pensjonaty w okolicach trójmiasta
hehe snieg jest teraz wszechobecny ale juz go coraz mniej 🙂 Torf byl wciagajacy 🙂
_kate stajnie lepiej wybierać na wiosnę 😀 Wtedy łatwiej ocenić.
wiem, ale pomimo obietnic możemy nie dostać boksu na marzec na Hipo. Chcę znać swoje opcje 🙂
Jak to nie dostać, czemu nie dostać boksu na hipo? Jak to? Czemu? Selekcja na bramie?
_kate szczerze wątpie. Na hipo są wolne boksy. Chyba tylko tak dla żartu stresują.
xxagaxx, a gdzie ?? Dzis z ciekawoscie przeszlam sie po stajniach.
Kwadrat jest pelen, 50-tki pelne. ?? Jedynie ta przy torach pusta, ale nie beda otwierac stajni dla jednego konia.
W malych stajniach nie ma juz boksow gospodarczych, wszedzie konie stoja. Cala stajnia nr 1 tez otwarta i pelna.
boksy są trzymane na zawody w marcu
Z tego co ja wiem to nie ma juz boksów i nawet jest kolejka.
Ale tylko na marzec ta kolejka, a od kwietnia tradycyjne pustki, tak?
Klami ale z tego co wiem doszło koni przez zawody.
No pewnie w kwietniu będą pustki. Ja na bank się zabieram. I tak już za długo tam stoimy ;/
raczej tak. W mojej sytuacji to chyba najlepsze wyjście. Nie znam stajni która byłaby blisko, koń miałby duży padok na którym mógłby stać prawie cały dzień, gdzie jest plac do jazdy z przeszkodami i ktoś do opieki. To chyba najlepsze wyjście.
Owczarnia? A kto jest do opieki, ktuś zorganizowany prywatnie czy wliczony w cenę pensjonatu? A jaka cena? 👀
Kupa znajomych i trenerka 🙂 więc mi tam po prostu wygodnie.
A cena..hmm trudno teraz powiedzieć. Skoro hali nie ma, jedna stajnia rozwalona to może taniej będzie 🙂 było kiedyś 800zł.
Jak już hala i stajnia poszły, to się trza EWAKUOWAĆ, a nie wprowadzać 😀
Dzięki za info.
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=87.msg494032#msg494032 date=1266697673]
Jak już hala i stajnia poszły, to się trza EWAKUOWAĆ, a nie wprowadzać 😀
Dzięki za info.
[/quote]
ale wiosną i latem to mi hala niepotrzebna 🙂
No dobra, hala niepotrzebna, stajnia niepotrzebna... ale jak się wali, to zastanawiam się, jaki budynek będzie następny 😲
Ale zniszczyła sie jedna stajnia i tylko dlatego ze waląca się hala na nią spadła. Tego by nic nie wytrzymało. A to że ta hala się zawaliła.. No cóż. Zrobiona super nie była, ale jak się dachu nie odśnieża....
Trochę żartuję 😉 Powodzenia z przeprowadzką, dzięki za wszelkie info!
Owczarnia 1000 zł 😂
xxagaxx - nie wiesz czy coś się poważnego stało koniom? Rozumiem, ze zawaliła się na stajnię P. Olgierda?
rewir 1000 zł????? 😵 😵 😵 skąd ty tą cene wzięłaś?? Bez kitu tyle chcą??
Nic się nie komu nie stało. Hala zawaliła się o 5 rano więc nikt nie jeździł. A stajnia się uszkodziła ale nie na tyle żeby się coś zwierzakom stało.
szczęście w nieszczęściu. Kurcze, to mógłby być taki wypasiony ośrodek..
No pewnie że tysiąc, za jakość się płaci 😁
cyntia, ja z kastracji Chajęckiego zadowolona nie byłam...
jestem pewna, że jego żona też nie jest zadowolona 😉
może trzeba rozmawiać z właścicielką stajni w Mierzeszynie (tej z halą, a nie wyścigowej), bo ja ustaliłam cenę na 1500 miesięcznie, ale za dwa konie, 750 miesięcznie za sztukę- człowiek który tam "dowodzi" jest znany z przekraczania swoich kompetencji...wcześniejszy etat Pana Adriana, to Adrian-stajenny w stajni Lotar Biskupiec 😎
Ktoś, ja w rozmowie z Sylwią wiosną 2008 usłyszałam wyraźne 1500 do negocjacji w przypadku powaznych klientów 😉
deborah, wyjścia są dwa - albo przez półtora roku zmieniła zdanie,albo jesteśmy poważnymi klientami 😉
[quote author=_kate link=topic=87.msg494148#msg494148 date=1266700366]
cyntia, ja z kastracji Chajęckiego zadowolona nie byłam...
jestem pewna, że jego żona też nie jest zadowolona 😉
[/quote]
A może TO jest ukrytą, ale prawdziwą przyczyną łabędziego śpiewu hipodromu!
A może ktoś z was stał w boroszewie stajnia bojary jakieś opinie o tej stajni cena kusząca ale czy tego warta?
Bo już się spotkałam z pensjonatem stosunkowo w dobrej cenie (450 zł) ale już wiem czemu jak właścicielowi na 15 koni starczały 2 worki owsa na 2 tyg to trochę przesada a stało 7 folblutów,klacz ze żrebakiem i jakieś 5 innych więc nic dziwnego, że musię opłaca no i siana nie chciał dawać bo przecież sie trawy najadły.
chodzi o tą "stajnię" połączoną z "halą", która ma takie super-świetne "boksy"?
PESTKA35, mi tam nie odpowiada sposób puszczania koni. klacze z ogierami itp taki wychów naturalny. poza tym boksy mają niskie ściany delikatnie mówiąc 🙂
hala jest, pojeździc sie da. za to plac niespecjalny
wszystko zalezy od wymagań