Pensjonaty we Wrocławiu
Potwierdzam.
W Bachmacie dach się zawalił.
Wszyscy cali, dzięki Bogu.
Mam wielką prośbę do wszystkich wrocławskich voltopirów 😁
zorientujcie się proszę w "swoich" ośrodkach, czy byłaby na ich terenie możliwość projektu zagospodarowania przestrzennego w ramach pracy inżynierskiej na architekturę krajobrazu, z późniejszą możliwością zakupu wykonanego projektu.
czyli-bardziej po polsku- czy architekt krajobrazu miałby możliwość wykorzystania ich terenu na papierze do projektu 😁
z góry dziękuje i zapraszam na pw :kwiatek:
Całe szczęście, że nikogo na hali nie było. To duża strata, takie zawalenie się dachu, no ale chociaż wszyscy cali, pamiętam jak stałam w Bachmacie to prawie zawsze był jakiś człowiek czy koń na hali w ciągu dnia...
a wiecie cos o Miekini? kto jest wlascicielem tego obiektu? Czy to nie ten facet od winiarni, ktora oglasza sie w necie?
napiszcie co wiecie bede wdzieczna :kwiatek:
Kto mi cos powie o Hannie kto tam teraz zarzadza, co sie tam dzieje?
Czym wlasciwie zajmuje sie ta stajnia? Rekreacja,sport, hodowla?????
stoi tam kos w pensjonacie?
jakie warunki? moze jakies fotki w zyciu tam nie bylam a w sumie to nie daleko....
a ci chcesz wiedzieć?
stałam za czasów Tomka
fajny ośrodek aczkolwiek daleko
pensjonat i rekreacja przynajmniej była
teraz pracuje tam Natalia Badura z tego co wiem 😉 - parę osób tam znajomych trzyma konie, wszyscy zadowoleni...
jaka jest hala? jaka stajnia? ile boksow? jak opieka?
obiekt? duzy maly czysty? sa padoki?
teraz ponoc wymienili podloze zrobili karuzele boksowa...
może znajdę trochę fotek to na gadu ci wyślę 🙂 a zdanie już znasz jak coś to na gg
Są padoki, stajnia wielkościowo średnia, o opiece nia mam pojęcia.
Karuzela jest, a na hali nie byłam 😉
ja chce foteczki, ktos dysponuje????
Zairka, na stronie Hanny w galerii jest trochę zdjęć. Stajnia, hala i okolice
http://www.jks-hanna.pl/index.php?go=galeria
Ruda ja szukalam stronki i nie moglam znalezc 😁
teraz pracuje tam Natalia Badura z tego co wiem 😉 - parę osób tam znajomych trzyma konie, wszyscy zadowoleni...
to JA 😀
jezeli chodzi o pensjonat dla koni to na prawde bardzo dobre warunki, konie maja zawsze czysto i sucho. siano i owies bardzo dobrej jakosci, bez ograniczen, bardzo duze boksy. opieka stajennego fachowa, nie byle cieć z ulicy tylko człowiek znajacy sie na koniach plus moja skromna osoba 🙂 padoki dla koni duze. karuzela boksowa na 6 koni do dyspozycji, kryty lonzownik, no i punkt kuliminacyjny - hala z kwarcowym piaseczkiem 🙂 hala jest waska, ale bardzo dluga. na poczatku bylam przerazona ale spokojnie idzie sie przyzwyczaic i potrenowac wszystko. teraz na hannie szykuja sie wielkie zmiany, od poczatku tego tygodnia jest tam plac budowy, wielkie sprzatanie. buduja zewnetrzny plac do jazdy, a dokladnie dwa (treningowy i na zawody) 🙂 oczywiscie ze slynnym bialym piaseczkiem 🙂
ośrodek chce w niedalekiej przyszlosci zrobic remont obu stajni.
no i wlasnie o takie info mi chodziło 😉 :kwiatek:
Możecie mnie okaleczyć, zlinczować, zabić, wywalić z forum i cokolwiek jeszcze, ale edytuję post z przyczyn osobistych, nie dotyczących żadnego użytkownika forum.
