Podróże

mery, więcej!
Lotnaa   I'm lovin it! :)
23 czerwca 2010 16:11
mery, co tak skromnie!?
aj, bo nie wiedzialam czy chcecie 🙂 ?

RetiroPark

stacja Atocha, gdzie w środku jest dzungla i staw z żółwiami 🙂 zadziwiające 🙂

urzekły mnie wszelkie malowidła na budynkach, takie jak:

i buty!

gdzies w centrum...

Museo del Prado

i Reina Sofia

Pałac noca:

Puerta del Sol noca

dzielnica Lavapies

wszechobecne jamony, sery i slodycze 🙂

i policja konna

corrida!

i na koniec mecz Hiszpania- Honduras, który ogladalam pod Estadio Santiago Bernabéu(stadion Realu Madryt)

i podroz do metra z kibicami 😉

ufff.....
23 czerwca 2010 16:31
rewelacja  💃
tez tak mysle 😁 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
24 czerwca 2010 15:00
[quote author=JARA link=topic=163.msg629990#msg629990 date=1277225196]
szepcik, póki paszport ma ważność nie muszę wymieniać go na nowy? Ten z odciskami palców itp ?

No i w niektórych krajach jest tak, że musi być ważny minimum 6, czasem nawet 12 miesięcy jeszcze przy opuszczaniu. Nie wypuszczą Cię z Polski, jeżeli paszport nie będzie jeszcze odpowiednio długo ważny.
[/quote]

Mój paszport jest ważny do stycznia lub lutego 2016 roku. Wyrobiłam go pół roku przed tymi zmianami. Pytam z ciekawości czy np do Maroka będzie spokojna podróż.

Mery więcej!
kujka   new better life mode: on
25 czerwca 2010 21:57
JARA, do maroka no problem.
cieciorka   kocioł bałkański
26 czerwca 2010 09:50
nie odebrałam wizy, mam nadzieję, że będą ją trzymać 💃 🏇
Kilka fot z Fuerty 😉

madmaddie   Życie to jednak strata jest
26 czerwca 2010 16:15
mery z tego ostatniego zdjęcia bije mnóstwo pozytywnych emocji 🙂 wszystkie zresztą są super
kujka   new better life mode: on
26 czerwca 2010 18:44
cieciorka, beda trzymac, ja tez mialam odebrac dzis. najpierw pan mnie chcial nabrac ze wyrzuca mi paszport, potem powiedzial ze oczywiscie ze moge odebrac w poniedzialek 🙂
ciekawe czy znow Konsul bedzie czegos ode mnie chcial 😁
cieciorka   kocioł bałkański
26 czerwca 2010 18:51
kujka, właśnie, napisz coś o rozmowie z konsulem 🙂
ja przyszłam w piątek, ale już było zamknięte. będę więc za miesiąc dopiero... chyba że napiszę ci upoważnienie i wyślę pocztą :P
mery, czyli potwierdzasz me słowa - w Madrycie mnożna sie zakochac, prawda?  😉
Zdjęcia są super! Zazdroszczę oglądania mneczu ze wszystkimi, wyobrażam sobie co się działo  😁
Przepraszam za refleks, ale internet mi chodził w tempie takim, że nie mogłam dorzucać zdjęć.
W Madrycie nie byłam i strrrrrrasznie żałuję. W Hiszpanii byłam zaledwie dwa razy - w Alicante i Barcelonie i no - kocham ten kraj 🙂 tylko dziękuję bogu, że jeździliśmy z kumpelą, która znała hiszpański, bo po angielsku to nie ma szans. Następny wyjazd to będą na bank hiszpańskie wysepki, bo z bachorkiem to raczej w jakieś przyjazne kraje trzeba uderzać.
Wstawiam swoje jeszcze zaległe z "Alicantowych" uliczek. Kto powiedział, że Alicante to same blokowiska, no kto?

