SIODŁA

fin - google sie zepsulo? 😉 Czy nie o to chodzilo?
http://www.equishop.pl/porady,5,nie-wiesz-jakie-siodlo-wybrac?mod=tabelki#tab1

Dopiero zauważyłam 😡
Nie do końca o to chodziło, bo na tamtej stronie była też zależność długości tybinek od długości odcinka udo-kolano 😉
wylicytowalam na ebayu Winteca 2000
zobaczymy co to będzie jak przyjdzie  👀
a ja sprzedałam swojego Winteca 2000
dlaczego i jaki mialas model dokladnie?
Mam dwa pytania:

1) Czy ktoś z was ma tel. do sklepu, z którego ktoś dojeżdża do klienta z siodłami Daw-Maga? Co to za sklep w ogóle, bo nie mogę znaleźć :/

2) Jaką skokówkę polecacie (wiem, już sto razy było to pytanie) - ma być trzymająca, raczej głębsza niż płaska, nie jakaś wybitnie skokowa, żeby dało się wygodnie jeździć po płaskim i w tereny. Skoki tak do 1,10, więc bez szału. Cena dp 3,000zł.
Miałam prestige silver stara i latałam po nim strasznie w skoku - siodło nie dla mnie.
Rozważam Daw Maga któregoś, ale nie wiem którego. Help!

Dzionka ja mam Jacsona- Santa Cruz Celine, o takie: http://www.na-gorce.miracle.pl/product_info.php?cPath=3_22&products_id=93&osCsid=93f9efc13ece48627ca56884570fc299 i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona  😀 Szukałam siodła wykonanego z miękkiej skóry, wygodnego, skokówki ale zarazem by miało dość głębokie siedzisko i znalazłam  🙂 Jedyną wadą, jaką dotychczas zauważyłam, to to, że skóra pod puśliskami odrobinę ściemniała... No ale to brązowe siodło, więc w sumie często się to zdarza... Koleżanka ma czarne i nic się z nim nie dzieje. Szczerze polecam, jak się postarasz, to znajdziesz takie dużo taniej w jakimś innym sklepie jeździeckim, bo ceny są na prawdę różne  🙂
dlaczego i jaki mialas model dokladnie?

Epikea - miałam Wintec 2000 cair no i jakoś straciłam wcześniejszy zachwyt, na wałacha nie mogłam dopasowac /chłopak schudł/ choć kombinowałam z łękami, na arabkę było za duże i też nie leżało. Teraz jeżdżę w Grand Prix Daw Maga i mój dosiad wrócił do normy.
Może kiedyś skuszę się na Winteca, ale z tylnymi klockami tym razem  😉
dempsey   fiat voluntas Tua
30 stycznia 2010 19:47
czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co to za siodło..?

co to jest do licha.
close contact, uniwersalne, sztuczne, co ciekawe zupełnie bez "małej tybinki", wtopiona w siedzisko.
żyłam w przekonaniu, ze to jakiś stary wintec, ale chyba nie.
mąż z kolei twierdzi, że sprzedawca z allegro (kupione za grosze z powodu zniszczeń powierzchniowych) wystawiał to jako Australian Saddlery. cóż, jest taka firma jak The Australian Stock Saddle Co, ale nijak nie ma na niej nic takiego lub nawet podobnego - co zresztą nie dziwne, skoro oferują siodła "stock".

jakieś pomysły?

edit: nie, to nie mała tybinka, to tzw. skrzydełko

Kupiłam Daw-Maga Grand Prixa w końcu 🙂 Pożyjemy, zobaczymy 🙂
Dzionka będziesz zadowolona🙂 Sama już mam kilka lat swojego grand prixa daw maga. A masz standart czy exclusive?
Jeszcze nie mam - robi się 🙂 Ale będę miała exclusive 🙂 Obym też byłą tak zadowolona!
napewno bedziesz zawodolona 😉
i co, przyjechali do ciebie z testowymi siodlami ? bo kolezanke chce namowic na Daw-Maga i kombinujemy zeby wlasnie wziac na testy  👀
caroline   siwek złotogrzywek :)
30 stycznia 2010 20:14
dempsey, dla mnie to wygląda na stary model winteca

zobacz - to może być to?

