Derki

Ada   harder. better. faster. stronger.
07 stycznia 2010 19:08
margaritka, wygląda zupełnie normalnie, tylko wszystkie kurze na czarnych stajenny dobrze znać.
Ja mam czarną derkę i wygląda zupełnie normalnie 😉
Ale faktycznie wszelki kurz/brud na niej widać i nic nie pomaga czyszczenie codziennie szczotką.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
07 stycznia 2010 19:18
chcialabym czarna polarowke, wiec tam kurzyc sie nie bedzie za mocno😉

macie fotki?

Lepszego zdjęcia nie mogę znaleźć.
Tak wyglądała derka konia chodzącego codziennie na padok i tarzającego się w największym błocie jakie udało mu się znaleźć 🙄
Po praniu jest czarna-czarna, a jak się ją używa to wygląda jak na zdjęciu. Ale w polarze koń się w błocie nie tabla i nie chodzi cały czas więc powinno być ok.
ja mogę wstawić zdjęcie czarnej derki, ale padokówki na gniadym, jak chcesz
margaritka Mam czarną na gniadym, jutro postaram się o fotke. Wygląda jak najbardziej ok  😀

W drodze do mnie rip-stop w kratkę i jacson z kapturem  💃
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
07 stycznia 2010 21:53
Z polarówek dla mnie jak na razie wygrywa Euro-star. Dlugo wachałam się między ES a Jacsonem, i jednak wiele czynników przełożyło się na ES'a. Uwielbiam go, i nic nie wskazuje na to, że coś się zmieni. Konia mam nie golonego, zakładam derkę na mokrego konia na stępa. po przyjsci do stajni zdejmuje derkę- od gory wilgotną- ale konia mam idealnie suchego. Fakt, że stępuje dość długo, ale nawet z Jacsonem nie miałam takich rezultatów. W JAcsonie Ruda stała jeszcze dopre 20 min. po jezdzie...
Polar gruby, gęsty miesisty...  😜
Jak na razie widzę same plusy oprocz...
...ceny  🙄  😉
Ma ktoś taką 🤔
http://www.allegro.pl/item879943878_derka_tattini_padokowa_z_kapturem_wyprzedaz.html

Jutro podlecę na "żywo" zobaczyć bo to jakby mój rozmiar ale jeśli ktoś używa takiej derki to chętnie dowiem się, jak wypada w użytkowaniu
Ma ktoś taką 🤔
http://www.allegro.pl/item879943878_derka_tattini_padokowa_z_kapturem_wyprzedaz.html

Jutro podlecę na "żywo" zobaczyć bo to jakby mój rozmiar ale jeśli ktoś używa takiej derki to chętnie dowiem się, jak wypada w użytkowaniu

Na pewno mam ją ja i Lena. I wypada bardzo pozytywnie. Ale tej cany "wyprzedażową" bym nie nazwała. Ale derka warta ceny.
piaffka ja mam taką 😉
fajna, porządna, bardzo dobrze się sprawdza w zimne dni (nawet przy -15 xd)
jedyna wada to jej waga.. lekka to ona nie jest 🤔

ale ogólnie polecam ; ))
właśnie szyje polarową 'koszulkę', bo się moje konisko poobcierało, a od lycrowej koszulki, łuszczy jej się skóra...

mam nadzieje, ze koszulka będzie dobrze leżeć, bo szyje na wzór weatherbeety
Jakim cudem, dwie derki Eskadrona rozmiar L mogą różnić się rozmiarem?  🤔 gładka jest większa i szersza 😉 ale może to po większym braciszku Czardaszku 😉
Generalnie gładką przebija romby jakością, grubością. Super fajna.

Coriander.
czyżby Piorek miał już cały corrianderywy komplet  🤣 ??
Chyba nieee... Burzol masz już polopad Coriander czy czekasz na ten po Czardaszowy do kompletu? Bo on na Ciebie czeka  😎
korsik, nie.. dalej chlipię za padem <trzecim beżowym padem w szafie.. idiotka ze mnie>

Sierra, ... NIE!! 😀
Ja znalazłam w koncu odpowiednia do tej która dzisiaj dostałam, na stronie firmy... mamy zieloną i przyznam sie szczerze ze nie widziałam jeszcze tak fajnie zrobionej derki i tak wykonczonej 🙂  Na żywo wyglada milion razy lepiej. Już sie nie moge doczekać jak zapakuje w to Pinia 😀
kasieq i xxagaxx Dzięki :kwiatek:

Cena i tak lepsza bo normalnie kosztuje ta derka ok.430  zawsze na cukierki zostanie 🙂 a jeśli jest dobra jakościowo to i tak niezła cena jak za derkę z odpinanym katurem.

Za wysyłkę nie zapłacę bo odbiorę osobiście.

W takim razie jutro sobie obejrzę i podejmę ostateczną decyzję. 🤔wirek:
Niestety jakość komórkowa i derka DUŻO za duża, ale i tak zostaje 😁 Najwyżej ją dam jakiejś krawcowej do skrócenia.
Laguna, piszesz, bo się boisz, że Cie zaleją PW? 😉 Fakt wielka ale i tak piękna!
Nie 😉 W końcu to prezent więc liczy się traf. A że facet nie zna się na rozmiarówce końskiej to już można mu przebaczyć 😁

W rzeczywistości kolor jest identyczny jak tej Twojej, ale na hali było ciemno i komórka przekłamała strasznie
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
08 stycznia 2010 23:53
prosze o rade....
derka padokowa
eskadron ripstop
czy horze z przedluzana szyja 👀
Z przedłużaną szyją kuszą mnie bardziej 😉 Ale nie mnie pytać, bo jestem laik w derkowaniu koni  😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
09 stycznia 2010 07:41
ripstop😉
a ja zastanowiłabym sie nad horze- mam obie eskadrona i horze-ale bez przedłuźane szyi, eskadron ma już powyrywane paski między nogami a horze trzyma sie rewelacyjnie- nic jej nie rusza 😎

literówk
Burza jak porównywałam w domu to gładkie były mniejsze niż Romby.

Polar grubszy, zupelnie inny ale to nie znaczy że lepszy 😉
poprawiam się - treść postu nadawała się do Ogłoszeń
aleksandra- jest coś takiego jak ogłoszenia...
Zairka - Horze, szczerze - mój eskadron wcale się super nie trzyma po zeszłym sezonie, poza tym zaginęła gdzieś klapka na ogon, bo jest na rzep.,  w tylnych paskach pourywały się sprzączki - bo są z takiego idiotycznego stopu i popękały.
Horze jak narazie trzyma się mocno... A jakbyś miała możliwośc kupic model Cozy zamiast Avalanche to bierz bez zastanowienia - meeega derka..
mój eskadron tak samo jak epki- klapka zgineła, paski powurywane no i karabinki się łamią.. gdyby nie to, że leży rewelacyjnie na moim koniu to pewnie bym ją sprzedała..
aleksandra- jest coś takiego jak ogłoszenia...

wybaczcie, potem wsadziłam i w ogłoszenia, ale że wyprzedaz głównie derek to i tu z rozpędu dałam...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się