Poszukiwany/poszukiwana

Szukam klaczy Nirvana po og Grot od kl Narlisa.
Siwa, urodzona w 2001 roku. Ok 170 cm w kłębie.
Została sprzedana w okolice Łodzi, późną jesienią 2008 roku - podobno do zaprzęgu "weselnego" (a koń bał się ruchu ulicznego  😲 ) . Był jakis wypadek właśnie podczas pierwszego wyjazdu z parą młodą.

Jeżeli ktokolwiek wiedziałby co sie z koniem dzieje, bardzo prosze o kontakt.

http://img214.imageshack.us/i/zdjcie005r.jpg/
http://img10.imageshack.us/i/zdjcie016t.jpg/

Klacz Gaja. Niestety niewiele o niej wiem.
Matka - Galopada,
ojciec - prawdopodobnie Orbis.
Została sprzedana handlarzowi (Cygan, zginął w niedawno w wypadku samochodowym, jeździł i woził konie żukiem  :ke🙂 - jakoś w październiku 2008 roku. Miała wtedy około dwóch lat. Nieduża, gniadosrokata, bardzo przyjacielska, spokojna. Nie posiadam też zdjęć.

Oba konie znajdowały isę kiedyś na terenie województwa warmińsko-mazurskiego.
Poszukuje klaczy Jawa, jest to gniada klacz angloarabska .. posiada wąską łysinkę na pyszczku.. koronka na prawym przodzie i obu tyłach.
Matka : Jaskierka
Ojciec : Equin
Rok ur .. to 2003 lub 2004
Ciekawa jestem co stało sie z rekreantami, z którymi niegdyś pracowałam. Wszystkie były hodowli SK Plękity, rocznik 1996/1997
GERO po Pergamonie , gniady nieduży, sprzedany ok 2001 do Łodzi
GAJUSZ Gaja-Liman, ok 180 kasztan, poszedł gdzies w okolice Limanowej
ATENA Afrodyta-Pergamon, skarogniada, bez odmian, skacząca
LOTA Loni- ...., brudny kasztan, sprzedana do Kurozwęk

🏇
Moja koleżanka jeździła kiedyś Gero - w Łodzi. Nie jestem pewna, czy to na pewno ten, ale zgadza się, że był gniady.
czy ma ktoś kontakt z klaczą Barbarossa ? Ur. 1993 od Barcelona po Rahman, podobno stoi w Łopusznej pod Nowym Targiem. Pozdrawiam
Moja koleżanka jeździła kiedyś Gero - w Łodzi. Nie jestem pewna, czy to na pewno ten, ale zgadza się, że był gniady.

taki był :
chyba ten 🙂 a co miał na czole?
gwiazdkę 🙂
Bestia był, bo jak ktos spadł z niego to walił z zadu i  najgorzej było, jak nieszczesnik się szybko podniósł. Wiem, ze osoba która go kupiła niezbyt sobie z nim radziła- mężczyzna, pokazywałam mu go, a potem słyszałam , ze był znów na handel.
Szukam aktualnego miejsca pobytu lub informacji o tym czy żyje.

Klacz Lessi sp
Matka: Lutcza śl
Ojciec: Lukan xxoo
Aktualnie bedzie miała około 17 lat.

Około 4 lat temu sprzedana do miejscowosci pod Bochnią. Stała tam do zeszłego roku. Najpewniej została spzredana w rece handlarza. Od byłego własciela nie moge sie niczego dowiedziec.
Klacz energiczna, nerwowa, byc moze ponownie kopiąca i gryząca. W terenie najpewniej ponosząca. Wysoka, około 170 cm w kłebie. Krowia postawa zadnich nóg. Po obu stronach przy kłebie białe plamki po otarciach od siodła.
Za wszelkie informacje bede wdzieczna.

edzia69   Kolorowe jest piękne!
02 stycznia 2010 20:18
Witam, poszukuję jakiś zdjęć i informacji (szczególnie chodzi o usposobienie i charakter) na temat ojca mojej klaczki:

RIO BRAVO sp
siwy  ur. 1990
ojciec: Hacel
matka: Recesja
hodowca: SK Nowa Wioska

Za wszelkie dane serdecznie dziękuję  🙂

wielki 179 w kłębie, na ogół spokojny, nienawidził  srokatego ogiera Gosler, kolegi stajennego. Zrównoważony, skaczący. Takiego go pamiętam z Kursu w Kadynach.

