Derki

a jakie polecacie siatkowe? te ktore naprawde dobrze chronią od owadow ?
Ja mam Equiline, kupilam z 4 lata temu, dalej doskonale sluzy.
a ma do was pytanie co do derek eskadrona... czy dralon s jest taki sam jak polarowka s? czy czyms sie roznią??
salto piccolo, dzieki. Polar lezy tak jak na moim. Heh.

pianissima2003, dralon jest krotszy gora (po grzbiecie) niz byc powinien a dluuuugi w kierunku ziemi.
Klami mysle ze Pianissimie chodzilo o ogolna roznice,w materiale itd.  😉 Ja się nie wypowiadam,bo tu wielu jest ekspertow w tej dziedzinie  😁 a ja do nich nie naleze.
salto piccolo, ale pytala czym sie rozni "polar S" od "dralonu S". Skoro podala rozmiary to sadzilam, ze chdzi o wymiary wlasnie.
AAA ślepa jesteeeeeeem  🤬
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
16 kwietnia 2010 13:50
Belfast na bierząco testuje derkę od Ivett 🙂
Jest naprawdę super, nigdzie się nie przesuwa i nie obciera, bardzo dobrze leży 🙂
Fakt, że rozcięcie na klacie mogłoby mieć trochę inny kształt, ale i tak jest cacy 💘

Dokładnie chodziło mi o wymiary  🙂 ponieważ mam derki w romby S a ostatnio zakupiłam sobie dralon M i boję sie, że będzie za duża... ale dzięki  :kwiatek:
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
16 kwietnia 2010 18:18
Strucelka, masz wersję z polarem?nie za ciepło mu teraz?

ja sobie zamówiłam teraz wersję bez polaru,na bawełnie plus przeciwdzeszczówkę do jazdy,bo po zawodach w Białogórze mam dość  😵

Integro w stajni,na sama noc trzymam w bawełnie HKM,na padok wychodzi na golasa i nie narzeka  😁 ale linieje strasznie w tych niegolonych miejscach  🏇
ja chciałam się pochwalić moją nową derką siatkową, robioną przez ivett 🙂 A że moja kobyłka niecierpi jak siadają na niej owady i nie skupia się na pracy, to ta derka będzie rozwiązaniem naszego problemu. Wykonana z mocnej ale lekkiej siateczki, doskonale chroni przed dokuczliwymi insektami! Przeznaczona do jazdy, więc jest idealna w trakcie treningów i wypadów w tereny. Świetnie się spisuje i bardzo dobrze układa na koniu, bo już wypróbowałam 🙂 Dodatkowo w komplecie mam nauszniki wykonane z tej samej siateczki, z frędzlami, więc owady już nam niestraszne🙂

18 kwietnia 2010 18:20
Ktoś ubieram mu jak jest naprawdę chłodno, na szczęście takich dni jest coraz mniej 😉

a co sądzicie o tych derkach siatkowych:
HKM 'Athletic'

Equi Theme 'Fly Protector'

Busse 'Fly free'
bez kaptura

lub z kapturem

?? Najbardziej przemawia do mnie ta Busse, ale na stronie gnl nie ma żadnego rozmiaru do wyboru 🤔
KuCuNiO   Dressurponyreiter
18 kwietnia 2010 20:29
potrzebuje derki siatkowej lub siatkowo-polarowej, gdzie mogę dostać coś porządnego w niekoniecznie wysokiej cenie?
18 kwietnia 2010 20:36
KuCuNiO derkę z polarem znalazłam taką:

Busse Micro-fly za 160zł

a zdjęcia tych które wrzuciłam kosztują:
- HKM 99zł
- Equi Theme 170zł
- Busse 116zł (kaptur +8zł)
te busse micro fly można było kupić w go sporcie za 99zł

moja jest już cała pogryziona na szyi i klacie... ale strasznie zal mi ją pakować w jakąś derkę, myślę ze  będzie jej za ciepło
18 kwietnia 2010 20:47
do mnie nie przemawiają derki siatka+polar, no chyba, że na osuszenie po treningu lub ewentualnie o myciu.
Ale pożądnie myślę nad derką siatkową, bo to jakaś masakra z tymi muchami 🤔
Najbardziej podoba mi się ta Busse z kapturem, ale muszę spytać, czy mają różne rozmiary.
18 kwietnia 2010 20:54
Dzieki za pomoc.
Zastanawiam się nad derką HKM stockholm w kratę, jest akurat w promocyjnej cenie, ale bez polaru.
Ma ktoś taką i moze sie wypowiedziec?
Mysle tez ew. nad jakims eskadronem..
18 kwietnia 2010 21:36
KuCuNiO W wątku o muchach itp. equi-dream pisała, że dość fajna 😉\

faktycznie fajną cenę w okserze za nią mają 😲
69zł
http://www.okser.pl/hkm-derka-siatkowa-stockholm-p-3254.html

cudna też ta nowa derka Eskadrona 💘 za 209zł

KuCuNiO,masz pw😉
Czy ktoś posiada derkę siatkową Bucasa ? Potrzebuje takiej z kapturem i maską na padok i do stajni. W zeszłym sezonie psikałam czarną absorbiną, a rudy ściurał na padoku jakieś 6 derek siatkowych. Mogą być nawet odpychające ceną, byleby przetrwały chociaż jeden sezon. Bez derki nie ma mowy o jakimkolwiek funkcjonowaniu - rudy ma uczulenie na ugryzienia.
Czy derki np. Bucas, są dużo tańsze w Angli?
raczej tak
A jakie znacie angielskie sklepy, które wysyłają paczki do Polski?
21 kwietnia 2010 14:58
Dziś stałam się posiadaczką ślicznej derki siatkowo-polarowej Eskadrona (D&A :kwiatek🙂, brązowej z błękitno-brązową lamówką. Jest super, super, super, zobaczymy jak w użytkowaniu🙂
Taka, tylko, że bez pasów:
Czy ktos tu ma derke siatkowa Eskadrona ?? L lub XL ??
I moglby ja zmierzyc??
😉
Ja mam taką jak Kucunio.Samej siatkowej nie mam.Jak nikt się nie zgłosi to mogę Ci tą moją zmierzyć.Mam L
trafił ktoś na jakieś okazyjne promocje derek jesiennych/zimowych? chciałabym się taniej zaopatrzyć na kolejną zimę  😁
caroline   siwek złotogrzywek :)
24 kwietnia 2010 11:52
ponieważ wczoraj odbyłam mini-rajd po warszawskich sklepach jeździeckich, to podzielę się z wami dwoma moimi derkowymi spostrzeżeniami:
- derki polarowe w niskich cenach - horsepol na chłodnej - cena ok 100 zł, fajny polar. plus superancka derka wełniana za 60 zł, niestety rozmiar 135 tylko
- obmacałam derki jarpolu i porównałam z innymi derkami polarowymi - jakość polaru jaropolowego przebija wszystkie!
Mam ta derke wełnianą z HORSEPOL - jest SUPER  😅

Najlepszy polar ma moja HORZE.

Według mnie polar w derkach ESKADRON jest za gruby i krój na klacie do bani. 😤

deborah   koń by się uśmiał...
24 kwietnia 2010 19:57
caroline, lejesz balsam na moje serce 😉

ciesze się, że moje starania ktoś docenia 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się