wintec dressage

wintec 100 all purpose

wintec close contact

edit
i jeszcze jeden wintec dressage

Angeel na testy przyjedzie za 3 tygodnie, jak już zrobią siodło dla mnie - wtedy przymierzą i albo będzie ok i zapłacę, albo pojedzie na przeróbki (wszystko za free). Do tego czasu, tzn. na te 3 tygodnie oczekiwania, dostanę siodło zastępcze - szok  😀 Ale z testerami też jeżdżą - do mnie chciał przyjechać, ale byłam zdecydowana co do modelu, tylko rozmiaru nie mieli na mnie i konia w jednym. Polecam, mi się bardzo ta metoda podoba 🙂
no to calkiem fajnie 🙂 a ile sobie spiewaja za odwiedziny z testowymi modelami ? bo nie mow ze wszystko za free  👀
No właśnie wszystko za free  😀
Jessy   Koń klasy Grand Prrrrrrrrrrr.
30 stycznia 2010 20:27
Dzionka - tez miałam i będę mieć grand prixa, właśnie 'się robi' 🏇 wszystko na miarę, jakoś mocno nie trzymało, dawało dużo swobody, ale bardzo wygodne, już się doczekać nie mogę! 🍴
wow ! jestem z pozytywnym szoku 😀  💘

a powiedzcie mi jeszcze, ile takie siodelko na miare ?
Jessy   Koń klasy Grand Prrrrrrrrrrr.
30 stycznia 2010 20:35
Angeel - biorę tą drugą wersję skóry, są trzy, między tą drugą a exclusive podobno nie ma dużej różnicy i płacę 2600, myślałam, że za moje 'udziwnienia' i robienie na miarę będę musiała coś dopłacić a to wszystko w cenie 😁
Dzionka,  a nie szukalas przypadkiem siodla lepiej trzymajacego??
dempsey   fiat voluntas Tua
30 stycznia 2010 20:38
caroline bardzo dziękuję!  :kwiatek:
faktycznie tak wygląda. ja nie umiałam znaleźć tych starych modeli..

edit: heh zainspirowana przez Ciebie znalazłam! nazywa się Wintec AP Sport Saddle

http://www.horsegroomingsupplies.com/horse-forums/wintec-isabell-pro-jumper-saddles-other-english-181167.html
no to ekstra 🙂 Daw-Mag ma u mnie plusa 😀 trza do nich zadzwonic  🏇
Klami okazało się po konsultacjach, że to nie o mocniejsze trzymanie chodziło, tylko o coś bardziej nieuchwytnego 🙂 Ciężko mi to ująć. W Grand Prixie jeździłam i odczucia super 🙂
dempsey

sa  tez takie stare thorowgoody
Mam pytanie... Nie wiecie może czy Ihaha bierze siodła w 'komis' (pisałam do nich 2 razy, ani razu mi nie odpisali  :ke🙂, albo czy w ogóle ktoś w okolicach się tym 'zajmuje'...?  😡
karolinag4, to nie pisz a zadzwoń 😉 bierze.
Burza chwilowo brak forsy na koncie, ale jak doładuję to zadzwonię  🙂 dzięki  🙂
Dzionka A nie wiesz, czy byliby skłonni przyjechać i obejrzeć posiadane już siodło i ewentualnie dopasować je do konia? Oczywiście odpłatnie. Bo kupowałam GP z 4 lata temu na poprzedniego konia, potem przez 2 lata wisiało sobie w garażu, teraz zaczęłam używać znowu, bo sprzedałam drugą skokówkę i nie miałam w czym skakać i okazało się, że to jest siodło, które na tym etapie mi odpowiada 🙂
ewuś nie ma pojęcia 🙂 Dam ci na PW numer do pana z Lamri, z którym ja się kontaktuję.
Od kilku dni jeżdżę w close contactówce Pessoa i już chyba nigdy nie będę się chciała przesiąść na "trzymające" siodło (chociaż mało siodeł miałam w życiu pod sobą, więc może się nie znam, ale tym razem mój tyłek od razu powiedział "to jest to!" :wysmiewa🙂.
jezdzilam kiedys pare razy w Pessoa i fakt, super siodelka 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się