Pozdrawiam.
Szafirka nie napisałaś ważnej sprawy, jak wiadomo w Szafirze sobota i niedziela sa dniami że tak powiem zamknietymi, w tych dniach stajnia jest zamknięta dla rekreacji i osób trzymających tam konie. Niestery dla ludzi którzy pracują, uczą się lub jedno i drugie te dni są niezbędne żeby przyjechać do swojego konia. Chyba że sie coś zmieniło. Jak komuś to nie przeszkadza to żeczywiście jak piszesz warunki są niezłe.
Dla mnie to jest śmiechu warte. Decydując się na taką działalność, wiadome jest, że sobota i niedziela są dniami, gdy mamy czas na więcej u konia.
Myślę, że sytuacja wymusi na właścicielach zmianę postępowania. Bo to jest jakichś kompletny wymysł, z którym nigdy się nie spotkałam.
Kto postawi konia do stajni i mając kupę czasu w niedzielę nie będzie mógł do niego przyjechać? 🤔
I jeszcze za to zapłaci.
Możecie mnie okaleczyć, zlinczować, zabić, wywalić z forum i cokolwiek jeszcze, ale edytuję post z przyczyn osobistych, nie dotyczących żadnego użytkownika forum.
Pozdrawiam.
Nie, nie tylko w niedzielę, ale codziennie w stajni jak najbardziej
Pewnie postawiliby tam konie ludzie, ale gdyby nie była zamknięta dla pensjonariuszy w niedzielę i tylko w tym tkwi problem - oczywiście innej osobie to pasuje, ale wielu nie 😉
Komu to nie pasuje, to nie wstawia tam konia, ale jednak jest sporo osób, którym to ani trochę nie przeszkadza.
Ja byłam obejrzeć Szafir i mi się rzuciło w oczy to że w boksach jest dość mało ściółki. Te konie co stoją na trocinach to stoją tak naprawdę na betonie, te co stoją na słomie też jej za dużo nie mają. I przez to jest woń amoniaku w całej stajni. Poza tym słyszałam że porządek w stadzie czasami przez przewodniczkę jest utrzymywany na siłę - kopnięciami.
Nikt się nie oburza, to tylko dopis, bo jak sie reklamuje jakąś stajnię warto napisać o nietypowych zasadach. A konia kupują osoby które są w stanie zapewnić im byt, czyli mieś kasę, co za tym idzie mieć jakąś pracę( nie mówię o tych których sponsorują w jakiejś częsci lub w całości rodzice lub rodzina 🙂 ) Trudno jak się kończy pracę powiedzmy o 16 -18 ( w zimie jak jest ciemno i nie ma hali) jechać do stajni oddalonej ileś tam km. Nie ma takich ludzi? są. Tam gdzie ja trzymam konia jest 5 pensjonatów i właśnie w wekend jest najwięcej ludzi.
Pozdrawiam.
