Derki

deborah   koń by się uśmiał...
12 stycznia 2010 20:14
dokładnie... tym sposobem czuje się bezkarny. negatyw i kopia maila z pogróżkami do allego
Zgłosiła do allegro, ale nikt jeszcze nie odpisał jej, a juz pare dni minęło... ;/

i zgłosiła do tej Wenus i ona też ma interweniować.
Czyli jak to jest? Koleś kupuje derki od Wenus ( to ma prawo robić), sprzedaje je drożej ( to też ma prawo robić), ale wystawia je jako Villa orse- a nie są to derki Villa Horse, tylko szyte przez Venus-tak? No i to, ze kradł zdjęcia Wenus? Dobrze rozumiem?
majeczka   Galopem przez życie!
12 stycznia 2010 20:23
allegro jak zawsze w takich sytuacjach nic nie może zrobić przerabiałam już z nimi chyba wszystkie możliwe akcje, komuś konto może i w końcu zawieszą a "Tobie" tak czy siak negatywy zostają bo nie chcą tumany zmienić żeby po zawieszeniu konta znikały wystawione przez takie osoby negatywy i neutrale...
z tego co widzialam, nie jest tam napisane, ze to villa horse..  🤔a niestety kretaczy na świecie jest aż nadto   😤
Dokładnie, kradnie zdjęcia od Wenus i w dodatku sprzedaje te derki "zwykłe" jako villa horse🙂
teraz jest zdjęcie derki thermo-star, ale pewnie wysyła te same  🙄
12 stycznia 2010 20:32
opis też mówi, ze to thermo star..
ej, ale  wczesniej było że Villa Horse, tak jak Dramka wstawiła, cwaniak zmienił  😂
Walnęłabym negatywa jak stąd do Honolulu za wciskanie mi produktu tak mocno niezgodnego z opisem !!! I miałabym w nosie odweta.
Tyle, że faktycznie skoro koleżanka ma zerowe konto, to trochę kiepsko. Pecha miała dziewczyna.
caroline   siwek złotogrzywek :)
12 stycznia 2010 20:39
dziewczynki, a moze jednak już pora zakończyć ten OT? :kwiatek:
co do postów Dramki, ze derka eskadrona rip stop jest długa, wstawiam zdjecie mojej gniadej w eskadronie moon (ale musiałam iść na kompromis, zeby była też dobra na Młodą, mimo to jest to-chyba- rozmiar 155, więc tak czy inaczej bym ją wzięła).

Zdjecie słabe, więc daję w linku:

😁
12 stycznia 2010 20:54
majgot korsik,  nie zaplącze sie w niej?
naszczęście nie, ale ja tam lubię takie derki, zwłaszcza, że potrzebowałam też żeby zarzucać przed/po jeździe, więc większa jest mile widziana

co nie zmienia faktu, że troszkę przegieli z długością  😀
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
12 stycznia 2010 20:57
Korsik- Ale sukienka!  😲
Czy ja widzę w tle derkę eggersmanna?
w tle derka equiline z logo equi-shopu

edit:
mam nawet jakąś lepszą fote:

i słabsze:
caroline   siwek złotogrzywek :)
12 stycznia 2010 21:04
korsik, moja jest minimalnie przyduzawa, ale tez jest całkiem sukienkowata 😉 mnie tez to nie przeszkadza 🙂 (koń tez daje sobie radę 😉)

12 stycznia 2010 21:09
korsik, ale jakie ładne ocieplacze 😉 😎
Caroline, i ja właśnie takie derki lubię 🙂

deborah, a jak! pod kolor do dereczki bawełnianej  💃
co myślicie o derkach polarowych z kapturem? czy naprawdę są takie dobre do osuszania po treningu? lepiej się sprawdzają niż te "standardowe'? a czy w lecie nie jest konikowi za ciepło w takiej dereczce?
ewa jak koń CI się cały spoci to dużo łatwiej jest taką derą to wszystko "wyciągnąć", po drugie jak ma się konia golonego, i trzeba sie na halę dostać to wydaje mi sie ze mu cieplej w takiej z kapturem.

A po co Ty chcesz latem konia w derkę wsadzać??
ewa derka z kapturem różni się od zwykłej derki polarwej...kapturem  😉 Kaptur osusza szyje.  😎
korsik, a powiedz mi jak sie ma rozmiarowka Eskadrona do Equiline ??
ah bo nasze lato nie zawsze mozna nazwac latem, bywaja dni chlodne i wietrzne i po treningu dobrze jednak ubrac konia w derke
Klami, napewno jest krótsza (w dół, nie po grzbiecie) i jest caśniejsza w klacie
ewa ale jak twój koń nie jest golony, nie masz hali i zwierze jest przyzwyczajone to nie ma konieczności podczas lata konia pakować w derkę.

Będzie miał odpowiednią sierść więc nie będzie się tak pocił. I trzeba też zwierzę dobrze odstępowac po jeździe.

Ale jak już coś musisz mieć to jakiś cienki polar i na pewno nie z kapturem.
Nie wrzucałam jeszcze mojego polarka HKM 🙂

Jak dla mnie trochę szajs, bo cieniutki (już mi koń zdążył go porwać, ale zszyłam), ale na zarzucenie na suchego w sumie konia po jeździe jest ok.
Ada   harder. better. faster. stronger.
13 stycznia 2010 12:06
Derki polarowe po 54 zł  ---> http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12169233&gr_id=13661
Może komuś się przyda  😉
Dzionka skąd masz wersję bez pasów pod brzuchem??
Z tymi pasami to chyba był totolotek, komu się trafiła bez, miał bez, komu z, miał z...
Eskadrony długie są...

Sorry za komórkowa jakość.
Wprawdzie mój koń do wysokich nie należy (160 cm w kłębie) ale derka- sukienka
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się