Mój 2-letni arabek robi się coraz bardziej ogarnięty i dobrze wychowany. Wszystko łapie w mig, muszę wymyślać coraz trudniejsze zadania, bo każde nowe ćwiczenie rozgryza w pół minuty 🙂 Ostatnio byłam z nim na pierwszym spacerze na linie i byłam z niego bardzo zadowolona - pełen spokój, rozluźnienie, szczypał sobie trawkę i mlecze. Koniczyny nie chciał tknąć, wąchał ją nieufnie i wyjadał inne kępki trawy. A tu trochę jego szaleństw na roundpenie (zdjęcia autorstwa mojej koleżanki Marysi):
Thilnen - gratulacje postępów dla młodego 😉 Moja Kluska na razie ma wolne i nabiera ciałka na trawie 😉 Już jej nie zamykamy, chodzi luzem po całym gospodarstwie, trawniki wszystkie mamy wystrzyżone do zera, teraz przeszła za dom na pastwiskową trawę. Zaprzyjaźniła się z 1 kozą i razem robią za kosiarki 😍 Psa na podwórku już nie potrzebuję, bo klacz stróżuje 😉 do domu też zagląda przez okna, no i zaczęła pakować się na ganek 😵 Mam dzień wolny i zaraz biorę się za projekt lonżownika, wykonanie i potem rozpoczniemy lonżowanie z czambonem. Na razie i tak meszki nie pozwalają się skupić na pracy. Mięśni grzbietu brak, więc w siodle nie jeżdżę, ale okrągła zaczęła się w końcu robić - zaproszę siostrę na sesję i wrzucę na dniach fotki. Siodło kupiłam w końcu i tak z Winteca, bo nic innego nie pasowało. A tak się zarzekałam 😡 heh
Poszukuję mniej dostępnych niż te które są w internecie fotek rodziców mojego konia- Wachlarza i Entuzy. Jak również potomstwa po nich. Jeśli jakaś dobra dusza takowe by posiadała, proszę o przesłanie na maila :kwiatek:
Z racji zajeżdżania mojego nowego nabytku zmieniam zdanie o kochanych i łatwo zajeżdżających się Arabach. Gnojek tak rozrabia że szok, dzisiaj po jakiejś minucie maksymalnego rodeo zaliczyłam taką glebę z saltem i lądowaniem na plecy, tyłek i potylice że ledwo chodzę, jutro będzie pewnie jeszcze gorzej, jeśli w ogólę wstanę z łóżka. 🤔 Mam ochotę go ukatrupić 👿
RaDag oo to ci niespodzianka 🙂 Opowiedz coś więcej o waszym spotkaniu. Może też masz jakieś fotki z dawnych lat 👀 Niedawno też jakaś dziewczyna do mnie napisała, że przymierzała się do jego kupna, już miała umowę sporządzoną, ale ją wyprzedziłam 😁
Ja go zaliczkowałam jak był odsadkiem, ale w ostatniej prawie chwili zobaczyłam tego chłopca co jest stronę wcześniej i trudno- zaliczka przepadła 🤣 Safir ślicznie wyrósł, ale mój jest mój 😉
Fotek nie mam- jedynie bym mogła odnaleźć te co były w KT.
Uczestników z pewnością ucieszy ta informacja. Opłaty za boksy uległy rabatowi ;-) Czyli zamiast 230 zł za boks jest 150 zł. Przyjazd z koniem możliwy już od piątku. Cały weekend Wasz ;-) [url=http://www.zawodyjezdzieckie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88🤔ummer-wind-2010-nisza-opata-za-boks&catid=1:czyli-co-w-trawie-piszczy&Itemid=44]http://www.zawodyjezdzieckie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88🤔ummer-wind-2010-nisza-opata-za-boks&catid=1:czyli-co-w-trawie-piszczy&Itemid=44[/url] W cenie za boks zawarta jest słoma i siano na pierwszy dzień. Jak komuś potrzebne będzie więcej na miejscu wszystko będzie.
Listy startowe klas pod siodłem dostępne będą na drugi dzień po terminie zgłoszeń ostatecznych. Czyli 2 czerwca 2010. Natomias listy startowe klas pod siodłem opublikowane zostaną rano w dniu imprezy.
O chyba z niewyspania. 😵 Oczywiście klasy po siodłem lista będzie od 2 czerwca, a klasy w RĘKU rano w dniu imprezy. Jeszcze kupe czasu a już jest sporo koni zgłoszonych 😁
RaDag no wiadomo, że dla każdego jego koń jest najpiękniejszy, najmądrzejszy i najlepszy 🙂 Przed nami sporo pracy, bo sposób jazdy poprzedniego właściciela pozostawia niestety wiele do życzenia 🙄 ale mam nadzieję, że odżyje u mnie i będą z niego ludzie. Dopiero zaczynamy tak na dobrą sprawę naszą pracę. Kupiłam go niecałe 2 miesiące temu. Od razu nie miałam wątpliwości, że to właśnie "TEN". I strasznie się cieszę, że jest u mnie. A twój też niczego sobie :kwiatek: jak ma na imię?
trochę mojego arabokonika w wersji prosta grzywa. Wiem że araby powinny mieć długą, lśniącą grzywę, ale Płomyk miał strasznie cienką i mi się wszędzie plątała...musiałam ciachnąć. Będzie mu pasować do treningów ujeżdżeniowych🙂
akurat Płomień zawsze się tarza i wszędzie...zawsze w boksie, zawsze na padoku, zawsze na ujeżdżalni i na łące. Dlatego jest taki piaskowy. Czekam na pogodę żeby go umyć, chociaż i tak zaraz się ubrudzi🙂
majeczka Bardzo dziękujemy🙂 Mięśni to on ma jeszcze mało🙂 Ale czekamy na pogodę i ruszamy do pracy 🏇 Trzeba go nauczyć rozluźnienia, bo strasznie się spina i nosi głowę jak kogut. Jako 13 letni koń nie wie że wygodniej jak ma się główkę na dole🙂 Ale takie są efekty kupowania 12 letnich koni, które się pokochało w ,,rekreacji''. Jeszcze raz dziękuje za miłe słowa🙂 Pod spodem daje zdjęcie 8 msc temu. I zdjęcie z grudnia miśka🙂
a u nas ochwat... 😕 wczoraj zauważyłam, że Siwy dziwnie się zachowuje, przyjechał wet, postawił diagnozę i cóż, teraz się leczymy... trudne początki mam z tym koniem, jakoś wyjątkowo pechowy jest.
Listy startowe powolutku się zapełniają. Do 1 czerwca jeszcze jest czas. Aby tylko pogoda dopisała bo wody już mamy dość. Skutek ulew jest taki, że mamy opóźnienia w pracach. Ja chcę słońcaaaa....aaaa 🙇