Kącik Rekreanta II (rok 2009)
_kate, i jak z Barkim - nie kuleje? wszystko juz dobrze? 🙂 Gruda wyleczona? 🙂
wątek zamknięty
Przyszłam do was na chwilkę pochwalić mojego konia: dzisiaj mieliśmy pierwszy od października trening i koń zachowywał się fantastycznie! Podobno w ogóle nie widać po nim przerwy w treningach, wręcz przeciwnie! Podobno znów poszedł kroczek naprzód 😜
Chyba powoli zaczyna mi się ujeżdżać ten mój koń 😜 😜 😜
wątek zamknięty
Anaa
nie chcę zapeszać, ale myślę, że jest dobrze. Dziś wziełam go na godzinny spacer stępem pod siodłem, bo doszłam do wniosku że luzem na hipodromowskich halach moze zrobić sobie większą krzywdę. Zakłusowałam i było dobrze. Z siodła czułam, że idzie czysto, zapytana pani trener /nie moja/ mówiła że jest dobrze. Był chętny do przodu, ale trochę się boję że był podniecony i może nie czuł bólu z drugiej strony wiem, że trochę już wymyślam 👀 luzem też jest czysty.
Gruda wreszcie się z nami pożegnała, ale dopiero przy trzeciej z kolei maści. 🙄 Po mastijecie i tribiotyku poprawa była minimalna, trzecią z kolei była cynkowa i jak ręką odjął! Strupy schodzą bardzo ładnie. Prawie już nie ma znaku
Dziękuję że pytasz :kwiatek:
wątek zamknięty
_kate, no to super 🙂
a ja jak się uda będe miała jakieś zdjęcie po weekendzie 🙂 wreszcie! 🙂
wątek zamknięty
_kate, Dokładnie 😉 Tyle, że ja z tych, u których ciężko z rozpoznawaniem ludzi, już właśnie łatwiej z końmi idzie 😡, ale następnym razem odezwę się na pewno😉 A i jeszcze tak się zastanawiałam, że Barki ma teraz taki kolor, jak wiele koni po goleniu 😉
wątek zamknięty
pum pum pum pum pum.... jestem po rozmowie 🙂 umowilam sie na dzien probny w czwartek wiec poprosze o jeszcze troche kciukow! rzadko o nie z gilem prosimy wiec mam nadzieje ze nas nie zlinczujecie tą razą 😉 i ze zadzialaja! jej, ale jestem rzadna czynu dzisiaj! 💃 💃
edit: a nie powiem gdzie, dopiero jak sie uda to sie pochwale 😎
wątek zamknięty
Trzymam kciuki 😉
Nas dziś odwiedziła Burza 😉 Jeździło mi się nieźle, choć nie tak dobrze jak ostatnio. Ale Burza troszkę na nas pokrzyczała i poprawiliśmy się na koniec (prawda? ).
Później wrzucę jakieś fotki jak coś się będzie nadawało do pokazania 😉
wątek zamknięty
_kate-slicznie dziekuje,przekaze mu 😉
A Ty sie dorabiaj fotek z nowego domku i wstawiaj nam tu złotego/niezłotego 🙂
Rawen-juz nie udawaj niewiniatka 😀iabeł: Toc to Ty bylas dla mnie natchnieniem, pozazdroscilam Ci i tez wytargalam swojego 😁 😉
Forta-no wiesz, ja tam chcialam kazda masc poza siwa i ruda-a teraz marzy mi sie jeszcze piekny siwek 😁
A do aro zawitamy 23.01. o ile pogoda pozwoli na taki wyjazd 🙄
szafirowa-jaki to znajomy obrazek 🙂 (te brykanko)
No i znowu musze napisac, ze super to Twoje konisko.
My juz tez po jezdzie i jestem baaardzo zadowolona.I nawet to, co obejzalam na filmikach podobalo mi sie.Oczywiscie byla masa rzeczy ktore musze poprawic, zmienic, ale ciesze sie, ze poszlo na przod-szczegolnie znaczna poprawa klusa mnie ogromnie cieszy 😅
Dla odmiany za to przyczepiłabym sie do stepa, no ale chyba nie mozna miec wszyskiego od razu i na raz 😉
Ach no i moj kon pieknie sie lansowal w dralonie :emoty327😀o pyska mu w tej szmatce 😁
PS Sierra-nasze konie chyba telepatycznie uzgodnily dzien dobroci dla panc 🙂 No ale co sie dziwic, w koncu to bracia 🙂
wątek zamknięty
_kate, już się nie moge doczekac kiedy do Was dołączę 😜 i mój kon zmieni kolor na swój naturalny, nie żółto-brązowy:]
W sumie spore zbiorowsko voltowiczów na tym hipodromie... .
Może wpadnę w poniedziałek:>
wątek zamknięty
Ascaia, Hypnotize. Zeglarz, wrocilam. Dojechalismy i wrocilismy bez wiekszych problemow.
