Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
19 lutego 2010 09:25
http://www.photoblog.pl/ladyinga/archiwum

zobaczcie chocby zdjęcie na kucyku obok czerwonego samochodu  🤦
vissenna   Turecki niewolnik
19 lutego 2010 09:42
kolorwiatru chyba trochę przesadzasz... jakoś nie widzę koni w złej kondycji czy nieszczęśliwych...
Dziewczynka na kucyku w łeb powinna dostać za ten dziwny pomysł z samochodem bo sama wzrostowo z kucysia wyrosła, ale przy jej budowie ciała konik raczej przeciążony nie jest...

PS czasem się boję, że w swej krucjacie ktoś tu mojego PB wstawi  😂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
19 lutego 2010 09:50
kolorwiatru  😵 to zdjęcie z samochodem jest po prostu.. żenujące, jeśli pomyśli się o poziomie umysłowym rodziców.
dziwi mnie ,że ta dziewczynka skacze bez kasku [ http://www.photoblog.pl/ladyinga/58145337 ],nie dużo, ale zawsze, a jak to sama napisała :
' Szkoda tylko , że ja sie na jednym koniu nauczyłam skakać i za każdym fajniejszym skokiem jakiegoś innego konia niż Gracja spadam .
No wiec możecie wywnioskować , że dziś też spadłam / Na plecy oczywiście ; )) '

zauważyłam, że brakuje nam wątku ' "Złote rady koniarzy" oraz prosto z Photoblogów '  😁
oj, brakuje. 😀
miałam wkleić tego fotobloga ze spadaniem. fajnie, że dziewczynka konie robi, a skakac nie potrafi.
a my, forumowiczki, przechodzimy ''dysonans kognitywny''.  😁

miałam jeszcze gdzieś fotobloga z na maksa rozwleczonym, złamanym w potylicy koniem z 20 komentarzami "ale super chodzi!".  😎
19 lutego 2010 10:53
visenna chodziło mi własnie o ten pomysl z samochodem....
19 lutego 2010 10:59
Heheh na PB jakieś 80% komentarzy to "zawodowe":
"sliczny koniś"
"Słit"
"ale pięknie chodzi"

😁
19 lutego 2010 11:14
A tu dodała filmik ze swoich wspaniałych jazd i skokow na koffanym konisiu  😁
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
19 lutego 2010 11:21
Strasznie nie podobaja mi sie te czubki butow powyginane na boki, powinny byc prosto.  🙄 To tak nieestetycznie wyglada!  🤔wirek:
19 lutego 2010 11:26
adrianna
O estetyce na razie nie ma co gadać.

Najpierw musiałaby się nauczyć skakać prawidłowo, bo widać, ze po lądowaniu ma jeszcze problem z równowagą (koń ucieka w kłus).

Nie ma to jak założyć kask na skoki... 🤬
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 lutego 2010 11:31
Jestem ciekawa jak to się robi, że na jednym koniu się skacze, a z każdego inne spada?
19 lutego 2010 11:37
Yyy nie czytalam calego watku, ale najbardziej smieszyly mnie te czubki butow, jakos nie moglam sie opanowac!  😁
Z reszta co tu mowic o skokach jak te czubki tak dzialaja! Do tego nawet nie chce dochodzic. Bo takich rzeczy sie uczy od podstaw zanim sie w ogole przejdzie do galopu.  😁
19 lutego 2010 11:55
adranna32 niestety bywaja szkółki gdzie ucza ze pieta ma byc przy boku konia a palce na zewnatrz... spotkałam sie z tym nie raz  😵
kolorwiatru - oO, ja pierwsze słysze ! ale znowu mnie na początku uczono , że nadgarstki mają być położone tzw. pianista ..
19 lutego 2010 12:12
no ale niestety sa przypadki....
mnie bardziej niż czubki śmieszy ta łydka wędrująca gdzie jej się podoba i przez 3/4 filmiku dosiad "kiblowy"... z czubkami tak jest, że nie każdy potrafi od razu zrotować udo i siedzieć jak z książki (ja np walczę z tym już dłuuugi czas i efekty mierne;/)... a to, ze w niektórych szkółkach nie zwracają na to uwagi, to już inna sprawa...
19 lutego 2010 12:27
[quote author=szam link=topic=190.msg491656#msg491656 date=1266581846]
mnie bardziej niż czubki śmieszy ta łydka wędrująca gdzie jej się podoba i przez 3/4 filmiku dosiad "kiblowy"...  😁 😁 😁 😁
Dosiad kiblowy nie no padlam!

Mnie tez kiedys uczono tak z tymi cubkami szczerze powiem i dosiad tez byl dziwny, poza tym ja np nie potrafie jezdic w glebokim siodle nigdy nie jezdzilam i poprostu jest to dla mnie jakas masakra, niby mowia ze plaskie jest gorsze bo mozna latwiej spasc itp. jednak dla mnie jest to boskie siodlo tak jak bezterlicowka.

Co do czubkow i mojego dosiadu, po dwoch lekcjach i korygowaniu nawet jezdzac sama zwracam na to ogromna uwage, stad teraz moj komentarz.  😁
Faktem jest jednak to ze kazdy uczy po swojemu i ja jezdzac 12 lat jedna technika i przestawiajac sie w 2 godziny na zupelnie inna to tez tragedia zupelnie jak jazda od podszewki.  👿
W tej szkółce nie ma nawet instruktora! Te dzieci jeżdżą same!  🤬
Choć tu jeszcze nie jest najgorzej, bo przynajmniej konie nie są chude, ale za to brudne  😤
To jest stajnia Areta w Chorzowie, gdzie urodził się Zair od Zairki.
TeQuila ^^   To tylko ja... xD
19 lutego 2010 12:46
A ja się martwiłam swoją łydką...  😁
"To jest stajnia Areta w Chorzowie, gdzie urodził się Zair od Zairki."

