Konie czystej krwi arabskiej

Thilnen   Dżamal Ad-Din
09 maja 2010 21:22
Mój 2-letni arabek robi się coraz bardziej ogarnięty i dobrze wychowany. Wszystko łapie w mig, muszę wymyślać coraz trudniejsze zadania, bo każde nowe ćwiczenie rozgryza w pół minuty 🙂 Ostatnio byłam z nim na pierwszym spacerze na linie i byłam z niego bardzo zadowolona - pełen spokój, rozluźnienie, szczypał sobie trawkę i mlecze. Koniczyny nie chciał tknąć, wąchał ją nieufnie i wyjadał inne kępki trawy.
A tu trochę jego szaleństw na roundpenie (zdjęcia autorstwa mojej koleżanki Marysi):

Thilnen - gratulacje postępów dla młodego 😉  Moja Kluska na razie ma wolne i nabiera ciałka na trawie 😉 Już jej nie zamykamy, chodzi luzem po całym gospodarstwie, trawniki wszystkie mamy wystrzyżone do zera, teraz przeszła za dom na pastwiskową trawę. Zaprzyjaźniła się z 1 kozą i razem robią za kosiarki  😍 Psa na podwórku już nie potrzebuję, bo klacz stróżuje 😉 do domu też zagląda przez okna, no i zaczęła pakować się na ganek  😵   
Mam dzień wolny i zaraz biorę się za projekt lonżownika, wykonanie i potem rozpoczniemy lonżowanie z czambonem. Na razie i tak meszki nie pozwalają się skupić na pracy. Mięśni grzbietu brak, więc w siodle nie jeżdżę, ale okrągła zaczęła się w końcu robić - zaproszę siostrę na sesję i wrzucę na dniach fotki. Siodło kupiłam w końcu i tak z Winteca, bo nic innego nie pasowało. A tak się zarzekałam  😡
heh
Poszukuję mniej dostępnych niż te które są w internecie fotek rodziców mojego konia- Wachlarza i Entuzy.
Jak również potomstwa po nich. Jeśli jakaś dobra dusza takowe by posiadała, proszę o przesłanie na maila  :kwiatek:

riot-77@o2.pl

z góry bardzo, bardzo dziękuję
ashtray masz El Safira?

Zaliczkowałam go kilka lat temu 🙂
Pokaż jak teraz wygląda- ładnie proszę :kwiatek:
majeczka   Galopem przez życie!
11 maja 2010 18:22
Z racji zajeżdżania mojego nowego nabytku zmieniam zdanie o kochanych i łatwo zajeżdżających się Arabach. Gnojek tak rozrabia że szok, dzisiaj po jakiejś minucie maksymalnego rodeo zaliczyłam taką glebę z saltem i lądowaniem na plecy, tyłek i potylice że ledwo chodzę, jutro będzie pewnie jeszcze gorzej, jeśli w ogólę wstanę z łóżka. 🤔 Mam ochotę go ukatrupić 👿
montana   małopolskie
11 maja 2010 19:46
też ostatnio zleciałam z młodego arabka, hehe, rozrabiają coś na wiosne
RaDag oo to ci niespodzianka 🙂
Opowiedz coś więcej o waszym spotkaniu. Może też masz jakieś fotki z dawnych lat  👀
Niedawno też jakaś dziewczyna do mnie napisała, że przymierzała się do jego kupna, już miała umowę sporządzoną, ale ją wyprzedziłam  😁

Ja go zaliczkowałam jak był odsadkiem, ale w ostatniej prawie chwili zobaczyłam tego chłopca co jest stronę wcześniej i trudno- zaliczka przepadła 🤣
Safir ślicznie wyrósł, ale mój jest mój 😉

