Polityka , polityka
Zależy w jaki elektorat chciałabyś trafić. Jakoś wątpię, by młodzież i ludzie przed trzydziestką przychylnie odnosili się do kogoś, kto gada o historii. Budżet kiepski, kryzys na świecie, wszechobecna biurokracja i brak odpowiedzialności urzędników, przestępczość rośnie, o pracę trudno, żołnierze w Afganistanie giną, a kandydat tu o jakimś bruku i komunie pie***li. 😉
Zależy w jaki elektorat chciałabyś trafić. Jakoś wątpię, by młodzież i ludzie przed trzydziestką przychylnie odnosili się do kogoś, kto gada o historii. Budżet kiepski, kryzys na świecie, wszechobecna biurokracja i brak odpowiedzialności urzędników, przestępczość rośnie, o pracę trudno, żołnierze w Afganistanie giną, a kandydat tu o jakimś bruku i komunie pie***li. 😉
No,może i tak. Zostaniesz moim szefem kampanii ?
Gdyby to ja tylko miał pomysł co mówić... na domiar złego, to Żydów wywaliliśmy w 68, a komuna upadła 20 lat temu, więc i braku pomysłu zwalić na kogo nie ma. 😉 Co najwyżej mogę zostać doradcą do spraw wojskowych - dla prasy to się Rosomakiem przejadę, wbiję w strój pilota F-16, a nawet grochówkę zjem. Dla "Wyborczej" i reszty wystarczy, jak udowodnili Sikorski/Szczygło/Klich. 😁
W tych mediach Grzegorzu to się chyba wszyscy lansują. Nie ma wyjątku. Wystarczy popatrzeć na spoty, hasła kampanii nie wspominając o samych poczynaniach. Napieralski nie jest osamotniony w tym zachowaniu.
Oczywiście, że nie jest. 🙂 Tylko tak sobie myślę, że to u Napieralskiego i Kaczyńskiego widać największy rozdźwięk, jak spojrzeć na przed kampanijne działania i deklaracje. 😉 A na dodatek, to z Napieralskiego jakiś farbowany lewicowiec jest... 🤔
Swiete slowa Grzegorzu. Lewicowiec z niego zaden, podobnie jak wiekszosc politykow z SLD. To czysta bezideowa postkomuna. Swoja droga, naszla mnie pewna mysl. Postpolityka to w Polsce temat stosunkowo nowy, przynajmniej w glownym medialnym nurcie. Rozni madrzy panowie pisza jak to postpolityka szerzy sie ostatnimi czasy, a my w naszym grajdolku mielismy ja przeciez od lat! 🤣.SLD jak by nie patrzec i wczesniej PZPR za komuny. Ideowych politykow zawsze bylo zreszta tyle co kot naplakal.
Już po debacie. Jarosław Kaczyński zrobił na mnie dobre wrażenie. Był sobą. Nie udawał nikogo innego.
Bronisław Komorowski chyba za podszeptem jakiegoś fachowca starał się zrobić wrażenie twardziela i wyszło to sztucznie .
Napieralski jakby w różowej aurze - taki pogodny i obiecujący wszystko wszystkim.
No a "nasz Waldek" -jak zawsze.
Jana forum naszej uczelni na naszej-klasie znalazłam ciekawe ogłoszenie:
"3 czerwca w Warszawie organizowany jest koncert: "Solidarni dla powodzian" wystąpią między innymi: Feel, Kayah, Robert Gawliński, Lady Pank i Mrozu
Mamy jeszcze kilka wolnych miejsc w autokarze z Wrocławia, który wyruszy około 7😲0 rano, wyjazd powrotny z warszawy po godzinie 19.00. Powrót do Wrocławia w okolicy 24.00.
Przejazd autokarem ZA DARMO koncert również. Podczas koncertu odbędzie się zbiórka pieniążków dla powodzian.
Gdyby ktoś chciał dołączyć i wybrać się na ten koncert organizowany przez Sztab Bronisława Komorowskiego – to zapraszam."
Heh, a tyle się PO nagadało jaki to Kaczor niemoralny, bo opiera kampanię na tragedii.
czysta agitacja, ale jakże charakterystyczna, JKM nie obiecuje że komuś coś da, deklaruje że nie będzie się bawić w Janosika.
lektura Rocznika Statystycznego łatwo pokazuje,że koszt obsługi administracyjnej budżetówki wynosi ok 82%...czyli ze złotówki wydanej na szkołę przez podatnika, nauczyciel dostaje tylko 18 groszy.
...ciekawe dlaczego nauczyciele nie chcą głosować na JKM, widocznie wolą być urzędnikami bez odpowiedzialności (Karta Nauczyciela), niż zarabiać 5 razy więcej,ale za to być odpowiedzialnym przed rodzicami za swoją pracę.
