Derki

777, malo firm ma rozmiar 150. Te ktore mnie interesuja akurat nie maja niestety. Zreszta 150 tez ciasnawa w klacie. Dopiero 155 ladnie sie zapina jak powinna.
ale numer ? nie ma mego posta hehe
tattini ma 150
ja mam problem ze 155 🙂
777, twoj post za chwile pojawi sie tam gdzie powinien. Czasami tak bywa na tym forum.

Wiem, ze Tattini ma 150, ale z tej firmy interesuje mnie tylko granatowy drelich. Zimowka / polar juz nie.
Klami ja dlatego ostatnio 150 zamowiłam bo holda tez jakas wielka w klacie
Ponia   Szefowa forever.
26 listopada 2008 22:50
_Gaga napisał: deborah napisał: _Gaga
popieram w 100%
moja dwuwarstwówka Jarpola ma rok i wygląda jak nowa. używana casłą zime na zmianę z dwuwarstwówką Golden Horsa. ta druga wyglada jak szmata, łatałam ja już z 10 razy a Jarpol nadal jak nowa.. właśnie zamierzam zamówić dwie kolejne..

To się spiesz, bo się zamykają w styczniu, lub lutym
Mam ich nerkówkę przeciwdeszczową z nie-ortalionu - nie wiem co to, ale kapitalne jest: lekkie, lepiej oddycha, szybciej schnie i nie przemaka Coś więcej to kosztowało, ale warto

aaa gdzie można kupić te derki Jarpolu??
Bo jak wchodze na str sklepu to jakiś błąd wyskakuje,a nie powiem potrzebne mi są bardzo.
http://www.jarpol-konie.pl/
dzwoń pod podane numery

nie mogę przeboleć, że Jarpol ma być zlikwidowany
kocham ich produkty miłością jedyną
mówiłam pani Kaludii że na pewno nie mnie jednej będzie bardzo ich brakować... ale niestety ten argument nie jest w stanie zmienić całości sytuacji zmuszającej jej do zamknięcia zakładu
Ponia   Szefowa forever.
26 listopada 2008 23:36
Dzięki😉 Wysłałam do nich już maila, z prośbą o wysłaniie oferty😉
sznurka, tylko moj jest chyba jeszcze troszke szerszy, bo 150 tez za super na klacie nie jest. Juz sie calkiem calkiem zapina, ale nadal ciasno.
Jak myślicie, warto po okazyjnej cenie nabyć derkę magnetyczną torpolu? To nie jest taka podłączana do prądu, tylko ma jakieś wkładki tworzące pole, więc można zwierzaka w tym zostawić spokojnie w boksie. Mój koń nie ma jakiś widocznych problemów, ale skoro się trafia coś takiego?
caroline   siwek złotogrzywek :)
27 listopada 2008 11:50
Lena napisał: Jak myślicie, warto po okazyjnej cenie nabyć derkę magnetyczną torpolu?
moim zdaniem WARTO.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
27 listopada 2008 11:55
ja mam wlasnie dylemat rozmiarowy - 145 czy 155. ehh.. polary mamy 155,sa dobre. ale boje sie ze derka padokowa 155 bedzie za dluga i bedzie ja non stop przydeptywal,za to przymierzane 145 co prawda dopiely sie na ostatnio dziurke w klacie,ale kon wyglada jak baleron...
caroline napisał: Lena napisał: Jak myślicie, warto po okazyjnej cenie nabyć derkę magnetyczną torpolu?
moim zdaniem WARTO.

Dzięki, możesz dodać parę słów na ten temat? Moja wiedza o derkach magnetycznych jest zerowa. Przeciwskazań chyba nie mają?
A ja mam pytanie czy ktoś kupywal sobie może derke z tej firmy.
http://www.gnl.pl/derka-polarowa-equi-theme-p-1046.html

Bo chciałam sobie kupić ale nie wiem czy jest wytrzumała 😉
Lena, oczywiscie, ze warto!!! Kupuj i sie nie zastanawiaj!! Ja bym brala.
Magnesy to swietny wynalazek, kon na prawde jest swiezszy po treningu / zawodach jak postoi pare godzin w magnesach.

