Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Gniadoszka   Przyjaciel to mało ... to członek rodziny ...
07 czerwca 2010 17:40
My nie posiadamy właśnie ... Bukmana, która u nas stała została zabrana przez właścicielkę już jakiś czas temu 🤔
Notarialna ... dzięki Kochana, ale jako taki transport, to my mamy Sulikowskiego. Niestety nie stać nas, żeby wyłożyć 1300 - 1400 zł 🤔
Dlatego chcemy wypożyczyć albo pożyczyć - jeśli ktoś ma.
Sluchajcie potrzebuje malej rady. Czy jest w okolicy lub gdzies w miare blisko i z latwym dojazdem stajnia w okolicach Pasażu Łódzkiego, Al. Jana Pawła, tam gdzie buduje się Decathlon Łódź?
coś ty , to centrum prawie  😉

-----------------------------------------

już sie nie moge doczeka deca i fajncyh ochraniaczy  😅
Nie mam zielonego pojecia gdzie to to jest więc pytam 😀
spoko  😉 a co chcialas wejsc do jakiejs stajni i poogladac poziom łodzki ?  😁
nie, jadę 21 czerwca zrobić szkolenie dla ekipy z Natury z Deca Łódź i chciałam ich namówić na krótką wycieczkę do stajni, ale jak daleko to faktycznie nie ma sensu, bo część teoretyczno-sklepową i tak muszą mieć.
aha , tak sie zastanawiam gdzie w okolicy może byc <drapie sie po głowie>

kurde niech ktoś sie TU odezwie i pomoze forumowej koleżance !  😀
najbliżej to chyba ta jest: http://www.jazda-konna.com/index.html
jest jeszcze Smulsko ale ja bym się do tej stajni nie zbliżała http://www.konie.infocentrum.com/
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
08 czerwca 2010 21:02
thaya, Uśmiechnij się do naszej Gniadoszki (Grotniki pod Łodzią, bezpośrednie połączenie pkp z Kaliskiej, pół godziny pociągiem i 600 metrów od stajni ten pociąg. Najpóźniej odchodzi chyba po 22.00), może u nich się zgodzą zrobić szkolenie. Jak na razie to chyba jedyna stajnia, która mi przychodzi na myśl.

Czyli juz była rekrutacja w Łodzi? No super 🙁
Była ale podpbno trwa nadal, chociaz juz sa po podstawowych szkoleniach.

Wiecie myslalam ze da sie cos blizej bo generalnie standardowe szkolenie u nas to 9-12 stajnia 13.30-18 sklep. Ale fakt u nas inna lokalizacja, na obrzeżach, no i stajnia 10 minut od sklepu. Jedna z kilku. Szkoda, trzeba bedzie na sucho lecieć.
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
08 czerwca 2010 21:16
nie, jadę 21 czerwca zrobić szkolenie dla ekipy z Natury z Deca Łódź i chciałam ich namówić na krótką wycieczkę do stajni, ale jak daleko to faktycznie nie ma sensu, bo część teoretyczno-sklepową i tak muszą mieć.

A ile osób i jkaby to miało wyglądać?
ta pierwsza stajnia którą podałam jest dość blisko, kilka minut samochodem 🙂
Dzięki kochane, przedstawię propozycję kierownikowi w Łodzi, zobaczymy co z tym zrobi.
Wiecie coś może na temat towarzyskich zawodów u Sabitova w ten weekend? Podobno są przełożone z zeszłego tygodnia🙂
08 czerwca 2010 21:45
Teraz zawody na pewno ma ŁKJ, podczas których ma być konkurs towarzyski.
ale mi chodzi o ujeżdżenie 🙂
08 czerwca 2010 21:49
AAAAA to moge jutro spytać mojej znajomej ona może wiedzieć, bo się tam niby dobrze znają.
o byłoby super, dziękuję🙂
08 czerwca 2010 22:18
Ponawiam wcześniejsze pytanie o bukmanę ... No poratujcie radą lasencje, nooo 🙁
Jeżeli nie masz nikogo znajomego to są bardzo małe szanse, że ktoś pożyczy wam przyczepę. Myślę, że możesz zadzwonić do Smolisa i spróbować pogadać. Jak nie on to chyba nie ma szans.
kermit   Horses horses everywhere ..
09 czerwca 2010 08:03
Kejsa -

Są ujeżdzeniowe zawody towarzyskie w Janowicach w tę sobotę. (jak pisałaś u Sabitova  😉)
thaya - stajnia Wiki jest naprawdę niedaleko (z tramwaju 11 lub 46 trzeba albo kawałek zrobić na piechotę, albo się na przystanku Prądzyńskiego przesiąść w autobus 62 [kawałek dalej]). polecam to miejsce, jeździłam tam przed nabyciem swojego Pączka. z dodatkowych atrakcji - mają dwa zupełnie świeże i przeboskie źrebięta 🙂
09 czerwca 2010 11:39
awionetka, I dodatkowo się jeszcze budują. Z tego co mi opowiadała właścicielka pensjonat będzie full wypas 😜
09 czerwca 2010 14:33
A nie wypożycza nikt bukmanek w łódzkim? 🤔
Wujek Google nie chce zdradzić żadnych info 😕
Już sama nie wiem, gdzie szukać ...
kermit   Horses horses everywhere ..
09 czerwca 2010 14:41
Gniadoszka ja nie słyszałam o tym żeby ktoś w Łódzkim wypożyczał. Jak ktoś ma to często używa i zarabia, a pożyczać to trochę strach.

Kurczę przyczepy kempingowe wypożyczają ale bukmanek to serio nie słyszałam.
09 czerwca 2010 15:22
W Lublinie mój kolega wypożyczał normalnie z wypożyczalni przyczep ... w Wawie też mają ... a u nas totalny brak 🙁
No nic, trzeba będzie wybulić chyba za transport ... albo zainwestować w przyszłości we własną ...
Żadna nie ma ochoty wybrać się ze mną gdzieś na tydzień? (koniec sierpnia lub początek września) Razem zawsze raźniej ... no i też taniej 😉
dziewczyny, napiszcie cos wiecej o tej stajni Wiki  :kwiatek:

kiedy ma powstac ten super pensjonat? co ma oferowac? kto go bedzie prowadzil, jakie beda koszty itd, bo pierwszy raz slysze o tej stajni
09 czerwca 2010 16:40
Jak byłam z koleżanką szukać boksu dla emeryta to byłyśmy w WIKI.
Hotel dofinansowany z UE, ma być prysznic, podobno wewnętrzna myjka, socjalny pokój z siodlarnią. Boksy wysokiego standardu, stajnia wyłożona kostką (podobno), miejsca mają być dostępne od lipca bodajże, koszt 700 zł.
ujeżdżalnia się buduje, mają czworobok, i górki do budowania mięśni (jak to ujęła właścicielka 😉 ).
Rekreacja ma chyba z 5-6 koni, nie wiele osób tam jeździ. Bardzo fajne wrażenie zrobiła na mnie ta stajnia 🙂
Notarialna, zajrzalam na ich strone i stajnia zapowiada sie fajnie, ale niestety nie maja hali no i troche mnie niepokoja "ladujace i startujace samoloty"  😉
Hmm to super,że jednak są, a coś więcej może?jakiś numer telefonu? 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się