Pewnie znów pomyślisz,że jestem osobą powierzchowną - ale ja zapamiętuję takie głupie , z pozoru rzeczy.
I w głowie robi mi się "zbitka" trudna do wyplenienia.
JKM -kojarzy mi się ze sceną , kiedy był raniony nożem tak z 10 lat temu. I zrobił sam z tego /wykorzystując okazję/ skandal w mediach sugerując,że zraniono go politycznie bo zbyt mądry/ bohater/ .Plotki były różne-że na progu kasyna,że nastolatka,że sam się zranił....
http://www.mikke.fora.pl/hyde-park,1/jkm-i-rana-nozem,2408.htmlBez względu na to, jak świetnie i logicznie brzmi to, co on mówi - dla mnie to zawsze będzie pajac z przechyłem na niezdrowego na umyśle. Nawet nie ekscentryk. Nawet nie dziwak.Pajac.
Moze wybije was z kontekstu, ale temat wlasciwy. Denerwuje mnie niemilosiernie, ze politycy wtykaja nos nie tam gdzie trzeba. Jak mona zabronic ludiom metody in-vitro sansy na dziecko no i aborcji? Ten kraj jest zacofany, guzik mnie to katolictwo obchodzi. Ludzie maja prawo decydowac o swoi m zyciu. Jakies koscioly no zlodzieje. 🤔 👿 👿
Juz mi lepiej. :kwiatek:
no widzisz Taniu, jeżeli dla Ciebie liczy się tylko forma i nie masz ochoty zrozumieć treści, to wyobraź sobie jak przez współczesnych i głupszych od siebie, mógł być postrzegany Stańczyk...
tu dam jeszcze dawkę pajacowania...ale naprawdę trudno mi się z treścią nie utożsamić.
ps. charakterystyczne jest to, że o aborcji wypowiadają się Ci którym ona już nie zagraża 😎
Ja nigdy nie udają mądrzejszej niż jestem. Piszę szczerze.
W realiach UE-gdzie ważne decyzje zapadają poza krajem- pozostaje głównie forma.
A taką żelazną logikę i stalową bezkompromisowość JKM i taką NIEUSTANNĄ RACJĘ i NIEOMYLNOŚĆ NA KAŻDY TEMAT- odbieram z wielką nieufnością.
I jeszcze coś już całkiem subiektywnego- ja oceniam ludzi po oczach . I JKM bym nawet kota nie powierzyła -tak w zwykłym życiu.
pewnie jest mi łatwiej bo nie mam kota, za to zdany egzamin z logiki u prof Omyły i tez lubię mieć rację 😎
JKM to pajac, ale pajac o duzym rozumku. Ja nie glosuje na niego z kilku powodow. Glowny powod i oczywisty - kazdy kto umie czytac moze poznac poglady tego pana na kobiety. Jako istota obdarzona instynktem samozachowawczym nie zaglosuje na kogos takiego. Dla mnie to wlasciwie zamyka kwestie czy glosowac na niego czy nie. Dodam do tego moja niezgode na jego wizje gospodarki i w sumie problem z glowy. Forma w jakiej podaje swoje poglady jest natomiast urocza. Pajacowata i blazenska, owszem, ale urocza. Ale mysle ze porownanie ze Stanczykiem jest zanadto na wyrost. Rownie dobrze moznaby mowic ze do tego miana pretendowac moze Palikot. Tez pajacuje i tez jego zwolennicy beda sie awanturowali ze pod warstwa jego blazenady kryja sie glebsze tresci. Na korzysc JKM przemawia w tym starciu fakt, ze wiekszego idioty od Palikota po smierci Gosiewskiego w polskiej polityce nie znajdziesz. Tylko tyle i az tyle.
Moze wybije was z kontekstu, ale temat wlasciwy. Denerwuje mnie niemilosiernie, ze politycy wtykaja nos nie tam gdzie trzeba. Jak mona zabronic ludiom metody in-vitro sansy na dziecko no i aborcji? Ten kraj jest zacofany, guzik mnie to katolictwo obchodzi. Ludzie maja prawo decydowac o swoi m zyciu.
Otoz to. Ale to tylko kwestia czasu kiedy aborcja zostanie zalegalizowana. Mam nadzieje ze nastapi to za mojego zycia jeszcze 🙂. Ani nie zwiekszy to liczby dokonywanych aborcji ani jej nie zmniejszy ale przynajmniej zagwarantuje jakas wolnosc stanowienia o sobie przez kobiety.
Ale to tylko kwestia czasu kiedy aborcja zostanie zalegalizowana. Mam nadzieje ze nastąpi to za mojego zycia jeszcze uśmiech. Ani nie zwiekszy to liczby dokonywanych aborcji ani jej nie zmniejszy ale przynajmniej zagwarantuje jakas wolnosc stanowienia o sobie przez kobiety. przecież kopulacja nie jest obowiązkowa...nie musi ciupciać jak sie boi ciąży! 😁
swoją drogą dlaczego odmawiasz stanowienia o sobie płodom, wśród nich też bywają przyszłe kobiety...czy potrafisz wyznaczyć twardą granicę braku samoświadomości?
