Remendada - ja jeżdzę, mieszkam tu więc znam właścicieli. Coraz więcej jest pensjonariuszy, z tego co wiem nikt nie narzeka. Można przyjechać z własnym koniem ew. trenować na własciciela z instruktorem. Gdzieś w tym wątku przewinęła się informacja dot. nazwisk (z tego co pamiętam) - wkkw, ujezdzenie i skoki, jest też jedna osoba która lubuje się w rajdach 😉. Do tej pory rozwinięto bardzo dobrze bazę lokalową - kuchnia i pokoje są na wysokim standardzie w sumie wszystko z drewna - obiekt jest bardzo ładny. Z noclegiem nie ma żadnego problemu. Na wiosnę powstała stajnia angielska, jest 'domek' w którym można napić się kawy, herbaty, obok jest łazienka. Właściciel bardzo się stara by koniom i ludziom było wygodnie. Powstał parkur na potrzeby zawodów (18 lipca), duża ujeżdzalnia, oczywiście hala.
Z Myślenic należy wejść do busa Myślenice-Pcim(stoi koło rzeczki)- na stronie są podane te które wyjeżdzają pod górę - na karteczce (można dostać od kierowcy) kursy mają znaczek "D" - "kursuje na Działy". Działy to rola na której znajduję się stadnina. W tygodniu bus zazwyczaj wyjeżdza pod samą bramę stajni, pod górkę to jakieś 10 minut, ja idę koło 7 😉. Z Myślenic na Działy jedzie się około 30 minut. Podaję stronę na której są napisane odjazdy:
http://www.agroturystykakonna.pl/lokalizacja.php