a przy okazji szukam klaczy Algebra, gniada, niewielkie odmiany na nogach, może mieć żabi pysk, a na zadzie ślady maści tarantowatej.
od Ałma Ata sp po Bachmat m 6-7 letnia,
może przebywać w rejonie działania Związku Hodowców Koni w Bydgoszczy
czy ma ktoś kontakt z klaczą Barbarossa ? Ur. 1993 od Barcelona po Rahman, podobno stoi w Łopusznej pod Nowym Targiem. Pozdrawiam

stała w Łopusznej na pewno, widziałam ją, ale juz dawno ze dwa/trzy lata temu, mieli od niej klaczke-Branke, na sprzedaz wystawioną
jakies plotki słyszałam, ze nie żyje, ale nie jestem pewna, czy to było o niej
Zajrzyj na ich profil na NK, ( http://nasza-klasa.pl/profile/12834601 ) tam sie skontaktuj jak chcesz pewne aktualne informacje
wg podpisu pod fotką możesz ją tu zobaczyć http://nasza-klasa.pl/profile/12834601/gallery/album/2/35
[font=Verdana][font=Verdana]Escudo[/font][/font] xx ur.1997(?) m. Escalante o. Freedom's Choice - kasztan, strzalka na pysku, nogi malowene (ale chyba nie wszystkie).
kon ktory mnie duzo nauczyl i chcialabym wiedziec co u niego slychac. Stal dlugo na Wolicy w Warszawie, potem kolo Nasielska. Stamtad zabrany kilka lat temu i od tamtej pory nie wiem co z nim.

i szukam jeszcze trenera Jerzego Kowalskiego, taki wysoki, chudy mezczyzna. - moj byly trener - a kontakt nam sie urwal.

z gory dzieki i pozdrawiam 🙂

Zarówno Escudo jak i Kowalskiego ostatnio widziałam w Krzyczkach. Nie ma go już tam? Mam gdzieś telefon do P. Jurka, można próbować czy aktualny.
Szukam informacji na temat konia - DAKTYL
m : Bierka
o : Don
urodzony w 1995
maść : ciemnogniada
rasa : małopolska
Jest to ojciec mojego konia bardzo proszę o pomoc ;]
montana,  to jednak nie plotki, Barbaroska niestety nie żyje ;(
🙂
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
04 stycznia 2010 14:33
Poszukuje wszelkich informacji o matce, rodzeństwie lub potomstwie mojego konia- wlkp gn.-srok. Gniewko po Dolman od Garda rocznik '89.
W latach 1992(3)- 2001 ?? stanowił w okolicach Żółwina, Podkowy Leśnej oraz Nowego Dworu Mazowieckiego.
Będę zobowiązana zwłaszcza, że kiedyś na starej volcie ktoś wstawiał zdjęcia jego mamy z siostrą ale niestety nie mogę ich teraz namierzyć (Garda gn. srok. i z tego co pamiętam Gwiazdki gn.)
Poszukuję
wał. Armani młp
o: Lancetnik/Larysz
m: Arizona/Oregon xx
ur. 2005, gniady z niewielką gwiazdką powyzej linii oczu
ten: http://www.bazakoni.pl/horse_3414.html
wiem, ze w 2008r. trafił w okolice Bydgoszczy

klaczy Festina wlkp
o: Wołyń/Ogar
m: Feta/Limak
ur. 2005, kasztanowata nieduża z odmianą na głowie i dwiema pomalowanymi pęcinami (lewe nogi)
http://www.bazakoni.pl/horse_7240.html
została w 2008 r. sprzedana w okolice Sokołowa Podl
JEŚLI KTOS COKOLWIEK WIE TO POPROSZE O INFO O WAŁACHU ALLADYN WLKP
MATKA OLINA, KASZTAN Z ODMIANĄ NA ŁBIE, NIEWYSOKI, ROK UR. 1993.
BARDZO ZALEŻY MI NA JAKIEJKOLWIEK INFORMACJI
szukam zdjęć i informacji na temat klaczy:

BUŚKA młp
po Birkut młp od Klara młp
ur. 1993r
maść: gniada

DOROTKA xx
po Baby Bid xx od Dia Cara xx
ur. 1992r
maść: siwa (?)
Freska   Trakeńska Szczęśliwa Miłość
12 stycznia 2010 12:26
Poszukuje wałacha imieniem Baton wlp, ma 6/7 lat po ojcu czystej krwi arabskiej, ma coś koło 150/155 cm wzrostu, w 2008 stał na pewno w okolicach Ostrołęki