Temat Szafira był przerabiany na tym forum już kilkakrotnie. I jednym zarzutem, który się powtarza jest ta nieszczęsna niedziela. Osobiście znam stajnie we Wrocku i okolicach, w których są większe problemy niż przymusowy dzień dziecka w niedzielę. Konie stoją po pachy w gnoju, nie mają co jeść albo nikt się nimi nie zajmuje. Więc może zamknijmy tę dyskusję, bo to trochę nudne. W Szafirze byłam, widziałam. Konie zadbane, wszędzie czysto i porządnie, a co do zapachu - no cóż normalny koński, fiołkami nie pachnie 🤣 - generalnie nic szczególnego się nie dzieje. Normalne miejsce dla trzymania swojego konia, do treningu lub normalnej rekreacji. Dlatego zostawmy wybór tym, którzy chcą tam stać. KOniec kropka 👿
Ja tam uwazam, że jak koń dostaje dostatecznie dużo siana, to może mieć słomy i po brzuch i nic mu nie będzie. Co prawda ściółka po brzuch to też przesada, ale konie spokojnie moga mieć dobrze pościelone słomą i jak jedza dostatecznie dużo siana, to im nic nie będzie. Jak stoi np 24h na dobe w boksie z małą ilością siana, nudzi się i sie obżera słomą, to może dostać kolki, ale normalny ruszający się koń, dostający dużo siana i żarcie 3 razy dziennie nie zapcha się tak łatwo. Moja kobyła nalezy do tych 'predystynowanych do zapchania słomą', ona wyżera całą ściólkę spod siebie błyskawicznie, a mimo wszystko kolek z tego powodu nie mamy(odpukać).
Co do stajni Szafir to tak ogólnie słyszałam pozytywne opinie, ale nie byłam tam osobiście. Niestety i mnie odstrasza ta niedziela i nie zdecydowałam się pojechac zobaczyć stajnię, bo ja potrzebuję miec świadomość, że mam możliwosć przyjeżdżania do konia codziennie kiedy mi się zachce.
A ja mam pytanie co do tego stada w Szafirze i jego przodowniczki...
O ile sie nie myle, jest to slazaczka?? Co w takim razie z konmi, ktore pogryzla, pokopala, zmasakrowala?? Osobiscie znam 3 takie przypadki, prawdopodobnie 4.
I o ile sie nie myle - nadal nowe konie sa z nia puszczane....
Co wiecej, u jednego skonczylo sie to wizyta na klinikach...
A reakcji wlascicielki jakos brak... 😵
zima, przecież to takie naturalne, że konie w stadzie muszą się kopać ... jak inaczej mają sobie wytłumaczyć ? 😁
znam osobiście 2 konie, dla których pobyt w Szafirze nie zakończył się dobrze.
Ale kto co lubi ...
A co jesli kon jest kuty? Dostanie osobny padok? Ma stac w boksie? Czy tez ryzykujecie i dopuszczacie go do stada, majac nadzieje, ze nie bedzie kopał?
Sobota jest dniem jak najbardziej otwartym, za to w niedzielę jest zamknięte, ponieważ właściciele stajni też muszą czasem odpocząć, żeby mogli się dobrze zajmować naszymi zwierzakami. To też są ludzie i też potrzebują dnia, żeby się odstresować, odpocząć od klientów i wszystkich dookoła, też mają rodzinę, którą chcą odwiedzić, albo nawet pobyć tylko we własnym towarzystwie.
Czekałam na ten argument, żeby sobie napisać 😁 - UWAGA! Do wszystkich psów/kotów/koni/chomików i dżdżownic - uprzejmie upraszam o nie wpadanie pod samochód tudzież nie uleganie innym nieszczęśliwym wypadkom, ponieważ u mnie w niedzielę jest zamknięte, ponieważ też muszę czasem odpocząć, żebym mogła się dobrze zajmować Waszymi zwierzakami. Ja też jestem człowiekiem i też potrzebuję dnia, żeby się odstresować, odpocząć od klientów i wszystkich dookoła, też mam rodzinę, którą chcę odwiedzić, albo nawet pobyć tylko we własnym towarzystwie.
Ten cytat zmieniłam na własne potrzeby. Argument niezwykle doniosły.
Decydując się na świadczenie pewnych usług musimy się zastanowić co jest priorytetem. Myślę, że w tej stajni to za wiele osób nie trzyma koni, albo trzymane są jakieś źrebaki na odchów, czy coś takiego.
Ot taka stajnia bez większych perspektyw. Ciekawe jak długo. Źle nie życzę, akurat tej stajni nie widziałam, ale wrocławskie stajnie znam i wiem, że jest stanowczo w czym wybierać.