mery z tego ostatniego zdjęcia bije mnóstwo pozytywnych emocji 🙂 wszystkie zresztą są super

dziekuje :kwiatek: klimat byl naprawde fantastyczny to i zdjecia sa fajne 😉 skromnie mowiac 😎

buyaka nigdy nie powiedzialam, ze sie nie zakocham 😉 a zakochalam sie od pierwszej minuty na hiszpanskiej ziemi niemalze 😉 a mecz to rzeczywiscie bylo cos, co warto przezyc mimo tego, ze nigdy fanka piłki nie bylam 😉
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
28 czerwca 2010 22:47
Jak to możliwe żeby zapakować TYLKO 15kg na całe 2ms...??? Pakuję się już od ponad godziny i nie umiem pojąć jak niby mam zmieścić ubrania, kosmetyki i cały jeździecki sprzęt do walizki, która sama waży 4,5kg!  😵
28 czerwca 2010 22:51
okwiat, oczywiście, że to niemożliwe. Magia latania tanimi liniami, m.in. dlatego przesiadłam się na SAS/Lot, zawsze to 5kg więcej.
Pamiętaj, że w podręcznym możesz zmieścić 10kg, więc jest nadzieja. Olej wszystkie kosmetyki typu szampon/odżywki/żele, ważą sporo, kupisz na miejscu.
29 czerwca 2010 00:21
Zapakowałam już walizkę główną - 14,9kg. Mam nadzieję, że waga waży dobrze... Nie wiem jakim cudem zapakuję do podręcznej kask, czapsy, sztyblety, notatki ze studiów, aparat (w pokrowcu poza aparatem kosmetyki) i laptopa...  :emot4: :emot4: :emot4:
Nie wsiadziesz na pokład z kosmetykami w podrecznym. Można mieć max po 100ml w buteleczce. Trzeba bylo wybrać wizzair! Tam jest 32kg 😉
29 czerwca 2010 08:21
🤔 Czemu nigdzie nie mam podanych takich wytycznych? Przecież gdybym nie napisała o tym na volcie, to nie miałabym pojęcia, że nie mogę zabrać w podręcznym kosmetyków...  😵
Hiacynta - Ślicznie tam  😍

okwiat - Dasz radę, pobaw się w totalny minimalizm, czyli że to się wypierze, to się kupi...  😁
Okwiat a czytalas regulamin dotyczący bagażu? Bo to zawsze było wiadomo. Z plynami nie wejdziesz tak samo jak z pistoletem, nozyczkami czy pilniczkiem...
29 czerwca 2010 08:34
Jestem debilem. Właśnie znalazłam info z wytycznymi... Nie mniej jednak ogromne dzięki mery  :kwiatek:
okwiat, olej kosmetyki! Zabierz tylko te, które są jakieś mega ważne (nie wiem - używasz teraz czegoś, czego nie używasz tak normalnie? Jakieś lecznicze czy coś? Jak nie to lej na to - wszelkie szampony, pasty do zębów itp. kupisz na miejscu!) + lekarstwa.
Z ciuchami też uważaj, bo nie ma opcji, żebyś nic nie kupiła 😁
29 czerwca 2010 10:40
No dobra zaczynam się przepakowywać. A powiedzcie mi czy te wytyczne co do bagażu podręcznego czyli 55x40x20 są takie bardzo strict?

Moja podręczna wygląda tak i jej wymiary są nieco inne... myślicie, że przejdzie? Czy szukać innej?

29 czerwca 2010 11:49
Trzeba bylo wybrać wizzair! Tam jest 32kg 😉

?! Od kiedy? Raczej 15kg plus 10 podręczny.
okwiat, przy bramkach, przez które przechodzi się idąc do samolotu stoją kosze, w których bagaż podręczny musi się zmieścić, żeby wpuścili go na pokład - jeśli Twoj plecak/torba nie odbiegają zbytnio od podanych u nich wymiarów, to wpuszczą - nikt tam z miarą nie stoi.
[quote author=mery link=topic=163.msg637130#msg637130 date=1277768496]
Trzeba bylo wybrać wizzair! Tam jest 32kg 😉

?! Od kiedy? Raczej 15kg plus 10 podręczny.
[/quote]

własnie nie 😎 od 1 kwietnia bodajże podwyższyli wagę do 32 kg + 10kg podrecznego 😉
29 czerwca 2010 20:14
mery, OMG  😲 , faktycznie!
http://book.wizzair.com/useful_information/baggage/
Kupowałam niedawno bilet i nawet nie zauważyłam zmiany, rewelacja  💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się