Fotek nie mam- jedynie bym mogła odnaleźć te co były w KT.
Uczestników z pewnością ucieszy ta informacja. Opłaty za boksy uległy rabatowi ;-) Czyli zamiast 230 zł za boks jest 150 zł. Przyjazd z koniem możliwy już od piątku. Cały weekend Wasz ;-) [url=http://www.zawodyjezdzieckie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88🤔ummer-wind-2010-nisza-opata-za-boks&catid=1:czyli-co-w-trawie-piszczy&Itemid=44]http://www.zawodyjezdzieckie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88🤔ummer-wind-2010-nisza-opata-za-boks&catid=1:czyli-co-w-trawie-piszczy&Itemid=44[/url] W cenie za boks zawarta jest słoma i siano na pierwszy dzień. Jak komuś potrzebne będzie więcej na miejscu wszystko będzie.
Od kiedy będą dostępne na stronie listy startowe?
Listy startowe klas pod siodłem dostępne będą na drugi dzień po terminie zgłoszeń ostatecznych. Czyli 2 czerwca 2010. Natomias listy startowe klas pod siodłem opublikowane zostaną rano w dniu imprezy.
Averis   Czarny charakter
14 maja 2010 07:38
marta_o, chyba coś Ci się pomyliło 😉
O chyba z niewyspania. 😵
Oczywiście klasy po siodłem lista będzie od 2 czerwca, a klasy w RĘKU rano w dniu imprezy.
Jeszcze kupe czasu a już jest sporo koni zgłoszonych  😁
RaDag no wiadomo, że dla każdego jego koń jest najpiękniejszy, najmądrzejszy i najlepszy 🙂
Przed nami sporo pracy, bo sposób jazdy poprzedniego właściciela pozostawia niestety wiele do życzenia  🙄 ale mam nadzieję, że odżyje u mnie i będą z niego ludzie. Dopiero zaczynamy tak na dobrą sprawę naszą pracę. Kupiłam go niecałe 2 miesiące temu. Od razu nie miałam wątpliwości, że to właśnie "TEN". I strasznie się cieszę, że jest u mnie.
A twój też niczego sobie  :kwiatek: jak ma na imię?
W takim razie powodzenia Wam życzę i dobrej zabawy 🙂

Mój- Eskaron 2003 (Wojsław- Emu/Arbil)
dzięki i wam również  :kwiatek:
rówieśnik Safira 🙂
Cariotka   płomienna pasja
20 maja 2010 18:31
trochę mojego arabokonika w wersji prosta grzywa. Wiem że araby powinny mieć długą, lśniącą grzywę, ale Płomyk miał strasznie cienką i mi się wszędzie plątała...musiałam ciachnąć. Będzie mu pasować do treningów ujeżdżeniowych🙂
Fajnie zbudowany 😉
21 maja 2010 13:50
leluu to do mnie? Wiem że nosi za wysoko głowę, ale spróbuje to zmienić....
Cariotka współczuje przy czyszczeniu  🤣
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
21 maja 2010 18:09
Niekoniecznie, mój Niuniek też jest mlecznosiwy, a nie brudzi się bardziej niż jakikolwiek inny. W boksie niegdy się nie tarza, tylko na dworze!
21 maja 2010 20:54
akurat Płomień zawsze się tarza i wszędzie...zawsze w boksie, zawsze na padoku, zawsze na ujeżdżalni i na łące.
Dlatego jest taki piaskowy.
Czekam na pogodę żeby go umyć, chociaż i tak zaraz się ubrudzi🙂
majeczka   Galopem przez życie!
21 maja 2010 21:11
Cariotka, super umięśniony, uwielbiam konie które mają klatkę, szyjkę, plecki i zad
22 maja 2010 14:59
majeczka Bardzo dziękujemy🙂 Mięśni to on ma jeszcze mało🙂 Ale czekamy na pogodę i ruszamy do pracy 🏇 Trzeba go nauczyć rozluźnienia, bo strasznie się spina i nosi głowę jak kogut. Jako 13 letni koń nie wie że wygodniej jak ma się główkę na dole🙂 Ale takie są efekty kupowania 12 letnich koni, które się pokochało w ,,rekreacji''. Jeszcze raz dziękuje za miłe słowa🙂
Pod spodem daje zdjęcie 8 msc temu.
I zdjęcie z grudnia miśka🙂
Ktoś wybiera się do Białki w tą sobotę i niedzielę??
Ruda_H   Istanbul elinden öper
26 maja 2010 09:54
Presja, ja mam w planach. Konie z mojej stajni jadą na pokaz i bardzo chciałabym zobaczyć je w akcji
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
26 maja 2010 10:29
Ja też!  😅
a u nas ochwat...  😕
wczoraj zauważyłam, że Siwy dziwnie się zachowuje, przyjechał wet, postawił diagnozę i cóż, teraz się leczymy... trudne początki mam z tym koniem, jakoś wyjątkowo pechowy jest.
O to przykre. Życzę twojemu zwierzakowi powrotu do zdrowia i bez komplikacji.

Dla zainteresowanych News  😎

Jakby ktoś już sobie życzył :-) Pierwsze konie w ofercie, które są przeznaczone na sprzedaż, a wezmą udział w Summer Wind 2010. Tak więc jak ktoś jest na etapie poszukiwania arabka, a chciałby go zobaczyć "najpierw w akcji" to zapraszam ;-)
http://www.zawodyjezdzieckie.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=24&Itemid=86

Listy startowe powolutku się zapełniają. Do 1 czerwca jeszcze jest czas. Aby tylko pogoda dopisała bo wody już mamy dość. Skutek ulew jest taki, że mamy opóźnienia w pracach. Ja chcę słońcaaaa....aaaa  🙇
Averis   Czarny charakter
28 maja 2010 08:40
ashtray, mechaniczny, czy żywieniowy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się