Paka :-)

adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
07 maja 2010 18:18
Ona wbrew pozorom nie jest mala! Ma 1.20 na 90 i jest bardzo pakowna! Z reszta jak bedzie za mala zawsze mozna dorobic szafke na gore.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
05 września 2010 17:22

Czy ktoś miał porównanie paki Alfako i Unicase?
Zastanawiam się nad tą Alfako Mini:

a tą Unicase Comfort:

a teraz małe porównanie:
Alfako - szer.65cm, gł.60cm, wys. 115,5cm, cena: 854zł
Unicase - szer.60cm, gł.60cm, wys. 120cm, cena: 573zł

W cenie Alfako mogę mieć taką Unicase:

o wymiarach np. szer.70cm i wys.110cm za 832zł lub szer.80cm i wys.100cm za 845zł
Unicase wygląda na fajniejszą, bo ma więcej wieszaków no i kolor mogę wybrać sobie z baaardzo szerokiej palety barw 😜 A tak na prawdę paka będzie mi głównie służyć na zawody, bo w stajni mam szafki na sprzęt. Nie wiem, czy mimo wszystko nie opłaca się bardziej wziąć tej Comfort niż tej drugiej, bo Comfort ma 60cm szerokości, a ta druga np. 70cm, ale w tym jest 50cm na siodło i 20cm szafek, lub ewentualnie w wersji 80cm - 50cm na siodło i 30cm szafek.
Strucelka, ta różowa paka z Twojego zdjęcia jest  moja 🙂
Zawsze możesz sobie zaprojektowac od początku do końca jaką chcesz
05 września 2010 17:58
Fanga o serio? 🙂 I jakie masz wymiary? Masz ją na codzień czy na zawody? Jesteś zadowolona?
Fanga o serio? 🙂 I jakie masz wymiary? Masz ją na codzień czy na zawody? Jesteś zadowolona?

Powiedz coś więcej na jej temat 🙂 Ja się zastanawiam nad dokładnie taka jak ta różowa, tylko może nie różową :P
Mam ja na codzien, na zawody tez ja będę brała ale póki co nie miałam okazji. Wymiary to wys, 1,30m szer. 1m. Jestem bardzo zadowolona wszystko sie mieści, ale ja sobie ją sama projektowałam. Na górze spokojnie wchodzi parę czapraków i derka, ma miejsca na dwa siodła. Na tych półeczkach pa prawej trzymam jakieś pierdoły, ochraniacze itd. Jeszcze pod siodłami jest jedna półka i mam tam takie większe rzeczy jak np. pas do lonżowania, jeszcze fajne jest w niej to ze ma bardzo duzo haczyków. Tutaj masz jeszcze inne zdjęcie:
Fanga bardzo fajna jest.  ile za nią zapłaciłaś?
Zastanowcie sie jak bedziecie wozic taka pake... Ja swoja przy 2 koniach wkladam do vito na stojaca, miesci mi sie taka zwykla z przerabianymi kolkami , ze jest nizsza a ma wieksze kolka tylko ze po bokach... Inaczej trzeba klasc..A to juz wtedy jest mniej fajne.. Jak z 1 koniem to mozna wsadzic obok, ale jak dwa i osobowe auto to juz jest kaszana.
05 września 2010 21:01
Crazy dlatego ja bym chciała mniejszą, tylko na zawody.

Fanga a znasz jej wymiary na szerokość jeśli chodzi o przegrodę na siodło? Bo widzę, że jest dużo miejsca, więc ciekawa jestem ile tam jest, wzięłabym sobie proporcjonalnie mniejszą.

Bo jak się tak dłużej zastanowię, to nie wiem, czy nawet z jednym koniem do tej Comfort bym się zmieściła... Siodło, skrzynka ze szczotkami, oficerki, ogłowie, lonża, czaprak, owijki, ochraniacze, cylinder.
No i w Unicase chyba nie da się odkręcać kołków na siodła tak jak w Alfako, nie?
Strucelka, tutaj wszystko jest dokladnie rozrysowane https://mail.google.com/mail/h/1h0u8gontivqz/?view=att&th=1237e747d741bf50&attid=0.1&disp=inline&zw, ja mam na stale kołki na siodla ale musisz się spytac moze jest opcja wyjmowanych
Strucelka ta druga paka z Unicase mieści się idealnie z przodu przyczepy przed końmi. Moim zdaniem jest bardzo dobrze zrobiona- mega funkconalna i lekka- co ważne przy wożeniu jej.
A co do wieszaków to nie jestem pewna czy nie da się zrobić odkręcanych czy coś w Unicase- napisz im mejla najlepiej🙂

