ciąża, wyźrebienie, źrebak

kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
16 lutego 2010 19:26
kaloe ślązaczka  😅
Tak myslałam 😅. Jak sie wyźrebi to za pare latek będziesz miała super pare do zaprzęgu.
Prawie tak fajną jak moja 😁
A kobyłka jest przecudna 💘
Dzisiaj znowu nieprzespana noc?Znam ten ból 🤣
halo kolorwiatru , biorąc pod uwagę , że ona się jeszcze rozwija i zostanie matką , z dopasowaniem siodła zostawiłabym . Nie ma mięśni grzbietu , nie ma mowy o drogim , tylko dla niej dopasowanym siodle . No chyba, że
Twoje finanse pozwalają , i nic mi do tego . Ja byłam w identycznej sytuacji , w której Ty się znajdujesz . koń młody i
źrebak z imbredu . Dlategoteż , że miałam z wychowanie klaczy i klaczki  duże problemy, o czym możesz przeczytać wyżej , siodłałam
matkę długo po porodzie . Wycwaniłam się i kupiłam siodło Winteck ,  dopasowujące się do grzbietu konia . Miałam problem z głowy . kobyłka rosła , grzbiet trenował się i cacy , a siodło formowało się samo , o ile moge tak powiedzieć .
powodzenia
16 lutego 2010 20:00
Texas narazie mnie na to nie stac wiec sobie odpuszcze ale pozniej owszem bede myslała nad innym. Może tez zainwestuje w Winteca 🙂
O , jasne , że Wintec . Za długo siedziałam w Niemczech w jeździeckich atmosferach i zapomniałam troszeczkę polskiego języka . Moja kulpa .
Averis   Czarny charakter
16 lutego 2010 20:39
kolorwiatru, dopiero teraz doczytałam! No nie do wiary- identyczna sytuacj jak u Karsona 😀 Jego rodzice też są spokrewnieni (wspólna matka). Wszystkie konie były puszczane razem i brat pokrył siostrę, gdy tamta miała niewiele ponad rok. Też się martwiłam o to, czy Karson będzie zdrowy, ale wszystko jest w jak najlepszym porządku. Także nie martw się- będzie dobrze :kwiatek: Popatrz na jakiego cudownego konia wyrósł mój zwierzak  😉 Szkoda tylko, że więcej takich niedouczonych ludzi jest na świecie- miałam nadzieję, że były właściciel mojego konia jest niechlubnym wyjątkiem. No bo przecież co moze zrobić trzyletni ogier rocznej klaczce...
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
16 lutego 2010 20:56
już jest, jest  ... 😅  .. dziewczynka .. 😅

nie widać zdjecia 🙁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 lutego 2010 21:11
Condina,  🤦 dobra nowina, ale foty gdzie ?!  😅
16 lutego 2010 21:13
Condina gratulacje, jest boska  😅  😅  😅
16 lutego 2010 21:21
Condina mam nadzieję, że się nie obrazisz, ze wrzuciłam zdjęcie na serwer, bo w Twoim poście go nie widać.

gratulacje, kolejna malowana pannica
kolorwy rok  😜
16 lutego 2010 21:26
Jara dzięki  🙂, też powrzucałam na PP  😀

16 lutego 2010 21:34
Piękna. Nie śledzę tego wątku, co za rodzice ?
16 lutego 2010 21:36
Ja byłam teraz w stajni. Bajulin znow humor zmienił o 180 stopni. Full agresor, szczurzy sie, nie da sie obmacać pod brzuchem... jak wode dostała to tez cały czas stulone uszy, odezwac sie tez nie szlo bo zaraz tulone uszy.... ehhhh

Condina a dziewczynka cudowna i jaka duża!
Condina gratulacje, niech się zdrowo chowa.Ile wyźrebień Cię jeszcze czeka?
kolorwiatru masz juz dwa konie czy jeszcze jednego? 🤣
17 lutego 2010 08:18
kaloe ciagle w kupie ale brzuch z dnia na dzień szerszy  😲
A obserwowałaś jej brzuch czy źrebaczek kopie?
17 lutego 2010 08:28
No cos sie tam rusza 😀 A ostatnio jak po boku brzucha przejechałam reką to cos tam odstawało takiego twardego dosc duzego ze az sie wystraszylam. Pozniej juz tego nie było  😁
ash   Sukces jest koloru blond....
17 lutego 2010 10:51
Pewnie źrebol zmienił pozycję🙂
U "nas" też było widać czasami jak nóżkę wypychała🙂
17 lutego 2010 10:54
A moze ona ma po prostu tasiemca  😂 Wet mowil ze do kilku dni sie powinna rozsypac a tu ciagle nic  😵
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
17 lutego 2010 11:22
kolorwiatru, czy wet ją badał/oglądał, czy to tylko przypuszczenia?
17 lutego 2010 11:30
Oglądał i przypuszczał... nie mial usg ze soba... A jak potem dzwoniłam to powiedzial ze na sto procent... Wlasnie dzwonilam do innego i przyjedzie zbadac 🙂
17 lutego 2010 11:39
hej,

dziekuje slicznie 🙂

Dziewczynka ciagle glodna i juz bryka  😀
Pochodzenie Cassini I x Esteban xx

to pierwszy porod w tym sezonie .... a jeszcze jakies chyba 10 zostalo 🙂
ale malowana laleczka! jakie imie wybralas?
Condina gratulacje, śliczna lalka 😉 😅  U nas termin pojutrze, mleka nie ma. Wczoraj położyła się na wybiegu, już się zestresowałam. Ale jak na razie cisza. Jeżdżę do stajni co kilka godzin 🤣
kolorwiatru jak tam sytuacja?
18 lutego 2010 14:51
kaloe cały czas bez zmian... i mam nadzieje ze tak pozostanie  😂
18 lutego 2010 14:58
dzieki dziewczyny....

Co do imienia, to ... wybral je nasz STROZ ! W tym roku imiona dla klaczek na litere C, a on stwierdzil, ale CELINA wam sie urodzila  👍! No i chyba Celine zostanie, a dla nas Celinka 🙂
kaloe cały czas bez zmian... i mam nadzieje ze tak pozostanie  😂

A wet. był ,oglądał ja?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się