może tutaj?
Burza na morzuZobaczcie filmik- 👀
Naiwnie byłam przekonana,że meble etc.na statku są przyczepiane do podłogi.
Tam pod koniec to chyba śmiga pianino.
Czy ktoś ma wtyki w Itace?
Ja się pochwalę, gdzie jedziemy z Gwashem do Tsokanii. Wynajęliśmy sobie takie urocze mieszaknie wakacyjne:
http://www.interhome.pl/Apartamenty+wakacyjne/W%c5%82ochy/Chianti/Gambassi/IT5237.820.2/PL-PL.html?aCode=IT5237.820.2&lCode=PL-PL
pokemon przepiękne! 😍 pierwszy raz w Toskanii?
Ktoś może powiedzieć, co warto zobaczyć w NYC? 😎 Martva? 😀iabeł:
Pierwszy i już się nie mogę doczekać.
Ktoś jechał autem? Jak długo się jedzie? Zastanawiamy się właśnie, czy lecieć, czy autem - bo wtedy można będzie zaopatrzyć piwniczkę w wina w ilościach hurtowych 😜
Ktoś może powiedzieć, co warto zobaczyć w NYC? 😎 Martva?😀iabeł:
O matko! Nie mów, że jedziesz 😵 Aaaaa zabierz mnie ze sobą! Ja niestety wrócę tam dopiero w przyszłe wakacje jeśli dobrze pójdzie.
Co do NYC - to jest takie miejsce, że właściwie ja będąc tam ponad miesiąc i tak nie zobaczyłam wszystkiego 😜
Z tych miejsc gdzie ja bym chciała wrócić raz jeszcze:
-Statua Wolności + muzeum na Ellis Island
-Central Park - aczkolwiek wszystkiego chyba i tak nie da się zobaczyć - cudowny, ogromny, przepiekny park!
-Wall Street - byczek, giełda itd. - poniekąd symbole NYC
-Empire State Building - koniecznie wjechać na górę, ja żałuję, że dojechałam tylko do tarasu widokowego, następnym razem skuszę się również na obserwatorium! 😜
-Rockefeller Center - zimą jest większa frajda bo choinka, lodowisko itd., ale latem też robi wrażenie 😉
-Słynna 5. Aleja - aczkolwiek na mnie nie zrobiła jakieś wielkiego wrażenia - być może przez to, że jak ja byłam w NYC to wszędzie były remonty?
-Coney Island - specyficzna i jednocześnie świetna część NYC - słynny na cały świat lunapark, do tego ostatnio słyszałam, że jest to miejsce ważne w dziejach tatuażu - to trzeba po prostu zobaczyć!
-Baterry Park jest fajnym miejscem na lekkie zwolnienie tempa, chwilę odpoczynku - przy okazji jest to miejsce, gdzie znajdziemy wiele pomników upamiętniających pierwszych europejskich osadników, Zamek Clinton itd.
-Przy Wall Street jest Kościół Świętej Trójcy - jest piękny
-Innym, myślę, że robiącym dość duże wrażenie jest Kościół Katedralny bodajze sw. Jakbua (teraz nie jestem pewna nazwy) - przepiękny, oblrzymi budynek, od ponad 100 lat ciągle w budowie - robi wrażenie!
-Nie można zapomnieć o Times Square - polecam wybrać się tam dwa razy - za dnia, ale jeszcze bardziej nocą - można oszaleć! 😜
-Siedziba ONZ - to jeśli kogoś to interesuje, ja chciałam straszliwie, ale zmęczenie dopadło w najmniej oczekiwanej chwili no i niestety ja mam ten punkt do zobaczenia, aczkolwiek pod samą siedzibą byłam 😉
Ooooo matkoooo... daj pomyśleć i zdecydowanie dopiszę coś co MUSISZ zobaczyć - ale tak jak mówię, tam jest taaaaki ogrom wszystkiego, że ahhh... SZAŁ! 😜 😜 😜
martva są takie plany na ferie zimowe, niestety tylko na tydzień. Póki co, muszę wizę wyrobić 😉
pokemon zdecydowanie autem, zobaczycie więcej! 🙂 My jechaliśmy przez Czechy, Austrię no i Włochy. W zależności od tempa jazdy i miejsca startowego, od 10-16h myślę.
Toskania jest przepiękna, koniecznie zdaj tutaj fotorelację! I uważaj, by się nie... zakochać 😁 Toskania, tak jak i całe Włochy są uzależniające 😍
W zależności od tempa jazdy i miejsca startowego, od 10-16h myślę.
10h ?? to chyba z Austrii 😉
bylam kilka lat temu samochodem i jechalismy dwa dni z Warszawy- 1 dzien przez Polske, 2gi dzien cała reszta, na wieczor bylismy w Toskanii 🙂
ahh tez bym sie wybrała... 💘 😍 💘 😍
pokemon a kiedy ty się do Toskanii wybierasz? 😉
Dopiero w kwietniu 😵
Strucelka auto zawsze można pożyczyć na miejscu, jeżeli polecimy, to taki jest plan. Tylko niestety bagaże mają ograniczenia kilogramowe 😁 i to nas boli.
Aha, myślałam że teraz się wybierasz 😎
Ale fajnie, też chcę.
A Małą zabierzesz ze sobą?
Teraz to byłoby ciężko, bo kondycją przypominam żuczka, który jak się na plecy przewróci to już nie wstanie.
Plan jest taki, żeby dzieciaka zostawić jednak w domu z babcią i dziadkiem 👀