...znam zwyrodnialców, co zakopują żywe dopiero urodzone kocięta, bo "puki mokre, to jeszcze nie żywe"
jeżeli przyjąć jako kryterium człowieczeństwa, przejście przez kanał rodny, no to jakim prawem nazywamy ludźmi tych, którzy urodzili się dzięki cesarskiemu cięciu?
Ludzie ja uwazam ze to powinno byc zalegalizowane i tyle. wrotki jestes facet to sie nie wypowiadaj, az tak krytycznie. Nie ma kasy na utrzymanie dzieci a nawet na antykoncepcje, ten kraj jest strasznei zacofany. To co lepiej zeby skakac ze schodow, albo urodzic w domu a dziecko wlozyc do reklamowki zeby zamarzlo? Ja jestem absolutnie za aborcja, czesto jest tak ze kobiety po 1 porodzie mysla jak to w tym glupim kraju ze karmienie daje im pewnosc nie zajscia po czym za 9 miesiecy 2 dziecko i oczywiscie brak kasy. Poza tym kobieta powinna miec prawo o decyzji a nie jakis smieszny ksiadz. Ludzie kasy nie maja, zamarzaja, pracy nie ma a co dzieci rodzic? Kobieta powinna miec do tego prawo a facet guzik wie, nie raz pojdzie gdzies a kobieta zostaje z problemem. Tak samo jak in - vitro kim ze jest ksiadz, polityk FACET do mowienia co wolno kobiecie i kim ona jest. 🤦 🤔wirek: Az mnie strzela, mam nadzieje ze Polska stanie sie w koncu krajem tolerancyjnym ale kaczak mnie tym zalamal, on nie jest za in vitro bo jest katolikiem, ciesz sie ch.... ze masz dzieci. 👿
adrianna32, a z jakiej paki to KOBIETA ma decydować o życiu DZIECKA? DLACZEGO? Tak samo mogę pobiec sobie i zbutować Cię na śmierć, albo poderżnąć Ci gardło. No bo co? Mogę decydować o życiu innych...
Ludzie ja uwazam ze to powinno byc zalegalizowane i tyle. wrotki jestes facet to sie nie wypowiadaj, az tak krytycznie.
no to jak jednak zostałaś urodzona, to też powinnaś milczeć w tej sprawie, bo ciebie nie chciano wyskrobać.
to jakie kryterium chcesz przyjąć?...że jak jeszcze z pępowiną i mokre, to można do wiadra?
...i powtarzam, kopulacja nie jest przymusowa- jak ktoś nie chce mieć kaca to nie pije wódki, a jak nie chce na 100% mieć dziecka, to niech się nie bzyka.
To co lepiej zeby skakac ze schodow, albo urodzic w domu a dziecko wlozyc do reklamowki zeby zamarzlo?w sumie lepiej, niech ma pełną świadomość i cała odpowiedzialność za tą swoją decyzję...niech ma szansę zobaczyć na co sie tak naprawdę zdecydowała.
ps. z tego co wiem to zakonnice też nie są entuzjastkami skrobanek, nie tylko księża 😀
[quote author=adrianna32 link=topic=21572.msg621412#msg621412 date=1276556993]
Ludzie ja uwazam ze to powinno byc zalegalizowane i tyle. wrotki jestes facet to sie nie wypowiadaj, az tak krytycznie.
no to jak jednak zostałaś urodzona, to też powinnaś milczeć w tej sprawie, bo ciebie nie chciano wyskrobać.
to jakie kryterium chcesz przyjąć?...że jak jeszcze z pępowiną i mokre, to można do wiadra?
...i powtarzam, kopulacja nie jest przymusowa- jak ktoś nie chce mieć kaca to nie pije wódki, a jak nie chce na 100% mieć dziecka, to niech się nie bzyka.