Co do przeciwskazan to sa. Zreszta jak z wiekszoscia rzeczy. Nie powinno sie uzywac jak kon ma np. problemy z krazeniem.
O żadnych problemach z krążeniem mojego konia nie wiem, ani o żadnych innych. W takim razie się skuszę. Ciekawe, czy się taki wynalazek Glutkowi spodoba.
lena- a tak z ciekawości- za ile kupujesz? gdzie ? ;p
Znajoma sprzedała konie, więc i derki postanowiła się pozbyć, bo tylko się kurzy w pace. Cena wydaje się atrakcyjna, mniej niż połowa ceny nowej.

Jaki jest minimalny czas trzymania konia w takiej derce, żeby odczuł efekt? Jeśli np. nie chcę zostawiać go na noc, tylko ubrać po treningu?
Poniuś napisał: Dzięki😉 Wysłałam do nich już maila, z prośbą o wysłaniie oferty😉
Dzwoń do nich, bo miewają problemy z netem
Nie gryzą przez telefon
Ja się właśnie zastanawiam nad jakimś ostatnim zakupem... tak na zaś, skoro firmy nie będzie
deborah   koń by się uśmiał...
28 listopada 2008 13:24
_Gaga ja tez dwie zamówiłam na zapas...
a początku stycznia zamówię pewnie jeszcze 4 drelichowe na zapas
Zakupiłam kilka dni temu derkę Villa Horse o której tu już wspominaliście, wczoraj przyszła-pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne, przeszycia i rzepy wygladają na solidne, ładnie wykończona. Dziś wieczorem będę mierzyć.
Ja wczoraj już ubrałam małpiszona w Villa Horse. Bardzo mi się podoba, zobaczymy jak przetrzyma padok 😉 Trochę dziwnie układa się na grzbiecie, ale podejrzewam, że wszystkie derki bez szwów tak mają. Jest cieplejsza niż ET Colorado, w której stał do tej pory, co mnie bardzo cieszy 🙂
villa horse po miesiącu codziennego użytkowania na padoku ( koń uwielbia sie tarzać)

Ja sie zdecydowalam na rozmiar 155cm..... Zobaczymy. Chyba lepsza troszke za duza niz za mala??
29 listopada 2008 19:40
Klami to zalezy wlasnie... ja mam odwrotne doswiadczenia- moj mlody troche za duza derke przydeptywal i darl przy wstawaniu/tarzaniu sie i platala mu sie miedzy nogami. :/ poza tym krepowala ruchy.
Ech..... juz sama nie wiem. Te rozmiary Eskadrona sa niefajne. Dla mojego po grzbiecie pasuje ta 145 a w klacie ta 155.....
Klami napisał: Ja sie zdecydowalam na rozmiar 155cm..... Zobaczymy. Chyba lepsza troszke za duza niz za mala??

hmmm jeśli koń wypada po między rozmiarami to lepiej wziąść większą ale jeśli na konia pasuje rozmiar 145 to właśnie taki radze kupić a nie 155
29 listopada 2008 19:49
Klami a 'poszerzacz' do derki? w sensie taka wstawka,ktora poszerza na klacie-hkm ma cos takiego np (w katalogu wynalazlam)
mnie wlasnie przez to przerazaja eskadrony. w 155 mlody wyglada jak w sukience-nie wyobrazam sobie jego w tym na padoku.
a czy mial ktos doczynienia ze stajennymi derkami HKM?
Wlasnie dlatego zdecydowalam sie ta 155. U mojego wyglada to tak, ze ze 145 wystaje mu kawalek zadka a jak zapne na klacie to mu sie w szyje wrzyna. Gdyby byla szersza w klacie i normalnie lezala z przodu to i zadek caly bylby pod derka). Natomiast 155 fakt faktem troszke duza jest.....
Klami napisał: Wlasnie dlatego zdecydowalam sie ta 155. U mojego wyglada to tak, ze ze 145 wystaje mu kawalek zadka a jak zapne na klacie to mu sie w szyje wrzyna. Natomiast 155 fakt faktem troszke duza jest.....

w takim przypadku też wziełabym 155
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się