Szukam informacji na temat potomstwa ogiera Citroen (ur. 1977), po ogierze Doryant.
Szukam informacji bądź zdjęć na temat ogiera Sokrates po Sorcie.
Jego rodowód:
http://www.allbreedpedigree.com/sokrates6
bjooork, jeździłam jego syna, też srokatego Bramina.
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
13 stycznia 2010 15:26
a ja ponownie z prośbą o jaką kolwiek informację  🙁

o klaczy AKUSTYKA 1993 ( Kumys / Ascona )

http://www.bazakoni.pl/horse_82230.html

za  informację będę bardzo wdzięczna .. może ktoś ją gdzieś widział ? podobno została sprzedana gdzieś na pomorze.. niestety tylko tyle wiem  🙁
ash   Sukces jest koloru blond....
13 stycznia 2010 15:29
Poszukuje informacji lub kontaktu do właścicielki.
Młodego sprzedałam prawie 4 lata temu do Wrocławia. Kontakt z nową właścicielką się urwał jakiś rok temu. Straciłam numer telefonu i maila.
Bardzo mi zależy na każdej informacji.

Nazwa konia: DENIM
Maść: gniada,białe skarpetki na tylnych nogach,mała gwiazdka na głowie
Rasa: wlkp
Matka: Delta wlkp
Ojciec: Lotny młp
Wiek 4,5
Koń duży-myślę że może mieć ponad 170cm.

a przy okazji szukam klaczy Algebra, gniada, niewielkie odmiany na nogach, może mieć żabi pysk, a na zadzie ślady maści tarantowatej.
od Ałma Ata sp po Bachmat m 6-7 letnia,

hehe, to nawet nie wiesz w jakim ona jest wieku?  😉
Klaczka stoi w prywatnej stajni  gdzie są tylko 2 konie (ona i wał. Rudolf), ma się świetnie. Oba konie są ulubieńcami właścicieli, zadbane i wypieszczone. Sporadycznie chodzą na spacery do lasu.
Dała też im źrebaka, bo została sprzedana źrebna - tarantowatą klaczkę po og. Czandor, nawet pisałam, ze jest na sprzedaż...  2 lata i ponad 165cm, całkiem fajne konisko choć ja nie lubię tej maści... ale sprzedana...

Pozdrawiam
Po Citroenie:
Goliat od Gracja (Palianda - Grymas) ur. 1999 stał gdzieś w Głogowie ale teraz???
edzia69   Kolorowe jest piękne!
13 stycznia 2010 18:24
Doskonale wiem ile ma lat, ale Ty chyba nie wiesz w końcu co urodziła!!
Bo u Ciebie na stronie była to gniada Alia po Mariensztacie, która dziwnym trafem w.g aktualnej wersji trafiła do Was jako źrebię. W przeciwieństwie do Ciebie mam doskonałą pamięć.
Skoro ma dobrze, to tylko się cieszyć.  Pozdr.e
Po Citroenie:
Goliat od Gracja (Palianda - Grymas) ur. 1999 stał gdzieś w Głogowie ale teraz???

Ananke, dziękuję  :kwiatek:
A coś więcej wiesz na jego temat? Ogier? Walach? W żadnej bazie koni nie mogę go znaleźć - są jakieś "nieznane" Goliaty, ale chyba żaden z nich nie jest "tym". Z tego co piszesz wynika, że Citroen krył mając 22 lata. Możliwe?
Wałach gniady, całkiem ładny tylko ta głowa.... Garbusek 🙂 Krył, szczerze powiedziawszy przypadkiem bo nie chcieli zbytnio Mordehaia eksploatować i tak się jakoś złożyło... W sporcie raczej nie chodził, troszkę beztalencie skokowe, ale bardzo sympatyczny. Nie wiem gdzie trafił jak hodowca likwidował stajnię (mała prywatna pod Głogowem).
Po Citroenie jest też Celna gniada klacz która obecnie stoi gdzieś pod Łodzią i z tego co pamiętam Eol wałach, matek niestety nie pamiętam. Eol chyba do Niemiec wyjechał ale też nie jestem pewna. 
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się