O, to ciekawostka 🙂. Wypożyczałam tam przyczepę, byli bardzo w porządku, gdy zepsuło się nam auto.

Ale piszę tu, bo nadal zadziwiają mnie takie ogłoszenia:

Witam🙂 Poszukuje konia przyjaciela🙂 chciałabym żeby nadawał sie do jazdy i rekreacji. Był bymoim konie rodzinnym.
Najlepiej żeby miał od 145cm w kłębie. Jeśli ma ktoś do oddania za niewielkie pieniądze lub za darmo konika prosze pisać🙂 Sprzet jeździecki również🙂 mój numer gg:9779379

Daj jej konia i sprzęt.
19 lutego 2010 16:40
Hahahha trafilam dopiero na te same ogloszenie.  😁
Ja tez poprosze caly sprzet konia juz mam!
Nord   -"Bryknąć Cię?"-zapytała Łoza
19 lutego 2010 17:29
Hahahha trafilam dopiero na te same ogloszenie.  😁
Ja tez poprosze caly sprzet konia juz mam!

E ja chciałam oddać, ale jeśli chcesz tylko sprzęt to niestety ja jestem bardziej hojna chcę dać wszystko więc odpadasz😉
A swoją drogą znam sytuację gdzie ktoś oddawał konia ZDROWEGO ze sprzętem za darmo więc może tej Pani czy Panu się uda...powodzenia
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 lutego 2010 19:03
Często pojawiają się ogłoszenia, ze ktoś odda konia w dobre ręce, koń zdrowy, ale nadaje się tylko do lekkiej rekreacji czy na spacery w teren. Oddają ze sprzętem, więc co dziwnego? ;]
19 lutego 2010 19:16
Ja chce tylko sprzet z redukcji poprosze o sam kantar rozmiar cob!  🙁  🙄
Nie potrafię tego określić, ale to dla mnie, jak ogłoszenie "przyjmę zużyte baterie", coś oczywistego i częstego, że ludzie oddają zużyte baterie i zdrowe konie ze sprzętem.
Może forma wypowiedzi wpłynęła na moje wrażenie.
Hmm wracając do PB tej dzieweczki z poprzedniej strony, i odpowiedzi jednej z komentujących, na komenta Aversis...

"Hihi, widzę, że ostry dyskurs się tu rozpętał - poczekaj, poczekaj, zaraz naślą na Ciebie TOZ albo innych zielonych. Za to, że MĘCZYSZ KONIA. Pfff, lol.
Jak nie możesz mu tego zgrzebłem zrobić, to go wytnij pod popręgiem, albo mu to namocz gąbką i będzie git 😉
A Parelliozą się nie przejmuj, hehe, ona jak na razie najwyraźniej tylko łazi obok konia na sznurku :P A poza tym przechodzi dysonans kognitywny i jak wnioskuję z notki bardzo jest rozdarta wewnętrznie, więc musi znaleźć kogoś do gryzienia 😉
Wracaj do nas 🙂
BUŹ "

Zabiło mnie to 😁
[quote author=TeQuila ^^ link=topic=16459.msg490832#msg490832 date=1266523777]
http://www.allekonie.pl/component/marketplace/page/show_ad/catid/2/adid/2260

Może ja troche nie w twmacie ale... zobaczcie sobie to...  😵

przeklejam z watku o za wczesnym zajezdzaniu Mlodziakow. ludzie sie chyba nigdy nie zmienia  😵
[/quote]

podbijam. 1,5 roczny kon chodzacy w bryczce i pod siodlem. dzialamy cos?
19 lutego 2010 21:20
Ale co mozemy zadzialac?
Jest tylko opis a zdjec w bryczce i pod siodlem nie ma jako dowodow, moze napisze zeby dal mi zdjecia jestem zainteresowana jak by wygladal hmmm ❓ 🤔
[quote author=Ollala🙂 link=topic=190.msg492256#msg492256 date=1266608774]
Hmm wracając do PB tej dzieweczki z poprzedniej strony, i odpowiedzi jednej z komentujących, na komenta Aversis...[/quote]

A ja dostałam w odpowiedzi na mój wpis takie oto wytłumaczenie:
"nie . w tym momęcie jestem na wsi . gdzie mieszka 35 osób .
Zabawa , zabawą .
Próbujemy oduczyć konie złych nawyków - które nabrały w wakacje , przez osoby przyjeżdżające na obozy i wcale mnie to nie bawi , że co chwile ląduje na ziemi z koniem lub bez niego .
Wytrwam .
A , że konie nie były czyszczone od wakacji - niektóre były jeszcze na hubertusie wyczyszone. Ale tylko te co szły na gonitwe
Paliwo miało to do rzeczy , że nie mógł przyczepą podjechać .
Ale po Awanturze jaką zrobiłam nagle wszystko się znalazło .
Nie doprowadze konia w takim stanie w pół godziny do porządku , chociaż bym bardzo chciała .
A to , że u Ciebie są dobre warunki to pewnie twoja zasługa . Bo jak ja bym nie przyjechała , to gnój by rosną i rosną .
Przyjeżdżam tu do koni , do ludzi , do miejsca . które mimo wszystko kocham . I tu właśnie czuję się szczęśliwa . "

Hmm...
19 lutego 2010 21:27
yyy nie wiem czy dlatego ze nie czytalam wszystkiego, ale za nic nie czaje tego postu.  👿
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się