pozdrawiam
Strucelka, widziałam w użytkowaniu mini alfako i zdążyłam zauważyć iż:
- jest wbrew pozorom, dość pakowna. Koleżanka mieści się tam z siodłem, derką, czaprakami, bryczesami, kaskami, witaminami, oficerkami i wszystkim innym o czym zapomniałam😉
- uchwyt z tyłu jest bardzo przydatny, szufladka z przodu również bywa przydatna
- paka ma solidne kółka, którym nie straszne ulice, kamieniste dróżki czy nawet jakiś piasek niespecjalnie głęboki.
minusem jest fakt, że jest dosyć ciężka. Przynajmniej mi się tak wydawało.
Gdybym miała mieć jedną pakę, zainwestowałabym w alfako.... ale skoro potrzebujesz tylko wyjazdową na zawody to może ten comfort dałby radę? Różnica w cenie dość znaczna.
08 września 2010 19:54
Tak, zdecyduję się na Unicase Comfort. Mała, chyba lekka (?), wydaje się wystarczająca na zawody.
Muszę jeszcze skrobnąć do nich maila czy kołek na siodło jest odkręcany i na jakiej wysokości jest zawieszany. Cena jest bardzo kusząca.
09 września 2010 16:09
Czy komuś z Was działa strona Unicase, albo ma do nich kontakt mailowy? Chciałam wejść na stronę, ale nie działa 🤔
Ja mam do nich kontakt telefoniczny - 504255283. Dzisiaj dzwoniłam w sprawie tej paki i niestety do ceny trzeba doliczyć 22% vat więc wychodzi coś koło 700 zł.
to było napisane 😉
dla tych, którzy nie doczytali, za kolor dopłacamy około 10% wartosci paki !! 🙂
nie wiem nie czytałam dokładnie tak więc przepraszam. zasugerowałam się tym, że wcześniej Strucelka mówiła o bardzo niskiej cenie i że w cenie paki z Alfako może mieć większą pakę Unicase a niestety tak nie jest 😉
09 września 2010 20:28
to niedobrze 🤔
Czy komuś z Was działa strona Unicase, albo ma do nich kontakt mailowy? Chciałam wejść na stronę, ale nie działa 🤔

Borykamy się z chwilowymi problemami z serwerem.  🙁 Staramy się załatwić tą sprawę jaknajszybciej.
Mam nadzieję że już jutro będzie wszystko wporządku.

Kontakt mailowy to stik8@wp.pl
Z pewnością jesteśmy w stanie bardziej szczegółowo odpowiedzieć mailem - no bo wiadomo przez telefon i na koniu  🏇 niekiedy trudno 🙂

Pozdrawiam!
09 września 2010 22:13
O, super! Dziękuję bardzo, mail wysłany 🙂
em, szukam taniej paki, do której zmieszczę przedmioty codziennego użytku w stajni.

Może ktoś wie, czy można zrobić taka pakę ,,nieogrinalną" ?
Strucelka- ta paka z Alfako ma jeden minus jak dla mnie. Kółka są schowane tak jakby w pace (nie wystają za obrys) przez co w środku na dole masz taki jakby stopień (widoczny zresztą na zdjęciu). Bardzo to pomniejsza ładowność paki i tak naprawdę niemalże uniemożliwia załadowanie na dolny wieszak siodła ujeżdżeniowego (właściciel firmy to skoczek więc pewnie stąd ten feler 😉 ). No i bardzo mało rzeczy tam postawisz na podłodze. Mnie to strasznie irytowało na zawodach, bo nie szło się do tej paki załadować tak jak do tych co mają kółka normalnie pod paką.
Muszę się pochwalić, że zostałam szczęśliwą posiadaczką paki alfako i jak narazie jestem zachwycona 🙂
Bardzo porządny zamek, dwa kluczyki. Szuflada wyłożona gumową podkładką co ułatwia utrzymanie jej w czystości. Boczne wieszaczki są wysuwane na solidnej szynie, co ułatwi wyjmowanie np ogłowia z ostatniego wieszaka, z czym często miałam problemy przy innych pakach (zwłaszcza gdy były zapakowane ).
A że kółka są schowane, to dla mnie plus - szafa stoi "twardo" na dnie, a nie na kółkach. 🙂
Poza tym och i ach i moja i kolor śliczny, w sumie za niewielką cenę 🙂
dodasz zdjęcia?
zrobię jutro 🙂
i jak masz?  😀
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
25 września 2010 10:00
Ja dogadywałam własny projekt z unicase i wyszło tak:

Opis do projektu:

1,2,3- Półki (4,5)

6,7 - szuflady

8 - komora z wysuwanym wieszakiem i wieszakami zamontowanymi na ścianach wewnątrz komory.

9 - komora na siodła z wmontowanymi na ścianach wieszakami.

Po 2 uchwyty transportowe na każdej ze ścian (łącznie 4)

Wieszaki są ujęte na schemacie w komorze na siodło wewnątrz a także w komorze z wysuwana listwą na ogłowia i jantary. wędzie łącznie 16 wieszaczków na akcesoria i wysuwana listwa z czterema podwójnymi wieszakami.

Wersje cenowe:

Szafa w kolorze szarym Ral 7035 + koła metalowo - gumowe - 3300zł netto

Szafa w kolorze szarym Ral 7035 + koła pneumatyczne - 3500zł netto

Szafa w kolorze innym niż szary dowolnym z palety Ral + koła pneumatyczne - 3700zł netto.

Myślicie, że się opłaca? - Paka oczywiście ma służyć tylko do stajni dla tego tak full opcja 😉
🤔zok: 4 tysiaki za pakę?
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
25 września 2010 12:25
Strucelka- ja mam pakę Alfako mini, jest bardzo pakowana. Udaje mi się tam upchać kilka par ochraniaczy, kalosze, zapasowe popręgi, podogonia, ogłowia (4-5) , napierśniki, wytoki, 2 siodła, skrzynkę z kosmetykami, derkę, kaski :P
Mam zdjęcia, akurat zapakowanej bo jutro wyjeżdżam 🙂
[img]http://lh6.ggpht.com/[/img]
[img]http://lh6.ggpht.com/[/img]
Wieszak na ogłowia jest wysuwany, na górze szuflada 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się