Kon oczywiscie zostal u doktora. 😉
aga, jesli bedziesz jutro na hipo (ale nie po poludniu) to moge Ci fotki dostarczyc.
kate, to skoro juz sie zadomowilas u nas w stajni to teraz trzeba Ci jakas foto sesje zrobic.
wątek zamknięty
Bartollinka śniegowy 🏇

Iiii szaleństwa:

Zdjęcia kiepskie, bo komórkowe.. 😵
Klami fajnie, że dotarliście bezpiecznie. Teraz będzie z górki, mam nadzieję 😉
wątek zamknięty
kujka,
chyba jestes moja konkurencja, hmmm... 👀
wątek zamknięty
kasska, chyba Cie widzialam... kupowalas offwhite? ;>
edit: juz widze ze tak! tak myslalam ze to Ty... 😎
wątek zamknięty
no prosze🙂
to nie ja go kupowalam ,sam sie zabral ze mna... :/ 😁
wątek zamknięty
kasska, dobrze ze mialam pusciutki portfel bo by sie ze mna tez cos zabralo 😵
wątek zamknięty
kujka rozmowe miałas w pasi koniku? 😎
wątek zamknięty
Anaa czekamy na zdjęcia 🙂
Quida taki już nasz los... dowyglądać tylko w lato się da 👀
Alice w poniedziałek jestem tak od 15.30. Zapraszam!
Milusia jak tylko się dorobię fotek, to na bank się pochwalę.
Klami bardzo chętnie!! Zdjecia to jest coś, czego nigdy nie odmawiam 😀 tylko poczekajmy do końca tygodnia, my musimy się trochę ogarnąć. I wypiąć tą czarną.
Znów jestem dumna 😀 z mojego bohatera. Oczy ma jak 5zł na tej hali, ale idzie odważnie, wcale się nie płoszy. Normalnie maszeruje jak w ogień, cały czas w rytmie. Jak na drugą jazdę po miesiącu stania jestem zadowolona. Nawet były momenty, kiedy zaczynaliśmy rozmowę, kiedy było lekko i miło, ale za cienka w uszach jestem, żeby te momenty utrzymać. I dziś mimo niewyspania i kiepskiego dnia, to normalnie mam banana na twarzy.
I ta lekkość na ręku, i to odchodzenie od łydki- normalnie bajka 😍
oczywiście nie było do końca różowo, bo za przejścia z galopu do kłusa, to nam się lańsko należy i nawet trochę się cieszę, że trenerki nie było, bo byłoby 🤬
wątek zamknięty
_kate, ja mam czas tylko rano🙁
o 15 juz zajęcia...
wątek zamknięty
to może w next wekend? mogę się dopasować 🙂 bo na tygodniu ja rankami siedzę w robocie. Chyba że 7 rano, ale to trochę irracjonalna godzina. 😀
wątek zamknięty
No trochę 😀
Tzn. ja bym chciała tak zeby biuro było otwarte....
wątek zamknięty
Klami cieszę się że w końcu dotarliście 😀
A zdjecia najlepiej zostaw Sigmie, niech mi do szafki włoży. Ja będę dopiero w poniedziałek.
wątek zamknięty
Klami
Ciesze sie ze dojechaliscie bez problemow.
wątek zamknięty
Jedno na podpuchę- zdjęcie
Muffinki i Rubina 🙂
wątek zamknięty
Ooo... Burzo, czyżbyś się dorwała do Rubinkowej grzywy? 😉
wątek zamknięty
Sierra, zaprzeczam chociaż byłam molestowana, Muffin sama taką ładną wyhodowała 🙂
wątek zamknięty
baby hipodromowe niezagladajace do watku trojmiejskotowarzyskiego 😉
jutro bede mysle ze ok 11 (o ile wstane, co nie bedzie latwe zwazywszy na to ze jeszcze 2h w robocie siedze :/) wiec zjezdzajcie sie bo milo by bylo was zobaczyc :P
powiem wam, ze sie waham czy w poniedzialek nei ruszyc do koni. ze zdrowiem nie na 100% dobrze, ale lepiej.. wrocilam do pracy i juz sily pomalu wracaja.. wiec moze na jaki lekki spacerek pojechac.. kusi 😀
wątek zamknięty
Quendi, Hypnotize, 😉 merci.
kate, dobra dobra. Poczekam, no coz.
aga, ok.
wątek zamknięty
Muffinka, Rubin wspaniały!!!! 💘Ale ty go chyba meczysz bo taki zgrabniutki! 😍Prosze go poklepać ode mnie!
wątek zamknięty
Kurczę, nie wiem jak to jest...Burza też mi mówi że on schudł i źle wyglada. A ja tego nie widzę!!! Może jest ciut szczuplejszy ale nadal ma brzuchol straszny i ja nie uważam żeby źle wyglądał.
Poklepie i ucałuję od Ciebie 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.