To co lepiej zeby skakac ze schodow, albo urodzic w domu a dziecko wlozyc do reklamowki zeby zamarzlo?w sumie lepiej, niech ma pełną świadomość i cała odpowiedzialność za tą swoją decyzję...niech ma szansę zobaczyć na co sie tak naprawdę zdecydowała.
ps. z tego co wiem to zakonnice też nie są entuzjastkami skrobanek, nie tylko księża 😀
[/quote]
moznaby sie tez pokusic o wprowadzenie legalnej sterylizacji
badz rozpowszechnic wasektomie wsrod mezczyzn ... tylko cos malo ktoremu facetowi 'chce' sie zadbac o zabezpieczenie, znacznie wygodniej przerzucic jej ciezar i konsekwencje na kobiete
(podkreslenie moje)
trudny temat, bo i przyjemnosc jednak chce sie miec
Kolejna piosenka w kampanii:
Jak by mnie chcieli usunac w arodku to co? Nic bym nie wiedziala, a i lepiej tak niz diecko ma sie cale zycie wluczyc po domach dziecka. Co ono ma za zycie? 🙄
adrianna32, to to, że taki "zarodek" też jest człowiekiem. I ma niezbywalne prawo do życia. Zajrzyj sobie do konstytucji. Nie jesteś Bogiem, nie masz najmniejszego prawa do decydowania kto może żyć, a kto nie. A może zostanie milionerem i zdobędzie pokojową nagrodę Nobla? A może zaprowadzi pokój na świecie? A może wynajdzie lek na raka? Kim jesteś i jakie masz prawo do oceniania czy należy mu się życie czy nie? Na jakiej podstawie?
Ja też za aborcją nie jestem. Jednak czasem mam mieszane uczucia na przykład co tdo takich przykładów
http://www.wprost.pl/ar/155280/Ekskomunika-za-aborcje-dla-zgwalconej-9-latki/Bo nie mówie o dzieciakach bawiących się w modne "słoneczko" a potem krzyk i płacz bo ciąża nieplanowana czy innych przypadkach
Bo nie mówie o dzieciakach bawiących się w modne "słoneczko"
litosci, uswiadomcie mnie, dobrzy ludzie 👀
ja mam corke 😵
(co prawda zanim zaczne sie bac o jej ciaze, to pewnie inne gry i zabawy beda w modzie)
A ja jestem bez wzgledu na to co piszecie, matka wychowywuje to dziecko cale zycie. Wiec po co ma miec spierniczone zycie. To powinno byc legalne i bedzie mam nadzieje. Bo w innym ukladzie po co in - vitro? Ile zarodkow sie wyrzuca? Ile facet podczas zabawy ich wyrzuca? Miliony. Dla mnie bez wzgledu na to co wy tu napiszecie, to powinno byc legalne i tyle. W innych normalnych krajach takie rzecy sa legalne, tylko tu jest taki zacofany kraj. Nieraz kobiety zgwalcone musza rodzic takie dzieci, co wy sobie wyobrazacie? Ze to jest milosc do tego dziecka czy nienawisc? 👿 Bez wzgledu na okolicznosci, jak mowicie to jest czlowiek. Juz takie jest przeludnienie, na nic nie ma kasy. Ale polki dzieci maja rodzic, najlepiej zeby kazdy stosunek konczyl sie dzieckiem... 🤔
i do czego to doprowadzi
do tego, ze luidzie zupelnie przestana brac odpowiedzialnosc za swoje postepki
uwazam, ze swiat wspolczesny staje sie w pewnym sensie cywilizacja smierci
i zmierza w dol jakas rownia pochyla
gnijemy jako gatunek i sami sie na rozne sposoby w koncu zalatwimy
dempsey kiedys to bylo legalne. I nie beda brali odpowiedialnosci tak samo jak nie biora jej teraz! Albo oddaja te dzieci i do 18 roku zycia gnija w domach dziecka, domach opiekunczych, rodzinach zastepczych itp. I placza czemu mama mnie zostawila. I tak jest za duzo tych krzywd, fajnie by bylo gdy by rodzice chetnie ponosili ta odpowiedzialnosc, a tak ponosza ja bo musza. To nie jest fajne zycie ani dla matek ani dzieci. Tak samo mlode dziewczyny przed 15 rokiem zycia nie moga dostac tabletek anty, bo sa za mlode i dziwnie na nie sie patrzy. Co to jest a kraj? Pozniej taka dziewczynka nieuswiadomiona, zachodzi w ciaze i ma spierniczone zycie. Nie warto plodzic zeby plodzic, takie dzieci nie sa szczesliwe, ile jest rodzin patologicznych? Albo takie gry w sloneczko, ten kraj jest chory. 😵
Pozniej taka dziewczynka nieuswiadomiona, zachodzi w ciaze i ma spierniczone zycie.
dlaczego, adrianna32, ta dziewczynka zachodzi w ciażę ❓ dlaczego? czy dlatego, ze nie była zabezpieczona? 🤔wirek:
zastanów się
i co jak jej dasz te tabletki anty? świat stanie się piękny i problemu nie będzie. bo problemem jest właśnie dostępność środków antykoncepcyjnych...
ja pytam, do czego takie myślenie i postępowanie doprowadzi - chodzi mi o większą skalę: skalę pokoleń, kontynentów....
odpowiedź: prędzej czy później doprowadzi ono do tego, że nasze prapraprawnuki będą uczyły się o Polsce w szkole tyle, ile im panujący aktualnie mahometański imam pozwoli