Derki

majeczka   Galopem przez życie!
09 stycznia 2010 10:48
Zairka, mam horze z przedłużaną szyją jestem mega zadowolona
Czy derki z kolekcji Chocochip/Pink są gdzieś dostępne?  😡

Konkretnie dralon ten różowo/brązowy lub polar w kratkę, ewentualnie jak jest to cała rózowa ?? w rozmiarze XL (155)?
Ehh dziewczyny ja nie wiem co te Wasze konie robią z derami Eskadrona😉Moje trzymają się drugi sezon a jeden z koni należy do typu wiecznego tarzacza a drugi do wiecznego chodzika i rozrabiaki😉Klapy na ogon nawet nie drgęły.Jedyne co to młody wyrwał rzep na klacie-taki co jest od spodu.
Mi niestety w tym roku Cyron wyrwał pasek co idzie z tyłu między nogami. Ale ciura ją już 2 rok i narazie dzielnie się opiera zębom kumpli z padoków
ja mojego eskadrona bardzo lubię, leży rewelacyjnie, ale pasek między nogami też poszedł  😁

własnie skończyłam szyć koszulkę na łopatki-z polaru, mam nadzieje, ze nie będzie już jej sie łuszczyć skóra jak to było od lycrowej
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
09 stycznia 2010 12:08
to chyba wezme jednak horze, dlugo sie zastanawialam, ale to chyba lepsze rozwiazanie tym bardziej ze ma byc dla konia ktory praktycznie cale dnie spedza na padoku ze stadem
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 stycznia 2010 13:45
Pogoda była paskudna,koń ze stajni nie chciał wyjść,ale zdjęcia są:

ivett - jeszcze raz dzięki  :kwiatek:
to jest derka od ivett??????????? Matko ale fajna 😀😀
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 stycznia 2010 14:30
od ivett,od ivett...chyba się u mnie w stajni kolejne zamówienia szykują  😁,a sama zaraz wysmaruję pw do niej,z prośba o sam kaptur do zimowej derki.... 💃
ja też się skusiłam na derczki od ivett  😜
Obiecane fotki..
Ktoś, cudowna dera!

Dramka, teoria sobie, praktyka sobie 😉 na pewno moja jest większa 😉
Burza to dziwne..Napewno obydwie są?

Troche długa w dół ta derka  🙄 Ale koń z padoku wrócił nie spocony i suchy  😀
Dramka no w koncu kobitke konska masz wiec jedna sukienke musi miec🙂
a derka bardzo fajnie wyglada na kobylce🙂
Ada   harder. better. faster. stronger.
09 stycznia 2010 17:10
Dramka, dobrze wygląda na gniadej.
Ale nie za długa trochę ? (i w dół i wzdłuż grzbietu)
Dzięki Karla   :kwiatek:

Ada Wiem  🙄 Ale jak mierzyłam M to kawałek tyłka wystawał..a te derki niestety są długi w dół, im większy rozmiar tym dłuższe  😤 A mój koń troche jamnikowaty długi a krótko nożny.

Ale mocno sie zdziwiłam gdzie po szaleństwach mój nie ogolony koń był nie spocony i sucy  🤔
to raczej normalne że im większy rozm tym dłuższa derka w dół- wyobrażasz sobie dużego konia w derce na długość w dół takiej jak na kucyka?
ja tam wole dłuższe niż takie przykuse..
Kto tu mówi o kucykach?  🤔wirek:

Ja uważam że rozmiary 135,145,155 powinny miec ta sama długość w dół.
Bo to że koń jest długi to nie znaczy ze ma 180 w kłębie  🙄
A Eskadrony są wyjątkowo długie w dół.
My w stajni mieliśmy dwie derki z decathlonu, nie polecam. Bardzo szybko zakończyły swój żywot i zostały podarte.
Niedawno kupiłam derkę od deborah, sprawuje się super, nie przemaka.
No i dzisiejszy zakup, zwykła polarówka z Amigo, zobaczymy jak się sprawuje.
w wyobrażasz sobie konia 150cm wzrostu i noszącego derką 135 i konia mającego 175cm wzrostu i noszącego derkę 155, gdzie obie derki byłby by tej samej długości??

proszę cię...
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
09 stycznia 2010 18:08
nasza derka no name 😉

A ja właśnie uwielbiam w Eskadronach to że są dłuzsze. Większość derek jest za krótka na mojego konia (w pionie). A polarówki jako jedyne zakrywają brzuch jak sie je zarzuci na siodło, więc chyba ciężko wszystkim dogodzić bo musieliby szyć na wymiar 😁
"więc chyba ciężko wszystkim dogodzić bo musieliby szyć na wymiar" chyba tak.. 🙄

Ale według mnie tzn według wzrostu mojego konia który ma 164 cm w kłębie a długi sa przy długie w dół, jak widać na fotkach.

korsik No może deczko przesadziłam.  🤔wirek:
Obiecany dralon lavender/stone na skarogniadym Skarym:

To rozmiar L i na skarym jest taki mocno na styk. W XL lekko zaczyna się topić.
ale piękny!
zen Według mnie dobrze leży, chociaż widać odrobinke zadu. Ile koń ma w kłębie?

Strucelka Derka no name podobna do derki eskadron z kolekcji lavendar 😎
172
I to wszystko mi wyjaśnia  😎 Wygląda miodzio  😜
Dramka jaka piękna derka! Miałam (tu wyraźnie czas przeszły) identyczną... aż przez półtorej miesiąca.

A wy to się w ogóle nie znacie i nie wiecie do czego służą klapy na ogon. 🤬
One sa po to, żeby je oderwać kumlowi od zadka i zapitalac po całym padoku z tą klapą w gębie a reszta zgrai goni!  💃 Na sam koniec jak już się taką klapę upuści to trzeba dac kolegom sie na niej zemścić za to, że franca tyle uciekała. Pierwszy dzień zemsta polega na wdepatniu jej w ziemię i opanierowaniu błotem, drugi dzień zemsta jest już mniej impulsywna za to przemyślana.  😀iabeł: Trzeba stanąc przednim kopytkiem, złapać ząbkami za samiutki brzeżek i podnieść główkę... i sruuuu się pruje tasiemeczka czała- ach jakaż to frajda taką klapę na czynniki pierwsze rozłożyć! 😅

A ja muszę pochwalić derkę ripstop z wypełnieniem York. Zakoczyła mnie bo przeżyła calusia bez szwanku przygodę mojego konia w rowie, szarpanki pod wodą, tańce na krze i wyciąganie ciągnikiem... a była najtańsza z tych jakie miałam dotychczas bo na allegro za jakieś 160zł ją kupiłam. I nadal służy i o dziwo, to jest nasza jedyna derka, która ma jeszcze klapę na ogon!
asior   -nothing but eventing-
09 stycznia 2010 19:32
Derka jarpolowa juz po reanimacji. Jak Siwy znow cos odstrzeli z nia, to udusze. Podobno zdjal z siebie derke, stal na niej i probowal rwac jak pies  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się